Bugün ne pişirsem?

Cidden Subway sandviçleri gibi oldu yaa, ben böyle bir performans beklemiyordum. Denersen mutlaka bana da haber ver, merak ederim beğenip beğenmediğini. :)
Veririm tabi
Eminim beğenirim ya okurken bile ağzım sulandı
Hanımlar böyle beğendiğiniz tariflerinizi yazın, fikir oluyor

Afiyet olsun canlar.
Lezzetliye benziyor eline sağlık gel gelelim tam kalori deposu vuh huuu. Zaten kalorili ne güzel değildir ki.

Dimi smdldks
Bakalım yarın denk getirecek miyiz
Gerçi hizuran kanat deyince canım çekmişti bugün. Muhtemelen yarın kanat yaparım

Bak sana bir kanat tarifi vereyim Uzakdoğu mutfağı stili, istersen dene. Erkek arkadaşım bayılıyor böyle yaptığımda. Ben de bir arkadaşımda yemiştim, hemen tarifini almıştım.

Bir paket tavuk kanadını iki diş sarımsak, bir yemek kaşığı zeytinyağı ile marine ediyorum ve en az iki saat buzdolabında bekletiyorum. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyorum, kanatları üzerine dizip önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyorum. Kanatlar fırında pişerken ufak bir tencereye bir yemek kaşığı un ve 3 yemek kaşığı tereyağı koyup kavuruyorum. Unun kokusu çıkınca içine 2 yemek kaşığı bal, bir yemek kaşığı acı sos, bir yemek kaşığı soya sosu ve yarım limonun suyunu katarak yoğunlaşıncaya kadar karıştırıp ocağı kapatıyorum. Kanatlar piştikten sonra bu hazırladığım sosu kanatlara bolca sürüp fırında 5 dakika daha tutuyorum alt üst ederek. En son da üzerine bol kavrulmuş susam serpiyorum.

Böyle uzun uzun yazınca zahmetli gibi geliyor ama cidden kolay. Kaldı ki ben mutfakta pek yetenekli de değilim ehehe. Yanına patates kızartması çok yakışıyor. :) Çok tavsiye ediyorum, bir gün mutlaka deneyin derim.

Uuuu ss aldım bile
Sende de pek güzel tarifler var, müsait oldukça yaz böyle

pazartesi gününe yazdım bu tarifi

Bu arada perşembe menüm

Fırın kebabı kuzu her damla
Makarna bulli ( nam-ı diğer fırın makarna)
Mercimek çorba
Domates salatası

Cuma menüm
Kızartma
Tavada peynirli yumurta
Yanına domates soğan yeşil biber

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…