Bu yüzden gece tartışmak

benim de öyle bir kayınvalidem var, aşırı kontrolcü. çok sevdiğim eşimin anneciği olduğu için sonsuz sabırla idare ediyordum. ama birgün kendisi öyle bir şey yaptı ki, aramız bozuldu ve kocamın gözünde de ben haklı pozisyondayım. o zaman çok üzülmüştüm ama şimdi bunu bir şans olarak görüyorum. doğumumda sadece kendi annemi ve kardeşimi istediğimi, onun annesiyle asla iletişim kurmak istemediğimi söyledim ve eşim üzülse de anladı, kabul etti. yanlış anlamazsanız, darısı başınıza diyeceğim: ) bu derece bir kopma olmasa bile sınır çekmek önemli. bir de kocalarımız bizim baktığımız gibi bakmayacak asla olaya, bunu kabul etmemiz lazım. gençseniz çocuğu erteleyin tabi ama isterseniz bir kadın doğumcuya görünün, çocuk olayını ertlemenin bir dezavantajı olur mu diye sorun. sorun yoksa zamanlamanızı istediğiniz gibi yaparsınız.
Ultrasonda bakmıslardı hıc sorunum yoktu. Gene yazın bı muayene olacagım. Evet annesı aşırı panik, çok konusuyor, soru soruyor. Ah vah tüh yapacak. Kocakarı şeyleri uygulamaya calısacak. Eşimde hep onun tarafı tuttugu ıcın kafayı yiycem. Tabi o günler gelsın ben söylıycem anne eşim bak böyle dıyor ben sadece 1hafta kendı annemı ıstıyorum yanlıs anlama rahat edemem ben dıycem

Eşinin ailesi için keşke hiç olmasalar diyen birinden bahsediyoruz, içinden neler geçiriyordur kim bilir. Allah gönlüne göre versin her konuda. O kendisine yeter bence.
Keşke hiç olmasalar dediği kişilerin bütün evinin eşyasını almış olmaları, kendi halaları gelemesin diye kınasını onların evinde yapması, nişanlıyken her fırsatta konuştuğu ve imza atıldıktan sonra nefret ettiği kayinvalidenin "ben bu yemeği yaptığımda siz yiyebiliyor musunuz diye düşünüyorum" hassasiyeti... Inan bana bir şeye ihtiyacı olduğunda anında tavır aldığı kızkardeşi ve eski kocasıyla başı dertte olan annesinden önce o beğenmediği kadın koşacak.

Daha 5 aydır evliyiz. Şuan eşim ve ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz.İnşallah ileride farklı şehirde olacagız.
Eşimin ailesi eşime aşırı düşkün, eşimde onlara düşkün. Bu yüzden bir en az 4 sene falan çocuk istemiyorum. Çünkü ilk torunu olacaklar, bizi o zaman hiç rahat bırakmazlar. Bi de kv böyle karışmayı seviyor. O zaman daha çok karışır eminim. Eşimde annesi karışınca sana ögretiypr diyor. Ögretiyor dedigi mesela ben sormadıgım halde şunu böyle yap sosu şuraya koy gibi nasihatler. Çocuk istememenin nedeni bu düşkünlük. Şuan kv 60 yaşında. Sanki tek hayatları biziz.Bu arada kv kendi kaynanasına bakıyor. Kaynanası 84 yaşında yatalak. Bu yüzden hiç dışarı çıkamıyorlar.
Eşimle birkaç kez konusu açıldığında lohusalıkta annelerin ikisi de gelir dedi. Şimdi biri gelmezse digerinin kalbi kırılır dedi. Gelsinler sorun degil ama 40 gün gelirler, lohusa yalnız bırakılmaz, yok tek bakamazsınız diyor. Bu benim kafama takılıyor ara ara. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum olmuyor. Düşününce 40 gün annesi gelecek, herşeye karışacak, odadan çıkamayacagım biliyorum. Bende odadan çıkmam diye söyledım. Eşimde şuan ortada çocuk yok bunu mu takıyorsun dedi. Bende bu evle ilgili benle karar alırken bana sor. Sen ameliyat olsan anneni mi istersin benim annemi mi dedim.Sonra yok böyle yapacaksan ben çocuk falan yapmam. Sonra yok yaparsak annen kardeşin gelir bakarsınız. Bizimkiler gelir 2 3 gün en fazla kalır gider dedi.
Biliyorum uzun zaman var ama düşüncesi bile korkutuyor beni. Kendi evimde rahat olamıycam, odadan çıkmıycam. Müdahale edip beni delirtecek. Bi de kv salonda hepimiz akşama kadar oturalım ister. Aşırı konuşuyor. Kafamda kaldırmıyor benim. Kendi annem olsa anne canım konuşmak istemiyor desem anlıyor ama o tribe girecek.40 gün çok fazla. Eşim takmış 40 günde 40 gün. Dogurmak için bu şehre gelirim kendi annemde kalınca da alınıyor. Onu ailesinde kalmamı istiyor. Kp ve kardeşi var erkek 30 yaşında.
Takmanın yersiz olduğunu biliyorum ama kafamda tam olarak çözemedigim şeyler gün gün aklıma takılıyor.Ailesi ile başka problemler vardı onlar çözüldü şükür.
Yeni evlisiniz, en az 4 yıl cocuk düşünmüyosunuz ve bunları kafaya takıp tartıyomusunuz bir durun bakalım hayat ne gösterecek 1 gün sonrası bile garantideğilken 4 yıl sonrasının planını yapmak ve bu yüzden tartışmak çok garip değil mi sizcede?

Bu düşünce neden oluşuyor

Hamileyken bile kim gelir kaç gün kalır düşünmek aklıma gelmedi

Daha atanmadın hamile iken başka şehirde olacağını doğum için o şehre geleceğini düşünüyorsun

Zaten kardeşin evlenince annen memlekete gidecek o şehirde olmayacak ki

40 gün birileri gerekir cümlesinin cevabı biz bakarız bebeğime olmalı senin anan benim anam olmamalı

Dersini çalış bu tarz düşünceleri o zaman gelsin bakarız şartlara de geç zira hayat biz plan yaparken olanlardır

Nice anneler var o 40 gün evimizde olasıydık da tüm sülale başımda olsaydı diyen, hastane koridorlarında sabahlayan

Ortada olmayan dertlerle boğuşma önünde olan sorularla boğuş

Biz de yeni evli olduk hiç böyle muhabbetler etmedik geçen bir başka arkadaşın konusu da vardı

Olmayan bebeğin bakımı neden dert, kardeşim vs de yok ama çocuğuma baktım gayet de beğen bakmak müthiş bir deneyim gerektirmiyor

Şimdi zaten internet var

Anneler en son 30 yıl önce bebek bakmış 5 yılda bile birçok şey değişiyor onlara bel bağlamamak lazım
Bende böyle dusunuyorum ama eşim dıyorkı annem bılır, o ıkı tane dogurmus. Ben dıyorum en son 35 sene önce dogurmus. Bi de İnternetten arastırım ben herseyı. Eşime ıkımız bakalım bak şunlar karı koca bakmıs dıyorum. Bakamayız dıyor. 40 gun lohusa yalnız kalacak kafasında.Gercı annesı kalma lafı acıkınca en fazla 2 3 gun kaşınır kımse rahat edemez dıyor. Bı de yaslı kaynanasına bakıyor annesı. O zamana yazarsa hıc gelemez. Annem bu sehırde kalacak. Babamdan nafaka alıyor. İcraya verdık
Bi de teyzemler her ay para göndeririz dıyor. Tabı bende kardeşimde destek olurum.

O zamanlar 34 35 olacagım. Herhalde fıkırlerım degısır olgunlaşırım. Bı de basta cok baskı yaptılar gıt gel falan.bundan daraldım
Olgunlaşmanın çok yaşla alakası yok bence.
Sadece biraz empati yapın.
Evlilik fedakarlığı da beraberinde getirir.
Aksi olursa çatırdamalar başlar.
Ben 8 aylık evliyim ve hamileyim.
Lohusalığıma da kayınvalidem gelecek.

Bende yapı olarak yalnızlığı sevıyorum. Ilk cocugum olacak tamam yardımcı olsunlar ama bana 40 gün aşırı fazla gelıyor.. Eşim dıyorkı lohusalıkta cocugun ölduren bıle varmıs. Psikolojisı saglam olmuyormus. Illakı gelmeleri sartmıs.
Adam niye bunu düşünüyor sence? Şimdiden oluru olmazı kafaya taktığın için bu izlenimi yaratıyor olabilir misin? Ayrıca çocuğu öldürmek değil de başka şeyler olduğunu söylerler 40 içinde öyle bir inanış vardır. Google'a yaz lohusa 40 gün neden bırakılmaz diye yazmayayım ben şimdi.

Olgunlaşmanın çok yaşla alakası yok bence.
Sadece biraz empati yapın.
Evlilik fedakarlığı da beraberinde getirir.
Aksi olursa çatırdamalar başlar.
Ben 8 aylık evliyim ve hamileyim.
Lohusalığıma da kayınvalidem gelecek.
Peki kaç gün gelecek. Sizde böyle naparım 40 gün korkusu yok mu. Sonucta rahat edemeyeceksiniz. Ayaga kalkınca kv ye de hizmet edeceksiniz. Ee cocukta var
Yük artacak ondan da ıstemıyorum

valla tecrübeme dayanarak söylyorum genede sen bilirsin
Lafı açılınca annesi aynı evde yaşamaya karşı zaten. Ee o gelırse kocası da var. Bunu kabul etmeyeceğimi eşim biliyor. O zaman boşanmaya kadar gider. Ben giderim evden.Onlar yasar🤣

yani gerçekten hep olur olmaz şeyleri böyle dert ediyor musunuz?
önceki konularınız da böyle diyenler var onları okuyamadım ama
eşiniz de siz de aşırı pimpiriklisiniz gibi geldi bana, lohusalıkta çocuk öldüren var ne demek, ne alaka?
bir de ben hep hamile kalmadan inşallah hamile kalırım da o zaman düşünürüm falan diyordum
Yani şu an her şey öyle belirsiz ki konuya yorum yapmamızın da suya yazı yazmaktan farkı yok
4 yıl sonra burada yazılan tavsiyeleri hatırlayacak mısınız?
Bence sizin ve eşinizin sorunu şu an şuradaki konu değil

Aynı durumdaydı eşim de. Lohusalığımı burnumdan getirdiler. O sesini çıkaramayınca ben söyledim en sonunda, size gerek yok, gidebilirsiniz diye. Siz dediğim de kaynanam, kayınbabam, kaynım. Evet üçü de bizim evde. Sabahtan gece 12’ye kadar. Ama siz dört sene düşünmüyorsanız bunları takmanıza gerek yok. Biraz erken sanki.

Aynı durumdaydı eşim de. Lohusalığımı burnumdan getirdiler. O sesini çıkaramayınca ben söyledim en sonunda, size gerek yok, gidebilirsiniz diye. Siz dediğim de kaynanam, kayınbabam, kaynım. Evet üçü de bizim evde. Sabahtan gece 12’ye kadar. Ama siz dört sene düşünmüyorsanız bunları takmanıza gerek yok. Biraz erken sanki.
Gerçi o günler geldıgınde ben annesıne acık acık ıstemıyorum yoksa odadan cıkmam rahat edemem ben derim. Ya da İzmire geleyim dogurmaya annemde kalayım napayım derım. Eşim cok panık cok. Ben cok rahatım ve kendıme Guvenıyorum. Eşimin arkadasının cocugu cok sıkıntılı bır bebek. Ameliyat falanda oldu. O da eşime söyle zor böyle zor dıyor. O da böyle dusunuyor

Zaten kv den kvsine bakıyormus çocuk yapınca en fazla bir iki gün gelir bunuda dert etme bence sabah sabah kendine ah ne dertler var dünya da şükret haline isyan ettikçe daha kötüsü geliyor çünkü. İyi düşün iyi olsun. Birde bence bebek yapmayı o kadar erteleme sonradan sorun çıkabiliyor bebek için çok uğraş veriyosun

yani gerçekten hep olur olmaz şeyleri böyle dert ediyor musunuz?
önceki konularınız da böyle diyenler var onları okuyamadım ama
eşiniz de siz de aşırı pimpiriklisiniz gibi geldi bana, lohusalıkta çocuk öldüren var ne demek, ne alaka?
bir de ben hep hamile kalmadan inşallah hamile kalırım da o zaman düşünürüm falan diyordum
Yani şu an her şey öyle belirsiz ki konuya yorum yapmamızın da suya yazı yazmaktan farkı yok
4 yıl sonra burada yazılan tavsiyeleri hatırlayacak mısınız?
Bence sizin ve eşinizin sorunu şu an şuradaki konu değil
Tabıkı hatırlamam da gelmeyeceklerıni bilmek benı rahatlatıyor

Zaten kv den kvsine bakıyormus çocuk yapınca en fazla bir iki gün gelir bunuda dert etme bence sabah sabah kendine ah ne dertler var dünya da şükret haline isyan ettikçe daha kötüsü geliyor çünkü. İyi düşün iyi olsun. Birde bence bebek yapmayı o kadar erteleme sonradan sorun çıkabiliyor bebek için çok uğraş veriyosun
Evliligim tam oturmadı cunku suan yaparsam kv bızden cıkmaz. Ya da hep gıdelım ıster. Evet kendı kv sıne bakması buyuk sans benım ıcın

Tabıkı hatırlamam da gelmeyeceklerıni bilmek benı rahatlatıyor

bir de kayınvalidesine bakıyormuş kadın
size 40 gün gelirse ona kim bakacak??
bence siz madem bu kadar gelmemelerini istiyorsunuz
hazır kadın kayınvalidesine bakarken doğurun
ya 4 yıl sonra o büyük kayınvalide ölürse sizinki iyice boşa çıkacak :D

aynen öyle annesine söylediğinde kadın olarak anlayacaktır. Çünkü 40 gün yatalak olmayacaksın ki. 1 hafta sonra kendi işini göreceksin. Bu hastalık değil ameliyat değil. Doğal bir süreç. Yenidoğmuş bebeğin olduğu evde kalabalık insan bana saçma geliyor. Lohusayken tani ki odadan çıkmazsınız hele kaynana varsa. He belki geldiğinde evinizin işiniz yapar 2 kap yemeğinizi pişirir durum sizin de işinize gelir. Şimdiden düşünülecek mevzu değil. Herkes yaşıyor bu süreci. Eşiniz ne bilsin. 2 sene önce benim eşime de sorsan annem gelir uzun süre bizde kalır derdi muhtemelen. Şimdi kaynanam diyor ki 1 haftadan fazla kalamam baban yalnız kalamıyor.
Evet dogru bı de kp var. Sanırım 40 gun kalamaz. Oglu eşi falan napacak. Kaynanası o zamana kadar yasarsa doguma bıle gelemez. Annesı anlar tabıkı eşim anlamıyor. Ben annesı ıle konusurum en ıyısı

Back
X