Buda şiddet mi ? Ne yapmalıyım

Blucicek

Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2017
163
77
18
32
merhaba Kızlar eşimle dün akşam ufak bir konu yüzünden birbirimize girdik aslında olay cuma günü başladı hiç aramamasından ilgisizliğinden şikayet ettim oda kapıyı çarpıp uyudu sabah işten aradı özür diledi bütün gün ben aramadım sadece o aradı aradığında da soğuk konuştum. Neyse akşam beni işten aldı eve geldik evde sabah giderken ona bıraktığım çamaşırlar vardı katlaması için elini sürmemiş (benden dört saat önce evde oluyor ben akşam on da çıkıyorum bende sabah geç gidiyorum elimden geldiğince işleri bitirip ufak defek yardımlar rica ediyorum) zaten sinirli olduğum için birbirimize girdik sonra başladı benim ki benim hiç huzurum yok çamur gibisin vs ona yeni aldığım telefonu duvara atıp kırdı bileklerimi sıktı ki şimdi bile acıyor ve evden gitti bende ablamı arayıp durumu anlattım gelip beni aldılar onlarda kaldım gece herkese de onun balıkta olduğu tek kalmamak için geldiğimi söyledik. Dün eve gitmemiş eş kişisi benim yalnız kalamadığımı biliyor. Neye üzüleyim bilemiyorum ne yapmalıyım daha öncede böyle üzerime yürümesi olmustu ama eyleme dökmemişti bugün şiş gözlerle işe geldim ne yapmalıyım ne olmalı bilmiyorum lütfen açık fikirlerinize ihtiyacım var. Üç yıllık evliyiz çocuğumuz yok ve yedi yıllık ilişkimiz var toplamda. Bu Arada bana senden karı Olmaz dedi giderken kavga arasında huzurum tok vs dediğinde bende ona kapı orda defolup gidebilirsin dedim aklı sıra beni cezalandırıyor o bunları yola koymadan eve gitmeyeceğim ama annemkere ne dicem Yada kv anlatmalımıyım bilmiyorum

Çocuğunuz yokmuş boşanın gitsin. Bir de sizin paranızla alınan telefonu kırmış. Ne hadle pardon da? Yedirirdim onu ona. Cefa çekmek için yaşamıyoruz ciddiyim. Şikayetçi de olun bu arada! Şiddet görmüşsünüz resmen!

Şiddet bu değilse sence nedir? İlla gözünün morarması mı lazım? Ya da bir yerinin kırılması? Zaten bu adamla devam edersen onlar da olacak gibi...

Hem fiziksel hem de psikolojik şiddet.

Şimdi ikinizde sinirlisiniz
Biraz sakinleşmesi bekleyin bu sürede yanlız olun
Kendinizi sorgulayın (kendinize acımadan)
Onun hatalarını ilişkinizin devamı durumunda yapabileceklerinizi yapamayacaklarınızı sizi neyin beklediğini düşünün
İlişkinizin devamı için
Eğer artılar eksilerden fazla boşanmayın
Boşanmak öyle her tartışmada kavgada gerçekleşecek birşey değil
Eğer öyle olursa 100 çiftten 10 evli kalamaz

O akşam çamaşırları katlamadığı için ,sizde sinirliydiniz zaten kavga ettiniz bu sebeple doğru mu anladım ?

Şiddet asla haklı gösterilemez ama bu üslup nedir ? Bence sizde adamı tahrik edici ne varsa yapmışsınız gibi düşündüm ben .
Hemen etiket yapıştırmak ne kolay. Ben ne dersem diyeyim kimsenin bana böyle davranmaya hakkı yok önemli olan bu tahrik edince bunları yapmaya hakkı mı oluyor ? Ayrıca o bana bunları söyleyene kadar hiç hakaret etmedim ona o ne zaman pis konuşmaya başladı ben o zaman konuştum eleştirmeden önce öğrenin

Ben sizi buradan başka hatta bu konudan başka nerede gözlemleyebilirim acaba ? Ama kusura bakmayın hiç bir şekilde eleştiri falan kabul etmiyorsunuz . Hep size haklısınız vs denmesini istiyorsunuz . Ama siz çamaşır olayını bile büyütüp bence yok yere sorun çıkartmışsınız .

Bileklerden tutup sarsmak şiddete bu şekilde başlamış oluyor . Aynı şekilde yeni evliyken eşim bana öyle davrandı babamı aradım şiddet uyguluyor diye babam eşimi aradı sert bir dille söyledi kizımı senin gibiler için büyütmedim dedi bir daha en ufak bisey duymicam dedi sonra beni aradı istiyorsan gelip alayım dedi tamam dedim sonra eşim yalvarmaya başladı ve bi daha da böyle bişey olmadı . Babana söylemeyerek eşini koruyorsun arkası gelir böyle . Eşinin ailesinede niye bişey söyleyeceksin ki onlar oğullarına sorsun nerede bu kız diye .

İşe şiddet bulaşmış aileniz bilsin. Sıradan bir ağız dalaşı olsa aileyi karıştırmayın derdik. Ama olay farklı.

Siz de ona şiddet uyguladınız mı?

Sanki her defasında biraz ileri gitmiş. Önce üzerinize yürümüş şimdi de bileklerinizi sıkmış. Ben bi dahaki sefere size vurmasından korkarım. O yüzden barışacaksanız bile iyi bi ders verin size şiddet gösterebileceğini aklından geçiremesin.

Bir çamaşır katlanmadı diye olaylar bu hale geldiyse vah o evliliğin haline?
Çocuğunuz olunca neler olur? Düşünemiyorum.
İkiniz de hatalısınız,eşinizin davranışı şiddet içeriyor evet, ama siz de tahrik etmişsiniz.
Kısacası siz de sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz.
Önce özeleştiri yapın, sonra eleştiri...
Hiç bir anlaşmazlık ve kavga tek taraflı değildir.

Ne kadar basit yaw bir insana bosan gitsin demek. Çamaşır katlamadı diye kocaya çıkışıp resmen huzur kaçıran sizsiniz. Kendinizi bir sorgulayın. Bileklerinizi sıkmasıni savunmuyorum ama siz her seferinde böyle yapıp kavga çıkarıyorsaniz kim sessiz kalabilir ki?

Şikayet etmek yerine teşvik etsek, birşeyler yapmasını sağlasak olmaz mı ya..
Niye her tartışma yaşayan kişiye bosan Allah bosan diyip vebal altına giriyorsunuz? Ayy sinir oluyorum böyle insanlara.

Konu sahibi şiddet felan yok ortada ama eşinizle barıştığıniz zaman uyarın ve tekrarınin olmamasını ve ileri derecede olmamasını söyleyin. Ve karşılıklı konuşup güzelce anlasın. Evlilik çocuk oyuncağı değil ki.. İki tarafta hatalarını konuşarak düzeltebilir ki hatasız kul olmaz. Kusurlarınızla sevmeyi bazen de görmezden gelmeyi öğrenmelisiniz. İlgi göstermiyor ise ilgi gösterecegi ortamlar hazırlayın. Kendiliğinden bilmiyor mu, siz ona öğretin. Zamanla alışır.
Evlilik emek ister, zahmet ister. Oturduğunuz yerden birseylerin olmasını beklemeyin. İnşallah en kısa zamanda barışırsiniz ve birdaha böyle şeyler yaşamazsınız..

Adamın yaptığı şiddet, üstelik size orantısız güç uygulamış. Bu konuda eşiniz sonsuz suçlu
Ama boşansaniz da devam etseniz de kendinize objektif bir gözle bakıp 'ben de şu şu konuda hataliyim' demelisiniz ki aynı hataları ileride başka ilişkilerde yasamayin...
Adamın yaptığı zaten kendisini haksız konuma düşürmüş. Bu saatten sonra savunulacak hiçbir tarafı yok.
Amaaaaaa şiddet öncesi olaylarda siz de az değilsiniz.
Daha doğrusu uzlaşmacı değilsiniz.
Olayın başında istediğiniz daha çok aramasi- daha çok ilgilenmesi...yani daha çok sevilmek, öyle değil mi?
Peki bunu trip atarak, surat asarak,kötü laflar konuşarak mi sağlayacaksınız?
Sonra hatasını anlamış,aramiş ve ÖZÜR DİLEMİŞ
Siz ne yapmışsınız? Tribe devam. Soğuk soğuk konuşmuşsunuz.
İyi de insan aradıkça moralini bozduğu -kendisini geren karisini mi günde birkaç kere arar yoksa aradığında tatlı tatlı konuşup ona enerji veren, yüzünde gulumsemeyle telefon kapatacağı karısını mi?
Eğer sizi daha çok aramasını istiyorsanız bagirmak - kavga etmek yerine keşke daha ılımlı ve pozitif olmayı deneseydiniz...
Gergin,her an kavga çıkartmak için bir arayışta gibi duruyorsunuz 'bu konuyu okuyunca'
Gerçekte nasilsinizdir bilmiyorum,belki de sizi bu hale o getirmiştir. Ama buradan bakınca tek hatalı o görünmüyor ...
Bence adamın ailesini vs aramak için acele etmeyin... Şöyle bir gözleyin bakalım, zaman neler getirecek. Sinirle ani bir harakette bulunmayin derim ben.
Boşanacaksaniz da ani bir kararla değil iyice enine boyuna düşünüp emin olup ayrılın . Çoluk yok çocuk yok, anlasamadiginiz kimse ile aynı evde kalmak zorunda değilsiniz. Ama devam kararı alırsanız da mutlaka bir aile terapistine gidip iletişim konusunda yardımlar almalısınız...

Tam "al birini, vur ötekine" örneğisiniz bence. Kocanızdan çok bir farkınız yok.
Geçinemiyorsanız ayrılın gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…