Kızlar geçenlerde nişanlımla gezmeden dönüyorduk, beni eve bırakıyordu aşkım..
Yolda arkadaşım ve yengesiyle karşılaştık. Arkadaşım dediğim abla gerçekten iyi ve temiz kalplidir, yengesi de tam onun aksine bir insan.
Hakkında birçok olumsuz yorum duymuştum ama asla ona tavır değiştirmedim, zaten ayda yılda bi karşılaşırdık. Bu yenge herkesle gereksiz bi samimiyet içerisindedir, insanları incitirim kaygısı olmadan dan dun konuşur.. Şimdiye kadar birçok insanı haşlamasına şahit oldum, kimseye birşey yapmasa mahallenin çocuklarını azarlar. Yaşı da hemen hemen benim kadar ama bildiğiniz koca karı ağzı var...
Neyse, selamlaştık falan.. Ben arkadaşla konuştum ayaküstü yüzüğümü falan gösterdim, yengesi olacak kız da hemen lafa atladı.. Bu sene tutturdun evlenicen, 2. nişanlın değil mi, diye.. Arkadaşım da bozuldu, mahcup oldu. Çok içerledim lafına, bu şekilde de söylemedi, bayağı fena bozdu beni. Gülümsemekten başka bir şey yapamadım..
Nişanlım da ters ters baktı.. Yürüdük onlardan ayrılıp.
Nişanlım, takılma cahil işte dedi beni rahatlatmak için...
Bu olayı anneme bile açmadım.. Takılmamaya çalıştım. Konu kapandı gitti..
Bugün de bizim apt. hanımları çardakta toplanmışlar, ben de ineyim dedim.. Bu kadın da vardı.
Yine beni hedef aldı salak salak konuşuyor..
Ben de hiç modumu düşürmeden, ona güzel ve sakin şekilde cevaplar veriyorum..
Dedim ki, sen Serap'ların(kocasının kuzeni) düğününde sarı saç kullanıyordun değil mi?, o zaman çok daha güzeldin, bence sarı saça dön.. Bayağı değiştin.
Seni ilk gördüğümde Serkan(kocası) abinin yanına çok yakıştırmıştım, vallahi dua bile etmiştim.. dedim..
Tıkandı kaldı, ben o düğünde yoktum dedi.. Ben de farkında olmada pot kırmış gibi hemen birşeyi mana edip ortamdan ayrıldım..
Tabi o düğünde kocasının yanındaki kızın o değil de kocasının eski sevgilisi olduğunu bal gibi biliyordum.. Eminim masanın etrafındaki kadınlar da biliyordu.. Onun çok kıskanç ve sorunlu olduğunu da biliyorum.
Kendimi çok kötü hissediyorum kızlar.. Kötü biri miyim gerçekten? Yoksa o bunu hak etmiş mi zaten?
Normalde böyle birisi değilim..