• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün aileler toplanip boşanmayi konusacaklar

İyi de konu sahibi, siz boşanma konusunu açarken kafanızda bir planınız yok muydu? İşe girebilirdiniz, para biriktirirsiniz. O zaman boşanma olunca ev dursun ben az destek alırım geçinirim derdiniz. Bu durumda çocuklar için değil sizin için dönmüş oluyor, siz ailenizin yanına gitmek istemediğiniz için oluyor. sizin bunları önceden planlayıp, kendinizi güvence altına alıp öyle boşanma konusunu açmanız gerekiyordu.
+1000. Adam hem evin kredisi, hem nafaka hem de kendine yeni ev açmaya güç yetiremez. Şartlar müsait değil.

Niye
Aileler mi bosanıyor
Sevisırken de ailecek mi sevısıyodunuz ben anlamıyorum ki aileler nıye karısıyo
Ben zaten istemiyorum böyle bir ortam ama babam gelecek onunla konuşmaya ve onun ailesi de durumu biliyor şuan muhtemelen onlarda gelecek bende tek kelime etmeyim diyorum uğraşamam ya

eşiniz size baskı yapmak korkutmak için aileleri çağırdı çocuklar anneye verilir evde oturmak istediğinizi de belirtin çocuklar için
Evet zaten babamdan çekindiğimi bildiği için hersey de onu arıyor okadsr tembih ettik babam hasta adamı arama diye , aradı ortalığı karıştırdı kapattı gitti telefonları

Ailesinin evi boş gibi orda yaşamayı kabul etse keşke, çocuklar için ben böyle olsun istiyorum kaldı ki işimi kurup durumum düzelince zaten ben bakarım eve
Ama boşanan erkeklerin büyük çoğunluğu evi çocuklar için bıraktığını düşünmüyor, size bıraktığını düşünüp kinleniyor. Bu sebeple evi vereceğini sanmam. Çocuğa iyilik yapmayı düşünen biri olsa, sizinle boşanma aşamasına gelmezdi

Boşanma nedeni ne? Bence madem iş kuracaksın önce işini kur para kazanmaya başla ondan sonra evi ikiye böler altınlarını da talep eder çocukların nafaka sını alır öyle boşanırsın. Şuan çok rüzgarda savruluyormuşsun gibi gözüküyor. Benim de niyetim böyleydi eşim ortalığı karıştırdı demişsin ama eşin hem boşanmak istemeyip hem babanı çağırmaz. Boşanacam falan diyorsun sanırım bekleme süresinde. Biraz daha sabırlı olman lazım. Bilmiyorum boşanma nedeni ne ama çok büyük meseleler değilse bu kendini toparlama sürecinde Bi de evlilik için terapi falan alabilirsiniz.

Ama boşanan erkeklerin büyük çoğunluğu evi çocuklar için bıraktığını düşünmüyor, size bıraktığını düşünüp kinleniyor. Bu sebeple evi vereceğini sanmam. Çocuğa iyilik yapmayı düşünen biri olsa, sizinle boşanma aşamasına gelmezdi
Bilmiyorum iyi değilim akşam oldu gelecekler mi ne olacak bilmiyorum neler konuşulacak yüreğim ağzımda gibi

Boşanma nedeni ne? Bence madem iş kuracaksın önce işini kur para kazanmaya başla ondan sonra evi ikiye böler altınlarını da talep eder çocukların nafaka sını alır öyle boşanırsın. Şuan çok rüzgarda savruluyormuşsun gibi gözüküyor. Benim de niyetim böyleydi eşim ortalığı karıştırdı demişsin ama eşin hem boşanmak istemeyip hem babanı çağırmaz. Boşanacam falan diyorsun sanırım bekleme süresinde. Biraz daha sabırlı olman lazım. Bilmiyorum boşanma nedeni ne ama çok büyük meseleler değilse bu kendini toparlama sürecinde Bi de evlilik için terapi falan alabilirsiniz.
Ben öyle planlıyordum zaten ..ama kendisi bana kızıp babamı aramış ve ailesine söylemiş bana uzak benle yatmıyor başkaları mı var acaba diye bir sürü şeyler

Bu şartlarda adam çocukları alir kendi evinde kalır aile desteği bakıcı ile devam eder daha karlı olur. Hiç bir maddi gelir güvence birikim yokken mahkeme de arti konumda değilsiniz hakim çocuk çıkarlarını ve bakımını düşünebilir ihtimali aklıma geliyor en azindan evi satın parayı kullanın iş konusunda çok güvenliğiniz! 1 2 seneye duzen kurarsınız. Böyle nafaka miktarı da artabilir.

Ben öyle planlıyordum zaten ..ama kendisi bana kızıp babamı aramış ve ailesine söylemiş bana uzak benle yatmıyor başkaları mı var acaba diye bir sürü şeyler
Ohaa özür dilerim ama salak mı bu adam. Anladım şimdi. Evet belki kendini toparlayana kadar evliliği sürdürürsün ama cinsellik meselesi de var. Boşanmaya kararlıysan doğal olarak onu yapamazsın. 😑

Bu şartlarda adam çocukları alir kendi evinde kalır aile desteği bakıcı ile devam eder daha karlı olur. Hiç bir maddi gelir güvence birikim yokken mahkeme de arti konumda değilsiniz hakim çocuk çıkarlarını ve bakımını düşünebilir ihtimali aklıma geliyor en azindan evi satın parayı kullanın iş konusunda çok güvenliğiniz! 1 2 seneye duzen kurarsınız. Böyle nafaka miktarı da artabilir.
Ablası da öyle diyormuş ona evi satıp bölümün herkes kendi yoluna baksın diye ..o da diyormuş çocukların düzeni bozulur ..Bende oyuzden diyorum çocukların basinda durayım evde diye bilmiyorum cikmazdayim

Ohaa özür dilerim ama salak mı bu adam. Anladım şimdi. Evet belki kendini toparlayana kadar evliliği sürdürürsün ama cinsellik meselesi de var. Boşanmaya kararlıysan doğal olarak onu yapamazsın. 😑
Zaten yoktu uzun zamandır çok sorunlu bir cinsellikten sonra ben onunla o durumu bıraktım yanıma yaklastirmiyorum

Eşinizin mesleği ne ve geliri ne kadar? Evinizin bulunduğu çevrede kiralar ne kadar? Ev 5 yıl boyunca satılmayacak, 5 yılın sonunda satılıp eşit bölünecek, bu süreye dek evde siz ve çocuklar oturacak nafaka talebi olmayacak denilebilir. 5 yılın sonunda eşinizin gelirinin %25i kadarını nafaka olarak istersiniz. Esnafsa, her çocuk için asgari ücretin %15-20si gibi bir rakamda uzalaşabilir misiniz ki? Esnaflar genelde gelir göstermediğinden çekişmelide daha düşük nafaka hükmedilebiliuır

Ablası da öyle diyormuş ona evi satıp bölümün herkes kendi yoluna baksın diye ..o da diyormuş çocukların düzeni bozulur ..Bende oyuzden diyorum çocukların basinda durayım evde diye bilmiyorum cikmazdayim

Bu çıkmaz kendi plansizliginizdan kaynaklanıyor. Şimdi yanlış anlamayın ne cikarim var ne eksi olur akşam siz bu sorun ile basbasa kalacaksınız. Bu noktada ben ya zaman isterdim evden gitmesini isterdim yada evi satıp para almayı kabul ederdim sizin gerçekçi adımlar atmanız gerek ama şu ana kadar tam tersi şeyler paylaştınız. Değil b planı c e planı olmalı çok şeyden fedakarlık yapmalısınız ki düze cikasiniz

Eşinizin mesleği ne ve geliri ne kadar? Evinizin bulunduğu çevrede kiralar ne kadar? Ev 5 yıl boyunca satılmayacak, 5 yılın sonunda satılıp eşit bölünecek, bu süreye dek evde siz ve çocuklar oturacak nafaka talebi olmayacak denilebilir. 5 yılın sonunda eşinizin gelirinin %25i kadarını nafaka olarak istersiniz. Esnafsa, her çocuk için asgari ücretin %15-20si gibi bir rakamda uzalaşabilir misiniz ki? Esnaflar genelde gelir göstermediğinden çekişmelide daha düşük nafaka hükmedilebiliuır
5 yıl neden peki ...

Bu çıkmaz kendi plansizliginizdan kaynaklanıyor. Şimdi yanlış anlamayın ne cikarim var ne eksi olur akşam siz bu sorun ile basbasa kalacaksınız. Bu noktada ben ya zaman isterdim evden gitmesini isterdim yada evi satıp para almayı kabul ederdim sizin gerçekçi adımlar atmanız gerek ama şu ana kadar tam tersi şeyler paylaştınız. Değil b planı c e planı olmalı çok şeyden fedakarlık yapmalısınız ki düze cikasiniz
Ben plan yapıyodum iste , işimi oturtup kendime güvenim gelince acacaktim davayı..acaba diyorum aksam sussammi sırf planlarim oturana kadar

5 yıl neden peki ...
Eşiniz evlenmek istese ev alma ihtiyacı olsa, işinde bir sorun olsa vs evi satmak isteyecektir elbette. Bir ömür size tahsis etmesi ütopik bence. Kendisinin başka evleri vardır durumu müsaittir elbette o zaman tahsis edebilir ancak yine nafakadan kısacaktır bu durumda. Bunlar önemli şeyler. Sizin evinizin şu an kirası ortalama 10 bin ise, yarı yarıya zaten sizden çıkmalı. 5 bin nafakayı zaten 30 bin civarı geliri olandan alabilirsiniz. Eş zaten üstüne bir de kredi ödeyecek sonuçta. Elbet kadın hayatını kuracak da adam da kuracak eninde sonunda. 3 yıl 5 yıl gibi süre koymanız yararınıza olur bence. Siz daha az istiyorsanız 1-2 yıl öyle söylersiniz. Boşanma dilekçenizde de belirtirsiniz. Öyle sözle olmaz o iş. Ama emin olun 5 yılı koparırsanız ne ala. Ben fazla fazla söyledim. 5 yılda anlaşırsanız helal adama demelisiniz bence. Nafaka da çok cüzi olur yA da olmaz bu durumda. Tabi çevre evlerin kirası 3-4 bin ise o başka. Siz yarım yarım anlatıyorsunuz.

Back
X