Bugün aileler toplanip boşanmayi konusacaklar

Bir de evin ne kadar kredisi kaldı onu bilmiyoruz, belki bir yıl oldu kredi çekeli. Belki peşinatı eş ailesi verdi belki ev alırken takılar bozuldu. Evin ödenen kredisi kadarının yarısı konu sahibinin. Daha 3-5 yıl kredi duruyorsa yarısını da alamaz ki. Yine kendi ailesinin eş ailesinin yardımı var ise onlar da düşülecek alınan yardımlar da evin değeri oranında iade edilecek. Birkaç defa eşinin gelirini başka evi olup olmadığını sordum yazmadı. Evin değerini yA da kira karşılığını sordum yazmadı. Şimdi eş -aileleri karıştıran- pamuk olup al sen kal istediğin kadar der mi ne bilebiliriz ki bu durumda? Ev ucuzsa başka diğeri yüksekse başka. Daha eşyalar paylaşılacak. Eşyalar konu sahibinde ev konu sahibinde çocuklar konu sahibinde nafaka konu sahibinde. Evin kredisi eski eşte, yeni hayat kurma derdi eski eşte. Yani mümkün mü ortada büyük büyük suçlar yokken? Bu yüzden farazi konuşmak yerine hukuken konuşmak doğru olur.

Son düzenleme:
Adam ev kredisini öderken eve temizlikci, çocuklara da bakıcı mi tuttu. Yemeği onu bunu kim yaptı. Lütfen kadın haklarını bu kadar küçük gormeyin ya. Kadının evde hiç hakkı yokmuş gibi yorumlari anlamıyorum. Ayrıca adam kafası rahat bir şekilde çalışmaya devam ederken, kadın çocukların tüm düzenini aynı şekilde devam ettirmeye çalışacak. O yoğunlukta bir de geçinmeye çalışacak. Şartlar eşit mi?
Aslında duygusal olmayacaksin çocuklarla eski eşi o evde bırakacaksın. Ama olan çocuklara oluyor.

Kadın hakları ne alaka şimdi? Kimse de kadının evde hakkı yok demedi, saptırıyorsunuz konuyu. Ev satılır konu sahibi de alır hakkını ev eğer evlilik birliği içinde alındıysa. Konu sahibi istiyor ki adam evin kredisini ödesin, geçimini karşılasın ama o evde oturmasın başka yere gitsin. Ev işi yapana, yemek pişirene para vermiyorlar değil mi? Gerçekçi bakmak lazım. Konu sahibinin alacağı nafaka cüzi bir meblağ olur. Adam da zengin değilse ortalama bir maaş ile hem nafaka hem ev kredisi hem kendi geçimini nasıl karşılasın? Şartlar eşit olmasın istiyorsa konu sahibi çocukları babaya bırakabilir illa anne alacak diye bir zorunluluk yok.

Adam ev kredisini öderken eve temizlikci, çocuklara da bakıcı mi tuttu. Yemeği onu bunu kim yaptı. Lütfen kadın haklarını bu kadar küçük gormeyin ya. Kadının evde hiç hakkı yokmuş gibi yorumlari anlamıyorum. Ayrıca adam kafası rahat bir şekilde çalışmaya devam ederken, kadın çocukların tüm düzenini aynı şekilde devam ettirmeye çalışacak. O yoğunlukta bir de geçinmeye çalışacak. Şartlar eşit mi?
Aslında duygusal olmayacaksin çocuklarla eski eşi o evde bırakacaksın. Ama olan çocuklara oluyor.
Onu demek istemiyorlar ki. Adam 20.000 maaş alsa, 5.000 kredi olsa (aşırı iyi niyetle yaklaşıyorum), 5000 nafaka verse, 5000 eve verse ki yetmez bile, bu adam ne yiyip ne içecek peki? Biz gerçekçi olalım, gerçek bir planınız olsun diyoruz. Adam asgari ücretle çalışıyorsa durum daha vahim

Konu sahibi bir arkadaşıma cocuk 18 yaşına gelene kadar evi kadın kullanacak yönünde karar verdi.

Ailelerle birlikte oturup konusacak kadar sagduyulu durumdaysaniz zaten cocuklarinizi konforunu da onemsersiniz diye dusunuyorum. Umarim esiniz o zaman cocuklari bana birak duzenleri bozulmasin demez. Bence siz planinizi oturdugunuz ev uzerinden degil kenarda uc bes liraniz varsa kiralayacaginiz yeni bir ev uzerinden yapin. Esyalar konusunda diretin ki esya almak zorunda kalmayin. Bes parasiz issiz durumda bosaniyorsaniz aile yaninda uc maksimum alti aydan fazla durmayin. Insan eti agirdir diye bosa dememisler. Herkes dunya iyisi de olsa cocuklarinizin bagimsiz bireysel alana ihtiyaci olacak bir kere. Buyukanne buyukbaba ile ortak yasam sadece sizin icin zor degil. Yani kocanin maddi bagindan kopup ana babanin maddi bagina baglanmayin. Ne yapiyorsaniz kendi ayaklariniz ustunde durmak icin yapin. Soylemesi kolay yapmasi zor olsa da mantikli tavsiye istemissiniz durum bu. Bir de ev evlilikten sonra alinmissa ve esinize kalan bir miras vs. parasiyla alinmamissa sizin de ev uzerinde hak sahipliginiz soz konusu. Mal paylasim davasi acarak katilma alacaginizi talep edebilirsiniz. Tabi bunlar zaman alacak.

Eşim olacak kişi yüzünden böyle cümbüş şeklinde toplanilacak..en nefret ettiğim durum ..buaksam babam gelecek onun ailesi gelecek ve çok gerginim ..ortak kullandığımız ev kapatılırsa ben ailemle yaşamak zorunda kalicam ve bu da zor bir süreç benim için..ben istiyorum ki bu ev kapatılmasın...çocukların düzeni için bir şekilde dönsün bu ev ..neler önermeliyim nedir en mantıklısı kızlar...ev kredisini kendisi ödüyor sen git ben çocuklara bakayım denir mi ..güzel yorumlarınıza ihtiyacım var kızlar çok yalnizim
Evin kredisini koca öduyorsa bile o evde yasal hakların var..sakin çıkma, kimseye söz hakkı da verdirme bu konuda..aile konutu şerhi koydur..bunlar seni evden gönderip satacaklar bence,boşandıktan sonra mahkemelerde hakkını zor alırsın, bu yüzden çıkma, çocuklarınla oturmaya devam et..yasalar senin ve çocuklarının yanında..anlaşacaksan da yarısını vermeli..eğer çıkarsan evi kaptirirsin, adam yeni karısıyla orda oturur bu işler genelde böyle..bu boşanmada kim ağır kusurlu o da önemli tabiî..ortada çok büyük sorun yoksa inşaallah barışırsınız, çocuklara yazık gerçekten .bu aileler arayı bulmak için toplansa keşke .zaten çok ağır bir ekonomik krizden geçiyoruz, hayat herkes için çok zor..bosanmak falan çok ciddi kararlar

Aynen öyle 2 cocuk var ve ben sığınti gibi olmak istemiyorum ailemin yanında.. ama o da bunu kabul etmez bana mantıklı biseyler deyin lütfen ne desem kabul ettirebilirim
Eğer çok büyük bi durum yoksa sırf sığıntı gibi yaşamamak için evlilik devam etmeli çok zor hayırlısı olsun

Kızlar ailesi gelmedi benim ailem geldi bitek evli olduğum kişi geldi .. babam bana işini kur sonrasına bakarız dediği için bir süre daha cocuklqrim için ve maddi gücüm olmadığı için böyle devam edicem

Kendine dikkat et olur mu. Ne olursa olsun Kades uygulamayi da cep telefonuna indir. Esin sonucta ayrilmak istediginin farkinda

Kendine dikkat et olur mu. Ne olursa olsun Kades uygulamayi da cep telefonuna indir. Esin sonucta ayrilmak istediginin farkinda
Bu işin sonunun ayrılık olacağı belli artık. Bu yüzden haliniz tavrınız kavgalarınız tartışmalarınız konusunda hassas olun. Eşiniz olumsuz durumlar için delil toplamaya başlayacaktır.

Bu işin sonunun ayrılık olacağı belli artık. Bu yüzden haliniz tavrınız kavgalarınız tartışmalarınız konusunda hassas olun. Eşiniz olumsuz durumlar için delil toplamaya başlayacaktır.

Cok dogru 👍 simdilik kayinpederi arkasinda ve konu sahibini caresiz görüyor. Bu degistigi anda saldirganlasabilir

Cok dogru 👍 simdilik kayinpederi arkasinda ve konu sahibini caresiz görüyor. Bu degistigi anda saldirganlasabilir
Babam ona sert çıktı bu sefer , bana da dedikleri umut oldu sanki ...Sen ayakların üzerinde dur son raddede ben varım dedi ..o Bile iyi geldi ..bu ruh hastası ile geçen günlerim de Rabbıme sığınmaktan başka çarem yok ..çok şükür şimdi evlatlarıma sarılıp uyumaya çalışmaya da şükür ne diyim

Aynen öyle bende başladım delillere bakalım...babama gittikten sonra da beni babama şikayet ederek benimle yatacagini mi sandın dedim insalah saldirganlaşmaz

Back
X