Uuuu ss aldım bile
Sende de pek güzel tarifler var, müsait oldukça yaz böyle
pazartesi gününe yazdım bu tarifi
Benim becerikli arkadaşım. Bundan sonra ekmekleriniz benden:))))))Bu arada perşembe menüm
Fırın kebabı kuzu her damla
Makarna bulli ( nam-ı diğer fırın makarna)
Mercimek çorba
Domates salatası
Cuma menüm
Kızartma
Tavada peynirli yumurta
Yanına domates soğan yeşil biber
Astoria ellerine sağlık bayılırım böyle değişik yemeklere bir gün denemem lazım bunu eşim hic yeni tatlara alışık değil ama ona sa kıyma kavurur koyarım napiyimTekrar tekrar fırınla uğraşmak istemezseniz kanatları fırından çıkardıktan sonra direkt ocağın üzerinde hazırladığınız sosla karıştırıp en son susam serpebilirsiniz. Öyle daha da kolay oluyor. :) Afiyet olsun şimdiden deneyeceklere ehehe.
Wuhuuuuu yürü beeeeeee kim tutar seni kalplerde taht kurarsın ekmeğe de el atarsanBenim becerikli arkadaşım. Bundan sonra ekmekleriniz benden:))))))
Astoria ellerine sağlık bayılırım böyle değişik yemeklere bir gün denemem lazım bunu eşim hic yeni tatlara alışık değil ama ona sa kıyma kavurur koyarım napiyim
Gerek bile kalmayacak kıyma kavurmanıza :) Benim erkek arkadaşım da her şeyi yemez kolay kolay, bir Uzakdoğu restoranına gittik yiyemedi bile doğru dürüst ama bunu bayılarak yiyor. Al sana teriyaki soslu tavuk kanadı yaptım hayatım diyerek sizi bir yemek gurusu olarak görmesini sağlayabilirsiniz ehehe.
Kilis tava var akşama yanına salata kendime ne yapsam onu düşünüyorumSelam hanımlar neler pisireceksiniz bugün? Ben karar veremedim kafamda deli sorular
Vuh huu etinden yersin biraz da salata az bir şey. Ben herkese yaptığımdan azıcık yiyorum valla. Ayrı ayrı yemek yapmakla uğraşmıyorum. Hala da aklıma bir şey gelmediKilis tava var akşama yanına salata kendime ne yapsam onu düşünüyorum
Niye olmasın ayran iç tabi ama pilav yeme ekmekten daha kötü kendisi yağ var icinde nişasta var kavurma ayran salata oooKocam kavurma yap da yiyelim dedi. Diyette olan bana bu yapılır mı? Pilav ve ayransiz da olmaz şimdi.Neyse ki kahvaltida ekmek yememistim.
Bir dilim tam tahıl ekmeği yesem mi acep. Ya da yarım lavaş. Sabah ekmek yemedim az bir karbonhidrat lazım sanırım.Niye olmasın ayran iç tabi ama pilav yeme ekmekten daha kötü kendisi yağ var icinde nişasta var kavurma ayran salata ooo
Tahilli ekmek candır lavaş yemeBir dilim tam tahıl ekmeği yesem mi acep. Ya da yarım lavaş. Sabah ekmek yemedim az bir karbonhidrat lazım sanırım.
Zaten evde incecik bir dilim kalmışTahilli ekmek candır lavaş yeme
Ama istediğini yiyen istemediğini giyer unutmaZaten evde incecik bir dilim kalmışpilavı beyler yesin ben kavurma ayran salata götüreyim. Kavurmaya yağ koymadan yapayım etin kendi yağı yeter sanırım az yağlı zaten. Of diyet dusunmek ne zor
Vuuuu bu sözü tuttumAma istediğini yiyen istemediğini giyer unutma
Ellerine sağlıkSelam bacilar. Bugün yemekte ne var bakalım. Ben taze fasulye pilav cacık veya salata yapacağım. Bu satırları da fasulye ayıklama biterken yazıyorum.
Astoriacım biz bu tavukları sosladıktan sonra, çok fazla tutmuyoruz dimi fırında? İyice kızarmıyor yani? 5 dk yetiyor?Bak sana bir kanat tarifi vereyim Uzakdoğu mutfağı stili, istersen dene. Erkek arkadaşım bayılıyor böyle yaptığımda. Ben de bir arkadaşımda yemiştim, hemen tarifini almıştım.
Bir paket tavuk kanadını iki diş sarımsak, bir yemek kaşığı zeytinyağı ile marine ediyorum ve en az iki saat buzdolabında bekletiyorum. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyorum, kanatları üzerine dizip önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyorum. Kanatlar fırında pişerken ufak bir tencereye bir yemek kaşığı un ve 3 yemek kaşığı tereyağı koyup kavuruyorum. Unun kokusu çıkınca içine 2 yemek kaşığı bal, bir yemek kaşığı acı sos, bir yemek kaşığı soya sosu ve yarım limonun suyunu katarak yoğunlaşıncaya kadar karıştırıp ocağı kapatıyorum. Kanatlar piştikten sonra bu hazırladığım sosu kanatlara bolca sürüp fırında 5 dakika daha tutuyorum alt üst ederek. En son da üzerine bol kavrulmuş susam serpiyorum.
Böyle uzun uzun yazınca zahmetli gibi geliyor ama cidden kolay. Kaldı ki ben mutfakta pek yetenekli de değilim ehehe. Yanına patates kızartması çok yakışıyor. :) Çok tavsiye ediyorum, bir gün mutlaka deneyin derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?