Bugün ne pişirsem?

Ayy kıyamam tüh :/ Kızlar istemişlerdi de o yüzden yazdım tarifi. Siz benden daha lezzetli yapıyorsunuzdur kesin, ben mutfakta yeni sayılırım. :)

İyiki yazmışsınız bizlerede fikir olur. Bende mutfakta bir kaç yıllığım aslında :) bunlar hep geleceğe güzel yatırımlar biz kadınlar için

Of of of... Bence çok güzel yenir bu. Ben de menemen yapıyorum pişmesini bekliyorum aklımıza bir şey gelmezse menemen yeriz. Bizde böyle
Tarif için teşekkürler. Bir ara yapayım ben pek meraklandim.

Of of of... Bence çok güzel yenir bu. Ben de menemen yapıyorum pişmesini bekliyorum aklımıza bir şey gelmezse menemen yeriz. Bizde böyle

Afiyet olsun :) Mutlaka deneyin, beğemeceğinizi düşünüyorum. :)

Bende menemen yedim sahurdaşız bugün

Bende menemen yedim sahurdaşız bugün
Afiyet olsun. Tam domates zamanı başlamisken menemen iyi bir sahurluk. Tok da tutar. Bu kadar yıllık menemencilik hayatımda sogansiz menemenin daha hafif olduğunu yeni keşfettim. Hep soğanlı yapardım. Aman sade biberli mi olurmuş derdim. Ama oluyormuş. Değişime açık olmak lazım demek ki.

Bende hep soğanlı yapardım bugün ilk defa soğansız yaptım aynen daha hafif oldu gerçekten. Aynı şeyleri düşünmüşüz :)

Bende hep soğanlı yapardım bugün ilk defa soğansız yaptım aynen daha hafif oldu gerçekten. Aynı şeyleri düşünmüşüz :)
Mide mideye karşıymış demek ki bir de daha pratik oluyor. Soğan hemen ölmüyor sonuçta.

Kesinlikle :) yakmadan kısık ateşte ölümünü beklemekte vakit harcıyor
Bide soğanı kavurup yumurta kırınca çok güzel oluyor aklıma geldi
Hep anlatılır. Osmanlı zamanında saraya aşçı alınacaksa adaylara soğanlı yumurta yaptırırlarmis. Bunu yapmak çok zormuş hatta. Padişahlar çok severmiş. Kim yakmadan pisirirse onu işe alirlarmis.

Hep anlatılır. Osmanlı zamanında saraya aşçı alınacaksa adaylara soğanlı yumurta yaptırırlarmis. Bunu yapmak çok zormuş hatta. Padişahlar çok severmiş. Kim yakmadan pisirirse onu işe alirlarmis.

Bunu bilmiyordum öğrenmiş oldum. Sabır ve özen gerektiyor ondan demekki

Bunu bilmiyordum öğrenmiş oldum. Sabır ve özen gerektiyor ondan demekki
Öyleymiş galiba. İri iri doğranmış soğanlar hiçbir şekilde rengi döndürülmeden saatlerce pişiriliyormus. İlk duyduğumda altı üstü yumurta diye düşünmüştüm ama kazın ayağı öyle değilmiş.

Padişahlar da ağzının tadını biliyormuş

selam kızlar
hayırlı cumalar
dün yemekte tarhana çorbası
izmir köfte
bulgur pilavı
cacık
şamtatlısı vardı

bugünki menümüz
mercimek çorba
sulu köfte
köy makarnası
salata yoğurt
Eline saglik menüler çok hoş
Ben daha ne pisirecegimi bulamadım. Saat de erken zaten.
Hafif ve lezzetli tatlı tarifi arıyorum normalde iyi tariflerim var amacabim onları istemiyor öyle bir tatlı istegim de yok gerçi eşim istiyor diye yapacağım ama bulamadım. Öyle pratik tercihen az kalorili lezzetli tatlı tarifleriniz varsa alırım hanımlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…