Ayy kıyamam tüh :/ Kızlar istemişlerdi de o yüzden yazdım tarifi. Siz benden daha lezzetli yapıyorsunuzdur kesin, ben mutfakta yeni sayılırım. :)
Of of of... Bence çok güzel yenir bu. Ben de menemen yapıyorum pişmesini bekliyorum aklımıza bir şey gelmezse menemen yeriz. Bizde böyleAy üst katta annesiyle oturan hoşsohbet bir ablamız var, o bize sahura gelmiş iyi mi. İşin garip tarafı biz oruç tutmuyoruzAnnesinden gizli kız kıza sigara-çay muhabbetine geldi sanırım da yine de bir şeyler yeriz. Yumurta haşlıyorum, kardeşim patates kızartıyor. Kahvaltılık falan idare ederiz ben de yarın işe giderken kahvaltı etmemiş olurum. Hazır onlar sofra kurarken ben de size lazanyamın tarifini yazayım
Önce kıymalı bolonez sos. Geniş bir tencerede yaklaşık yarım kg kadar kıymayı kavurun. Üzerine 2 tane orta boy soğanı rendeleyin (ben robottan çektim), 5-6 dakika kadar kavurmaya devam edin. Çok minik küpler halinde doğradığınız 1 havuç, 2 çorba kaşığı domates salçası, 3 çorba kaşığı z.yağı, 1er tatlı kaşığı tuz-karabiber ekledikten sonra 3 adet domatesi rendeleyip (bunu da robotladım ben ehehe) içine ekleyin. Kaynayınca küçük ateşe alıp yarım saat boyunca sakin sakin kaynatın bu sosu.
Sonra beşamel sos hazırlayın. Onu buradaki marifetli hanımlar kesin biliyordur da ben eskiden beceremezdim topak topak kalırdı. Knorr'un hazır beşamel sosları var puding pişirir gibi pişiriyorsunuz, gayet de lezzetli. Ben beşamel sosumun içine biraz da kaşar peyniri ekledim, ultra lezzetli oldu.
Barilla'nın hazır pişmeyen lazanya yaprakları var, onlardan kullanın. Borcamınız lazanyaların sığabileceği boyutlarda olsun, yaklaşık 20x25 cm. Önce kabın dibine biraz kıymalı sos ve beşamel sostan yayın daha sonra üzerine 3-4 yaprak lazanya yerleştirin. Onun üzerine sırasıyla yaklaşık 3 çorba kaşığı kadar bolonez, 4 çorba kaşığı kadar beşamel sos koyun, birazcık kaşar peyniri rendesi serpiştirin. Böyle böyle toplam 4-5 kat dizin. En üste bol kaşar peyniri rendeleyin. (Dil peyniriniz varsa öyle daha da güzel olur, benim yoktu) Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dk pişirin. Fırından çıkartınca 5 dk kadar dinlendirin, içini alsın. Öyle yiyin. :)
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, Manas Destanı gibi tarif vermişim yahu ehehe. Yapması yazmasından kolaydı.
Of of of... Bence çok güzel yenir bu. Ben de menemen yapıyorum pişmesini bekliyorum aklımıza bir şey gelmezse menemen yeriz. Bizde böyle
Tarif için teşekkürler. Bir ara yapayım ben pek meraklandim.
Of of of... Bence çok güzel yenir bu. Ben de menemen yapıyorum pişmesini bekliyorum aklımıza bir şey gelmezse menemen yeriz. Bizde böyle
Tarif için teşekkürler. Bir ara yapayım ben pek meraklandim.
Afiyet olsun. Tam domates zamanı başlamisken menemen iyi bir sahurluk. Tok da tutar. Bu kadar yıllık menemencilik hayatımda sogansiz menemenin daha hafif olduğunu yeni keşfettim. Hep soğanlı yapardım. Aman sade biberli mi olurmuş derdim. Ama oluyormuş. Değişime açık olmak lazım demek ki.Bende menemen yedim sahurdaşız bugün
Komşu gitti mi? Biz sahuru erken bitirdik çay keyfi yapıyoruz.Afiyet olsun :) Mutlaka deneyin, beğemeceğinizi düşünüyorum. :)
Afiyet olsun. Tam domates zamanı başlamisken menemen iyi bir sahurluk. Tok da tutar. Bu kadar yıllık menemencilik hayatımda sogansiz menemenin daha hafif olduğunu yeni keşfettim. Hep soğanlı yapardım. Aman sade biberli mi olurmuş derdim. Ama oluyormuş. Değişime açık olmak lazım demek ki.
Mide mideye karşıymış demek kiBende hep soğanlı yapardım bugün ilk defa soğansız yaptım aynen daha hafif oldu gerçekten. Aynı şeyleri düşünmüşüz :)
Mide mideye karşıymış demek kibir de daha pratik oluyor. Soğan hemen ölmüyor sonuçta.
Hep anlatılır. Osmanlı zamanında saraya aşçı alınacaksa adaylara soğanlı yumurta yaptırırlarmis. Bunu yapmak çok zormuş hatta. Padişahlar çok severmiş. Kim yakmadan pisirirse onu işe alirlarmis.Kesinlikle :) yakmadan kısık ateşte ölümünü beklemekte vakit harcıyor
Bide soğanı kavurup yumurta kırınca çok güzel oluyor aklıma geldi
Hep anlatılır. Osmanlı zamanında saraya aşçı alınacaksa adaylara soğanlı yumurta yaptırırlarmis. Bunu yapmak çok zormuş hatta. Padişahlar çok severmiş. Kim yakmadan pisirirse onu işe alirlarmis.
Öyleymiş galiba. İri iri doğranmış soğanlar hiçbir şekilde rengi döndürülmeden saatlerce pişiriliyormus. İlk duyduğumda altı üstü yumurta diye düşünmüştüm ama kazın ayağı öyle değilmiş.Bunu bilmiyordum öğrenmiş oldum. Sabır ve özen gerektiyor ondan demekki
Öyleymiş galiba. İri iri doğranmış soğanlar hiçbir şekilde rengi döndürülmeden saatlerce pişiriliyormus. İlk duyduğumda altı üstü yumurta diye düşünmüştüm ama kazın ayağı öyle değilmiş.
Tabi ki canım. Dünyayı yönetmiş adamlar agiz tatlarını da bilirler bencePadişahlar da ağzının tadını biliyormuş
Tabi ki canım. Dünyayı yönetmiş adamlar agiz tatlarını da bilirler bence
Tabi aynı zamanda can boğazdan gelir.Yönetime giden yol önce midesinden geçer
Eline saglik menüler çok hoşselam kızlar
hayırlı cumalar
dün yemekte tarhana çorbası
izmir köfte
bulgur pilavı
cacık
şamtatlısı vardı
bugünki menümüz
mercimek çorba
sulu köfte
köy makarnası
salata yoğurt
Komşu gitti mi? Biz sahuru erken bitirdik çay keyfi yapıyoruz.
O erken kalkmalar yok mu ah. İnsanı mahvediyor. Uyku baldan tatlı.Gitti hemen serildik yorgunluktan, ben sabah 6da kalkıyorum. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?