Buda Benim Lezzet Topiğimmm

Evet limonlu olan her şeye bayıldığım gibi limonlu keke de bayılıyorum ama bir türlü patiserilerde yediğim o kek tadını bulamadım:) bu arada nişastalı kek harika duruyor hemen bugün denemeliyim :)

Evet limonlu olan her şeye bayıldığım gibi limonlu keke de bayılıyorum ama bir türlü patiserilerde yediğim o kek tadını bulamadım:) bu arada nişastalı kek harika duruyor hemen bugün denemeliyim :)

Yaptın mı canım merak ettim nasıl oldu

Merhaba,bende bu keki yapıyorum ama varsa içine biraz nişasta koyuyorum o biraz daha güzel ve kekin çökmesini engelliyor.Afiyetle kalın..

Sayfa 11 e kadar inceledim harika tarifler var.Bende aldım bi kaçının tarifini denemek istiyorum.Teşekkürler emeğinize sağlık..

Merhaba,bende bu keki yapıyorum ama varsa içine biraz nişasta koyuyorum o biraz daha güzel ve kekin çökmesini engelliyor.Afiyetle kalın..

Çökmesini engellediğini bilmiyordum ama bende yaptıgımda eklerim daha yumusak ve lezzetli olmasını sağlıyor verdiğin bilgi içinde teşekkürler

yok tatlım yapmak için bir türlü fırsat bulamadım maalesef.Ama yapınca yazarım :)

veee sonunda keki yaptım süper oldu şimdi de etimek tatlısına giriştim bakalım o nasıl olacak :) durduk yere kilo alıcam senin yüzünden ya :)))

Son düzenleme:
veee sonunda keki yaptım süper oldu şimdi de etimek tatlısına giriştim bakalım o nasıl olacak :) durduk yere kilo alıcam senin yüzünden ya :)))

Afiyet olsun canım nolcak ya bende takmıstım bi ara her gördüğümü yapmak niyetindeydim kendim tadımlık yiyordum ama, evdekilere yediriyordum ki ben kilo almıyım onlar alsınlar

Damla Sakızlı Kurabiye

Fırından çıktığında oldukça yumuşak olan bu kurabiye iyice soğuyup sertleştiğinde servis ediliyor. Damlasakızının eşşiz kokusu bu kurabiyelere çok yakıştı, denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
2 kutu buğday nişastası (400 gr.)
250 gr. bitkisel margarin (ben Becel kullandım)
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı dövülmüş damlasakızı
pudra şekeri (arzu ederseniz)

1. Oda sıcaklığındaki margarini derin bir kaba alıp tozşekeri ekleyin.
2. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, nişastayı ve damlasakızını da ekleyip yoğurmaya başlayın.
3. Unu ve kabartma tozunu karıştırıp nişastalı karışıma ekleyin.
4. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
5. Hamuru mutfak bezi ile örtüp oda sıcaklığında 30 dk. dinlendirin.
6. Hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
7. Bıçakla ortalarını artı şeklinde kesin.
8. 5 dk. önceden 150' de ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalacak şekilde 18 dk. pişirin.
9. Kurabiyeler soğuyup sertleştiğinde servise hazır olacaklar. Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpin.

alıntıdır

Ekmek Mantısı

Malzemeler:

1 bayat ekmek
1 büyük veya 2 küçük soğan
1 diş sarımsak
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber,kırmızı biber,nane..
(ben baharat sevdalısı olduğum için ne varsa katıyorum:)
Kıvamını ayarlamak için yarım çay bardağı kadar su.

Üzerine
Yoğurt

Sos:
Salça ve yağ
(dilerseniz toz biber)

Hazırlanışı:

Tarifimiz son derece pratik..

1-Ekmekleri robotta iyice çekiyoruz.

2-Soğanımızı da ince ince rendeliyoruz.

3-Ekmek,soğan,yumurta,baharatları yoğuruyoruz,biraz su katıyoruz,kuru kalmaması gerekiyor,aksi halde dağılır..

4-Hazırladığımız köfte harcından,orta büyüklükte toplar yapıyoruz.

5-Bir litre et / tavuk suyunu orta boy tencerede kaynatıyoruz (et suyu yoksa,bulyon katabilirsiniz)

6-Köftelerimizi kaynayan suya atıyoruz,10-15 dakika pişiriyoruz.

7-Köftelerimizi alıp,suyunu süzdürüyoruz,tavada kızarttığımız yağda 2-3 dakika kızartıyoruz.. (Biz böyle sevdiğimiz için ,kızartıyorum,aslında sadece haşlanması yetiyor..)

8-Servis tabağımızı,mis kokulu köftelerimizi alıyor,üzerine bol yoğurt döküyoruz..
Minik bir tavada kızdırdığımız sosu da üzerine cızlatarak döküyoruz :)

Mutluluk ve afiyet dolu bir günde,keyifle tüketiyoruz..

Afiyet olsun

(Neredeyse Unsuz Çikolatalı Kek)

Martha Stewart'ın unsuz kekini çok seviyorum.Fakat onun pabucunu dama attırdı bu kek.
1 kaşık un,kıvamını epey değiştiriyor.Unsuz keke nazaran,daha tok ve çekici oluyor.Yedikçe yiyesiniz geliyor.
İçersinde kestane olmamasına rağmen,karyokaya benzetiyorum tadını.
Gerçekten müthiş!
Çikolata krizi gelenlere,yoğun çikolatalı,nefis bir lezzet.
Üstelik çok kolay.En iyisi görün ve kararı siz verin :)

Malzemeler:
.200 gr tereyağ
.200 gr iyi kaliteli bitter çikolata
.250 gr toz şeker
.5 adet yumurta
.1 çorba kaşığı un

Ganaj:
.200 gram bitter çikolata
.1 su bardağı çiğ krema

Yapılışı:

.Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.18 veya 20 cm'lik -tercihen kelepçeli- yuvarlak kek kalıbınıza yağlı kağıt serin.
.Tereyağ ve çikolatayı minik minik parçalara bölün ve birleştirerek,ben mari usulü eritin. (İyice erisin.Pürüzsüz bir kıvamda olması gerekiyor) Eridikten sonra,hafifçe ılınmasını bekleyin.
.Karışımı bir kaba alıp,üzerine şeker ilave edin.1-2 dakika karıştırın.
.1 yumurtayı küçük bir kaba kırarak,hafifçe çırpın ve karışımın üzerine ilave edin.Aynı işlemi yumurtalarınız bitene dek tekrarlayın.
.1 çorba kaşığı unu ekleyip,karıştırın.
.Kek kalıbınıza dökerek,önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
.Son beş dakika,fırınızın başından ayrılmayın.Üstü hafif çıtır ve çatlamış olacak.İçi ise daha titrek ve sıvı kalacak.
.Piştikten sonra kekinizi en az 2 saat buzdolabında bekletin.
(En iyi sonuç için,bir gece bekletin)

Ganaj İçin:

.Kremayı tencereye alıp,ısıtın. (Kaynatmayın)
.Çikolatayı parçalayın.Isınan kremaya ekleyin ve iyice eritin.
.Pürüzsüz bir kıvam aldığında,hafif ılıtarak,dilimlediğiniz kekin her tarafını kaplayın.

Afiyet olsun.

alıntıdır​

MEŞHUR RUS PASTASI:MEDOVİK

Bu pastanın en güzel yanı, hamuru gönlünüzce şekillendirebilmenizdir.
Arasına da istediğiniz kremayı sürebilirsiniz (muhallebi,yalancı tavuk göğsü veya herhangi bir puding) Lakin en çok şantili harcı seviyoruz.Ömrünüzde bir defa dahi olsa tatmanız gereken lezzetlerden. .ok tanıdık fakat müptelası olacağınız bir lezzet.

Malzemeler:

Hamur İçin:

.3 yumurta
.120 gram tereyağ veya margarin
.1 çay bardağı kadar şeker
.3 çorba kaşığı bal (mümkünse kalitelisini tercih edin,hamurun kıvamını doğrudan etkiliyor.)
.1.5 paket kabartma tozu (orijinalinde karbonat kullanılıyor ben kabartma tozu ile pişiriyorum)
.4 su bardağı kadar un
.1 paket vanilya

Krema İçin:

.Takriben 4 su bardağı çiğ krema
.1 su bardağı şeker
(Dilerseniz 1 kutu Sweetened Condensed Milk)

Hazırlanışı:Hepsini mikserle koyulaşana kadar çırpıyoruz.

Yapılışı:

.Evvela üç yumurta ve şekeri iyice çırpınız.
.3 çorba kaşığı dolusu balı bir tavaya alıp,ısıtınız.Isındığında kabartma tozunu katıp köpürene dek pişiriniz ( en fazla 1 dk)
.Köpüren karışımı önceden çırptığınız yumurta ve şekerin bulunduğu kaba ilave ediniz.
.Ayrı bir tavada tereyağ veya margarini eritip ılınınca karışıma katınız.
.Son olarak un ve vanilyayı da azar azar ekleyip,hafif sert bir hamur elde ediniz.
.Hamuru 6' eşit parçaya bölüp,her birini oklava veya merdane yardımı ile,unlu bir zeminde yemek tabağı büyüklüğünde açınız. (Orta boy tencere kapağınızla ölçün ve ondan biraz daha büyük açın)
.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bir tane koyup,çatalla birkaç yerinden delerek,önceden ısıtılmış180 derecede yaklaşık 2-3 dk pişiriniz (Sık sık kontrol edin,hemen pişiyor,aman ha yanmasın!)
.Hepsi pişince,tencere kapağı ile kesip,aynı boyda olmalarını sağlayınız.Artan kenarları robotta un haline getiriniz.
(Pastayı süslemede kullanacağız.)
.Pişen bisküvilerden teker teker alıp,aralara / üstüne / dışına kremasını sürünüz,yani pastamız tamamen krema ile kaplanacak,bitince kenarlarını bisküvi unları ile kapatınız.

Not:Ben bazen aralara kremayla birlikte yuvarlak dilimlediğim muzlardan da koyuyorum,güzel oluyor.
Eğer arasına çiğ kremalı harç yerine muhallebi kullanmak isterseniz,ara katlara sürüp dışını 2 paket krem şantiyle hazırladığınız beyaz tabaka ile kaplayınız.

Süslemek için:

.1 büyük tablet sütlü çikolata
.3-4 kaşık çiğ krema
.Çikolatayı benmari usulü eritip krema ile karıştırınız.
.Minik bir poşete veya sıkma torbasına koyup,dilediğiniz şekilde süsleyiniz
(Ben boyuna çizgiler yapıp,kürdan yardımı ile gördüğünüz şekli veriyorum:)

Pastanızı - beklemesi zor biliyorum ama- en az bir gece buzdolabında bekletiniz (normalde 3 gün bekletilir:)
Daha sonra dilediğiniz şekilde kesip,servis ediniz..

Kremalı Patates Çorbası

Malzemeler:

.4 adet büyük boy patates
.3 bardak su + 2 bardak tavuk suyu (Tavuk suyu mutlaka olsun,o lezzeti yakalamanın püf noktası)
.200 ml süt kreması
.Tuz,karabiber,dilerseniz nane ve köri

Yapılışı:

.Patateslerinizin kabuklarını soyup,yumuşayana kadar haşlayınız.
.Haşlandıktan sonra temiz bir tencereye alıp,3 bardak kaynar su ile bir iki dakika kaynatıp,el blendırınız ile püre haline getiriniz.
.İçersine 2 bardak tavuk suyunu,tuz ve baharatları katınız.
.Kaynadıktan sonra,kremanızı da ekleyip,iyice karıştırınız,sıcacıkken şifa olması üzre servis yapınız. (Dilerseniz,içine minik parçalara ayırdığınız haşlanmış tavuk katabilirsiniz:)

Kaşarlı Soğanlı Ekmek

Malzeme:

Hamur icin:
- 3 su bardagi un
-1/4 su bardagi sivi yag
-1 corba kasigi seker
-1 tatli kasigi tuz
-20 gram yas maya
-1 su bardagi su

Diger gereken malzemeler:
-3 yemek kasigi tereyag
-1 su bardagi rendelenmis kasar
-1 kirmizi sogan
-1 yumurta sarisi

Yapilisi:

-Un haric butun malzemeleri karistirin. Maya eridikten sonra unu ekleyip yumusak bir hamur elde edin.

-Hamuru yarim saat oda sicakliginda ustunu kapatip bekletin.

-Oklava yardimi ile hamuru 1 cm kalinliginda acin. Ustune oda sicakligindaki tereyagi hamurun ustune surun. Yagsiz hic bir yer kalmayacak.

-Hamuru rulo yapip sıkı sarin ve oklava ile tekrar yaklasik 1cm - 1,5cm kalinliginda acin. Eger ekmek kalin olsun istiyorsaniz 2 cm de olabilir.

-Hamuru yaglanmis tepsiye koyun ve 45 dakika mayalanmasini bekleyin.

-Hamurun ustune firca yardimi ile yumurta sarisi surun. Rendelenmis ve kasar ve ince dilimlenmis (yarim ay seklinde) kirmizi sogani serpistirin. Onceden 180C isitilmis firinda soganli/kasarli ekmegi pisirin.

Pişirme Notları: Ben 3.5 su bardağı un kullandım.Büyük boy borcamda pişirdim.Kaşar peynirlerini rendelemedim iri iri üzerine serptim.Ayrıca kırmızı soğan yerine beyaz soğan kullandım (Kırmızı ile eminim çok daha leziz olur)

İRMİK LOKMASI

Yağ çekmeyen nefis bir tarif. Üstelik beklese dahi lokma gibi yumuşamıyor. Tazeliğini hiç kaybetmiyor.

MALZEME

Lokma için:
2 su bardaktan bir parmak eksik İrmik
125 gr tereyağı
2 su bardağı süt
3 ad yumurta

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon

Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI
Su, şeker ve bir dilim limon kaynatılarak şerbeti hazırlanır.( Yoğun kıvamlı bir şerbet olmamalıdır.Biraz sulu kalmalıdır) Ve soğumaya bırakılır. Bir teflon tavaya tereyağ konarak eritilir. İrmik ilave edilir ve altın sarısı renge gelene kadar kavrulur. Daha sonra üzerine 2 su bardağı süt ilave edilerek karıştırılır. Çok hafif bir ateşte irmik sütü çekene kadar ağzı kapalı olarak pişirilir. Sütü çekince altı kapatılır ve karıştırılarak eli yakmayacak kıvama gelene kadar soğutulur. 3 yumurta soğuyan irmiğe ilave edilir ve bir hamur hazırlanır. Bu hamurdan ufak parçalar alınarak yuvarlanır ve kızgın yağda kızartılarak soğuk şerbetin içine atılır. Soğuyunca servis yapılır.
Not: Arzu edilirse İrmik hamuruna portakal kabuğu, limon kabuğu veya vanilya da ilave edilerek aromalı hazırlanabilir.
Not: Son gelen yorumlar üzerine bu notu eklemek sorunda kaldım. Bu tatlı İsmi lokma olmasına rağmen bildiğimiz lokmadan farklıdır. İçine şerbet çekmemektedir. Dışı çıtır içi aromalı irmik helvası kıvamındadır.

LAZANYA TADINDA/KARNABAHAR FIRINDA:)

Malzemeler:

Küçük bir karnıbahar

200 gr kıyma

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 havuç

1 kırmızı biber

1 soğan

maydonoz

sıvıyağ

2 yemek kaşığı tereyağ

3 yemek kaşığı tepeleme un

3 bardak süt

tuz ,karabiber

100 gr kaşar ya da eriyen herhangi bir peynir

Yapılışı:

Sıvıyağda soğanı ,kıymayı kavuruyoruz.Sırasıyla havuç ve biberi ekliyoruz. sonrasında salçamızıda ekleyip en son iç harcımız piştiğinde ince kıyılmış maydonoz, tuz ve karabiberi ekliyoruz ateşten alıyoruz..
Tereyağında unumuzu kavuruyoruz sonra 3 bardak sütümüzü ekleyip başemal sosumuzu hazırlıyoruz.
Tepsimizi bir miktar yağlıyoruz kanıbaharımızı diziyoruz. üzerine iç harcımızı ekliyoruz.Üstüne başemal sos ve en üste peynirimizi serpiştirip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz..

Afiyet bal şeker olsun..

alıntıdır​

NUTELLALI SUPANGLE

Supangleyi sevmeyenimiz var mıdır acaba ?
Hele bir de nutellalı olunca,
Muhteşem bir lezzet çıkmaz mı ortaya? :)
Yaptıktan sonra,yiyenler tarafından tadına doyulamayacak ve defalarca tekrarı istenecek bir tatlı,buyrunuz efendim.

Malzemeler:
1 lt süt
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 bardak su
3 kaşık kakao
5-6 yemek kaşığı dolusu Nutella
1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:
Süt yumurta şeker ve unu bir tencereye alıp ocağa koyunuz
Kaynayana dek karıştırınız
Pişince ocaktan alıp içine 2 bardak su,nutella,kakao ve sıvıyağı ilave ediniz.
Mikserle birkaç dakika çırpıp servis kase/tabak/cuplarınıza pay ediniz..Ilıyınca buz dolabına kopyup,soğuyunca servis ediniz..

Bugüne dek yaptığım en leziz supangledir..
Siz de benim gibi nutella kavanozlarının içinde yüzmek istercesine / Charlie'nin çikolata fabrikasına dalmak için can atarcasına,çikolatayı seviyorsanız,mutlaka deneyin..

alıntıdır​

EL AÇMASI ,ENFES BÖREK HAMURU TARİFİ

Çok güzel oluyor.Kesin konuşmaktan çekinirim her zaman,herkesin damak tadı farklı lakin bu güzelliği bir deneyin derim,sonuç garanti.
Hamuru o kadar güzel oluyor ki oklavaya bile gerek yok neredeyse, elde açılabilir. Benim gibi yurtdışında yaşayan ve hazır yufka bulamayan gurbetçi arkadaşlarımız için de ; altın reçete.
Buzdolabında 4-5 gün yumuşacık kalabiliyor. Haşhaşlı / cevizli / tahinli / kıymalı / patatesli nasıl ve hangi şekilde dilerseniz yapabilirsiniz.
Ayrıca hiç vakit kaybetmek yok , mayalandırma yok direkt fırına..

Hamurumuz:

Bardak ölçümüz 200 ml ; yani standart su bardağı kullanabilirsiniz.

1 bardak süt,

1 bardak yoğurt,

1 bardak sıvı yağ,

1 paket instant maya,

tuz

un.

içine istediğiniz harç

Tarifin Hazırlanışı

*Bu malzemeler ile orta yumuşaklıkta hamurunuzu yoğurun.

*6 bezeye ayırın.

*Her bezeyi un ile açabildiğiniz kadar ince açın. Hamur çok kolay açılıyor düzgün açamazsanız bile önemli değil.

*Üzerine 1 kaşık sıvı yağ gezdirin .

*Yufkanızı yine ortadan 2 ye kesin.

*Harcınızı kestiğiniz yere boylu boyunca koyun rulo sarıp ' U ' şeklinde tepsinize koyun. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin efenim

Afiyet olsun

alıntıdır

Son düzenleme:
ANNECİĞİMİN SİHİRLİ ETİ PUF PASTASI (EV YAPIMI MARSHMALLOW)

(Biliyorsunuz ki jelatin,doğal stabilizordur. B tipi jelatin tedarik etmeniz gerekir. Yani sığır kemiğinden üretilmiş olanı. Mutlaka sorun, soruşturun araştırın ve güvenilir olduğuna eminseniz alın.
Bir de bitkisel olanları var. İsmi ; AGAR .Yosun,alglerden üretilen granul ve toz halinde bulunabilen bir stabilizor.)

Malzemeler:

3 yumurta akı

1 buçuk bardak şeker

2 paket krem şanti

1 buçuk bardak süt

35 gram toz jelatın yahut yaprak jelatin (bir yaprak 5 gram ise 7 yaprak=)

bir bardak sıcak su

2 paket kakaolu bisküvi

Tarifin Hazırlanışı

3 yumurta akını 1 buçuk bardak şekerle kar haline gelene dek çırpalım

2 paket krem santi ile 1 buçuk bardak sütü de çırpalım

Bir bardak suda jelatini eritelim ve ılıtalım..

Daha sonra da hepsini bir araya getirip,karıştıralım (mikserle düşük devirde çırpalım )

Rondoda çektiğimiz bisküvelerin yarısını borcama döşeyelim ..Krem şantili harcımızı dökelim ve üzerini tekrar bisküvilerle örtelim
Bir gece buzdolabından bekletelim..
Sabaha Puf Pastanız hazır:)

AFİYET OLSUN..

not:Jelatin çabuk donar o yüzden karışımı fazla bekletmiyoruz.

alıntıdır​

HİNKAL

Gürcü mutfağının göz bebeği ; hinkal.
Bu mantının özelliği büyük olmasıdır.Şöyle kocamanı,ekstra larcı makbuldur :)

Hinkal elle yenir, şapkasından tutar hoopp ağzınıza atarsınız:)

Malzemeler:

.3 su bardağı un
.Ilık su
.1 yumurta
.Tuz

İçine:

.Patates
.Soğan
.Baharatlar
Arzuya göre peynir ve sarımsak

Tarifin Hazırlanışı :
Klasik kulak memesinden birazcık sert bir hamur hazırlayalım,hamuru 15-20 dk nemli bez örterek dinlendirelim.Daha sonra hamuru bezelere bölelim bu aşamada iki seçeneğimiz var ya yufka gibi açıp büyükçe bir tasla yuvarlaklar keseceğiz ya da tek tek koparıp merdane ile yuvarlak açacağız..

Ben tek tek kopardım zaten iri olduğu için zorlanmadım,unlu zeminde açıyoruz ki daha kolay olsun..

Yuvarlaklara, kavrulmuş soğan ve haşlanmış patatesten oluşan harcımı koydum..etrafını 15 büzgü yani pile yaparak döndürdüm ve ağzını kapatıp şapkasını oluşturdum şapkası isteğe bağlı ister büyük ister küçük yapın kimileri şapkasını yemez sadece tutmak için kullanır ama ben çok seviyorum o kısmı:) En keyif aldığım nokta da bu idi,inanın çok zevkli yapması..

Son olarak kaynamış tuzlu suya atıyoruz ve hinkallerimiz 15 dk kadar pişiyor

pişenler tek tek yukarı çıkıyor ve delikli kepçe ile alıp servis tabağımıza koyuyoruz..

İster sade ister sarımsaklı yoğurt ve sosla servis ediyoruz

alıntıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…