süpermiş açtığın topik canım. hem kendin mücadele ediyorsun hem de motive ediyorsun bizi Allah razı olsun senden.
Benim hikayem: 9 ay önce evlendiğimde 88 kilo idim daha çok kilo vermem gerekirken üstüne üstlük 4-5 aya kadar 108lere çıktım yani 20 kilo. eşim beni evden çıkarmıyodu (kıskançlığından) otur ye otur ye öyle oldum..3 ayda ağır ağır 104e düştüm.. geçen ay karar verdim mayısın 16sında başladım canım 101e düştüm..ama 1 haftadır öyle kaldım veremiyorum. çok dikkat ediyorum. yaşım 24 ve en az 20 kilo en çokta 28 kilo vermem lazım...
bugün sabah kalktığımda 1 büyük bardak ballı sirkeli ılık su içtim
kahvaltı
1 bardak açık çay
1 dilim kepek ekmeği
biraz menemen
1 küçük salatalık
5 zeytin
ara:
1 bardak yeşilçay
2 orta elma
öğle
1 tabak makarna
1 tabak sebze yemeği
ara 1 kase yoğurt
2 galeta
bunu utanarak yazcam :
akşam yemeği yemedim. kilo veremiyoprum diye stres yaptı 2 çikolata ve 1 bardak nescafe içtim...
ve gün içinde 2,5 litre su içtim.
(hergün bunları yapıyorum-çikolata hariç- ve yatarkende zayıflama bantı kullanıyorum.bi türlü ilerleyemiyorum. napcam bilemedim)
Günaydın... yaklaşık 1 saat önce uyandım , 1 bardak ılık limonlu su içtim , canım hiçbirşey istemez sabahları , ama metabolizma için yemek zorundayım biliyorum şimdi 3 tatlı kaşığı kadar maydonozlu lorla 1 dilim kepek ekmeği yedim , su sevmeyen ben uyanalı yarım litrede su içtim gidem bi de nescafe hazırlıyım Allahtan onu sek seviyorum benim iştah sorunum yokta ben yemediğimden alıyorum nasıl oluyo diceksin , uzun süre yemeyince beden depoluyor gerisi gelmicek diye yenenin ... neysem inşallah veririm haa bu arada 68.2 yim :18:
Buffy26, diyet günlüğün çok başarılı ve güzel olmuş.
Menülerine dikkat ettim de gerçekten çok sağlıklı ve dikkatli. Sporla da diyetini destekliyorsun, bence kısa sürede sağlığını bozmadan kilolarını vereceksin. Başarılar diliyorum canımTakipteyim bu topiği. Ara ara ben de katılacağım kendi diyetimle.
nescafeyi sade severim canım sütsüz şekersiz ...
öğle yemeğimi de yedim , daha doğrusu evdekiler için kahvaltı olduğundan kahvaltı yaptım
1 dilim kepek ekmeği
biraz peynir
3 cheerry domates
yarım kadar salatalık
sekersiz cayyyy ( yıllardır şeker kullanmam )
1 ısırımda çocuklara ev pizzası yapmıştım akşam ondan küçücücük ısırdım madem itiraf etcez
bitki çayını severim birazdan içmeyi planlıyorum , suyu yine ihmal ettim ölü evine gittik komşuların akrabasıymış ondan içemedim .... aramıyorum zaten suyu yaaa yaz kış günde 1 bardak su ile ömar geçermi .... zorluyorum 1 - 1,5 ta kalıyorum günlük ...
Benim bir lafım vardır : Kişi kendini tanıyıp alışkanlıklarını değiştirince kilo verir ! Gerçekten de öyle ama , mesela ben iki öğün ekmeksiz yiyen biriydim , öğünlerimi artırıp ara da ara öğün yaparak 10 kilo verdim , benim eksiğim su ve spor! bunları tamamlasam veririm eminim ama işteeee suya yükleniyorum en fazla 1 hafta sürüyor , spor desen evde koşu bandım var ama dekor olarak kullanıyorum tembelim anacım tembel ... spor ve suya alıştırın beni
buffy yaşım 35boyumda 1,62 o bilgileri vereyim dedim önce.
Sporu sormuşsun daha spor yok onu da ekleyeceğim hayatıma. Sporsuz diyet olmaz zaten. Ama kızım anaokulundan mezun olup ilkokula başlayacak sene sonu mezuniyet törenleri, gösterileri falan biraz yoğunluk var. En kısa zamanda haftada 3-4 gün sporu programıma ekleyeceğim.
Bu arada ayışığı ve sevil hoşgeldiniz.
sevilcim listene baktım düzen güzel ama bana göre sabah 1 dilim ekmeği 2 dilime çıkarmalısın ayrıca sabahları peynirde yemelisin . ara öğünlerini beğendim galetayı yoğurtla yemen bana göre doğru. birde makarna, pilavı göz kararı koyma bunları tabağına kaşıkla koy 2 yemek kaşığı pilav yada makarna 1 dilim ekmek yapıyor. Birde şöyle yapabilirisin makarnayı haşlayınca hiç yağ koyma sebze yemeğinin yağı yeter yanında yoğurt yada salata mutlaka olsun. Akşamları ne olur yemek ye . Klo vermek zor bir süreçtir bu süreci diyet diye adlandırma sağlığa kavuşmak diye adlandır. 2 günde yılma bu zaman zaman engebeli olacak ama azmin elinden hiçbirşey kurtulmaz.
bu kadar öğütten sonra sen niye kilo aldın diyeceksin. Ben 2. doğumdan sonra aldım kiloları çünkü hamur işlerini kekleri ve börekleri çok seviyorum. İflah olmaz bir tatlı canavarıyım. bütün bunları sevince birde doğumdan sonra evde olunca malum sona çabuk ulaşdım. Ama artık ufaklığım bir yaşını doldurdu. Artık fazla kilalarımdan kurtulma vakti geldi. Bu süreci inşallah hep beraber atlatacağız.
birde dünkü menümü yazayım
sabah : 1 dilim üzerine lor peyniri sürülmüş ekmek
öğlen : tek dürümlü döner + ayran
akşam : 2 y.k kısır + 1 ad. yaprak sarma + 1 ad mercimek köfte +2 parmak genişliğinde bir parça börek
ara : 10 ad. kiraz + 3 ad. erik
dün bütün gün dışarıda işlerim vardı akşam da kızımın mezuniyeti vardı böyle tuhaf bir menü oldu
Evet dünkü menü garipti ama bugün düzene giriyorum.
genelde bu günleri p.tesi yada cuma diye belirlenir nedense psikolojik galiba. p.tesi hafta sonları kaçamaklarından dolayı biraz kritik olabilir tartıda birgün dikka etsen gidecek şişkinlerden dolayı fazla çıkması bazen moral bozabiliyor. cuma olabilir enerjik bir hafata sonu geçirmek için yada hafta içi birgün olabilir. benim için fark etmez.
Evet dünkü menü garipti ama bugün düzene giriyorum.
genelde bu günleri p.tesi yada cuma diye belirlenir nedense psikolojik galiba. p.tesi hafta sonları kaçamaklarından dolayı biraz kritik olabilir tartıda birgün dikka etsen gidecek şişkinlerden dolayı fazla çıkması bazen moral bozabiliyor. cuma olabilir enerjik bir hafata sonu geçirmek için yada hafta içi birgün olabilir. benim için fark etmez.
evet canım benim de aklımda cuma var. ben, kacamak ayda 1 yada 15 gunde 1 ve tek bir çeşit yapalım diyorum. zaten her hafta yaparsak haftayı öldürmus oluruz. (ben tercihen ayda 1 yapıcam) herkes icin uygunsa tartı gunumuz cuma olsun.
canım yanına bi şişe aldıgın zaman su içmen daha fazla olur o kolayda..
iş spordaseni çekmek lazım :) ben her gun parkta calısıyordum spor aletleriyle temiz hava da cok da guzel oluyor ama ara ara değiştiriyorum sporu 1 haftadır aerobik yapıyorum video ile bugun saat 4 de beraber yapalım olur mu ?
videomuz bu
http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-4580408620668211826&hl=tr&fs=true
ilk gunler hem hareket takibinde hemde tempoda zorlanabiliriz gayet normal ama birkaç gun sonra hareketleri ogrenince dans eder gibi zevkle yaparsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?