Bu temizlik bu kadar mı önemli ya?

Liona bence siz fazla sabırlısınız eşinize karşı hiç bir iş yapmıyorsa karışmaya hakkı yok ,o kadar temizlik seviyorsa kalkıp yapsın,bence yaranmaya çalışmayın ne kadar yaparsanız o kadar şımarıyolar :) temizliği bırak arasıra yemek bile yapmamak lazım ,ayrıca hamile bir insanın ruhsal durumu hakkında bir kitap alıp eşinize hediye edin bence belki bişey öğrenir bende yeni doğum yaptım bunu çok iyi biliyorum

Muhiti de sevmiyorum eve de alışamadım. Aslında ev güzel de muhitinden nefret ediyorum bi de üstüne hep böyle muhabbetler dönünce yapasım varsa da kalmiyor. Benimseyemedim gercekten de belki de ondan boyle bilemiyorum.

Benim eşimde senin popon yere değmez mi hiç eşyaları yıkayarak eskiteceksin diyor ama abartıyor ben öyle pek birşey yapmam.

Yaranmaya çalışmıyorum çünkü ne kadar yaparsam yapayim yaranamam kendimi yorduğumla kalirim... yaparım yaparım adım yine yapmadı olur. O yüzden hic o toplara girmiyorum. Ha evi iyice salacak değilim ama şimdiye kadar nasilsam simdi de oyle yapacagim, canim isterse bir gün kendimi iyi hissedersem belki fazlasini da yaparim ama o gün gelir mi bilmiyorum :) oyle bi kitap bilmiyorum valla isim olarak önerirseniz alabilirim:)

Temizlik temizlik diye hiçbi zaman kendimi parçalamadım. Tuvalet banyo temizliğine özen gösteririm, mutfağı düzenli bırakırım, yemek yapmayı severim.
Ütü, toz alma, sil süpür nefret ederim bazen 2-3 hafta hiç yapmadığım oluyor. Hiçte önemsemiyorum evde çocuk yok çok ciddi pislenme olmuyor.
Eşimde hiç farketmez ev kirli mi pis mi benim temizlik anlayışım bu.

Kusura bakmayinda banyo disinda herhangi bir yerde sac taranmaz bana gore. Banyoda sacimi kuruturum tararim isim bittigindede yerleri silerim oyle cikarim banyodan. En nefret ettigim sey sac ve kildir.
Ama keşke onun da tek sorun ettigi sey saçımı nerde taradigim olsa...

Temizlik bencede çok önemli ben günlük bir saatimi ayırıyorum temizlik için hergun birsaat ayırdığın için her zaman temiz yapamadığım günlerde belli olmuyor zaten hafta sonuda iki hafta da bir genel temizlik yapıyorum tabiri caizse dipli köşeli . Çok zor değil ev temizliği bence yapmak istememkle alakalı birşey tanıdığım insanlar var dışarda olmadık şeyler e vakit harcıyorlar evlerin e birsaat Süpürge açmak zor geliyor

Valla temizlik işleriyle aram hiç iyi olmadı. Titiz tipte değilimdir asla. O kadar yorgunluğunun üstüne hamile halinle bir de onun dediği gibi temizlik yapacaksan söyle eşine o çocuğu unutsun vücut kaldırmaz. Lafını haddini bilsin. Kadın temizlikçi değildir. O evde ikiniz yaşıyorsunuz o zaman o da işin ucundan tutacak.

Hamilesin sen , az yesinde gündelikçi tutsun o zaman. Buarada doktorunuza danışın sanırım d vitamini eksiğiniz var . Bu vitamin eksikliğini göz ardı etmeyin çocuk . Çocuk doğunca dahada yorgun olacaksınız.

Daha yeni bizde de geçti bı temizlik meselesi. Ben evdeyim fakat bende de 1 çocuk ve kapıya dayanmış vizelerim var. Eşim 6 buçuk gibi geliyor akşam. “Kapının girişine süpürgeyi koy. Ben yemek yemeden süpürücem hemen” diyecek kadar kafayı bozmuş durumda. Şu ara 1 kere haftaiçi tek 1 kere haftasonu eşimle yapıyorum. 2 saatte bitiyor. Eşin elini bir şeye sürmüyorsa ağzını açma hakkıda yok. Hamile kadına üstelik. Ya biraz pis kalsın ev yada ekstradan yorulsun eşiniz.

Hamile kadına Nasıl temizlik yap der bir insan , tamam hamilelik hastalık değil falan filan ama yani kıyamaz insan bi' de bunun için kavga etmek insan biraz utanır.kusura bakmayın ama eşinize çok kızdım.

Ev isine karisan erkekte hic cekilmez.kendisi silsin çağırıp gosterecegine.yardimci tut diyin yada.
Gel bak burasi toz ne demek sende o evde yaşıyorsan yapacaksin pasa pasa

Temizlik önemli benimde dağınıklığa toza kıla tahammülüm yok. Hamileymissin esin temzlik istiyorsa mecbur yardım edeck hamile olmasanda etmeli tabi ama pek etmezler genelde. Haftada bir toz alma falan bence çok az 2 gün sonra bebek olcak evin o zaman dahada temiz olmalı. Bence temizlikci tutmalisn

Evin temiz olması önemli benim için. Ama devamlı temizlik yapmak saçma evet.

Haftada 1 detaylı temizlik için yeterlidir, kalan zamanda günde yarım saat evi bir toparlama yetiyor.

Amma velakin şu durumda kesinlikle siz haklısınız :) hamile kadından iş beklenmez, hele ki ev işi konusunda azarlama boyutuna geçmek ciddi ÖKÜZLÜKTÜR.

Ben de hamileyim, kendi işimi kendim yapıyorum hala. Kendimi yormadan, yavaş yavaş hallediyorum herşeyi. Ama her temizlik yaptığımda eşim kızıyor mesela, sen yapma diye. Gizli yapmaya başladım artık. kendim yapmadan içim rahat etmiyor.

Eşinize vicdan size de sabır diliyorum

Kendimden örnek vereyim
3 çocuğum var, büyüğü 4 yaşında
Evin toplu olarak 1saat bile göremiyorum:)
Ama dolap içleri( gardrop, buzdolabı, mutfak-banyo dolabı) her hafta indirip silip öyle yerleştiririm
her ay halılar,koltuklar,yatak kaldırıp altlarini silerim
Evi günlük bazen günde 2-3 kere Süpürgeye tutuyorum,illa ellerinde birşeyler yiyorlar dökülüyor yere
3 günde 1 görünen parkeleri viledayla silerim
Günlük toz alamıyorum ama bazen haftada 1 oluyor bazen her gün
Salondaki koltukları aylık komple siliyorum
Çamaşır günde 2 makina, bulaşık da günde 2 makina atıyorum
Banyo 2 günde 1 genel sürterim,klozet sabah-akşam sürterim

Bu kadar detaylı yapıyorum ama eve ne zaman eşim girse ev Felaket:)))
Ama ben evdeyim hep ve çocuklar epeyce dağıtıyorlar
Yapamadığım çok zamanlar oldu o zaman da eşim ya çocuklara baktı ben yaptım yada kendisi yaptı

Eşiniz o kadar titizse alsın eline bezi fırçayı kendisi yapsın
Sonuçta siz hamilesiniz ve hiç bir iş yapmasanız dahi yorgun olursunuz

Yani ben çalışıyor olsam eşim çalışmasa açıkçası ben de ondan temizlik beklerdim her gün ama hamileyim diyorsunuz bu çok yorucu bi süreç şu an haklısınız o yüzden

Rahatsiz oluyorsa ve ozellikle hamile isen kalkip yardim etmesi gerekir. Benim esim o kadar takintili degil ama yardiminida esirgemez allah razi olsun. Yatak odamin tozunu heralde 1 aydir almiyorum, bu durumdan evet rahatsizim ama takintili degilim. Ben de hamileyim gercekten cok yoruluyorum. Normalde de zaten cok cabuk yorulan bir insanim hamilelikle beraber bu uc kat artti nerdeyse. Mesela suan mutfagim daginik. Mutfagimi genelde sabah kahvalti hazirlarken toplarim. Salonda camasirim serili hem de yaklasik 3 gundur. Yatak odamda yerde degistirdigim nevresimler 3 gundur topal halinde bekliyor camasirligi bosaltirsam onlari da yikayacam insallah yani bir temizlik rutinim yok. Evimi goturmesin yeter

Konuyu şey yapmış olmim ama merak ettim
Büyüğü 4 yaşında diğerleri kaç yaşında ki
Ara vermeden peşpeşe mi doğurdunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…