Bu yüzden gece tartışmak

Ne kadar abartmışsınız olayı.
Alt tarafı kırk gün. İnsan sevdiği için çiğ tavuk yermiş siz eşinizin annesini 40 gün ağırlamak istemiyorsunuz. Benim eşim aynısını yapsa çok büyük olay çıkartırdım. Sonuçta ağaç kovuğundan çıkmıyoruz.
Birinin evladıyla hayatımızı birleştirdiysek anasını babasını atamayız.
Üstelik ortada hamilelik bile yok.
Eşinizin ailesine düşkün olduğunu nişanlanmadan önce illaki fark etmişsinizdir.
Üstelik kadının yaşı da varmış.
Yarın bir gün hastalansa bakmayacak mısınız?
Hayat bu.
Oğlunuz olur gün gelir karısı sizi istemez anlarsınız
Sanki 40 gün sizi yiyecekler.
Ne tahammülsüzlük
Nişanlanınca bılmıyordum da evlenınce daha bı farklı oldu. Aılem ne ısterse yaparım modunda.Tapıyor resmen onlara. Anne babası hep haklı ve herseyin en ıyısı ı bılır dıye dusunuyor. Bana dıyor kı kafana bırsey takılırsa anne babama sor dıyor. Annesi karısıyor mesela dıyor kı senın ıyılıgını ıstıyor. Annesı mesela kopuksunuz aıle olarak dıyor. Ben eşime kırıldım bu lafına dıyor. Iyi niyetınden dıyor. Ee bı ınsan bu kadar ıyı nıyetı gunahsızsa melek olurdu. Ayrıca bu kadar anamda anam demesi bende annesını daha ıtıcı yapıyor

Aynı şekilde sebepsiz infertilite teşhisi olan ve sadece stresli olduğu için gebe kalamayan insanlarla dolu bu forum. Yani atansan çocuk olabilecek mi net değil. Kaldı ki bu kafayla giderse bu evliliğin değil 4 yıl 2 yıllık ömrü bile yok. Adam başladı böyle yapacaksan çocuk yapmam demiş bu ne demek?
Ayrıca 4-5 yıla kim öle kim kala.

Belki bakacak birini bile bulamayacak etrafında. İnşallah öyle olmaz ama hayatta herşey mümkün.

Tabi kendimiz yazıp kendimiz anlıyoruz bunlari.

Ama yapı olarak o karısmayı cok sevıyor. Geldıgınde herseye karısacak. Bı de aşırı panık.Böyle panık ınsan görmedim ben.
Karışsın ne olacak?
40 gün karışsın söylensin kendince ne olacak ki. Bu kadar kafaya takacak ne olacak.
Alt tarafı bir iki karışacak söylenecek. Eşinizin annesi ya. İnsan eşinin hatrı için bile laf etmez. Güler yüzle karşılar teklifi eşi için en azından.
Kendi anneniz size gelmek istese eşiniz istemese ne hissedeceksiniz?
Kendi oğlunuza gitmek isteseniz gelin istemese ne hissedeceksiniz?
Eşiniz çok sabırlıymış. Ben olsam büyük olay çıkartırdım. Çünkü çok saygısız bir tavır göstermişsiniz
Her zaman aynı yaşta kalmıyoruz biraz empati yapmak, geleceği düşünmek lazım.

Eşiniz nereden biliyor annesi ve babanesinim 40 gün sizinle kalmazlarsa kırılacaklarını. Eviniz o kadar müsait ve konforlu mu? Yaşlı insanlar başka yerde o kadar uzun kalamaz. E bi de baba var o da ben tek kalamam diye tutturacak. Bence eş kişisi durumu biraz abartıyor.
Bir de doğumda önemli olan sizin istekleriniz.
kendi aileniz farklı şehirde sanırım. Anneniz gelir kalır muhtemelen. Anneniz varken de gelemez. Benim annem uzakta kusura bakmayın siz sabah gelip akşam gidersiniz dersiniz o gün gelince.
Bu eşinle tartışılacak konu değil. Çocuk olduğunda kayınvalide ile direk iletişimle çözğlecek bir konu.
he olmuyor mu eşi tehdit edeceksiniz o dönem. Elinizde lohusa depresyonu denen güçlü bir silah var. Sizin isteklerinizin her şeyden babanenin kırılmasından daha önemli olduğu bir dönem. Senin üzülmemen lazım. Sütünün kesilmemesi lazım. ❤️
şu an bunu eşle tartışmak yerine evet haytım inşallah babanen torununun çocuğunu görecek kadar yaşar ❤️ Diyip geçseniz de evliliğinizde sıkıntı yaratmasınız şimdiden güzel olur.
Çünkü belli ki eşiniz sürece hiç hakim değil ve saçmalıyor.
Eşimin bı arkadasının karısı dogum yaptı. Neymıs 40 gun karı koca mahvolmuslar.. Ben tek yapamam ya da annem falan yapamaz kafasında. Benım annem gelırse annesı kırılırmıs. Gercı ben bastan acık acık söylerım annesıne. Rahat edemem yanlıs anlamayın. Annemı de ayaga kalkınca göndercem dıye konusurum
Ki annesı sıkılır. Cunku gelırse hep dakıka bası salonda oturalım ıster. Ben de odadan cıkmam herhalde. Eşim hıc hakım degıl sürece. Cevreden 1 2kısı demıs yok şöyle kötü tek kısı olmaz. Ondan dıyor

Haklısınız da ben gelınıme kalkıp nıkah gunu bıze gelın, ertesı gun kahvaltıya gelın dıye darlamam. Balayında sürekli aramam.Evet yatalak hastası var. Insallah da uzun ömürlü Yaşar o da.
Bak Inan zamanla o kadar degisiyorki herşey şuan çok yeni evlisiniz birbirlerine düşkün olmalari çok normal esinde alisicak bu duruma.
Siz yine iyisiniz biz bir oturduk ilk 4.5 sene ilk günun sabahı hepsi eve geldiler ee evleri mecbur o zman balayı falan durumuda yoktu bizde . Kendi teyzeme gitsek eşim ailesini toplardi beraber giderdik dua et ayrı evin.yani beterin beteri var 😊 cidden çok erken bunları düşünmek için kendini boşuna yıpratma.
Evleri ayırdık her akşam onlardaydik her akşam eşim bensiz de gitmiyordu illa bende gidicem bak eşinin en azından böyle huyu yok . Ama zamanla eşimde kendini torpuledi evliliğe alıştı .sizdede öyle olacak.
Ben eşime dıyorum bak gelsınler 1 hafta 10 gun dıye. Eşim 40gün dıye tutturdu. Lohusa 40 gün yalnız olmaz dıyor. 1hafta olsa bu kadar takmam. 40 gün beni korkutuyor
Sen 40 gün demesine takılma kadının zaten yatalak hastası var ona kim bakacak.bir hafta kalırsa opte başına koy ve inan o kadar ihtiyacın olacakki o zman kayinvalidene biraz bebeğe baksinlarda uyusam diceksin yani lohusalık güzel ama zor bir süreç üstelik ilk bebeğin olacak .

Ben eşime dıyorum bak gelsınler 1 hafta 10 gun dıye. Eşim 40gün dıye tutturdu. Lohusa 40 gün yalnız olmaz dıyor. 1hafta olsa bu kadar takmam. 40 gün beni korkutuyor

nerden duymuş bu saçma bilgiyi? Ben yanımda ilk 1 hafta kimseyi istemiyorum. Evi temizletip yemeklerimi de hazırlayıp bırakacağım. Anneme ve kayınvalideme söyledim. İlk 1 hafta sadece gündüz uğrarsın. Yalnız kalmak istiyorum, yalnız başıma çocuğuma alışmak istiyorum dedim. Kayınvalidem uzakta o da tamam dedi 1hafta 10 gün sonra gelirim ben sen haber edersin hazırım diye dedi 🤷‍♀️

Ya arkadaşlar benim kanım donuyor. Bebeği erteleme sebebi iyice yaşlanacak olmaları. Sana kötü bir haberim var çevremde 65-70 yaş arası bana taş çıkaran enerjide insanlar var. Allah saklasın kv yarın kaza geçirip sakat kalsa veya ölse hemen çocuk yapacaksın yani? 🥺
Eşinin ailesi için keşke hiç olmasalar diyen birinden bahsediyoruz, içinden neler geçiriyordur kim bilir. Allah gönlüne göre versin her konuda. O kendisine yeter bence.

Bak Inan zamanla o kadar degisiyorki herşey şuan çok yeni evlisiniz birbirlerine düşkün olmalari çok normal esinde alisicak bu duruma.
Siz yine iyisiniz biz bir oturduk ilk 4.5 sene ilk günun sabahı hepsi eve geldiler ee evleri mecbur o zman balayı falan durumuda yoktu bizde . Kendi teyzeme gitsek eşim ailesini toplardi beraber giderdik dua et ayrı evin.yani beterin beteri var 😊 cidden çok erken bunları düşünmek için kendini boşuna yıpratma.
Evleri ayırdık her akşam onlardaydik her akşam eşim bensiz de gitmiyordu illa bende gidicem bak eşinin en azından böyle huyu yok . Ama zamanla eşimde kendini torpuledi evliliğe alıştı .sizdede öyle olacak.

Sen 40 gün demesine takılma kadının zaten yatalak hastası var ona kim bakacak.bir hafta kalırsa opte başına koy ve inan o kadar ihtiyacın olacakki o zman kayinvalidene biraz bebeğe baksinlarda uyusam diceksin yani lohusalık güzel ama zor bir süreç üstelik ilk bebeğin olacak .
Bilmiyorum ama cevremde gordugum kadarıyla herkes yalnız lohusalıkta. Ya da herkesın sadece annesı gelıyor. Henuz 5 ay oldu. Eşim hep bahane yapar gıderdı
Bana sende gel derdı. 2 3 kez sert kavgadan sonra baskı yapmayı bıraktı

nerden duymuş bu saçma bilgiyi? Ben yanımda ilk 1 hafta kimseyi istemiyorum. Evi temizletip yemeklerimi de hazırlayıp bırakacağım. Anneme ve kayınvalideme söyledim. İlk 1 hafta sadece gündüz uğrarsın. Yalnız kalmak istiyorum, yalnız başıma çocuğuma alışmak istiyorum dedim. Kayınvalidem uzakta o da tamam dedi 1hafta 10 gün sonra gelirim ben sen haber edersin hazırım diye dedi 🤷‍♀️
Bende yapı olarak yalnızlığı sevıyorum. Ilk cocugum olacak tamam yardımcı olsunlar ama bana 40 gün aşırı fazla gelıyor.. Eşim dıyorkı lohusalıkta cocugun ölduren bıle varmıs. Psikolojisı saglam olmuyormus. Illakı gelmeleri sartmıs.

Ayrıca 4-5 yıla kim öle kim kala.

Belki bakacak birini bile bulamayacak etrafında. İnşallah öyle olmaz ama hayatta herşey mümkün.

Tabi kendimiz yazıp kendimiz anlıyoruz bunlari.
Insana insan gerek, maalsef hiç ihtiyacı olmamış şimdiye kadar ama çaresizlik ve muhtaçlık anında bu zamanları hatırlar mı bilmem.. Ben zaten gözardıyım sanırımx en son moralini bozduğum için benim gönderilmemi istiyordu forumdan. Halbuki o kadar istiyorum ki takıntılarından ve travmalarından arınsın. Bir de boşanma travması eklenecek yoksa..

Son düzenleme:
Karışsın ne olacak?
40 gün karışsın söylensin kendince ne olacak ki. Bu kadar kafaya takacak ne olacak.
Alt tarafı bir iki karışacak söylenecek. Eşinizin annesi ya. İnsan eşinin hatrı için bile laf etmez. Güler yüzle karşılar teklifi eşi için en azından.
Kendi anneniz size gelmek istese eşiniz istemese ne hissedeceksiniz?
Kendi oğlunuza gitmek isteseniz gelin istemese ne hissedeceksiniz?
Eşiniz çok sabırlıymış. Ben olsam büyük olay çıkartırdım. Çünkü çok saygısız bir tavır göstermişsiniz
Her zaman aynı yaşta kalmıyoruz biraz empati yapmak, geleceği düşünmek lazım.
O zamanlar 34 35 olacagım. Herhalde fıkırlerım degısır olgunlaşırım. Bı de basta cok baskı yaptılar gıt gel falan.bundan daraldım

Eşimin bı arkadasının karısı dogum yaptı. Neymıs 40 gun karı koca mahvolmuslar.. Ben tek yapamam ya da annem falan yapamaz kafasında. Benım annem gelırse annesı kırılırmıs. Gercı ben bastan acık acık söylerım annesıne. Rahat edemem yanlıs anlamayın. Annemı de ayaga kalkınca göndercem dıye konusurum
Ki annesı sıkılır. Cunku gelırse hep dakıka bası salonda oturalım ıster. Ben de odadan cıkmam herhalde. Eşim hıc hakım degıl sürece. Cevreden 1 2kısı demıs yok şöyle kötü tek kısı olmaz. Ondan dıyor

aynen öyle annesine söylediğinde kadın olarak anlayacaktır. Çünkü 40 gün yatalak olmayacaksın ki. 1 hafta sonra kendi işini göreceksin. Bu hastalık değil ameliyat değil. Doğal bir süreç. Yenidoğmuş bebeğin olduğu evde kalabalık insan bana saçma geliyor. Lohusayken tani ki odadan çıkmazsınız hele kaynana varsa. He belki geldiğinde evinizin işiniz yapar 2 kap yemeğinizi pişirir durum sizin de işinize gelir. Şimdiden düşünülecek mevzu değil. Herkes yaşıyor bu süreci. Eşiniz ne bilsin. 2 sene önce benim eşime de sorsan annem gelir uzun süre bizde kalır derdi muhtemelen. Şimdi kaynanam diyor ki 1 haftadan fazla kalamam baban yalnız kalamıyor.

Haklısınız biliyorum ama düşüncesi bile korkutuyor beni 🤐

Eşim diyor ki annemin kalbi kırılır diyor. İkiside gelir diyor. Rahat edemem. Odadan çıkmam. Eşime dedim çok sıkılırsam yemin ederim giderim kardeşimin yanına dedim.

Bu düşünce neden oluşuyor

Hamileyken bile kim gelir kaç gün kalır düşünmek aklıma gelmedi

Daha atanmadın hamile iken başka şehirde olacağını doğum için o şehre geleceğini düşünüyorsun

Zaten kardeşin evlenince annen memlekete gidecek o şehirde olmayacak ki

40 gün birileri gerekir cümlesinin cevabı biz bakarız bebeğime olmalı senin anan benim anam olmamalı

Dersini çalış bu tarz düşünceleri o zaman gelsin bakarız şartlara de geç zira hayat biz plan yaparken olanlardır

Nice anneler var o 40 gün evimizde olasıydık da tüm sülale başımda olsaydı diyen, hastane koridorlarında sabahlayan

Ortada olmayan dertlerle boğuşma önünde olan sorularla boğuş

Biz de yeni evli olduk hiç böyle muhabbetler etmedik geçen bir başka arkadaşın konusu da vardı

Olmayan bebeğin bakımı neden dert, kardeşim vs de yok ama çocuğuma baktım gayet de beğen bakmak müthiş bir deneyim gerektirmiyor

Şimdi zaten internet var

Anneler en son 30 yıl önce bebek bakmış 5 yılda bile birçok şey değişiyor onlara bel bağlamamak lazım

Bende yapı olarak yalnızlığı sevıyorum. Ilk cocugum olacak tamam yardımcı olsunlar ama bana 40 gün aşırı fazla gelıyor.. Eşim dıyorkı lohusalıkta cocugun ölduren bıle varmıs. Psikolojisı saglam olmuyormus. Illakı gelmeleri sartmıs.

felaket tellalı yemin ediyorum.

Back
X