Buffy ve Arkadaşlarının Diyet Günlüğü

ben de katılmak istiyorum kızlar :)

kilo: 56.8 ( pazar tartılmıştım)
hedef : 50
boy : 1.63

yaptığım sporlar : her gün 1 saat tempolu yürüyüş ( akşam 17.30da çıkıyorum işten. 19.00-19.30 arası çıkıyorum yürüyüşe)
yürüyüşten sonra yarım saat jillian 30 day shred yapıyorum. ( bugün 4. günüm)

ben 1 mayısta başladım diyete. sporu işlerin yoğunluğundan aksatıyordum ama şu an daha rahatım. her gün yapabilme olanağım var artık. ve kilo verme konusunda hırslandım :)) diyete başladığımda kilom 62ydi. bu süre zarfında yaklaşık 6 kilo verdim. bi 6 kilo daha verirsem tamamım, ve tabi sıkılaşabilirsem :/ günlük yediğim menüyü ve kalori hesabını da akşam yazmaya çalışıcam. spordan sonra hala yaşıyorsam :))) hepinize başarılar kızlar

bu ne kıyzzzz 15 dk da tıkandım ben valla yaaaa neydio bunlar , anam ter fışkırıo her yanımdan eritir bu adamı haaa

canım detaylı market alısverisine cıktıgım ıcın yoktum bugun yemek hazır olmasına ragmen yemegede gec oturdum. gec yediğim zaman cok kotu hissediyorum kendimi yatana kadar erimicekler

beni ekmissin ama sonradan acıp yapmıssın tebrikkkk
amaaaa tatlımmmmmmmmmmmm bugun 15 dk da bıraktın mı yani??? yarın yan cizmek yok ona gore ya bi baslıyorsun şapır şapır eriyorsun zaten yarın cuma onumuzdeki cumaya kadar onu bastan sona hergun yap. ama cok tıkanırsan arada durdur yerinde sayarak soluklan sonra tekrar devam et. ve spordan sonra 1çay bardagı sut iç. haftaya dozu arttırıcaz.

hosgeldin canım
listeye ekliyorum bilgilerini.
her gun yediklerini ve yaptıgın sporu yazmayı ıhmal etme

birde kızlar yaramazlık yapanların kulaklarını cekmek serbest hepten bana bırakmayın başöğretmen gibi oldum
suan motivem ve istikrarım super birde sizlerin varlıgı tavandayım ama gun gelir benimde kulağımı cekecek durum olur :18:

hosgeldin canım
listeye ekliyorum bilgilerini.
her gun yediklerini ve yaptıgın sporu yazmayı ıhmal etme

akşam dediğim gibi spordan sonra elimi kaldıracak halim kalmadı, zar zor bi duş alıp yattım o yüzden yazamadım dünkü menüyü.

bugünden başlayayım.

sabah :
1 yağsız tost ( süzme peynirle yapılmış) 149 kal
1 yumurta ( keten tohumu, karabiber, kekikli) 80 kal
6 az tuzlu zeytin 42 kal
1 salatalık 11 kal
yeşil çay

* sabahları 6.00-6.30 gibi kalkıp kahvaltımı yapıyorum. işe 8.30da gitmeme rağmen erken kalkıyorum. erken kalkmak metabolizmayı canlı tutuyormuş.

toplamda 282 kalorilik bi kahvaltı yapmış oldum, baya doyurucu ve güzel :) ben sabah kahvaltılarını hiç atlamıyorum muhakkak 1 yumurta yerim yaz kış. bazen arada yeşil çay yerine 1 bardak yağsız süt de içebiliyorum. öğlene kadar acıkmıyorum. ara atıştırmalar yapmıyorum o yüzden 12ye kadar bol yeşil çay ve yanımda duran 1.25'lik sürahiyi bitiriyorum. öğleleyin işyerinin yemekhanesinde yiyorum. listede kalorileri yanlarına yazıyorlar allahtan. tatlı varsa şayet o gün, tatlıyı es geçiyorum, ya da kızartma varsa aynı şekilde. ekmek yemiyorum. bakalım öğleleyin neler yiyeceğim :)

dun aksamı batırmıssın resmen kızartma yok 1 tane bile olsa pilavı soylemiyorum bile sadece nohut ve yogurt olsaydı kocaman bir yapardım ama yapmıyorum
çekirdek konusuna girmek bile istemiyorum umarım goruntu derken lop lop gitmemiştir
10gr çekirdek : 58 kalori
100gr 580 kalori
dusun artık
spor bugunluk tamam hafif egzersizle gecir ama hic yapmamazlık yapma. ama yarın o hareketleri yap ihmal etme. birkaç gun agzrın yada zorlanman olucak. sonra bana ''ya bu artık beni kesmiyor'' dediğinde bu dediklerini hatırlatıcam
bugune guzel baslamıssın afiyet olsun canım. ama lutfen aksamları dikkat et sen aksamları kacırıyorsun. suya aynen devam et zaten alısmaya baslamıssındır. nobettesin ama fırsat buldukca ara ogunlerini kacırma aksam cok yemen ara ogunleri kacırmandan kaynaklanıyor. birde kahvaltını o kadar zayıf tutma domates salatalık mumkun oldugunca ye kahvaltı en zengin ogunumuz. (tabi menemen omlet falan sokma kahvaltıya) bugun harika bir menu bekliyorum senden..

gunaydın kızlar..
dun kararlastırdıgımıza gore bugun tartı gunumuz. ancak hepberaber yeni basladıgımız için ilk tartımız haftaya cuma olucak. cunku hepimiz haftaicinde tartıldık. ama onumuzdeki cuma düşüşleri 1 hafta değil 10 gun baz alıcaz ona gore. araya kaynamak kacamak yapmak yok. bakalım ilk hafta birincisi kim olucak

sabah klasık gune baslamam
kuru kayısı + su

sabah kahvesi (kahveyi icerken suya devam ettim)

kahvaltı
1 dilim ev yapımı ekmek
1 domates
1 salatalık
1 yumurta
4 zeytin

ekmek bugun 1 dilim yaptım cunku dısardan ekmek almayı yine bıraktım. ne zamandır evde ekmek yapmıyordum. dısardan aldıgımız dilimler kadar ince olmadıgı için 1 dilim yedim (goz kararı dısardaki ekmeklere gore 1.5 dilim eder heralde)
bu arada ekmegi bugday ve kepekli unla ve zeytinyagı ıle yaptım. beyaz ekmek değil tabiki

canım harikasın valla tebrikkkk
kahvaltı en iyi ogunumuz zaten cok iyi yapıyorsun. ama lutfen ara da yap. evden kucuk bir kavonoz yada mini posete 1-2 badem ceviz falan al yada 2-3 tane taze kayısı ara ogunler cok onemli. artı sut içmende cok ıyı ben hergun spordan sonra içiyorum bununla ilgili bir paylaşımım vardı okuduysan spor sonrası sut cok ıyı.

amaa amaaa neden kızartma yok yaa ben herseyden az az yesem yaaa neden öyle dion yaaaa ühüüüüühüüü :2: sen çok katısın ama kocam ya , pilavda yok dion ucundan kıyısındanda mı yok , ekmek yemedim ama ekmek yerine geçtigini de belirteyim , sonucta diyet ve diyetisyen konusunda bilgisiz biri değilimki ben hiçte bilenem ben çekirdeği 2006 da bıraktım 6 yıl oldu yemeyeli kuruyemiş vs ... agzıma 3 ten fazla girmemiştir emin ol ... kahvaltı alıskanlıgı edinmeye calısıyorum zati , acıkmasamda bir parca bişeyler mutlaka yiyorum 6 aydır falan özen gösteriyorum ... kahvaltı , ara öğün , ekmek , pilav hayatıma katarak susuz ve sporsuz 2 - 2,5 ay gibi bir sürede 10 kilo verdim ben yani alışkanlıkarı değiştirmek çok faydalı ... ama hayatım boyunca 65 altını görmediğim için yerimde sayıyorum işte böyleeee ... buradaki günlükler yorumlar beni motive ediyo neden olmasın diyorum bazen , bazende aman iyisin sen diyorum ... diyetisyene annemi götürdüm ben ukilo veremiom dedim , bana ne dese begenirsin , sen dogum yapmış birisi 66 kilonun altına inmemelisin ne kalça kalır ne yüz dedi kadın bana işimiz şaka , laflarımı kızarak yazmıyorum yanlış anlama sakın beni , hatta müdahale etmen hoşuma gidiyor , amaç aynı konu paylaşımsa hepimiz birbirimizle bildiklerimizi paylaşmalıyız dimi yani ... tmm haklısın o patatesleri kaçırmamalıydım fakat sıkı diyet yapmayı becerebilen biri değilim tamam tamam sen yinede kına beni , kın kın kın kın ....

evet seni kın kın kın yaptım bile... birincisi o diyetisyene guluyorum saka yapmıs heralde. ne alaka ya dogum yaptın diye kilo vermiyecekmissin. 65 in altını gormedim gormicem diye odaklanma. aynı yastayız yasımız cok değil ama 10 yıl oncesı gıbı kilo veremiyoruz bu da bir gercek ama simdi de aynen daha bilinçliyiz.
canım biliyorum kızmadıgını zaten. ben senin icin sana mudahale ediyorum cunku. burda en keyif alacagımız zaman kilolar gidince basardık demek olucak o yuzden tırmalıyorum seni
ayrıca sıkı dıyet yapmayı beceremem dıyorsun ama bence yapabilirsin hersey 1 haftaya baglı yeme alıskanlıgında spor da.. her kacamak yapmaya niyetlendiğinde beni dusun bir de sonuca ulaştıgımızda zaferimizi :118:

not : (yineliyorum)pilav kızartma yokkkk

(birde cekirdek yememene sevindim o kacamaklardan sonra cekirdek eyvah dedirtmişti bana)

öğle : 2 but , domates salatası ve 1 dilim kepek ekmeği ... nöbetlerde hiç pilav almıyorum zaten ama bugün patates kızartmasıda vardı , aşçıya dedim arkadas beni uçurur verme bana dedim , aaa onudamı almıcan dedi sudanmıdır nedir karnımı davul gibi hissediyorum , öğleden sonra egzersiz yapcam söz verdim kendime , buffy beni uçurur yoksaaaaaa

öğle yemeğin iyi olmuş canım, buffy haklı kızatmayı çıkar hayatından, hiç bi yararı yok zaten, o sadece bizim düşkünlüğümüz. öğle menün de ve aşçıya tembihinle zaten artık yemezsin de

benim öğle menüm: (okulun yemekhanesi)
sebze çorbası 150 kal
etli kuru fasulye 320 kal
bulgur pilavı 280 kal
cacık 45 kal

toplam : 795 kal

buffycim ben 1200-1300 kalorilik diyet yapıyorum o yüzden öğlene kadar ara yapmıyorum. öğleden sonra bi elma yiyorum 5 buçuk gibi de salata ya da çorba. bi müddet böyle devam edicem. sonra araları eklicem canım. aslında keşke öğleleyin yemekhanede değil de evimde kendi hazırladığım hafif şeyleri yiyebilsem o yemekhanede almadığım kalorileri güne yayabilsem ama öyle bi imkanım yok ne yazık ki. dışarda köfte döner yemektense yemekhanede yemeyi tercih ediyorum. az önce bi türk kahvesi içtim. az sonra da elmamı yicem. tabi gün içinde suyumu ve yeşil çayımı da eksik etmiyorum iş çıkışı yürüyüşe da gidicem.. hadi hepimize kolay gelsin kızlar

ooooooo supersinn
temiz bir ogle yemegi olmus bir de egzersiz diyorsun ayisigi tebrik ederim seni gercekten. ama bu istikrarı tum gun ve her gun bekliyorum artık. beni buyuk beklentilere soktun artık sorumlulugun var ona gore ben anlamam.

teşekkür ederim canım desteğin için , ya bu sefer becereyim şu hedefimi yaaa öğle yemeğin baya bi kalorili olmuş sankim , çorba pilav ekmek yerine geçiyor , kuru fassulyede et yerine , yoğurdunu da eksik etmemişsin cacıklan , ekmeksiz olması süper olmuş ,zaten bir diyetisyene gitsen sana önereceği öğün aynen bu şekildedir ne bir eksik ne bir fazla sadece miktarını küçültebilir ... akşamıda hafif atlatcam dedin , oohh ohhhh hadddiii baaalımmm ooohh ohh haddiii baallımmm
ooooooo supersinn
temiz bir ogle yemegi olmus bir de egzersiz diyorsun ayisigi tebrik ederim seni gercekten. ama bu istikrarı tum gun ve her gun bekliyorum artık. beni buyuk beklentilere soktun artık sorumlulugun var ona gore ben anlamam.

teşekkür ederim canım , az önce şekersiz bir türk kahvesi içtim , ayrıca farkettimde son günlerde türk kahvesindede bıraktım şekeri , sadece onda içiyordum zaten su şişem dibine vurdu , ben tuvaleti yol eyledim bizim hastane yemeklerini diyetisyen ayarlıyo zati , o yüzden menüler iyi oluyo keşke hergün çalışsam ama nöbet usulü olunca evde daha fazla oluyorum , nöbette düzenli ve saglıklı yiyorum kilo vermem daha kolay ... dolapta kiraz ve erik gördüm az sonra ona saldırcam ara öğünnn canımmm aaaa , yanında yaş pastada var benim oğluşların dogum gününden kalmış arkadaslar yememiş ama onu yimem bu sefer kararlıyım ( inşallahhhh ) , egzersize başlasam olcek , şimdi 4 çayı 5 çayı derler hayde görüşürüz yaparsam müjdelicem sana

canım afiyet olsun. ogle yemegin guzel ama pilav olmasaydı harika olurdu.

canım kalori diyeti yapıyorsun ama ara yapamadıgın icin ogle saatinde birden yuklenmissin midene. (kesin yemekten sonra miden sismiştir)yediğin besinlerin kalorisi kadar yakma hızında onemli (pilavlar cabuk yakılmaz, pilav yerine misal 2 kase cacık yada 2 kase corba yiyebilirdin) . yanına yemek alman dediğin gibi zor ama cantana kurukayısı,badem turu biseyler atsan hem saglıklı hemde sabahtan oglene kadar bos kalmaz miden. aksam ustu zaten meyve yıyorum dedın o cok ıyı.

afiyet olsun canım. zaten en guzel 5 cayı sadece cay olan 5 cayıdır. sen meyve olculerini vermiyorsun ben sana hatırlatma geceyim.

kiraz 100 gr 40 kalori
erik 1 adet 8 kalori

bir de o dolaptaki hain pastadan sogutayım seni

tatlım tabldot usulü olduğu için cacığı iki kase ya da salatayı arttırma gibi bi lüksüm olmuyor ne yazık ki dediğin gibi akşama kadar hiç acıkmıyorum salatayı bile zar zor yiyorum.

:))))) hayatım kararlıyım ve sadece kendim icin değil insallah su asagıdakı cizgileri saga dogru civilicez hepimiz canım ben zaten agzına lokma atma demiyorum. ogunleri kacırmadan olculu ye birde kacamak yapma okadarcık sabah menumu yazdım daha sadece canım. Sabahtan beri mutfaktayım dondurucuya atmak için köfte ve ekmek yapıyorum. artık ayaklarımın tabanlarını hissetmiyorum.
kahvaltıdan sonra..

ara
1 fındık
1 ceviz
3 badem
yeşilçay

ogle
1 kucuk kofte (bayaggg kucuktu ama ya tadı damagımda kaldı )
2 dilim karpuz

ara
3 kayısı

suan soluklanmak ıcın oturdum 2.ci yesilçayımı ıcıyorum.

hımm bu arada tebrik ederim canım kiraz sapı ayırmanı da fark etmedim sanma ohh kaynatta iç erisin yağlarrrrr

tatlım tabldot usulü olduğu için cacığı iki kase ya da salatayı arttırma gibi bi lüksüm olmuyor ne yazık ki dediğin gibi akşama kadar hiç acıkmıyorum salatayı bile zar zor yiyorum.

haklısın canım toplu yemekte o sans herzaman olmuyor.
ama kızartmayı yasaklamıssın zaten kendine onun yanına pilavıda eklesen fena olmaz bence

yeniben, sevil61 nerdesiniz kızlar bugun???

yoksa bizden gizli kacak mı yapıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…