- 30 Temmuz 2015
- 25.788
- 73.561
- 598
- 34
Aynen kendi kendini yerebilen yegane insanlardan kendisi aslında profilden öyle anlaşılmıyor ama gerçekten çok naifevet bahsettiğiniz hanımefendinin konusunu bende okumuştum.
gerçekten çabası takdire şayan yalnız her ne kadar kendisine yazmamış olsam da
ifadesini çabasını çok beğenmiştim.
Ben de epeydir yapmıyorum ya. Ben bir su bardağı ölçü kullanıyorum ona göre yazayım. Bir orta boy havucu minik minik dogruyorum yağda kavuruyorum pek tereyağı kullanmıyorum pilavda karşısındaki yemek ağırsa bu kişiye bağlı. Sonra dolu dolu bir avuç bezelye koyuyorum kavuruyorum üzerine pirinç. O da kavruluyor sonra iki bardak su. Ben bire iki yapıyorum öyle. Güzel olur. Gerçi eşim pilavı şehriyeli bulguru sade ya da mercimekli sever. Bense böyle değişik pilavlari çok seviyorum.Tarif ver bakayım belki yaparım bende çok severim öyle pilavları
Ben tereyağlı severim pilavı eşim nohutlu sever bulguru da sebzeli bezelye çiğ dimi güzel olur denemek lazim birde patlıcanlı pilavı merak ediyorumBen de epeydir yapmıyorum ya. Ben bir su bardağı ölçü kullanıyorum ona göre yazayım. Bir orta boy havucu minik minik dogruyorum yağda kavuruyorum pek tereyağı kullanmıyorum pilavda karşısındaki yemek ağırsa bu kişiye bağlı. Sonra dolu dolu bir avuç bezelye koyuyorum kavuruyorum üzerine pirinç. O da kavruluyor sonra iki bardak su. Ben bire iki yapıyorum öyle. Güzel olur. Gerçi eşim pilavı şehriyeli bulguru sade ya da mercimekli sever. Bense böyle değişik pilavlari çok seviyorum.
Ben de epeydir yapmıyorum ya. Ben bir su bardağı ölçü kullanıyorum ona göre yazayım. Bir orta boy havucu minik minik dogruyorum yağda kavuruyorum pek tereyağı kullanmıyorum pilavda karşısındaki yemek ağırsa bu kişiye bağlı. Sonra dolu dolu bir avuç bezelye koyuyorum kavuruyorum üzerine pirinç. O da kavruluyor sonra iki bardak su. Ben bire iki yapıyorum öyle. Güzel olur. Gerçi eşim pilavı şehriyeli bulguru sade ya da mercimekli sever. Bense böyle değişik pilavlari çok seviyorum.
Ben tereyağlı severim pilavı eşim nohutlu sever bulguru da sebzeli bezelye çiğ dimi güzel olur denemek lazim birde patlıcanlı pilavı merak ediyorum
Ben önceden haslamiyorum öyle pişiyor. Ama şu çok büyük kart bezelye pişer mi emin değilim şimdi. Çok oldu pisirmeyeli. Yarın yaparsam tekrar yazarım.mercimekli bulgur pialvı ben de çok severim.
pek makarna pilav yapmam ama verdiğin tarif sebzeli olduğu için beğendim.
peki bir şey sorabilir miyim ? bezelyeler önceden haşlanmış mı olması gerekiyor ?
Onlar bile yeterBenim şimdilik zeytinyağlı biber dolmamla, zeytinyağlı patlıcan yemeğim var, dolma kızımdan patlıcan yemeği benden, bugün ne pişirsem henüz karar veremedim
Ben önceden haslamiyorum öyle pişiyor. Ama şu çok büyük kart bezelye pişer mi emin değilim şimdi. Çok oldu pisirmeyeli. Yarın yaparsam tekrar yazarım.
Buzluktaki bezelye daha güzel piseranladım buzlukta ki bezelyelere çözüm arayan bir dost olarak sormuştum.
yaparsan cevabını bekliyorum o halde senden
Yemekteyiz' de dehşet bir pilav pişirmişti biri. Altına et kavurmus. Sonra üzerine kızarmış şerit şerit patlıcan dizmis içine de iç pilav koymuş. Pasta gibi çıktı. Onun tarifini bilen amme hizmeti olarak buraya yazarsa çok makbule geçer. Nohutlu ve tavuk sulu bulgur pilavına ölünür. Annem çok güzel yapar. Ben de fena yapmam şimdi. Onu da cuma yapayım. Benim diyet patladı.Ben tereyağlı severim pilavı eşim nohutlu sever bulguru da sebzeli bezelye çiğ dimi güzel olur denemek lazim birde patlıcanlı pilavı merak ediyorum
Ooooooo dolmalar pişti olduBenim şimdilik zeytinyağlı biber dolmamla, zeytinyağlı patlıcan yemeğim var, dolma kızımdan patlıcan yemeği benden, bugün ne pişirsem henüz karar veremedim
anladım buzlukta ki bezelyelere çözüm arayan bir dost olarak sormuştum.
Yazarım tabi. Benim bezelyeler de buzlukta. Pazardan alırım ayiklayip kullanacağımı kullanırım gerisini buzluga atarım. Bezelye çabuk çürüyor çünkü.anladım buzlukta ki bezelyelere çözüm arayan bir dost olarak sormuştum.
Owwwwwwwww o ne öyle yahuuu bakmadın ki tarife vay anasını sayın seyirciler çok güzel tavuk sulu nohutlu pilav beğenilmez mı offfff ye ye bir tabak yanında salata yoğurtla başka bişey olmadan ama yanindaYemekteyiz' de dehşet bir pilav pişirmişti biri. Altına et kavurmus. Sonra üzerine kızarmış şerit şerit patlıcan dizmis içine de iç pilav koymuş. Pasta gibi çıktı. Onun tarifini bilen amme hizmeti olarak buraya yazarsa çok makbule geçer. Nohutlu ve tavuk sulu bulgur pilavına ölünür. Annem çok güzel yapar. Ben de fena yapmam şimdi. Onu da cuma yapayım. Benim diyet patladı.
Buzluktaki bezelye daha güzel piser
Yemekteyiz' de dehşet bir pilav pişirmişti biri. Altına et kavurmus. Sonra üzerine kızarmış şerit şerit patlıcan dizmis içine de iç pilav koymuş. Pasta gibi çıktı. Onun tarifini bilen amme hizmeti olarak buraya yazarsa çok makbule geçer. Nohutlu ve tavuk sulu bulgur pilavına ölünür. Annem çok güzel yapar. Ben de fena yapmam şimdi. Onu da cuma yapayım. Benim diyet patladı.
Abla patlıcanlı pilav tarifiBezelyeleri önceden biraz haşlamanızda fayda var, hele buzluktaysa mutlaka haşlayın, rengi dönüp hafif yumuşayınca haşlamaya son verirsiniz.
Valla bendekiler daha çabuk pişiyor ne hikmetse dene bakalımaaaa gerçekten mi ? bu sene nedendir bilmem elimde patladı buzluktaki bezelyeler
hemen değerlendireyim ben bunu sizleri de takibe devam edeyim
sen burada yazarken ben okurken yapamayacağımı anlamış olup yapanların ellerine sağlık
ben de önlerinde eğileyim
Hepimizin ellerine sağlık, her işi idare etmeyi becerebilirim belki ama şu günlük yemek menüsüyle bir türlü başa çıkamıyorum, akşama başka yemek yapsam iyi olacak ama aklıma yemek gelmiyorOoooooo dolmalar pişti olduellerine sağlık minik munenin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?