• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bugün kendimden utandım

Ben bekarım ancak bu sene üzerimden vinç geçmiş gibi oldum her anlamda dağıldım.
Yaşadığım sitede eski öğrencilerim de oturuyor. Daha bugün karşılaştım birkaç tanesiyle. Bana bakışlarından anlıyorum şaşırdıklarını bu halime.

Bazen olur, ben toparlamak için hem burada hem defterde günlük tutuyorum ajanda da kullanacağım. Salmayalım kendimizi.

evet özelliklede evli çalışan iki çocuk annesi olan bayanlardan
Evliyim dort cocuk annesiyim en buyugu alti bucuk yasinda dort kucuk cocuklarim var,bakimli olmak benim icin zor zatrn yapi olarakta ne yalan soyleyim bakima suse falan duskunlugum yok...inan bak boyle seyler icten geliyor bes cocuguyla sabahin korunde kendini once tuvalete atip kasini gozunu sacini yapan kadinlar biliyorum ben oyle bir kadin degilim malesef...ama sana kilo verme konusinda yardimci olabilirim.sanirim calisiyorsun belliki yogun bir kadinsin once zor olsada aldigin kilolalari vermekle basla derim,gercekten ne kadar bakimi seven biri olsa bile fazla kilolu cogu kadin zayif haliyle kendini daha guzel hisseder,kadinlarin kilolari ruh hallerini cok etkiliyor bunu kendimden biliyorum,yaklasik yirmi kilo verdim kendime daha yeni yeni kiyafet almaya basladim disari cikarken biraz daha dikkatli giyiniyorum,kendime giydigimi daha cok yakistiriyorum,daha mutluyum.onun icin derim aldiginiz kilolari yavastan yavastan vermeye baslarsaniz dahada mutlu hissedersiniz,kendinize daha cok ozenirsiniz...imkaniniz varsa spora gidin yoksada youtube da dunya kadar egzersiz videolari var onlari yapin,yada bir spor aleti edinin birde yediklerinize dikkat ederseniz cok cabuk gider kilolar yeterki siz isteyin ben kendimden biliyorumki isteyince bazi seyleri gayette yapabiliyorum....ben sporumu evde yapiyorum spor salonu imkanim yok youtubedan videolardan yapiyorum,ama nasil yapiyorum gormen lazim uc cocugun yaninda belki yarim saatlik videoyu bir saatte anca bitiriyorum ama yinede yapiyorum pes etmiyorum sizde spora baslayin sizi nasil iyi hissettiricek goreceksiniz

Aradığınız profil benim galiba:) evli, iki küçük cocuklu, çalışan. Sabahları iki ve beş yaşındaki iki çocuğu krese hazırlıyorum, Hafta sonları değil ama işe veya çocukların etkinliğine giderken mutlaka bakimliyim. Eskiden böyle değildim, insan alışınca birakamiyor. Cevredekilerin beğenilerini alınca daha çok gaza geliyorsun. Makyaj yapmak 15 dakikami alıyor. Akşamdan kıyafetlerimi hazırlarım, kiyafetimi takiyla tamamlarim. doğum iznin de moda yarışmalarını çok izledim çok faydasını gordum. Ama benim kilo fazlam yok 53 falanim. Benim eksigim topuklu giymeyi sevmemek.

Bu arada bence hemen bir düzleştirici edinin yoksa, remington süper. Saçınızı ya düzleştirin yada sarın en kötü ihtimalle balerin topuzu falan yapın.

Evet açmıştım konuyu işte o günden bugüne değişen bişey olmadı hayatımda.sabahları öyle zor uyanıyorumki 2 dakika fazla uyumak için bakımımdan fedakarlık ediyorum. dolabı açıyorum elime ne gelse onu giyiyorum zaten öyle fazla bir kıyafetimde yokki. hep aynı şeyleri giyiyorum.
Bir yerden başlayın o zaman gerisi gelir. Fazla kilolarınızı verin önce sizi çok motive eder.
Sonra kıyafetler alırsınız.

Ben de günlük hayatta hiç makyaj yapmam oje sürmem parfüm sıkmam ama kaş bıyık ve cilt temizliğine hep dikkat ederim.

Düzenli kaş bıyık için kuaföre gidin gittiğinizde de tırnaklarınızı törpületin manikür şart değil bu şekilde de çok temiz oluyor.

Saçlarınız uzunsa kestirin mesela ense açık arkası bombeli önü hafif uzun olan modellerden yıka çık oluyor hiç zahmeti yok.

Kıyafetlerinizi de akşamdan ayarlayın. Ve kombinde sıkıntı çekiyorsanız mağazalardaki temsilcilerden yardım isteyin bazıları çok sevecen oluyor.

Siz herşeyden önce mükemmek bir anneymişsiniz ki kızınız size koşup sarılmış. :KK200:
Onlar için kendinizi ihmal etmişsiniz. Madem mutlu değilsiniz birşeyler yapabilirsiniz. Kilo herşey demek değil. Güzel olan insanın kendine güveni ve gülümsemesi. Kuaföre gidin saçlarınızda bir değişiklik yapın hafif makyaj yapmaya başlayın ve mutlu olun. :KK51: Bence o annelerden de çocuklardan da daha güzel bir hayatı vardır ailenizin ;)

Yogunsundur yorgunsundur hepimiz o sekildeyizde cocugumuzun ozel günu bir ozen itina gosteririz kendimize o sekilde gideriz.tamam ben hep ozenli bakimli gezerim ama bugun daha cok onem verdim.
Neden paspal gittim diyebilecegin bir durumdaydin ki.biraz sık giyinip iki makyaj yuzune giden hos 1 sac modeli kuratirirdi yani

Aslında özellikle bu günlerde kendinize özenmeniz gerekiyor. Kızınızda onun özel etkinliklerini ciddiye aldığınız fikri yerleşiyor, kafasında bir anne modeli oluşuyor. Belki o da diğer diğer annelerle kıyaslar istemeden.

Bence karne almaya giderken özellikle süslenmek cok anlamsız. Süslenecek kadar özel bir gün değil ki. Sıradan kot tişört giyip gidilir, makyaja falan da gerek yok yani. Benim veliler de aynen böyleydi nolmuş. Boşa üzme kendini. Ha eskisi gibi olmak istiyorum dersen o ayrı mesele.

Niye kendinizden utandınız?
Yapmayın lutfen.
Kadın dediğin böyle olur söyle olur kalıpları bize dayatiliyor.
Kimse gibi olmak zorunda değiliz.
Saçınızı tepeden toplayarak rahat ediyorsanız öyle yaparsiniz.
Rahatsız olduğunuz şeyleri elbette değiştirin ama üç kişi onlar gibi olmadığınız için dik dik bakiyorlarsa bu onların görgüsüzlüğü ve sigligidir.
Oraya kızınız için gittiniz ve o da mutlu oldu.
Meselenin ana fikri bu değil mi zaten?

+1

merhaba arkadaşlar,

bugün kızımın okuluna gittik karne gününde yanında olalım mutlu olsun dedik. kızım özel bir kolejde okuyor. 4. sınıftan mezun oldu. sınıfa girdiğim anda kendimden öyle utandımki arkadaşlar. bütün çocukların annesi vardı hepside öyle bakımlı öyle güzel öyle zarif bayanlarki. ya ben üstüm başım paspal öylesine toplanmış bir saç makyajsız bir yüz yorgun uykusuz gözler. kendimi çok kötü hissettim kızım beni görünce koştu boynuma sarıldı. diğer bayanlar göz ucuyla bi süzdü beni yada bana öyle geldi. bugün o bayanları görünce iş güç çoluk çocuk derken ne kadarda çok kendimi ihmal ettiğimi anladım. ikinci çocuktan sonra çok saldım kendimi. 52 kiloydum bakımlıydım. çevremde herkez evli anne olduğumu anlamazdı. ama ikinci kızım çok yıprattı beni. şuan 75 kiloyum. inanın nasıl bakarım kendime nerden başlarım unutmuşum. eskisi gibi nasıl olurum..
Hemen bi acil durum planı.. öncelikle akşam yemekleri çorba salataya dönsün, spor salonuna yazıl yada her gün aynı saatte evde spor yap pilates vs, saçlar bakımlı hale gelsin kuaför mesela, el ayak vücut bakımı kremler losyonlar manikürler pedikürler, her gün mis kokulu duş öneririm ev derli toplu olsun ki kendinizi önce evinizde güzel hissedin. Herşeyi geçin hadi yazmamış olayım bunca şeyi sadece kendinizi güzel ve özenli hissetmek için kendinize bişeyler yapın. Düzen ve istikrar kafi.

merhaba arkadaşlar,

bugün kızımın okuluna gittik karne gününde yanında olalım mutlu olsun dedik. kızım özel bir kolejde okuyor. 4. sınıftan mezun oldu. sınıfa girdiğim anda kendimden öyle utandımki arkadaşlar. bütün çocukların annesi vardı hepside öyle bakımlı öyle güzel öyle zarif bayanlarki. ya ben üstüm başım paspal öylesine toplanmış bir saç makyajsız bir yüz yorgun uykusuz gözler. kendimi çok kötü hissettim kızım beni görünce koştu boynuma sarıldı. diğer bayanlar göz ucuyla bi süzdü beni yada bana öyle geldi. bugün o bayanları görünce iş güç çoluk çocuk derken ne kadarda çok kendimi ihmal ettiğimi anladım. ikinci çocuktan sonra çok saldım kendimi. 52 kiloydum bakımlıydım. çevremde herkez evli anne olduğumu anlamazdı. ama ikinci kızım çok yıprattı beni. şuan 75 kiloyum. inanın nasıl bakarım kendime nerden başlarım unutmuşum. eskisi gibi nasıl olurum..
Maalesef ben de aynı durumdayım ikinci çocuğuna hamileyim 73 üm sanırım doğuma kadar 90 olacağım bi de öğretmenim önceden çok zayıftım ama şimdi şişko ve bakımsız:(

Sevgili @suzi0713 , zayıflamanin altın kuralı şu bana göre.miden çöp kutusu değil,her şeyi yemeyecek, seçici olacaksın.

Ben nasıl zayıfladım. Her sabah kahvesi öncesi şu içtim.ekmek hiç yemiyorum ve gün içinde şekersiz Türk kahvesi içiyorum çok yok tutuyor. Bir de uzun zamandır bisküvi vs yemiyorum canım çok isterse bitter yiyorum ama abartmadan. Hiç dkyetisyene gitmedim, listeye göre beslenmek bana göre değil pek.simdj spor yapmam gerekiyor daha sıkı fit bir vücut için.bu arada 3 çocuğum var kilom 60 boyum 165. Sporla kalanı da veririm diye umuyorum.
Kıyafete gelince çocuklarla mağaza gezme lüksün yok her şeyi internetten alıyorum,tavsiye ederim.her ay kendine 50 liralık hediye alabilirsin mesela

Her sabah kalktığızda kısa bir duş alın miss gibi, saçlarınızı da kuruturken düz kurutmaya çalışın kabarmasın ve daha düzgün olur, akmayan bir göz kalemi alın akşama kadar durur (sadece göz kalemi bile insanı değiştiriyor:))
(çalışan biri olduğunuzu varsayarak söylüyorum)
Normal pantolon yerine bilekte biten kumaş pantolon giyin :)
Tişort ya da bady değil de rahat bluzler giyebilirsiniz, birazcıkta yiyip içmenize dikkat ederseniz tamamdırr:)
Nacizhane tavsiyelerim bunlar evlatlarınızda musmutluu hayat diliyorumm :))

keşke bi fön çektirseydiniz, güzel bir makyaj. şık bir kıyafet.
ne bileyim o aileler özenmiştir veya iş çıkışı iş öncesi vs geldikleri için daha bakımlı kalmışlardır.
bence plan yapın bir sonraki karne günü için.
biraz kilo verilecek. saçlar boyası veya rengi yerinde olacak, ayakkabı hafif topuk yeter, abartmaya gerek yok.
güzel de bir kıyafet. ucuz da olsa olur.
ve makyaj tabii...

Genel olarak bu aralar kendinizi ihmal etseniz de çocuğunuzun bu özel günü icin vakit ayırıp kiyafetinize, saç ve makyajiniza özen göstermeliydiniz.

Kendi adıma söyleyeyim kendimi salmakta üstüme yoktu. sorunlu hamilelik diyabet guatr falan derken kilolarim aldı başını gitti. sonra bir gün çocuk parkında fark ettim ki tek obez anne benim:mad: sonra çocuğumu düşündüm yazık daha farkında değil ama fark ettiği zaman evet bana olan sevgisi azalmayacak ama belki utanacak sonuçta çocuk aklı. hemen kendime geldim 5 ay gibi bir sürede 25 kilo verdim. artık ne saç bakımımı ihmal ediyorum ne de eskisi gibi makyajsiz çıkıyorum çocuğumla birlikte bir yerlere giderken. eski yırtık ne varsa çöpe attım kendime yeni kıyafetler parfümler takılar falan aldım. kendimi daha iyi hissediyorum artık.
:super::KK9:maşallah size

Biz kadınların hatası şu:Aman bi düğün dernek olsa özel bi gün olsa da süslensek diyoruz ama her gün özel ve hayatınızın en önemli anı hangi gün hangi saatte bilemezsiniz o yüzden mutlaka bakımlı dolaşın ,doğal olmalı kadın diye bir şey yok dürüst olalım doğal halimizde çoğumuz hasta gibi görünüyoruz,o yüzden kendimize olan saygımızdan imkanlar ölçüsünde süslenelim giyinelim,kimse için değil kendimiz için...

He ya... cok kokoşumdur. Cok severim... spor kiyafetlerimli bile kombindir...
Ben ama basic aliyorum ve reng uyduruyorum.
Mesela benim o hayat kurtaran koyu mavi kotumla değişik değişik stil yapiyorum. Her renk uyuyor... her tip ayakkabi filan.

Kilo verdim canim. Baya sporla vucudu taş gibi yapdim. Sporsuz veremedim ben.
kaç kilo verdiniz acaba bide ne kadar zamanda verdiniz, benim de ihtiyacım var böyle kilo veren insanların yazılarını okudukça motive oluyorum

Back
X