Buffy ve Arkadaşlarının Diyet Günlüğü

bugün sabah kalktığımda 1 büyük bardak ballı sirkeli ılık su içtim
kahvaltı
1 bardak açık çay
1 dilim kepek ekmeği
biraz menemen
1 küçük salatalık
5 zeytin

ara:
1 bardak yeşilçay
2 orta elma

öğle
1 tabak makarna
1 tabak sebze yemeği

ara 1 kase yoğurt
2 galeta

bunu utanarak yazcam :
akşam yemeği yemedim. kilo veremiyoprum diye stres yaptı 2 çikolata ve 1 bardak nescafe içtim...

ve gün içinde 2,5 litre su içtim.
(hergün bunları yapıyorum-çikolata hariç- ve yatarkende zayıflama bantı kullanıyorum.bi türlü ilerleyemiyorum. napcam bilemedim)

Günaydın ... yaklaşık 1 saat önce uyandım , 1 bardak ılık limonlu su içtim , canım hiçbirşey istemez sabahları , ama metabolizma için yemek zorundayım biliyorum şimdi 3 tatlı kaşığı kadar maydonozlu lorla 1 dilim kepek ekmeği yedim , su sevmeyen ben uyanalı yarım litrede su içtim gidem bi de nescafe hazırlıyım Allahtan onu sek seviyorum benim iştah sorunum yokta ben yemediğimden alıyorum nasıl oluyo diceksin , uzun süre yemeyince beden depoluyor gerisi gelmicek diye yenenin ... neysem inşallah veririm haa bu arada 68.2 yim :18:

canım benim hosgeldin
amacımız zaten birbirimize motivasyonumuzu yansıtmak. canım duraksama donemini bende cok yaşıyorum SAKIN SAKIN moralini bozup yemege saldırma.

bazen 10 gun kilo veremiyorum ustune ara ara cok cıkıyor, ama sonrasında 1-2 kilo birden gidiyor. eger o duraksamada pes edersen bir kac gun sonraki tartıdaki mutlulugu ve zaferi kacırısın. o yuzden pes etmek yok devam..

birde boyunu ve hedef kilonu soylersen liste yapıyorum canım. senide eklerim.

canım kahvaltından menemeni cıkar ama haslanmıs yumurta haftada en az 4-5 gun ye vucudumuzda hiç bir şey aksik kalmamalı.

ogle yemeginde de ya makarna salata tercih et ya da sebze yemegi yogurt ama sebze+makarna yapma birde 1 tabak olarak koyma yemek kasıgı ile 6-7 kasık koy. ne yediğini bilirsin

ara için 2 galeta da cok 1 tane yeterli. galeta diyet nasıl olsa diye dusunme.

yine soyluyorum tatlım sakın moralini bozarak aynı cikolata hatasını yapma

birde canım spor yapmıyorsun sanırım. spor cok onemli spor olmadan sonucları cok daha gec alırsın. benim 1 ay olucak diyetim basladıgımdan beri spor yapıyorum, son 1 haftadır bende kemer kullanmaya basladım. ama ozellikle spordan once takıyorum kemeri. Kemeri asla direk zayıflatır diye dusunme o sadece destek oluyor yani sporsuz kullanırsan bir sonuc alamazsın ama sporla destekli sonuclar alabirsin.

son olarak aksam yemegini ihmal etme canım az da olsa ogun atlamayalım

canım sabah menun harika (ozellikle maydonoz) artı su cok onemli tebrik ederim aynen devam et ihmal etme. bitki çaylarını ihmal etme ama kahveye dalıp gunluk kahve limitimiz sut tozu koyuyorsan 1 ona gore. hımm birde kızlar her gun illaki bir iki tane kuru kayısı yiyin tatlı krizini biraz da olsa bastırıyor.

Buffy26, diyet günlüğün çok başarılı ve güzel olmuş.
Menülerine dikkat ettim de gerçekten çok sağlıklı ve dikkatli. Sporla da diyetini destekliyorsun, bence kısa sürede sağlığını bozmadan kilolarını vereceksin. Başarılar diliyorum canım Takipteyim bu topiği. Ara ara ben de katılacağım kendi diyetimle.

selamlar kızlar

diyete baslarken bir diyetisyene gitme imkanım yoktu. malum cok uçuk rakamlar istiyorlar. zaten diyetisyen niye gerekiyor diye dusundum 1. dogru beslenme 2. motivasyon

baska da bir şey yok. bende dedim kendi kendime ben kendime diyetisyenlik yaparım. motiveyide kızlarla birbirimize veririz

diyete basladıgımdan beri deli gibi arastırıyorum neler yemeli neler yapmalı bunları hep paylasıcam. ama simdilik aklıma gelen bir iki seyi simdiden yazayım dedim.

1.Spor yaptıgımızda yag yaktıgımız gibi, kas da olusturuyoruz. Peki bu olusturdugumuz kasın bize faydası yok mu ? Ben kas istemiyorum yanlızca yaglar gıtsın demeyin.

Çünkü, 1 kilogram kas artışı, günde 120 kalori ekstra harcama yaratır. (ben bunu ogrenınce spora bakısım değişti)

2.''Ne kadar efor sarf edilirse o kadar yağ yakılır” düşüncesi yanlış ”Genellikle kilo vermek, yani yağ yakmak için aşırı eforlu calısırız. Ama aksine gereğinden fazla efor sarf edildiğinde vücut savunmaya geçerek, yağ yakımını bırakır ve karbonhidrat yakımına başlar. Bu, doğal olarak çok daha fazla eforla daha AZ kilo kaybı anlamına gelir. O nedenle spor yaparken tempo surekli aynı olmamalıymıs zaman zaman tempoyu yukseltip yavaslatmalıyız.

3. Egzersiz yaptıktan sonra süt içilmesi, daha çok yağ yakılmasını da sağlıyor.

Kızlar bununla ilgili yazıyı size direk iletmek istiyorum..

Yeni bir çalışmanın sonuçlarına göre egzersiz yaptıktan sonra süt içilmesi, soya veya karbonhidratlı içeceklere göre kas yapımını daha fazla artırırken, daha çok yağ yakılmasını da sağlıyor.

Araştırmacılar egzersizi tamamladıktan hemen sonra veya bir saat sonra birer bardak yağsız süt, soya proteini içeceği veya karbonhidratlı bir içecek tüketen üç ayrı grupta bu içeceklerin kas yapımı ve yağların yakılması üzerindeki etkilerini araştırmış. 12 hafta süreyle haftada beş gün ağırlık kaldırma egzersizi uygulayarak yapılan çalışmanın başlangıcında her katılımcının vücut bileşimi ölçülerek yağsız kütleleri ve yağ miktarları belirlenip, çalışmanın sonunda bu ölçümler tekrarlanmış. Kanada Ontario’da McMaster Üniversitesi fizyologları tarafından yapılan bu çalışma American Journal of Clinical Nutrition dergisinde yayımlandı.

Grupların üçünde de kas artışı olmuş, ama bu artış süt içenlerde en yüksek düzeyde saptanmış. Çalışmanın sonunda süt içen grubun, karbonhidrat grubuna göre yüzde 60 ve soya grubuna göre yüzde 40 daha fazla kas yaptığı görülmüş. Ayrıca süt içenler bazı egzersizlerde de diğer iki gruba göre daha yüksek performans göstermiş.

Sütün içindeki maddelerin etkisi

Süt içenlerin vücut yağı kaybı da daha fazla. Bu grup yaklaşık bir kilo yağ kaybetmiş. Soya grubunda vücut yağı neredeyse hiç değişmezken karbonhidrat grubunda yarım kilo yağ kaybı görülmüş.Süt grubunda niçin daha iyi sonuç alındığı tam olarak bilinmiyor. Araştırmacılara göre bunun nedeni sütteki “whey” ve “kazein” proteinleri olabilir. Sütteki kalsiyumun da yağların yakılmasını sağlaması mümkün.

Tesekkur ederim canım. İnşallah canım hepimiz hedeflerimize bir an once ulasırız. :) Her zaman beklerim canım

Sabah
1 kurukayısı + bol su

sabah kahvesi

kahvaltı
1,5 dilim kızarmıs kepekli ekmek (son gunlerde 2 fazla gelmeye basladı. 2 yazıyorum ama biri masada kalıyor mide sinyal veriyor sanırım ben kuculdum bu bana yeter diye )
1 kk peynir
1 kucuk salatalık
1 kucuk domates
1kozlenmis sıvrı bıber
1 bardak cay (tatlandırıyla)

kahvaltı sonrası 1 yeşil çay

(Kızlar bu arada ben yıllardır her gun duzenli 1 kere tuvalete cıkardım. sabah ve gece kuru kayısı ile su takviyesiyle 1 sabah 1 aksam cıkmaya basladım.tabi gun içinde içtiğim bitki çaylarınında mutlaka etkisi vardır)

nescafeyi sade severim canım sütsüz şekersiz ...
öğle yemeğimi de yedim , daha doğrusu evdekiler için kahvaltı olduğundan kahvaltı yaptım
1 dilim kepek ekmeği
biraz peynir
3 cheerry domates
yarım kadar salatalık
sekersiz cayyyy ( yıllardır şeker kullanmam )
1 ısırımda çocuklara ev pizzası yapmıştım akşam ondan küçücücük ısırdım madem itiraf etcez
bitki çayını severim birazdan içmeyi planlıyorum , suyu yine ihmal ettim ölü evine gittik komşuların akrabasıymış ondan içemedim .... aramıyorum zaten suyu yaaa yaz kış günde 1 bardak su ile ömar geçermi .... zorluyorum 1 - 1,5 ta kalıyorum günlük ...

basınız saolsun canım.

oo cok iyi tatlım krema kullanmaman. ben kremalı kullanıyorum yıllardır vazgecemiyorum ondan. :18: gunde 3-4 kahve icerdim, diyete basladıgımdan beri 1'e dusurdum. ama gunduzleri bazen canım istiyince turk kahvesi iciyorum.

canım en iyisi kacamak yapmamak ama en azından aksamları yapma gunduz en azından hareketle sporla telafisi var ama aksam lök diye oturuyor ne yiyorsak. (ozellikle hamurişi)

suyu az ıcıyormussun ama simdi eskiye gore bayag bir cogaltmıssın yakında 2 litreye cıkarsın canım alısırsın.

bu arada 1. sayfaya kilo tablomuzu ekledim

Benim bir lafım vardır : Kişi kendini tanıyıp alışkanlıklarını değiştirince kilo verir ! Gerçekten de öyle ama , mesela ben iki öğün ekmeksiz yiyen biriydim , öğünlerimi artırıp ara da ara öğün yaparak 10 kilo verdim , benim eksiğim su ve spor! bunları tamamlasam veririm eminim ama işteeee suya yükleniyorum en fazla 1 hafta sürüyor , spor desen evde koşu bandım var ama dekor olarak kullanıyorum tembelim anacım tembel ... spor ve suya alıştırın beni

buffy yaşım 35 boyumda 1,62 o bilgileri vereyim dedim önce.

Sporu sormuşsun daha spor yok onu da ekleyeceğim hayatıma. Sporsuz diyet olmaz zaten. Ama kızım anaokulundan mezun olup ilkokula başlayacak sene sonu mezuniyet törenleri, gösterileri falan biraz yoğunluk var. En kısa zamanda haftada 3-4 gün sporu programıma ekleyeceğim.

Bu arada ayışığı ve sevil hoşgeldiniz.

sevilcim listene baktım düzen güzel ama bana göre sabah 1 dilim ekmeği 2 dilime çıkarmalısın ayrıca sabahları peynirde yemelisin . ara öğünlerini beğendim galetayı yoğurtla yemen bana göre doğru. birde makarna, pilavı göz kararı koyma bunları tabağına kaşıkla koy 2 yemek kaşığı pilav yada makarna 1 dilim ekmek yapıyor. Birde şöyle yapabilirisin makarnayı haşlayınca hiç yağ koyma sebze yemeğinin yağı yeter yanında yoğurt yada salata mutlaka olsun. Akşamları ne olur yemek ye . Klo vermek zor bir süreçtir bu süreci diyet diye adlandırma sağlığa kavuşmak diye adlandır. 2 günde yılma bu zaman zaman engebeli olacak ama azmin elinden hiçbirşey kurtulmaz.

bu kadar öğütten sonra sen niye kilo aldın diyeceksin. Ben 2. doğumdan sonra aldım kiloları çünkü hamur işlerini kekleri ve börekleri çok seviyorum. İflah olmaz bir tatlı canavarıyım. bütün bunları sevince birde doğumdan sonra evde olunca malum sona çabuk ulaşdım. Ama artık ufaklığım bir yaşını doldurdu. Artık fazla kilalarımdan kurtulma vakti geldi. Bu süreci inşallah hep beraber atlatacağız.

canım yanına bi şişe aldıgın zaman su içmen daha fazla olur o kolayda..

iş sporda seni çekmek lazım :) ben her gun parkta calısıyordum spor aletleriyle temiz hava da cok da guzel oluyor ama ara ara değiştiriyorum sporu 1 haftadır aerobik yapıyorum video ile bugun saat 4 de beraber yapalım olur mu ?

videomuz bu
http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-4580408620668211826&hl=tr&fs=true

ilk gunler hem hareket takibinde hemde tempoda zorlanabiliriz gayet normal ama birkaç gun sonra hareketleri ogrenince dans eder gibi zevkle yaparsın

birde dünkü menümü yazayım

sabah : 1 dilim üzerine lor peyniri sürülmüş ekmek
öğlen : tek dürümlü döner + ayran
akşam : 2 y.k kısır + 1 ad. yaprak sarma + 1 ad mercimek köfte +2 parmak genişliğinde bir parça börek
ara : 10 ad. kiraz + 3 ad. erik

dün bütün gün dışarıda işlerim vardı akşam da kızımın mezuniyeti vardı böyle tuhaf bir menü oldu

Son düzenleme:

canım yasını ve boyunu ekledim. anlıyorum canım minnosunun mezuniyeti biter bitmez sporunuda bekliyorum.

cok guzel yorumlar yazmıssın canım zaten amacımız dogruyu yanlısı ayırt edip bilgilerimizi paylaşmak. gunluk menulerimizi es gecmiyip yazmamız bu yuzden onemli.

bu arada kızlar herseyi ben belirlelemek istemiyorum sizede sormak istiyorum. ben sadece bulusmamıza vesile oldum. tartılma gunumuzu hangi gun yapalım herkes fikrini soylerse ortak bir karar alalım.

canım hakikaten tuhaf bir menu olmus. ozellikle ogle ve aksam.. cok fena
ama sen bugun telafi edersin onu ben sana guveniyorum.

Evet dünkü menü garipti ama bugün düzene giriyorum.

genelde bu günleri p.tesi yada cuma diye belirlenir nedense psikolojik galiba. p.tesi hafta sonları kaçamaklarından dolayı biraz kritik olabilir tartıda birgün dikka etsen gidecek şişkinlerden dolayı fazla çıkması bazen moral bozabiliyor. cuma olabilir enerjik bir hafata sonu geçirmek için yada hafta içi birgün olabilir. benim için fark etmez.

evet canım benim de aklımda cuma var. ben, kacamak ayda 1 yada 15 gunde 1 ve tek bir çeşit yapalım diyorum. zaten her hafta yaparsak haftayı öldürmus oluruz. (ben tercihen ayda 1 yapıcam) herkes icin uygunsa tartı gunumuz cuma olsun.

artı cuma gunu tartısından sonra hafta sonu kaçamak yapmaya niyetli arkadaslar icin daha caydırıcı olabilir

su 1 buçuğu buldum gene ... ben ilk günden ektim seni spor konusunda annemle dışarıdaydık kuaförde üçü bir arada nescafe içtim ( normalde sevmem ) ara öğünden sayam artık bunu ... birazdanda pazara çıkarız , akşama ütü ve yürüyüş falan yapam diyoum tembelliğim tutmazsa , yarında nöbetim var bi nöbetlerde öğünlerim düzenli oluyo zaten , evdeyken sapıtıyorum akşama ne yerim bilmiyorum ...

bu ne kıyzzzz 15 dk da tıkandım ben valla yaaaa neydio bunlar , anam ter fışkırıo her yanımdan eritir bu adamı haaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…