- 23 Kasım 2011
- 12.313
- 15.357
- 298
- Konu Sahibi milakajunino
-
gelin yeni evliyken heveslidir, hep kaynanası onu sevsin dıye uğraşır..verdıgının karşılığını alamaya alamaya veya ona hep dıs kapının mandalı,elin kızı muamelesi yapıla yapıla,kızı gerçek dünyaya,gerçek kaynana gelin alemıne döndürürler..sonra ipler kopar..Peki siz sevdiniz de kaynana mı sevmedi?
benim konumkim söylemişti hatırlamıyorum ama " psikiyatrlara hasta olanlar gelmez, hastaların hasta ettiği insanlar gelir " demişti biri. gerçekten kimse kendinde hata aramıyor çok enteresan.
bu konuya bayıldım
Benim aslında anlatmak istediğim buydu. Güzel bir örnek için teşekkürler. Kötü gelin, kötü kaynana, kötü görümce yoktur. Kötü insan vardır. Ve o kötü insan gelin olunca da kötü olur, erkek kardeşi varsa görümce olunca da kötü olur, ilerde oğlu evlenince kötü de kayınvalide olur.
Aslında kendimle de çelişicem sanırım ama dünya tatlısı bir kuzenim vardır ama görümceliğini görünce onu tanıyamıyorum. Bazen bazı ünvanlar insanı saçmasapan davranmaya da itebiliyor sanırım.
Hımm peki eşime " sakin ha elin kızını kendi baçindan üstün tutma " diyen kv deme nasıl bir tavırla yaklaşmaliyim?
Yada eşime beni de bAlayına götür oğlum diye ağladığında ne yapmalıydim ?
Bir diğer sorum da şu ; bana kv ve Görümcem tarafından iftiralar atıldığında ne şekilde ılımlı yaklaşmam gerekiyor ??????
Burdan bakınca ben, kardeşinle, karını eşit gör, beni tatile götüren yok diye anlıyorum ha oğul, kayınpeder ne anlıyor belli :)
Öyleleri de vardır mutlaka ama genele mal etmemek lazım.gelin yeni evliyken heveslidir, hep kaynanası onu sevsin dıye uğraşır..verdıgının karşılığını alamaya alamaya veya ona hep dıs kapının mandalı,elin kızı muamelesi yapıla yapıla,kızı gerçek dünyaya,gerçek kaynana gelin alemıne döndürürler..sonra ipler kopar..
Bir arkadaşım vardı, kocası ilk ailesiyle tanıştırdığında istememişler eğitiminin yetersizliği ve ailesinin sosyal konumundan dolayı, hatta başka kızlarla tanıştırmışlar falan. Evlendikten sonra ise olan oldu artık diyerek, kızı kabullendiler fakat arkadaş onları istemedi bu sefer. Evine geldiklerinde almaz, yanlarına gitmez, kocasını göndermez. Sebebi, evlenirken istememişler. Kvsi kanser tedavisi gördüğünde bile gitmedi. Kocasına da sen gidersen boşanırım seni demiş. Böyle gelinler de varken, benim kv öpsün başına koysun beni.
Bu da bana çok iyi niyetli geliyor. Bir kere cümle içinde "elin kızı" isim tamlaması kullanıldıysa bunu iyi niyete yormak biraz zorlama olur. Bazen bazı şeyler de kötücüldür. Her şeyi iyi bir hale sokmaksa fazla pollyannacılık.
Adamı 9 ay karnında taşıyan, altını temizleyen, geceler boyu uykusuz kalıp her türlü cefasını çeken annesi. Ama bundan sonra ona kadınlık edicek, hastalıkta sağlıkta yanında duracak, kaprislerini streslerini çekecek olan benim hayat arkadaşıyım. Yani bir yerde şimdiye dek o büyüttü ben devraldım ve ikimiz de aynı değerde olmalıyız. Ne ben onunla ne de o benimle yarışmamalı. Hani bir konu vardı yangında ilk kurtarılıcak demirbaş anne mi eş mi diye.. Hah işte o tip yarışlardan söz ediyorum.
Yaşlı bir teyzemiz var. 2 tane de gelini var. Kayınvalideliğini bilmemem ama; insan olarak her şeyi didik soran, karışmayı seven, biraz anlayışsız, çabuk sinirlenen bir yapıda. Bana geçen gün söylediği şey aynen böyle, “kayınvalideler yılan da olsa, gelinler alıp boynuna sarmalı” bu sözü söylediğine göre, artık kendisi nasıl bir kayınvalideyse……..
Ay cook yasa, koptum gulmekten))))Tamam.
Her sözü ciddiye alıp cevap verme gereği duymamak lazım.Eşin söylediği aileye ailenin söylediği eşine ,kv hareketleri eşe anlatılmaz.yoksa siz arada kalırsınız.Tamam..baska ne onerirsin
siz bu söylediklerinizi uyguluyormusunuz.Her sözü ciddiye alıp cevap verme gereği duymamak lazım.Eşin söylediği aileye ailenin söylediği eşine ,kv hareketleri eşe anlatılmaz.yoksa siz arada kalırsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?