Canım buraya eklediğim beğendiğin, kafana yatan limonlu keklerden deneyebilirsin. Birde 16. sayfada nişastalı kek eklemiştim. Onun içine de 1 limon ekleyip deneyebilirsin nefis bişi oluyor. Bu arada sende kek hastasısın galiba :)
Evet limonlu olan her şeye bayıldığım gibi limonlu keke de bayılıyorum ama bir türlü patiserilerde yediğim o kek tadını bulamadım:) bu arada nişastalı kek harika duruyor hemen bugün denemeliyim :)
Yaptın mı canım merak ettim nasıl oldu
Damla Sakızlı Kek
Eki Görüntüle 433453
Malzemeler
- 4 orta boy yumurta
- 1 su bardağı (200 gr.) toz şeker
- 1 su bardağı (200 ml.) süt ya da yoğurt
- 1 su bardağı (200 ml.) sıvı yağ (tercihan fındık yağı)
- 2 su bardağı (250 gr.) un
- 1 paket damla sakızlı muhallebi
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı damla çikolata
Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle iyice çırpın. Süt (ya da yoğurdu) ve sıvı yağı ekleyin, biraz daha çırpın. Ayrı bir kapta, un, kabartma tozu ve toz muhallebiyi eleyerek birleştirin. Bu karışımı sıvı karışıma ekleyip, biraz daha karıştırın. En son damla çikolataları ekleyip, tahta kaşıkla şöyle bir karştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
Merhaba,bende bu keki yapıyorum ama varsa içine biraz nişasta koyuyorum o biraz daha güzel ve kekin çökmesini engelliyor.Afiyetle kalın..
yok tatlım yapmak için bir türlü fırsat bulamadım maalesef.Ama yapınca yazarım :)
veee sonunda keki yaptım süper oldu şimdi de etimek tatlısına giriştim bakalım o nasıl olacak :) durduk yere kilo alıcam senin yüzünden ya :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?