- 28 Şubat 2012
- 12.341
- En iyi cevaplar
- 1
- 23.708
- 598
- Konu Sahibi Pelinimben
-
canım tefal manuel doğrayıcı çıkarmış.ben aldım.50 lira.öyle pratikki :) soğanı biberi maydanozu aklına ne gelirse şipşak doğruyor.tavsiye ederim :)
Bende hiç sebze yemezdim mecburiyetSenin maşallahın varmış ben bi mercimek çorbası yapıyorum 3 gün bu hafta tam 3 gün mantar yemeği yedim bi de işe de getiriyorum yakında kültür mantarına dönüşcem .Şu şehriye çorbasını bekarken ağzıma sokmazdım şimdi basit diye çok seviyorum ımm ımmm bi lezzetli geliyor ki artık bana
aynen canım yaz domatesinin tadı yemeğe çok lezzet veriyor.ilk denediğimizde buzdolabı posetine koymuştum aktı kirletti buzluğu.bardak fikride annem buldu :) kağıt bardaklara koy canım.buzluktan çıkarıp bardağı ters çevirip altından bastırınca hopp diye çıkıveriyor donmuş şekilde :)Bu fikri tuttum. Çok mantıklıymış. Eşim de çok seviyor menemeni, yemeğe salça yerine alternatif de olabilir. Ben domatesle pişen yemekleri daha çok seviyorum.
Memnun musun peki. Kek vs işlerde nasıl? Keki güzel kabartan bir fırın arıyorum da.bende börekçi turbo fırın var balkona koyuyorum
Harikasın önümüzdeki yaz mutlaka deneyeceğim.aynen canım yaz domatesinin tadı yemeğe çok lezzet veriyor.ilk denediğimizde buzdolabı posetine koymuştum aktı kirletti buzluğu.bardak fikride annem buldu :) kağıt bardaklara koy canım.buzluktan çıkarıp bardağı ters çevirip altından bastırınca hopp diye çıkıveriyor donmuş şekilde :)
ay canım makineye atmıyorumki ben bunu.sadece kapak kısmını suya değdirmeyeceksin.ipi suya temas edince zamanla çürüme yapabilir.haznede ufak elde yıkanıyor kolayca.Baktım şimdi.Çok iyiymiş kolay yıkanıyor mu acaba? Bulaşık makinem yok çünkü.
Memnun musun peki. Kek vs işlerde nasıl? Keki güzel kabartan bir fırın arıyorum da.
şimdiden afiyet olsun o zamanHarikasın önümüzdeki yaz mutlaka deneyeceğim.
Balık eşime ait okuturum bu tarifi ona dokunmaya korkuyorum da şimdilikbende börekçi turbo fırın var balkona koyuyorum
tepsime yağlı kağıt seriyorum büyük balıkları ( çupra, levrek vs.) tepsiye dizip boşluklara ince ince patates diziyorum patateslerin üzerine 1 yemek kaşığı zeytin yağı gezdirip tuzluyorum
yağlı kağıtla sadece balıkların üzerini örtüyorum (yağ sıçramalarına sıçramalara karşı tedbir)
patatesler kızarana kadar pişiriyorum
tahmini 30 dk o sırada masayı kur salatanı yap
evde hiç koku olmuyor bir kaç defa fırını balkona çıkarmadan da yaptım koku çok az oluyor ve pencere açınca hemen dağılıyor
sana tavsiyem bugünün yemeğini dünden pişir eve gidince yemek hazır olsun ısıt ye
sofranı mutfağını topla yarının yemeğini pişir hem biran önce pişsin de yiyelim telaşın olmaz hem de ocakta pişerken zaman kazanırsın
Ahhh bu hanımlar ne fikirler bulmuşlar şaştım kaldım bardak mantıklıymış yaza inşallah derin dondurucuma dizeceğimaynen canım yaz domatesinin tadı yemeğe çok lezzet veriyor.ilk denediğimizde buzdolabı posetine koymuştum aktı kirletti buzluğu.bardak fikride annem buldu :) kağıt bardaklara koy canım.buzluktan çıkarıp bardağı ters çevirip altından bastırınca hopp diye çıkıveriyor donmuş şekilde :)
Benim fırınım damemnunum 3 yıldır kullanıyorum
kabartma işi sana kalmış mesela kek yapınca önce fırının altını açıp 20 dakika kapağı hiç açmadan pişiriyorum sonra komple açıyorum fırının kapağını ne kadar çok açıp kapatırsan o kadar az kabarır
Memnun musun peki. Kek vs işlerde nasıl? Keki güzel kabartan bir fırın arıyorum da.
Soğanı falan sulandırmıyor değil mi normal yemeklik doğruyorparçası çok olan şeyler pek kullanışlı olmuyor canım.bu çok pratik.n11de 45 liraya düşmüş.ben ilk çıktığında almıştım 50 liraydı :) http://www.n11.com/tefal-manuel-dog...AuBFgKxP-2TMHsXH8kMomgbJkxfZzfXQ1cxoCKeHw_wcB
yok canım sulandırmıyor.normal yemeklik doğruyor.ne kadar çok çekersen ipi o kadar inceltiyor.aklına ne gelirse hepsini doğruyor.ben çok memnunum iyiki almışım diyorum.çalışan bi kadınsın al canım pahalı bişeyde değil.iyiki pınarı dinlemişimde almışım dersin :)Soğanı falan sulandırmıyor değil mi normal yemeklik doğruyor
Evet yorumlara baktım hepsi olumlu cevap vermiş yarın ilk işim alacağım zaten soğan doğrarken 10 dk ağlıyorum ellerim de pis kokuyor denemek de fayda var:))yok canım sulandırmıyor.normal yemeklik doğruyor.ne kadar çok çekersen ipi o kadar inceltiyor.aklına ne gelirse hepsini doğruyor.ben çok memnunum iyiki almışım diyorum.çalışan bi kadınsın al canım pahalı bişeyde değil.iyiki pınarı dinlemişimde almışım dersin :)
denedikten sonra banada haber ver :) bende hiç sevmem soğan doğramayı.bu alet kurtarıcı oldu.ikiye böl at soğanı 5 saniyede doğruyor bulaşıkta çıkarmıyor.kısır yaparken falan öyle kolaylıkki.biberi,sarımsağı herşeyi doğrayıveriyor :) kadınların işi zaten zor bari böyle pratik şeylerle hayatımızı kolaylaştıralım şekerim :)Evet yorumlara baktım hepsi olumlu cevap vermiş yarın ilk işim alacağım zaten soğan doğrarken 10 dk ağlıyorum ellerim de pis kokuyor denemek de fayda var:))
memnunum 3 yıldır kullanıyorum
kabartma işi sana kalmış mesela kek yapınca önce fırının altını açıp 20 dakika kapağı hiç açmadan pişiriyorum sonra komple açıyorum fırının kapağını ne kadar çok açıp kapatırsan o kadar az kabarır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?