Sen şu köftenin tarifini verecektin ne oldu o iş.Bizde
Domates çorbası
Güveçte domates soslu köfte
Pilav
Zeytinyağlı barbunya
Yoğurtlu bulgur çorbası (soğuk)
Salata
Tatlı olarak da yassı kadayıf var
Lazanya hiç yemedim ama makarna türevi her şey bebeğim. Tarifini alabilirim yaparım belki bir ara. Ben de dün kendimi aşıp su böreği yaptım tam ana oldum dedim eşimeAy kızlar canınızı çektirmek gibi olmasın da bugün bir lazanya yapmışıımmm. Off ki ne off hayatımda bu kadar lezzetlisini yemedim sanırım. İsteyenlere tarif verebilirim, klasik lazanya yaptım ama bir gün de tavuklu mantarlısını deneyeceğim.Yanına da güzelce domatesli rokalı bir salata yapıverin ohh daha ne olsun. İsterseniz önden bir de çorba, mis gibi Ramazan menüsü.
Lazanya hiç yemedim ama makarna türevi her şey bebeğim. Tarifini alabilirim yaparım belki bir ara. Ben de dün kendimi aşıp su böreği yaptım tam ana oldum dedim eşime
Ben link bırakmıştım, gözden kaçırmışsın. Bir daha koyayım. Bugün yaptım yine cidden pratik ve çok lezzetli. Babam hele bayıldıSen şu köftenin tarifini verecektin ne oldu o iş.
Hemen tarif isterimAaa mutlaka yemelisin, bayılacağına eminim o da börek gibi oluyor. Kıymalı, beşamel soslu börek gibi. :)
Severim o kesin canım. Kıymayı benim üzerime dök beşamel sosla ben de gayet güzel olurum.Aaa mutlaka yemelisin, bayılacağına eminim o da börek gibi oluyor. Kıymalı, beşamel soslu börek gibi. :)
Linki görmemişim. Yaparım ben bunu. Buna benzer bir şey yapıyorum ben aslında. İçine mantar da koyuyorum.Ben link bırakmıştım, gözden kaçırmışsın. Bir daha koyayım. Bugün yaptım yine cidden pratik ve çok lezzetli. Babam hele bayıldı
Mantarlı da güzel olur kuşbaşı etleLinki görmemişim. Yaparım ben bunu. Buna benzer bir şey yapıyorum ben aslında. İçine mantar da koyuyorum.
Acıktım ben. İftarda az yedim. Şimdi Sahir hayali kuruyorum ama hayalim boş. Ne pisirecegime karar veremedim.Mantarlı da güzel olur kuşbaşı etle
Kız ben de sahuru bekliyorum slsksksj obezsem demek...Acıktım ben. İftarda az yedim. Şimdi Sahir hayali kuruyorum ama hayalim boş. Ne pisirecegime karar veremedim.
Vuu pişi falan pişi hoştur. Benim hamurisim var gecenden minik pizza var onu ısıtırım. Belki omlet ya da haşlanmış yumurta yaparım gerisi standart kahvaltılık olur. Bakalım.Kız ben de sahuru bekliyorum slsksksj obezsem demek...
Ben pişi yapıcam, kardeşime yine patates kızartırım
Haricinde kahvaltılıklar, bir de akşam ballı ceviz hazırladım onu koyucam
Gayet doyurucu bir menü. Tutar sizi pizza, omlet falanVuu pişi falan pişi hoştur. Benim hamurisim var gecenden minik pizza var onu ısıtırım. Belki omlet ya da haşlanmış yumurta yaparım gerisi standart kahvaltılık olur. Bakalım.
Açlığa dayanamayan hizuran kendini elmaya vurur.Gayet doyurucu bir menü. Tutar sizi pizza, omlet falan
Kız ben de sahuru bekliyorum slsksksj obezsem demek...
iyi geceler kızlar,o pişimsi şeyden eşim de istedi,şimdi yapacağım,ben de yerim korkumdan önce bolca salata filan yiyip kandıracağım kendimiKız ben de sahuru bekliyorum slsksksj obezsem demek...
Ay üst katta annesiyle oturan hoşsohbet bir ablamız var, o bize sahura gelmiş iyi mi. İşin garip tarafı biz oruç tutmuyoruzAnnesinden gizli kız kıza sigara-çay muhabbetine geldi sanırım da yine de bir şeyler yeriz. Yumurta haşlıyorum, kardeşim patates kızartıyor. Kahvaltılık falan idare ederiz ben de yarın işe giderken kahvaltı etmemiş olurum. Hazır onlar sofra kurarken ben de size lazanyamın tarifini yazayım
Önce kıymalı bolonez sos. Geniş bir tencerede yaklaşık yarım kg kadar kıymayı kavurun. Üzerine 2 tane orta boy soğanı rendeleyin (ben robottan çektim), 5-6 dakika kadar kavurmaya devam edin. Çok minik küpler halinde doğradığınız 1 havuç, 2 çorba kaşığı domates salçası, 3 çorba kaşığı z.yağı, 1er tatlı kaşığı tuz-karabiber ekledikten sonra 3 adet domatesi rendeleyip (bunu da robotladım ben ehehe) içine ekleyin. Kaynayınca küçük ateşe alıp yarım saat boyunca sakin sakin kaynatın bu sosu.
Sonra beşamel sos hazırlayın. Onu buradaki marifetli hanımlar kesin biliyordur da ben eskiden beceremezdim topak topak kalırdı. Knorr'un hazır beşamel sosları var puding pişirir gibi pişiriyorsunuz, gayet de lezzetli. Ben beşamel sosumun içine biraz da kaşar peyniri ekledim, ultra lezzetli oldu.
Barilla'nın hazır pişmeyen lazanya yaprakları var, onlardan kullanın. Borcamınız lazanyaların sığabileceği boyutlarda olsun, yaklaşık 20x25 cm. Önce kabın dibine biraz kıymalı sos ve beşamel sostan yayın daha sonra üzerine 3-4 yaprak lazanya yerleştirin. Onun üzerine sırasıyla yaklaşık 3 çorba kaşığı kadar bolonez, 4 çorba kaşığı kadar beşamel sos koyun, birazcık kaşar peyniri rendesi serpiştirin. Böyle böyle toplam 4-5 kat dizin. En üste bol kaşar peyniri rendeleyin. (Dil peyniriniz varsa öyle daha da güzel olur, benim yoktu) Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dk pişirin. Fırından çıkartınca 5 dk kadar dinlendirin, içini alsın. Öyle yiyin. :)
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, Manas Destanı gibi tarif vermişim yahu ehehe. Yapması yazmasından kolaydı.
Ellerinize sağlık canım çektiibende böyle yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?