Bu ülkede işsizlik var diyen yanılıyor

Merhaba arkadaşım,
Öncelikle bilmeni isterim ki ben, annemin karnından patron olarak doğmadım, burayı açmadan önce yıllarca işçi olarak çalıştım.
Ayrıca bana karşı neden bu kadar saldırgan olduğunu anlayamadım,beni tanımadan nasıl bir imajım olduğuna karar vermek sanırım senin haddin değil.Tavrını hormonlarına bağlıyorum.
Diğer bir hususta şu ki bu ülkede gençlerin hepsi maalesef okumuyor,lisede 2 yıl kalan atılıyor ve sokaklarda bunlardan bolca mevcut.Parklar,internet cafeler dolup taşıyor. Yani hayat o kadar toz pembe değil,tabi sen nerede yaşıyorsun bilemem.Bahsettiğim yaş aralığındaki vasıfsız bir elemanın 900 maaş+ssk+yemek ve günlük 35-50 tl arası bahşişi var aylığa vur bakalım ne ediyor.Çoğu aile reisi bu parayı kazanamıyor bu ülkede.

Neyse, canım sıkkındı derdimi buraya açtım fakat siz konuyu olmadık yerlere çektiniz.
İyi geceler.

günde 4.5 tl yol parası yemek yok maaş 800 liraya çalışıyordum
ayrıca sabah 9 akşam 8 de çıkış sadece pazar tatil
kimse bana tembel diyemez
lisans mezunuyum kpss puanım 80 üstü
yeterince açıklayıcı oldum mu bilmem?
bu şartlarda çalışmama hakkımı kullanıyorum

Benim kardeşimde 25 yaşında ve tamda bahsettiğin gibi,neymiş üni okumuş öyle her işi yapamazmış.Ama babamın emekli maaşından harçlık istemeyi biliyor.Herkez beni topa tutmuş neymiş efendim yeni nesil tembel değilmiş, ben uydurmuşum haklısınız ben merkürde yaşıyorum siz dünyada...

Ben öğretmenim bana özel okul haftanın 6 günü tam güne 1450 teklif etti, eşim finansçı 1500 alıyor. bu 2000'lik iş nerdeymiş ya biz de başvuralım...

sizin katılamadığınız yoruma bende katılmıyorum ama rachel.crame arkadaşımızın yorumunu alıntılayamadım için
sizinkini alıntıladım.
memur olmak için afedersin bir taraflarımızı yırttık.23 yaşına kadar ders çalıştım bir fiil.ne gecem
ne gündüzüm ne tatilim vardı.
millet gezerken oturduk eşek gibi de ders çalıştık hala bişeylerden fedakarlık edip çalışıyoruz.
işini yapmayan memur lafına da katılmıyorum ben
ona bakılırsa burda asgari ücretle çalışan şirket elemanlarının bazıları da işini doğru düzgün yapmıyor.
kaytarıyor,hepsi aynı demiyorum ama ben.

Hizmet sektorundeki gecici isler hicbir sendikal hakkin gelecek garantin guvence olmayan isler benim gozumde is degil ki. Butun avmlerde satis danismani kasiyer garson araniyor zaten. Insan o ise girse de issiz sinifindadir. Cunku kimse 40 50 yasina kadar satis danismanligi yapamaz. O isten emekli olamaz. Her an da isten cikarilabilirsin onune uzattiklari istifa dilekcesine bakar. Benim gozumde iscilik bu degil. Bu hizmetcilik. Gunu kurtarmak karni doyurmak icin calismaktir. Ilkokul mezunu cahil patronlarin muhendisi 1000 liraya calistirip kafalarini ezdikleri bi ulkedeyiz ya.

Ben öğretmenim bana özel okul haftanın 6 günü tam güne 1450 teklif etti, eşim finansçı 1500 alıyor. bu 2000'lik iş nerdeymiş ya biz de başvuralım...

Öğretmene hem de özel okul 1450 mi verdi. Afedersiniz yuh diyorum. Benim çalıştığım şirkette yüksek cirolu düşük fireli lise mezunu mağaza personeli 1100-1200 arası alıyor..

Kabul etmemişsinizdir diye düşünüyorum...

Düzeltemedim mesajı. Yani yüksek cirolu düşük fireli mağazada lise mezunu mağaza personeli bu parayı alıyor demek istedim..

etmedim, burada konu açmıştım iş bulamıyorum diye, o konumda da beni iş beğenmiyor konumuna sokmuşlardı. Eh, o maaşın az olduğunu takdir ettiğiniz için teşekkür ederim, zira o kadarına layık görülüyor artık öğretmenler, onca emeğe karşı...

Böyle diyenlerin bir çoğu da çalışmayan, evde kocasının getirdiği parayı bekleyen kadınlar oluyor nedense

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…