Bugün gelinlere karşı öfkeliyim

kim söylemişti hatırlamıyorum ama " psikiyatrlara hasta olanlar gelmez, hastaların hasta ettiği insanlar gelir " demişti biri. gerçekten kimse kendinde hata aramıyor çok enteresan.
bu konuya bayıldım

görümcelerde kaynanayı fişekleyebiliyor çok yaşadım ve çevremde gördüm..nedeni bilen varsa allah rızası için diyiversin

Hepsinin canı ıslak odun istiyor.İnsan gibi yaşamaktan aciz kişilere bu gerekli.Şiddete kesinlikle karşıyım ama bazen hakediliyor gerçekten.

biri de benim üstüme imzadan sonra değişen erkeklerin sebebini atsın.
imza sırasında annesi, kayınvalide, kız kardeşi de görümce oluvermiyor. Gizli kapılar ardında madem onlar evlendi biz de karanlık tarafa geçmeye ant içtik demediklerine göre.

Benim kaynanam şizofren başlangıcında, buna rağmen ne zaman kv ile ilgili konu açsam yaptıklarını gayet doğal karşılayan ve hatta bana yüklenen, bende yanlış arayanlar oluyor. Sonra kendi konu, mesajlarına bakıyorum, bana yapılandan daha azı için fırtınalar koparmışlar. Kadın kadının kurdu, gelinin de tek kurdu kaynana değil.

enteresanmış gelininiz.
bendeki kv çok değişik. yorgun argın eve gelirim birini okuldan diğerini bakıcıdan alırım çocukların. çocuk kucağımda yemek yaparım gece yastığa kafayı koymadan uyur kalırım yorgunluktan ne eşten yardım gorurum. kv altımda oturur. her gün inmemi bekler. gidecem çayını demleyip servis yapacam onu ister.
insanda azıcık vicdan olsa bunların hiç biri yaşanmaz bence.
annemde kaynana ama gelinine laf söylettirmez bizden ayırmaz bie ne alırsa onada alır ama hala yaranamaz.
insanlar farlı farklı maalesef...

Bence mesele sadece önyargı değil.

Biz hatalı olduğumuzu kabul edemeyen, özür dilemeyi utanç verici sayan bir toplumuz. Bu egoizm yiyip bitiriyor bizi her açıdan. Anneysek en iyisini biz biliriz, gelin acemidir, bilmez bir şey, patronsak biz mükemmeliz, çalışanlar salaktır, öğretmensek eğitim bizim işimiz, asla hata yapmayız, uzar gider bu liste.

Ayrıca bizim muhafazakarlık anlayışımız artık kodlarımıza, genlerimize yazılmış. Aile olarak varsın, birey olarak hiçsin. Yıllarca birey olarak değer görmemiş insanlar, bir araya geldiğinde çatışmalar elbette çıkacak. Birçoğumuzun kaynanası gençliğinde eziyetler çekmiş, adamlar yaşlanınca kadınlar bakıcı olarak kıymete biniyor, evde sözü geçmeye başlıyor, otoriteyi de gelinlerinin üzerinde uygulamaya başlıyorlar.

Oğullarını paylaşamadıkları için, ben çektim o da çeksin anlayışı var. Öyle düşünmese bile, yıllar sonra sahip olduğu söz hakkını nasıl kullanacağını bilmiyor bu kadınlar. Aman ne var, benim kayınvalidem daha beterdi, ben onun gibi değilim ki diyip kendilerini mükemmel görüyorlar. Halbuki onlarında başka hataları var. Oğullarını paylaşamıyorlar, kendi yaşayamadıklarını gelinleri yaşasın istemiyorlar. Oğulları için rekabete giriyorlar. Ben bu insanlara acımıyorum açıkçası, hayattan ders çıkarmak gerek, onlar onca yılın eziyetinden zerre ders almamışlar. Annemin arkadaşı var bir tane, kadının geliniyle ilgili sözleri bu kadınlara acımamamın en önemli nedeni.

Kötü gelinler var, ama kötü kaynanalar daha çok. Zaten kötü gelinler yazış tarzlarından kendilerini belli ediyorlar burda. O yüzden hem genellemek, hem de bunca kadının en büyük sıkıntısı olan bu konunun çözümünde anlayış, sevgi, saygı, mesafe yeterliymiş gibi düşünmek yanlış.

Bazı insanlar laftan anlamıyor çünkü.

aynı evde yaşayınca aslında bir oduna sahip olduğunu anlıyorsun

Benim kv hiç kv zulmü çekmemiş. Memlekete gittiğinde anasının evinde kalmış, kvsinin evine ayda 1-2 misafirliğe gitmiş. Sebebi de evi pismişmiş. Buna rağmen el üstünde tutmuşlar. Hala bayramlarda ondan büyük görümceleri arar, bayramlaşır, yoksa kendi telini bile onlar için kaldırmaz. Şimdi bana yaptıklarını, söylediklerini, benden beklentilerini düşününce içimden "sen yaptın mı ki" demek geliyor?

işin sırrı dilde :) 2 tarafta dillerini biraz tutarsa zaten sorun olmayacak yazık olan aradaki oğul/eş ona oluyor,valla oğlum olunca biraz daha farklı bakıyorum gelin kaynana çatışmasına :):) bizde şimdi geliniz ileride kayınvalide olacaz cok kınamaya gelmez böyle şeyler :)

Tamam..baska ne onerirsin

aynı evde yaşayınca aslında bir oduna sahip olduğunu anlıyorsun

doğrudur ama kadınlar bazen çok yanlış şeylere dikkat ediyorlar evlenmeden önce adamın yemeğe nereye götürdüğünden garsona nasıl davrandığına bakmak lazım, beni çok seviyor diye övünmektense sevmediği hakkında neden öyle düşünüyor nasıl davranıyor diye baksak, herkes daha mutlu olacak :) ay bana asla öyle bir şey yapmaz diyen sevgililere her zaman acı acı gülerim.

Bi yerden sonra anlayacaktır canım anlamıyorsa mesafe koy.ama eşine ailesini kötüleme .eşini ailene kötüleme
esinin ailesinin davranislari gercekten kotu ise bunu anlatmak kotulemek midir?
susarsak gercegi saklamak uzun vadede bizi bitirince de evlilige de yansimaz mi bu zaten?

Her konuda sorunlari biraz sabredip sonra gecikmeden cozme egiliminde olan biriyim.
evlilikte bu yanlis midir?

Benim aslında anlatmak istediğim buydu. Güzel bir örnek için teşekkürler. Kötü gelin, kötü kaynana, kötü görümce yoktur. Kötü insan vardır. Ve o kötü insan gelin olunca da kötü olur, erkek kardeşi varsa görümce olunca da kötü olur, ilerde oğlu evlenince kötü de kayınvalide olur.

Aslında kendimle de çelişicem sanırım ama dünya tatlısı bir kuzenim vardır ama görümceliğini görünce onu tanıyamıyorum. Bazen bazı ünvanlar insanı saçmasapan davranmaya da itebiliyor sanırım.

birde bence doğada bir denge var. hani aslanlar var ceylanları yer ya. kimse neden ceylan aslanı yesin demez... buda öle sanki.

k.valide normal olsa gelin normal olmaz. gelin normal olsa k.valide normal olmaz.

bizde de durum şu ben azcık anormalim, k.validemde azıcık anormal. dengedeyiz işte....

saç baş giriş yavrum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…