Bu yüzden gece tartışmak

Daha 5 aydır evliyiz. Şuan eşim ve ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz.İnşallah ileride farklı şehirde olacagız.
Eşimin ailesi eşime aşırı düşkün, eşimde onlara düşkün. Bu yüzden bir en az 4 sene falan çocuk istemiyorum. Çünkü ilk torunu olacaklar, bizi o zaman hiç rahat bırakmazlar. Bi de kv böyle karışmayı seviyor. O zaman daha çok karışır eminim. Eşimde annesi karışınca sana ögretiypr diyor. Ögretiyor dedigi mesela ben sormadıgım halde şunu böyle yap sosu şuraya koy gibi nasihatler. Çocuk istememenin nedeni bu düşkünlük. Şuan kv 60 yaşında. Sanki tek hayatları biziz.Bu arada kv kendi kaynanasına bakıyor. Kaynanası 84 yaşında yatalak. Bu yüzden hiç dışarı çıkamıyorlar.
Eşimle birkaç kez konusu açıldığında lohusalıkta annelerin ikisi de gelir dedi. Şimdi biri gelmezse digerinin kalbi kırılır dedi. Gelsinler sorun degil ama 40 gün gelirler, lohusa yalnız bırakılmaz, yok tek bakamazsınız diyor. Bu benim kafama takılıyor ara ara. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum olmuyor. Düşününce 40 gün annesi gelecek, herşeye karışacak, odadan çıkamayacagım biliyorum. Bende odadan çıkmam diye söyledım. Eşimde şuan ortada çocuk yok bunu mu takıyorsun dedi. Bende bu evle ilgili benle karar alırken bana sor. Sen ameliyat olsan anneni mi istersin benim annemi mi dedim.Sonra yok böyle yapacaksan ben çocuk falan yapmam. Sonra yok yaparsak annen kardeşin gelir bakarsınız. Bizimkiler gelir 2 3 gün en fazla kalır gider dedi.
Biliyorum uzun zaman var ama düşüncesi bile korkutuyor beni. Kendi evimde rahat olamıycam, odadan çıkmıycam. Müdahale edip beni delirtecek. Bi de kv salonda hepimiz akşama kadar oturalım ister. Aşırı konuşuyor. Kafamda kaldırmıyor benim. Kendi annem olsa anne canım konuşmak istemiyor desem anlıyor ama o tribe girecek.40 gün çok fazla. Eşim takmış 40 günde 40 gün. Dogurmak için bu şehre gelirim kendi annemde kalınca da alınıyor. Onu ailesinde kalmamı istiyor. Kp ve kardeşi var erkek 30 yaşında.
Takmanın yersiz olduğunu biliyorum ama kafamda tam olarak çözemedigim şeyler gün gün aklıma takılıyor.Ailesi ile başka problemler vardı onlar çözüldü şükür.
Benim kaynanam da çok karışmayı sever. Ama bazı kaynanalar geline hizmet etmekten nefret eder. Ben yıllarca kaynanam a çok hizmet ettm. Sandım ki lohusayken bikac hafta bakar bana. Bakar derken yemek yapicak. Evi toparlicak. Temizliği zaten eşim yaptı hep. Ama bir hafta dayandı . Ameliyatlı olduğum halde beni bırakıp gitti. Hamile bile değilsin. Bu kadar takma yani. Ayrıca karışmak isteyen telefonla bile yapar bunu. Sonuçta eşinin annesi. Değiştirme şansın yok yani. Eşin dengeyi bulcak. Dereyi görmeden paçaları sivamayin

Zaten sıkılırsam falan söylerim. Başta da söylerım eşime ben gidene kadar odadan çıkmam diye. Çünkü dizi izlerken bile konuşuyor. Şu bunu yapmış falan. Kafam kaldırmıyor.. En kötü odadan çıkmam. Odamda film izlerim. Kii o sıkılır evimde
E o zaman neyin tartışması. Eşiniz de annesine düşkünse neden baştan söyleyip tartışıyorsunuz. Gelince çıkmazsınız odadan zaten zamanınız bile olmayacak büyük ihtimal. Kafanızda büyütüyorsunuz sanki, bazı şeyleri zamana bırakmak lazım.

Bence haklısın...Adam o kadar aileci, o kadar anası tepenizde ki cocuk yapmaya bile cesaret edemiyorsun...Bisüre ertele..Sadece kv değil onun annesi de gelecek anladığıö, çekilir şey değil 40 gün aynı evde ama kabul etmek zorunda değilsin.. Travma olmuş sende kv...Bisüre annendr kal bence gözden geçir bu evliliği, belki eşin olacak akıllanır
Evet travma oldu gerçekten. Sebebi de ya normald nişanlıyken falan giderdik otururduk falan. İstedigim zaman kalkardım.Evlendik o imzalar atıldı. Annesi gezmeyin, gezdiklerinize sayın, oturun burda diyor. Onlar paso evde. Hiç evden çıkmazlar. Bende onunla oturayım istiyor. Ama başkasının evinde sıkılıyorum ben. Evlendik balayı dönüşü beni bir darladılar.Eşimin 1 haftada 5gün gittigini bilirim Ben.Sürekli annesi çagırdı gittik, onlar geldi. Gittik ve eve gıdelım kalkalım deıdm bırakmadılar. Bı daraldım.Şuan hıc gıtmek ıstemıyorum. Gidersek kalkmayız belkı yatıya kalırız dıye korkuyorum

Bizimde oyle sorunlarimiz vardi hemen hemen ayni. Ogullarina cok duskun bi aile, bizimkide onlara duskun. Cocuk fikri gelince aklima benimde tuylerim diken diken oluyodu.
napcam ben diyerek dusune dusune o gunumu mahvederdim. Cunku ailecek beni deli edeceklerini biliyodum hatta emindim.

Sonuc: bosandim:rolleyes:

demem oki fazla takma simdiden ne olcagi belli olmuyo 😂
Haklısınız. Beni de çocuk fikri diken diken edıyor. O kadar duskun ki. Abartıyolar. Tek ogul onda var sanki

E o zaman neyin tartışması. Eşiniz de annesine düşkünse neden baştan söyleyip tartışıyorsunuz. Gelince çıkmazsınız odadan zaten zamanınız bile olmayacak büyük ihtimal. Kafanızda büyütüyorsunuz sanki, bazı şeyleri zamana bırakmak lazım.
Seviyor çünkü gerginliği. Kv bitse babasının ailesine sarıyor, o bitse kız kardeşine. Geçmiş konularına bir baksanız.. Psikolojik destek almasını canı gönülden istiyorum diye bana düşman.

Benim kaynanam da çok karışmayı sever. Ama bazı kaynanalar geline hizmet etmekten nefret eder. Ben yıllarca kaynanam a çok hizmet ettm. Sandım ki lohusayken bikac hafta bakar bana. Bakar derken yemek yapicak. Evi toparlicak. Temizliği zaten eşim yaptı hep. Ama bir hafta dayandı . Ameliyatlı olduğum halde beni bırakıp gitti. Hamile bile değilsin. Bu kadar takma yani. Ayrıca karışmak isteyen telefonla bile yapar bunu. Sonuçta eşinin annesi. Değiştirme şansın yok yani. Eşin dengeyi bulcak. Dereyi görmeden paçaları sivamayin
İşte annesını tutuyor hep. Telefondan karısıyor du. Ona göre iyi niyetten yapıyordu. Evi didik didik her haltı soruyor. Eşimde her haltı anlatıyordu. En son sıkıldığımı falan söyledim. Bıdaha soru sormadı

Bi de çok panik. Ben daha sogukkanlıyım ona göre. Beni de panik yapar o. Ve ben yanında oramk buranı açamam ki. Gerçi annemde de açamam. Bi kız kardeşimde rahat ederim. O da gelirim zaten diyor. Eşimde kendi aılesı geri planda kalsın istemiyor.
Siz şimdi annem gelsin kardeşim gelsin ama senin annen gelmesin, kaldıramıyorum diyorsunuz. Adama batıyor. Doğru mu doğru değil size rahat olan insan yardım etmeli ama onun kafası bunu almıyor. Benim arkadaşım sezeryan oldu guya anne kv geleceklerdi, Corona çıktı yollar kapandı hiç kimse gelemedi. Eşi bile yanında olamadı. Yazık marketten ekmek alacak birini bulamadı hiç hepsini kendi yaptı ameliyatlı haliyle. Bilmezsiniz nasıl olacak, az tartışın 😂😂😂

Siz şimdi annem gelsin kardeşim gelsin ama senin annen gelmesin, kaldıramıyorum diyorsunuz. Adama batıyor. Doğru mu doğru değil size rahat olan insan yardım etmeli ama onun kafası bunu almıyor. Benim arkadaşım sezeryan oldu guya anne kv geleceklerdi, Corona çıktı yollar kapandı hiç kimse gelemedi. Eşi bile yanında olamadı. Yazık marketten ekmek alacak birini bulamadı hiç hepsini kendi yaptı ameliyatlı haliyle. Bilmezsiniz nasıl olacak, az tartışın 😂😂😂
Dogru diyorsunuz. Bi de şuan kv sıne bakıyor. O zamana o yaşarsa hiç gelemez. Evet eşime bu batıyor. Annem kırılır dıyor. Şimdi evde o kadar kalabalık olmaz yani. Eşim hep dıyor yok annemı annen gıbı gör sev ama olmuyor. Bi tane annem var benim.

Evet travma oldu gerçekten. Sebebi de ya normald nişanlıyken falan giderdik otururduk falan. İstedigim zaman kalkardım.Evlendik o imzalar atıldı. Annesi gezmeyin, gezdiklerinize sayın, oturun burda diyor. Onlar paso evde. Hiç evden çıkmazlar. Bende onunla oturayım istiyor. Ama başkasının evinde sıkılıyorum ben. Evlendik balayı dönüşü beni bir darladılar.Eşimin 1 haftada 5gün gittigini bilirim Ben.Sürekli annesi çagırdı gittik, onlar geldi. Gittik ve eve gıdelım kalkalım deıdm bırakmadılar. Bı daraldım.Şuan hıc gıtmek ıstemıyorum. Gidersek kalkmayız belkı yatıya kalırız dıye korkuyorum

Mesafe koy, gitme sen de, normal aralıklarla git...Eşin olacak cok istiosa bırak kendi istediği kadar kalsın...Gelmiosun diye en fazla ne yapabilir, boşarsa da bu sebeple boşasın yani..
Evde işlerim var kendi işine gucune bak sen de

Daha 5 aydır evliyiz. Şuan eşim ve ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz.İnşallah ileride farklı şehirde olacagız.
Eşimin ailesi eşime aşırı düşkün, eşimde onlara düşkün. Bu yüzden bir en az 4 sene falan çocuk istemiyorum. Çünkü ilk torunu olacaklar, bizi o zaman hiç rahat bırakmazlar. Bi de kv böyle karışmayı seviyor. O zaman daha çok karışır eminim. Eşimde annesi karışınca sana ögretiypr diyor. Ögretiyor dedigi mesela ben sormadıgım halde şunu böyle yap sosu şuraya koy gibi nasihatler. Çocuk istememenin nedeni bu düşkünlük. Şuan kv 60 yaşında. Sanki tek hayatları biziz.Bu arada kv kendi kaynanasına bakıyor. Kaynanası 84 yaşında yatalak. Bu yüzden hiç dışarı çıkamıyorlar.
Eşimle birkaç kez konusu açıldığında lohusalıkta annelerin ikisi de gelir dedi. Şimdi biri gelmezse digerinin kalbi kırılır dedi. Gelsinler sorun degil ama 40 gün gelirler, lohusa yalnız bırakılmaz, yok tek bakamazsınız diyor. Bu benim kafama takılıyor ara ara. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum olmuyor. Düşününce 40 gün annesi gelecek, herşeye karışacak, odadan çıkamayacagım biliyorum. Bende odadan çıkmam diye söyledım. Eşimde şuan ortada çocuk yok bunu mu takıyorsun dedi. Bende bu evle ilgili benle karar alırken bana sor. Sen ameliyat olsan anneni mi istersin benim annemi mi dedim.Sonra yok böyle yapacaksan ben çocuk falan yapmam. Sonra yok yaparsak annen kardeşin gelir bakarsınız. Bizimkiler gelir 2 3 gün en fazla kalır gider dedi.
Biliyorum uzun zaman var ama düşüncesi bile korkutuyor beni. Kendi evimde rahat olamıycam, odadan çıkmıycam. Müdahale edip beni delirtecek. Bi de kv salonda hepimiz akşama kadar oturalım ister. Aşırı konuşuyor. Kafamda kaldırmıyor benim. Kendi annem olsa anne canım konuşmak istemiyor desem anlıyor ama o tribe girecek.40 gün çok fazla. Eşim takmış 40 günde 40 gün. Dogurmak için bu şehre gelirim kendi annemde kalınca da alınıyor. Onu ailesinde kalmamı istiyor. Kp ve kardeşi var erkek 30 yaşında.
Takmanın yersiz olduğunu biliyorum ama kafamda tam olarak çözemedigim şeyler gün gün aklıma takılıyor.Ailesi ile başka problemler vardı onlar çözüldü şükür.
Aşırı abartmissiniz daha dört sene düşünmüyorum diyorsunuz simdiden 40 günün hesabını yapıyorsunuz.
Ayrica yatalak hastası var mümkün değilki o kadar kalması hem kırk güne gerek yok on gün bile sürmez ayağa kalkmaniz .
Hem 4 seneye kim öle kim kala boşuna kuruntu yapıp huzurunuzu kaçırma her anne çocuğuna düşkündür, ileride anne olunca anlayacaksın.

Mesafe koy, gitme sen de, normal aralıklarla git...Eşin olacak cok istiosa bırak kendi istediği kadar kalsın...Gelmiosun diye en fazla ne yapabilir, boşarsa da bu sebeple boşasın yani..
Evde işlerim var kendi işine gucune bak sen de
Yok artık mesafe koydum gitmiyorum o kadar. Eşimde yogun Allahtan gidemiyoruz. Zaten gidince beni uzun saatler tutsunlar ceza verıp daha uzun süre gitmiycem. Eşimde orada sıkılıyo ama kardeşinin odasına gıdıyor. Ben annesı babasıyla takılıyorum.

Aşırı abartmissiniz daha dört sene düşünmüyorum diyorsunuz simdiden 40 günün hesabını yapıyorsunuz.
Ayrica yatalak hastası var mümkün değilki o kadar kalması hem kırk güne gerek yok on gün bile sürmez ayağa kalkmaniz .
Hem 4 seneye kim öle kim kala boşuna kuruntu yapıp huzurunuzu kaçırma her anne çocuğuna düşkündür, ileride anne olunca anlayacaksın.
Haklısınız da ben gelınıme kalkıp nıkah gunu bıze gelın, ertesı gun kahvaltıya gelın dıye darlamam. Balayında sürekli aramam.Evet yatalak hastası var. Insallah da uzun ömürlü Yaşar o da.

Ben eşime dıyorum bak gelsınler 1 hafta 10 gun dıye. Eşim 40gün dıye tutturdu. Lohusa 40 gün yalnız olmaz dıyor. 1hafta olsa bu kadar takmam. 40 gün beni korkutuyor

Ne kadar abartmışsınız olayı.
Alt tarafı kırk gün. İnsan sevdiği için çiğ tavuk yermiş siz eşinizin annesini 40 gün ağırlamak istemiyorsunuz. Benim eşim aynısını yapsa çok büyük olay çıkartırdım. Sonuçta ağaç kovuğundan çıkmıyoruz.
Birinin evladıyla hayatımızı birleştirdiysek anasını babasını atamayız.
Üstelik ortada hamilelik bile yok.
Eşinizin ailesine düşkün olduğunu nişanlanmadan önce illaki fark etmişsinizdir.
Üstelik kadının yaşı da varmış.
Yarın bir gün hastalansa bakmayacak mısınız?
Hayat bu.
Oğlunuz olur gün gelir karısı sizi istemez anlarsınız
Sanki 40 gün sizi yiyecekler.
Ne tahammülsüzlük

Ne kadar abartmışsınız olayı.
Alt tarafı kırk gün. İnsan sevdiği için çiğ tavuk yermiş siz eşinizin annesini 40 gün ağırlamak istemiyorsunuz. Benim eşim aynısını yapsa çok büyük olay çıkartırdım. Sonuçta ağaç kovuğundan çıkmıyoruz.
Birinin evladıyla hayatımızı birleştirdiysek anasını babasını atamayız.
Üstelik ortada hamilelik bile yok.
Eşinizin ailesine düşkün olduğunu nişanlanmadan önce illaki fark etmişsinizdir.
Üstelik kadının yaşı da varmış.
Yarın bir gün hastalansa bakmayacak mısınız?
Hayat bu.
Oğlunuz olur gün gelir karısı sizi istemez anlarsınız
Ama yapı olarak o karısmayı cok sevıyor. Geldıgınde herseye karısacak. Bı de aşırı panık.Böyle panık ınsan görmedim ben.

benim de öyle bir kayınvalidem var, aşırı kontrolcü. çok sevdiğim eşimin anneciği olduğu için sonsuz sabırla idare ediyordum. ama birgün kendisi öyle bir şey yaptı ki, aramız bozuldu ve kocamın gözünde de ben haklı pozisyondayım. o zaman çok üzülmüştüm ama şimdi bunu bir şans olarak görüyorum. doğumumda sadece kendi annemi ve kardeşimi istediğimi, onun annesiyle asla iletişim kurmak istemediğimi söyledim ve eşim üzülse de anladı, kabul etti. yanlış anlamazsanız, darısı başınıza diyeceğim: ) bu derece bir kopma olmasa bile sınır çekmek önemli. bir de kocalarımız bizim baktığımız gibi bakmayacak asla olaya, bunu kabul etmemiz lazım. gençseniz çocuğu erteleyin tabi ama isterseniz bir kadın doğumcuya görünün, çocuk olayını ertlemenin bir dezavantajı olur mu diye sorun. sorun yoksa zamanlamanızı istediğiniz gibi yaparsınız.

Eşiniz nereden biliyor annesi ve babanesinim 40 gün sizinle kalmazlarsa kırılacaklarını. Eviniz o kadar müsait ve konforlu mu? Yaşlı insanlar başka yerde o kadar uzun kalamaz. E bi de baba var o da ben tek kalamam diye tutturacak. Bence eş kişisi durumu biraz abartıyor.
Bir de doğumda önemli olan sizin istekleriniz.
kendi aileniz farklı şehirde sanırım. Anneniz gelir kalır muhtemelen. Anneniz varken de gelemez. Benim annem uzakta kusura bakmayın siz sabah gelip akşam gidersiniz dersiniz o gün gelince.
Bu eşinle tartışılacak konu değil. Çocuk olduğunda kayınvalide ile direk iletişimle çözğlecek bir konu.
he olmuyor mu eşi tehdit edeceksiniz o dönem. Elinizde lohusa depresyonu denen güçlü bir silah var. Sizin isteklerinizin her şeyden babanenin kırılmasından daha önemli olduğu bir dönem. Senin üzülmemen lazım. Sütünün kesilmemesi lazım. ❤️
şu an bunu eşle tartışmak yerine evet haytım inşallah babanen torununun çocuğunu görecek kadar yaşar ❤️ Diyip geçseniz de evliliğinizde sıkıntı yaratmasınız şimdiden güzel olur.
Çünkü belli ki eşiniz sürece hiç hakim değil ve saçmalıyor.

Back
X