Buda Benim Lezzet Topiğimmm

canım tariflerine bayıldım valla mükemmel hamiş hamiş canım cekti valla ben en iyisi avucumu yalıyım

CEVİZLİ TARÇINLI KALP ÇÖREK

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN:

* 2/ 3 su bardağı süt
* 2,5 yemek kaşığı şeker
* Yarım çay kaşığı tuz
* 1 yumurta
* 2,5 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
*1 çorba kaşığı instant maya (1 küçük paket)

İÇİNE:
* 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
* 3 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay bardağı krema
* 1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:

- Hamuru mayalamak için derin bir kaseye unu, tuzu, mayayı ve şekeri alıp iyice karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp, yumurtayı, ılık sütü ve eritilmiş tereyağını koyup parmaklarınızla karıştırın. Kenarlardaki unu yavaş yavaş alarak hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru iyice yoğurup üzerini kapatın ve ılık bir yerde iki misli kabarana kadar mayalandırın.

- Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Merdane yardımıyla hamuru pasta tabağı büyüklüğünde açıp hamurun üzerine iç malzemeden 1 çorba kaşığı sürün. Kenarlardan 1 cm boşluk kalacak şekilde sürün. Hamuru aşağıdaki fotoğraftaki gibi rulo yapın, ikiye katlayın. Hamurun uç kısmından 2 cm boşluk kalacak şekilde keskin bir bıcakla ortadan ikiye kesin. Kesik iki ucu dışa doğru döndürün ve yanyana getirin. Kalp şeklini aldığını göreceksiniz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Nutella'lı ve reçellide yapılabilir.

ZEYTİNYAĞLI GRİSSİNİ

MALZEMELER:

* 2,5 su bardağı un
* 1 su bardağı ılık su
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 çorba kaşığı toz maya ya da yarım paket yaş maya

YAPILIŞI:

- Büyük bir kabın içinde unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp zeytinyağını ve ılık suyu karıştırın.Eğer yaş maya kullanacaksanız mayayı bu aşamada ılık su ile karıştırıp kullanabilirsiniz. Elinizle yavaş yavaş kenarlardaki unu alıp karıştırarak yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.

- Yarım mayalanan hamuru hafifçe unlu bir zeminde merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Keskin bir bıçakla 1 cm eninde şeritler kesin.Şeritleri elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.

- Önceden 170 derece ısıtılmış fırında altları ve üzerleri kızarana kadar pişirin.

- Bu ölçüyle üç tepsi grissini pişirdim. Pişme işlemi bitince fırının ısısını iyice düşürüp tekrar fırına koyun ve 20 30 dakika daha pişirip grissinilerin iyice kuruyup gevremesini sağlayın.

Afiyet olsun.

Kıyamam Tüh bana hamiş hamiş canını mı çektirdim :18: hangisini istiyosun söyle yapıp kargolıyım sana

cok saol canım düşünmen yeter böyle bi topik yapman iyi olmuş hem farklı tatlar öğrenmiş olcaz sayende abonenim artıkın

TORTİLLA EKMEĞİ

MALZEMELER:

* 4 su bardağı un
* 2 su bardağı ılık su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:

- Derin bir kasenin içinde unu, tuzu ve kabartma tozunu karıştırıp ortasını havuz gibi açalım. Ilık suyu bu havuzun içine boşaltıp, kenarlardan unları alarak yavaş yavaş elimizle karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Kullandığınız unun suya doygunluk oranı farklı olabilir. Bu nedenle cıvık olduysa biraz daha un, çok sert olduysa biraz daha su ilave ederek hamuru iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırarak üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin.
- Bezeleri hafifçe unlanmış zeminde merdaneyle yuvarlak bir biçimde açın. Eğer açarken zemine ya da merdaneye yapışıyorsa arada bir hafifçe unlayabilirsiniz. Bıçak sırtı inceliğinde açtığınız hamurlarınızı ısınmış teflon tavada yağsız olarak arkalı önlü kızartın. Yavaş ısıda çok uzun sürede pişirirseniz çok kuruyup kıtır kıtır olurlar. Çok yüksek ısı da hemen yanmalarına neden olacaktır. Ne çok yüksek ne de çok kısık ateşte pişirmeyin.
- Pişen tortillaları mutlaka hemen temiz bir mutfak bezinin içine koyun ki yumuşak kalsınlar.
Afiyet olsun.

ÇİLEKLİ MARSHMALLOW MOUSSE

MALZEMELER:

* 250 gr çilek
* 3 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay bardağı su
* 200 ml sıvı krema
*140 gr marshmallow (sade ya da çilekli)

YAPILIŞI:

- Çilekleri yıkayıp doğrayın. Küçük bir tencere ya da büyük bir cezve içine koyun. Tozşeker ve 1 çay bardağı su ile birlikte çilekler yumuşayana kadar pişirin. Çilekleri çatalla ezin ya da blendırdan geçirin. Marsmallowları karışıma sıcakken ilave edin ve karıştırarak erimelerini sağlayın.

- Çilekli karışım soğuyunca sıvı kremayı mikserle yüksek devirde çırparak koyulaştırın. Çilekli karışımı ilave edip beraber çırpın. Servis kaplarına paylaştırıp buzdolabında iyice soğutun.

Soğuk iken tüketmenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

PESTO SOSLU TAVUK GÖĞSÜ DOLMASI

MALZEMELER:

* 4 adet tavuk göğsü ( küçük)
* 4 çorba kaşığı pesto sosu
* 4 çorba kaşığı labne peyniri ya da mascorpone peyniri
* 2-3 çorba kaşığı galeta unu
* tuz

YAPILIŞI:

- Pesto sosu ve peyniri bir kasede karıştırın.

- Tavuk göğüslerini hafifçe tuzladıktan sonra fırın kabına alın.Ortalarına keskin bir bıçakla bir cep açın.

- Pesto sosuyla hazırladığınız karışımı ceplerin içine doldurun.

- Tavukların üzerine galeta ununu sepiştirip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede tavuklar kızarana kadar pişirin.

- Dilerseniz servis yaparken tavukların üzerine parmesan peyniri ya da kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz.

YALANCI SU BÖREĞİ - LAZANYADAN

MALZEMELER:

* 14 yaprak lazanya
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 yumurta
* 100 gr tereyağı
* 1/2 su bardağı süt
* 200 gr beyaz peynir
* 3-4 sap ince doğranmış maydanoz
* 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:

- Önce böreği pişireceğiniz kabı tereyağı ile yağlayın. Peyniri ufalayıp maydanozla karıştırın.
- Büyük bir tencerede suyu kaynatıp tuz ve sıvıyağı koyun. Lazanyaları içine atıp yumuşayana kadar haşlayın. Dikkat edin dağılacak kadar haşlanmasınlar. Lazanya yapraklarını soğuk sudan geçirip tek tek ayırın ki sonradan birbirlerine yapışıp işinizi zorlaştırmasınlar. Çok dağılıp koparlarsa da sorun değil böreğin içinde belli olmuyorlar.

- Yumurtayı çatalla çırpıp eritilmiş tereyağı ve süt ile karıştırın. Lazanya yapraklarını tepsiye döşemeye başlayın. Her yaprağın üzerine yumurtalı harcı fırça ile sürüp üzerine peynir ve maydanoz karışımını serpiştirin. Bütün yapraklar bitince kaşar peyniri rendesini serpiştirin ve 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

ŞAPKALI CUPCAKE

MALZEMELER:

* 1+ 1/4 su bardağı un ( su bardağınız büyükse 1 su bardağı)
* 100 gr tereyağı
* 1 su bardağı şeker
* 2 yumurta
* 2/3 su bardağı yoğurt
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1/2 tatlı kaşığı karbonat
* 1 tatlı kaşığı vanilya özütü ( yada bir paket vanilya)
* 1/ 4 çay kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN:

* 2 yumurta beyazı
* 1 su bardağı şeker
* 1 çay kaşığı vanilya( yada bir paket vanilya)
* 1/4 tatlı kaşığı krem tartar (aktarlardan bulabilirsiniz) yoksa 1 çay kaşığı limon suyu

* 100 gr bitter çikolata

YAPILIŞI:

- Muffinler için oda sıcaklığındaki tereyağını şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar 4-5 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip her seferinde iyice çırpın. Vanilya ve yoğurdu ilave edip bir dakika daha çırptıktan sonra ayrı bir yerde karıştırdığınız un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ilave edip kaşıkla karıştırarak unu diğer karışıma yedirin. Muffin kalıplarınızın içine muffin kağıtlarından yerleştirin. Hamuru kaşıkla kağıt kalıpların 2/3 ünü dolduracak şekilde doldurun ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. fırından almadan önce kürdan batırarak test edin. Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Muffinlerinizi soğumaya bırakın.

- Yumurta aklarını dikkatlice sarılarından ayırarak derin bir kaseye alın. Şekeri, vanilyayı ve krem tartarı (ya da limon suyunu) da ilave edip kaseyi içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine oturtun. Tencerenin altı orta ateşte yanıyor durumda iken mikserle karışımı çırparak beyaz köpükler oluşturun. Aslında şeker termometresiyle ölçüm yapmak gerekiyor bu aşamada. Eğer sizin varsa 160 dereceye kadar ısındığını görmeniz gerekiyor.Benim yoktu kullanmadım ama süre tuttum. 15 dakika boyunca bu şekilde karışımı çırparak buharda pişirdim. Şekerin tamamen erimesine dikkat edilmeli. Daha sonra kasenizi dikkatlice tencerenin üzerinden alın. Çünkü çok sıcak olabilir. 2 dakika daha çırparak biraz soğumasını sağlayın. Sıkma torbasına yuvarlak ağızlı bir uç takın (Çapı 1 cm ) Torbanın içine kremayı alarak yüksekçe muffinlerin üzerine sıkın. Kremanın hazırlanıp sıkılması hakkında bir video da var Martha Stewart'ın sitesinde. Dilerseniz onu da izleyebilirsiniz.

- Çikolatayı benmari usulü yada mikrodalgada eritin ve kremanın üzerini çikolata ile kaplayın. Ben kaşıkla dikkatlice dökerek kapladım ama ters çevirip çikolataya batırmak da mümkün. Yalnız o zaman biraz fazlaca çikolata eritmek derekiyor. Kaşıkla yavaşça dökerek kapladım, gayet rahat oldu.
- Hazırladığınız muffinleri buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun.

ISPANAK RULO

MALZEMELER:

* 400 gram ıspanak
* 3 yumurta
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 küçük kuru soğan
* 1 çorba kaşığı un
* tuz, karabiber ve eklemeyi unutmuşum varsa 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

İÇİNE:

* 500 gram süzme yoğurt (koyu kıvamlı olsun)

* 2 - 3 diş sarmısak

* 2 tane haşlanmış kırmızı biber

YAPILIŞI:

-Ispanakları haşlayın. Ben tencerenin için konulan süzgeç şeklindeki aparatı kullandım.
Suyunu süzüp blendırdan geçirin. Yumurta sarılarıyla birlikte bir kaba alın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Bu arada küçük bir tavada incecik kıyılmış kuru soğanı kavurun ve soğutup ıspanak -yumurta karışımına ilave edin.Tel çırpıcı ile iyice çırpın.. En son unu da ilave edip tekrar karıştırın.

- Yumurta akını mikserle en yüksek devirde 2-3 dakika çırparak kar haline getirin. Diğer karışıma ilave ederek yavaş yavaş karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökerek düzgünce yayın. 180º C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

- Fırından çıkınca 1 dakika bekletip henüz sıcakken pişirme kağıdı ile birlikte rulo yapıp 5 dakika bekletin. İçi için sarmısakları dövüp tuz ilave ederek süzme yoğurtla karıştırın. Hazırladığınız karışımı ıspanak rulosunun içine sürün.Üzerine haşlanmış yada közlenmiş kırmızı biberleri koyun. Ben doğradım. Bütün de koyabilirsiniz.
Rulo yaparak buzdolabına kaldırın. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

BEYAZ ÇİKOLATALI TARTOLETLER

MALZEMELER:

TABAN İÇİN:

* 2 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı pudra şekeri
* 125 gr tereyağı
* 1 adet yumurta sarısı
* 3 çorba kaşığı soğuk su

KREMASI İÇİN:

* 250 gr labne peyniri
* yarım su bardağı pudra şekeri
* 125 gr bitter çikolata
* 1 adet yumurta
* yarım su bardağı çekilmiş toz badem yada fındık

ÜZERİ İÇİN:

* 50 beyaz çikolata

YAPILIŞI:

- Öncelikle fırınınızı 180ºC'ye ayarlayıp çalıştırın. Tartolet kalıplarını yağlayın.

- Hamur için mikserinizin bıçaklı ucunu takıp bütün malzemeyi miksere koyun ve çalıştırın. Karışım ekemk kırıntısını andırınca mikseri durdurun ve hamuru düz bir zemine alıp ellerinizi çok az unlayıp hamuru toparlayın. 15 dakika dinlendirmek üzere buzdolabına koyun.

- Bu arada bitter çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırında eritin.Büyük bir kasede diğer krema malzemeleriyle beraber çırpın.

- Taban hamurunuzu merdane yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın ve tartolet kalıplarınıza yerleştirin. Krema karışımını üzerlerine paylaştırıp fırına yerleştirin.

- Yaklaşık 20-25 dakika pişirip fırından alıp soğumaya bırakın.
- Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıttan yaptığınız külaha koyarak tartoletlerin üzerine sıkıp süslemeler yapın.
- 1 gün buzdolabında bekletilirse tadı daha iyi oturuyor.
- Servis yaparken taze meyveler de koyabilirsiniz üzerlerine.Ben üzerine frambuaz koyarak servis yapmıştım. Çileğin de yakışacağını düşünüyorum.

KÖRİLİ KRAKER

MALZEMELER:

* 1,5 su bardağı un

* 75 gr tereyağı ( küp küp doğranmış)

* 1 adet çırpılmış yumurta

* 1 çay kaşığı kabartma tozu

* Bir tutam tuz

* 2 tatlı kaşığı köri

YAPILIŞI:

- Unu, tuzu ve köriyi bir kaseye alın. Tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla karışım ince ekmek kırıntılarını andırana dek ovun.

- Yumurtayı ilave edip hamuru toparlayın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun.

- 10 dakika buzdolabında dinlendirin.

- Hamuru yaklaşık 3 mm kalınlığında açın. Kurabiye kalıplarıyla veya bıçakla istediğiniz şekilde kesin ve yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye dizin. Dilerseniz üzerine çörekotu serpin.

- Önceden ısıtılmış 170ºC deki fırında altın sarısı renk alana kadar pişirin.

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ

MALZEMELER:

* 2 çorba kaşığı(silme) pirinç unu
* 2 çorba kaşığı(silme) un
* 1 su bardağı şeker
* 4 su bardağı süt
* 2 parça damla sakızı
* 1 çorba kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:

- Tencereye pirinç unu ve unu alarak 2-3 dakika hafifçe kavurun.
- Şeker ve sütü ilave ederek karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- İndirmeye yakın dövülmüş damla sakızlarını ilave edip 1 dakika daha pişirin ve altını kapatıp tereyağını ilave edin.
- Kaselere paylaştırıp oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutun ve buzdolabına kaldırın.
- Üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyin.

BAHARATLI PEYNİRLİ ÇUBUK

MALZEMELER:

* 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)

* 1 su bardağı kaşar rendesi

* 125 gr tereyağı (oda ısısında)

* 1 çorba kaşığı sirke (ben ekledim)

* 1/2 paket kabartma tozu

* Aldığı kadar un

* tuz, karabiber, kekik, kuru nane, kuru fesleğen

* üzerine serpmek için haşhaş tohumu

YAPILIŞI:

- 2 su bardağı kadar unu bir kaba alın.Ortasına tereyağını,bir yumurtayı ve diğer yumurtanın akını, kaşar rendesini, tuzu, baharatları, kabartma tozunu ve sirkeyi koyup karıştırın ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

- 15 dakika buzdolabında dinlendirin.Bu arada fırını 180ºC'ye ayarlayıp çalıştırın.Hamur bezelerini yarım cm kalınlığında açın ve serçe parmağı kalınlığında şeritler kesin.Şeritleri ayırmadan üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve fırına koyup altları ve üstleri pembeleşene kadar pişirin.

ÇİLEKLİ PASTA

Malzemeler:

Pandispanyası İçin:
* 3 yumurta
* 3,5 kahve fincanı şeker
* 3,5 kahve fincanı un
* 1 çay bardağı çilek püresi (blendırdan geçirdim.)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Kreması İçin:
* 2,5 su bardağı süt
* 1 yumurta
* 4 çorba kaşığı un
* 1/2 su bardağı şeker
* 2 paket vanilya

Üzerine:
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı süt

Ayrıca:
* Pandispanyayı ıslatmak için 1 çay bardağı şekerli süt
* Arası ve üzeri için çilek
* Yanları için file fındık

HAZIRLANIŞI:
- Fırını 175º C'ye ayarlayıp çalıştırın.
- Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene kadar çırpın.Çilek püresini ve vanilyayı ekleyip yarım dakika daha çırpın.Unu ve kabartma tozunu ilave edip mikserin düşük ayarıyla karıştırın.
- Kalıba döküp (Ben 20 cm lik kalıp kullandım.) fırına koyup pişirin.Kürdan testini unutmayın.
- Kreması için unu, yumurtayı, şekeri tencerede karıştırın.Sütü ilave edin ve karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin.Altını kapatınca vanilyaları ilave edip karıştırın.

PASTANIN BİRLEŞTİRİLMESİ:
- Soğuyan pandispanyayı ikiye bölün.Aslında üçe de bölünebilirmiş.
- Alt katı şekerli sütle ıslatıp kremayı sürün ve çilek dilimleri koyup üzerine tekrar krema sürün.
- Üst katı üzerine oturup onu da şekerli sütle ıslatın.
- Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpın ve pastanın her yerini kaplayın.Üzerine çilekleri dizin.
- İsterseniz pastanın kenarlarını file fındık/ badem/ antepfıstığıyla süsleyin.
- Buzdolabında bekletip servis yapın.

KÖPÜK TATLISI

MALZEMELER:

* 1 litre süt

* iki silme çorba kaşığı nişasta

* iki silme çorba kaşığı un

* 1 su bardağından (200 ml) bir parmak az şeker

* 2 parça damla sakızı

YAPILIŞI:

-Nişastayı ,unu ve şekeri tencereye koyup karıştırın.Sütü ilave edin ve orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.Dövülmüş damla sakızlarını ilave edip 1 dakika daha pişirin ve altını kapatın.

-Mikserle 3-5 dakika çırpın.Ne kadar çırpılırsa o kadar güzel oluyor.Ama bana bu kadarı yeterli geliyor:)

-Kaselere boşaltıp dilediğiniz gibi süsleyin. Ben antep fıstıklı krokan ve çilek kullandım.

Afiyet olsun:)

Kepekli Dereotlu Poğaça

Malzemeler (Yaklaşık 20 poğaça için)

2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ, mümkünse zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar tam buğday unu (veya kepekli un)
Bir tutam dereotu

İç malzemesi:
150 gr kadar az yağlı beyaz peynir *
Bir tutam dereotu
* Peynirin lezzeti önemli elbette ama çok yağlı olmasın. Yoksa pişerken dağılıp poğaçaların içinden çıkma olasılığı daha yüksek olur.

Yapılışı

Yumurtanın birinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek üzere ayırın. Kalan yumurtaları bir karıştırma kabına alın, yoğurt ve yağ ile çırparak karıştırın.
Kabartma tozu ve tuzu ekleyin, unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Kıyılmış dereotunu ekleyip bir kez daha yoğurun. Bu poğaçanıza ekstra lezzet katacak.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta ya da avcunuzda açın, içine dereotu-peynir karışımından koyup kapatın. Açılmaması için parmak uçlarınızla iyice sabitleyin.
Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üzerleri güzelce kızarana kadar pişirin.

yok cnm aynısını yaptım ama beceremedm galiba olmadı. dün de fincan keki denedim o guzel oldu hazır topkek gibi

Biberli Körili Tavuk Kavurma

Malzemeler
3 tane tavuk göğüs
5 tane sivri biber
zeytinyağ
tuz-karabiber
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı kadar krema
üzerine bolca rendelenmiş kaşar

Yapılışı
Tavukları küçük küçük doğrayın. Az zeytinyağ koyduğunuz derince bir tavada (ben wog kullandım) sularını fazla salmalarına izin vermeden kavurun.
Biberleri halkalar halinde doğrayıp tavuğa ekleyin. Beraber bir süre daha kavurun. Az biraz karabiber ve tuz ilave edip kavurmaya devam edin.
Biberlerin rengi çok az dönünce kremayı ilave edin. Çok sulu olmasını istemiyorsanız krema miktarını daha az tutabilirsiniz.
Diğer baharatlarıda ilave edip bir kere karıştırın. Yayvan bir fırın kabına alıp üzerine bol kaşar peynirini serpiştirin. Üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
Afiyet olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…