Bugün gelinlere karşı öfkeliyim

Adamı 9 ay karnında taşıyan, altını temizleyen, geceler boyu uykusuz kalıp her türlü cefasını çeken annesi. Ama bundan sonra ona kadınlık edicek, hastalıkta sağlıkta yanında duracak, kaprislerini streslerini çekecek olan benim hayat arkadaşıyım. Yani bir yerde şimdiye dek o büyüttü ben devraldım ve ikimiz de aynı değerde olmalıyız. Ne ben onunla ne de o benimle yarışmamalı. Hani bir konu vardı yangında ilk kurtarılıcak demirbaş anne mi eş mi diye.. Hah işte o tip yarışlardan söz ediyorum.
 
Bence kv görümce ve gelinler arasındaki en büyük sorun ,kavga ve boşanmaların başlıca ve tek sebebi şu

EVLENMEK

Evlenmeyelim bu sorunları da yaşamayalım

bak bu kız çok zeki söyleyecektim aslında evlenmişlere ayıp olur KÖKTEN ÇÖZÜM için yılda 365 gün bekarlık terapisti
 
Benim kayın-valide bana ve eşime sormadan evimizin tüm eşyasını aldı ses etmedik kabullendik ama şimdi çok pişmanım keşke ağzıma geleni söyleseydim eşyaları kafasına atsaydım.
 
Dilini tutsa derken?susmalı mıyız mesela?
Peki annemiz kv miz gibi davranmıyorsa nasıl ikisi arasında"empati" yapabiliriz?

empatiyi kişi karşısındakiyle yapmaz mı? kendi annesinin doğrusuna iyi/yanlışına kötü diyemeyen kadın erkek oldukça sorun çıkıyor, benim gördüğüm genellikle o.
 
görümceyim
gelinlede hiç samimi değilim. cep telini bile bilmem. bir mesafe bir mesafe sorma:)).
arada sorunda yok. sadece mesafe var, hem km olarak hem ilişki olarak. bence çokta iyi. başım ağrımıyor.
Aynennn hem görümceyim hem gelinim

Kardeşimin eşini bayramdan bayrama görürüm onlar ararsa konusurum görümcemler içinde aynısı gecerli

Onlarararsa konusuruz alıstılar artık ilk zamanlar soğuksun niye aramıyosun dıyorlar dı şimdi hiç kimse umursamıuor böyleleıkle sonrunda cıkmıyor zaten fazla muhabbet tez ayrılık getırıyor dıyorlar doğru gercekten

Kaynanamıda aramam o hep arar ama

Küsmüyorda aramıyosun dıye
 
Hani düğünlerde gelin almaya gelirken arabalar korna çalar ya belki bazı yerlerde kalmamaıştır iç anadoluda bu devm etmekte babaannem korna sesini duyunca "acaba kimin evine ateş düştü vah vah!" dermiş...Gelini ateş niyetinde görüp mustkbel kv ye acırmış..Ön yargıya bakın..
Aslında bu konu biraz göreceli herşeye susup tamam deyincede tepene çıkıp eziyorlar..Belkide çok takmamak ta fayda var duruma göre
 
Söyle bıseyde var misal benım kayınvalıde ılk defa hayatında çicegi benım eşimden almıs 5 yasındayken anneler gününde

Eşlerinden göremedikleri ilgiyi çocuklarından görünce o ilgi büyüyüp evlenıp başka bırıne kayınca ister istemez kıskanclık oluyor
 

Öyle gelinler var ki yaptıkları akıl almaz, karşılarında da kötülük olmasın diye susan eş ailesi, gelin iyi olur bu seferde eş ailesi yuva da huzur bırakmaz. Bilemiyorum ki bu yapılan kötülüklerin kimsenin yanına kar kalacağını düşünmüyorum, mutlaka hesabı olacaktır. Bizlerin de çocukları olucak, k.valide olucaz. Bazen Dört dörtlük olsan da gelin, k.valide, görümce, elti… olman yeterli sevilip, sayılmaman için. Allah iyilerle, hayırlı insanlarla karşılaştırsın. İnsanlarda Allah korkusu, merhamet, hoşgörü , anlayış olması lazım.
 

Kesinlikle öyle... Şu da var, insanın evladını sevmesinden daha doğal bir şey olamaz. Ama bir kadın kendini evladından ibaret görüyorsa ve ondan başka hiçbir şeyi gözü görmüyorsa zamanı gelince ondan kopmayı da beceremiyor. Bu sitede öyle ilginç hikayeler duydum ki ben. On yaşındaki çocuğuyla hâla aynı yatakta yatan ve bunun çok doğal birşey olduğunu savunan anneler okudum mesela. Herşeyi dengeli yapmak lazım bu hayatta. Her konuda aynısı geçerli. Eşlerimiz konusunda da... Hayatı sadece birinden ya da bir şeyden ibaret görmemek gerekiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…