- 13 Eylül 2014
- 647
- 363
- 88
- Konu Sahibi milakajunino
-
Çok beğendim bu yorumu. Tamamıyle katılıyorum.Bence mesele sadece önyargı değil.
Biz hatalı olduğumuzu kabul edemeyen, özür dilemeyi utanç verici sayan bir toplumuz. Bu egoizm yiyip bitiriyor bizi her açıdan. Anneysek en iyisini biz biliriz, gelin acemidir, bilmez bir şey, patronsak biz mükemmeliz, çalışanlar salaktır, öğretmensek eğitim bizim işimiz, asla hata yapmayız, uzar gider bu liste.
Ayrıca bizim muhafazakarlık anlayışımız artık kodlarımıza, genlerimize yazılmış. Aile olarak varsın, birey olarak hiçsin. Yıllarca birey olarak değer görmemiş insanlar, bir araya geldiğinde çatışmalar elbette çıkacak. Birçoğumuzun kaynanası gençliğinde eziyetler çekmiş, adamlar yaşlanınca kadınlar bakıcı olarak kıymete biniyor, evde sözü geçmeye başlıyor, otoriteyi de gelinlerinin üzerinde uygulamaya başlıyorlar.
Oğullarını paylaşamadıkları için, ben çektim o da çeksin anlayışı var. Öyle düşünmese bile, yıllar sonra sahip olduğu söz hakkını nasıl kullanacağını bilmiyor bu kadınlar. Aman ne var, benim kayınvalidem daha beterdi, ben onun gibi değilim ki diyip kendilerini mükemmel görüyorlar. Halbuki onlarında başka hataları var. Oğullarını paylaşamıyorlar, kendi yaşayamadıklarını gelinleri yaşasın istemiyorlar. Oğulları için rekabete giriyorlar. Ben bu insanlara acımıyorum açıkçası, hayattan ders çıkarmak gerek, onlar onca yılın eziyetinden zerre ders almamışlar. Annemin arkadaşı var bir tane, kadının geliniyle ilgili sözleri bu kadınlara acımamamın en önemli nedeni.
Kötü gelinler var, ama kötü kaynanalar daha çok. Zaten kötü gelinler yazış tarzlarından kendilerini belli ediyorlar burda. O yüzden hem genellemek, hem de bunca kadının en büyük sıkıntısı olan bu konunun çözümünde anlayış, sevgi, saygı, mesafe yeterliymiş gibi düşünmek yanlış.
Bazı insanlar laftan anlamıyor çünkü.
Bravo mükemmel tespit.gelin yeni evliyken heveslidir, hep kaynanası onu sevsin dıye uğraşır..verdıgının karşılığını alamaya alamaya veya ona hep dıs kapının mandalı,elin kızı muamelesi yapıla yapıla,kızı gerçek dünyaya,gerçek kaynana gelin alemıne döndürürler..sonra ipler kopar..
Bir arkadaşım 5 aylık evli. Kaynanası evine her geldiğinde gelininde ne görüyorsa ya kendisine alıyor ya da kızlarına. Beğendiği şeyin tarzına göre yani. Geçen yine gelmiş geline "Elbisen güzelmiş ama çok kısa" demiş. iki gün sonra gelin onlara gittiğinde görümcesinde aynı elbiseyi görmüş. Bunun gibi birsürü örneği var.Bi de kayınvalideler sürekli kızlarıyla gelinlerini kıyaslama eğiliminde değil mi?
Ben yaşadım da, herkesten de duyuyorum bunu. Bir şey derim, aaaa Xte şöyle yapmıştı onu, bir konuda yeteneğim vardır, anlatırım, işe bak X benden önce kesin ilgilenmiştir o konuyla. Ben 3 biliyorsam, o 10 biliyordur.
Bir de bende bir şeyi beğenmediyse kızı üzerinden anlatır.
Kayınvalideler anlasınlar artık, onlarla değil, oğullarıyla evleniyoruz.
Bir arkadaşım 5 aylık evli. Kaynanası evine her geldiğinde gelininde ne görüyorsa ya kendisine alıyor ya da kızlarına. Beğendiği şeyin tarzına göre yani. Geçen yine gelmiş geline "Elbisen güzelmiş ama çok kısa" demiş. iki gün sonra gelin onlara gittiğinde görümcesinde aynı elbiseyi görmüş. Bunun gibi birsürü örneği var.
Hayatta düzelmez hiç sanmam. Aynen öyle düşünüyorlar oğulları yakışıklı bulur birini. Sanki bizim elimiz armut topluyor.İnanırım var böyle tuhaf insanlar. Annemin arkadaşı son bayramda oğluyla gelininin arasını bozmuş. Kendinde zerre hata görmediği gibi, bir de bunu arkadaş ortamında gelininin hatası diye anlatıyor. Bak yapma boşanırlar demişler, oğlum genç, yakışıklı bulur birini demiş. Şimdi bu kadının gelini napsın, kız bir de meslek sahibi ama yeni evliyim düzelir diye katlanıyor bunlara.
Hayatta düzelmez hiç sanmam. Aynen öyle düşünüyorlar oğulları yakışıklı bulur birini. Sanki bizim elimiz armut topluyor.
Ay valla sesli güldüm. Benim kaynanam da aynı türden. Bi gün ben, en büyük kaynım, eşim, kayınbabam yemek yicez. Kaynanam tabaklara koyuyor yemeği, kayınbabam dedi ki önce Ayşe'ye ver (hamileydim o zman). Kaynanam ne dese beğenirsin "Benim çocuğum dururken önce geline verir miyim?" dedi ve ilk kaynıma uzattı.Annemde öyle demiş. Kız çok güzel, alımlı ve bakımlıymış. Gelinin oğlun gibi kaç tane bulur ama senin oğlan 1 tane daha bulamaz hiç öyle deme demiş. Annem biraz açık sözlüdür de :) O da bir annenin evladı, haksızlık ediyorsun, yanlış yapıyorsun demiş. Kadının cevap aynen şu. Ama benim çocuğum değil ki, sevemiyorum. Ne yapayım...
Kızı yok, orada herkesinde kızı var, bütün arkadaşlar bir olup yanlış yaptığına ikna etmeye çalışmış ama nafile.
Ay valla sesli güldüm. Benim kaynanam da aynı türden. Bi gün ben, en büyük kaynım, eşim, kayınbabam yemek yicez. Kaynanam tabaklara koyuyor yemeği, kayınbabam dedi ki önce Ayşe'ye ver (hamileydim o zman). Kaynanam ne dese beğenirsin "Benim çocuğum dururken önce geline verir miyim?" dedi ve ilk kaynıma uzattı.
Aynen öyle oldu zaten canım. Birkaç kez yaşadık bu durumu. Farklı şehirlerde olmamıza rağmen imdadına ben yetiştim. Kendi kızları evlenirken de dua edermiş ki kızının kaynanası ölsün de kızım rahat etsin.Düşüncesiz işte ya. Valla bencillik bu. Ben bütün hatalarımızın bedelini bu dünyada ödediğimize inanırım. Allah bu sevgisiz insanı senin eline düşürecek. Temenni etmiyorum, sadece böyle 0lacağını biliyorum o kadar.
Aynen öyle oldu zaten canım. Birkaç kez yaşadık bu durumu. Farklı şehirlerde olmamıza rağmen imdadına ben yetiştim. Kendi kızları evlenirken de dua edermiş ki kızının kaynanası ölsün de kızım rahat etsin.
İyi ki de uzağım zaten. Bayramdan bayrama. Çok bile.Höh artık!!!
Bu kadından uzak dur sen yahu, o ne kalbi karalık öyle.
Kiz kendini koru. Allah korusun seni bal diye yerler ))En güzeli benim gibi baldız olmak. Adı bile güzel ballı ballı
Bi de kayınvalideler sürekli kızlarıyla gelinlerini kıyaslama eğiliminde değil mi?
Ben yaşadım da, herkesten de duyuyorum bunu. Bir şey derim, aaaa Xte şöyle yapmıştı onu, bir konuda yeteneğim vardır, anlatırım, işe bak X benden önce kesin ilgilenmiştir o konuyla. Ben 3 biliyorsam, o 10 biliyordur.
Bir de bende bir şeyi beğenmediyse kızı üzerinden anlatır.
Kayınvalideler anlasınlar artık, onlarla değil, oğullarıyla evleniyoruz. Onlara göre şekil alacak halimiz yok herhalde. Oğlu beğenmiş, sevmiş, eğrimizle, doğrumuzla kabul etmiş bizi. Bizde onu.. Kimin karışmaya hakkı var ki bu durumda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?