- 21 Ağustos 2014
- 2.097
- 2.128
- 178
- Konu Sahibi milakajunino
-
Hani düğünlerde gelin almaya gelirken arabalar korna çalar ya belki bazı yerlerde kalmamaıştır iç anadoluda bu devm etmekte babaannem korna sesini duyunca "acaba kimin evine ateş düştü vah vah!" dermiş...Gelini ateş niyetinde görüp mustkbel kv ye acırmış..Ön yargıya bakın..
Aslında bu konu biraz göreceli herşeye susup tamam deyincede tepene çıkıp eziyorlar..Belkide çok takmamak ta fayda var duruma göre
ben kaynanadan bıktım valla acaba niye bozuldu da trip atıyo diye düşünmekten sıkıldım, bi naz bi kapris ya, otursun kendi kendine kaprislensin artık
kaynana sevdi de,biz mi sevmedik..
görümcelerde kaynanayı fişekleyebiliyor çok yaşadım ve çevremde gördüm..nedeni bilen varsa allah rızası için diyiversinİnsanın başına gelmeden anlayamıyor.Ne zaman kendisi görümce veya kaynana olur o zaman ne hatalar yaptığını anlar.
Gelinlerin umursamaz tavrı ve ortadan kalkan saygı nedeni ile kaynaklanır bazı şeyler.Diğerleri de kv ve görümce yüzünden.
Kızının atmayacağı garanti mi?
kızında olsa oğlunda olsa velenicek..benimde oğlum var,nasib olursa oda hayata atılacak sonuçta..kıskanıcak olan çocuk yapmasın..Söyle bıseyde var misal benım kayınvalıde ılk defa hayatında çicegi benım eşimden almıs 5 yasındayken anneler gününde
Eşlerinden göremedikleri ilgiyi çocuklarından görünce o ilgi büyüyüp evlenıp başka bırıne kayınca ister istemez kıskanclık oluyor
görümcelerde kaynanayı fişekleyebiliyor çok yaşadım ve çevremde gördüm..nedeni bilen varsa allah rızası için diyiversin
Sizin eltiniz yok galiba. Kayınvalide ve görümceye ne olursa olsun dayanabildiğim kadar dayanırım ama şu eltiler yok mu onlara asla tahammül edemiyorum. Lafı bile var kumaların gemisi yürümüş eltilerinki yürümemiş diye.
10 yıla kalmaz burada 1. gelin kaynana meydan muhaberesi başlar.. Karşılıklı atışırsınız artık ..
erkek kardeşim var evlense diye bakıyoruz..30 yaşına geldi..onun hanımının açıklarını aramak,laf sokmak,şikayet etmek..bence hastalıklı beyinler bunu yapar..Çekememezlik ve kıskançlık olabilir mi acaba ?
elti gemisi yürümezmiş...bir eltim var pek görüşmüyoruz farklı şehirlerdeyiz diye
Kaynanayı ne yapmalı kaynar kazana atmalı
Yandım gelin dedikçe altına odun atnalı
25 yaşına getirmiş elin eline vermiş napsın kadın
gelini çalıştığı halde hizmetçilik yapsın diye uğraşan kaynanalar var
sürekli kendine hediye alınsın beleşten yaşatılsın isteyen kaynanalar var
torunlarına el çocuğu gibi davranan kaynanalar var
gelin yapar gel kızım sen otur diyen kaynanalar var
ve bunca seye rağmen saygısından ödün vermeyen herşeyi içine atan ve siirini kocasından çıkarıp hastalanan gelinler var
genelleme yapmayalım
benimkini ormana salmış kendi gelişmiş bence başka açıklaması olamaz
Gerçekten çok alemsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?