Bugün ne pişirsem?

Kızlar tavuklu sandal kabak diye bir tarif buldum. Aranızda pisiren var mı? Onu merak ettim yapmayı düşünüyorum eğer eşimden bir istek gelmezse

Şimdi görsellerden baktımda süper duruyor. Hem tavuk hem sebze ben yakıştırıyorum
Ben de görseline vuruldum. Ama eşim başka bir şey istedi. Şimdi menü netleştirmeye çalışıyoruz. Çorbada anlasamadik

Ben hazıra kaçıcam bugün ya. Mercimek çorbası, dondurulmuş şinitzel, hardallı patates salatası düşünüyorum. Şinitzele çok yakışıyor. Çorba hariç diğerlerini kardeşim hazırlayacak, ben de hemen çorbayı yaparım.

Hardallı patates salatası süper. gel gelelim kardeşin diyette değil miydi

Benim de menüm belli oldu.
Şehriye çorbası
İftar tabagi
Sebzeli tavuk sarma
Pilav
Cacık/turşu
Elma kompostosu
Sadrazam lokumu
Tavuk sarma ve sadrazam lokumu ilk kez yapıyorum. Aslında elma kompostosunu da. Bayağı radikal bir menü oldu bu yüzden. Bakalım nasıl olacak sonra bildiririm.

Mmmhh harika tam sadrazamlara layık menü olmuş :)

Kizlar iyi aksamlar kac gundur evde degildik yemekte o yuzden menu veremiyordum .. malum hamilelikten dolayi oruc tutmuyorum esim tutuyor ama menumu yazayim

Karisik pizza
Yogurt corbasi
Kola

Pizzam cok guzel oldu birazdan foto atarim

Bebeğim pizzan yıkılıyor. Nasıl yaptın tarif ver hele. Ben büyük değil de minik yapıyorum kahvaltılık. Büyük becerememistim.
Canim hamurunu anlatayim once
1 yumurta
1 su bardagi siviyag
1 paket yas maya
2 su bardasi sut
Biraz tuz, biraz toz seker
Goz karari un

Mlzemeleri guzelce yogur kabarmasi icin beklemeye al

Ust malzemesi icin
Zeytin
Misir
Mantar
Sosis
Salam
Yesil ve kirmizi biber
Bunlari dogra ayir
Hamur kabarinca bezeler al biraz buyuk olsun kac tepsi yapacaksan benim bu malzemelerden 3 tepsi cikti
Hamuru oklavayla incelt (elimizle yapinca kalin oluyor )
Hamuru tepsiye ser. Uzerine bikac tane domate,ketcap,kekik az biraz su karistir,,tepsilere yay, uzerine de malzemeleri koy,,180 derecede pisir,, firini sondurunce kasar peynirini dok,,,cok guzel oluyor,,,,

Sağolasın canım. Bu ölçünün üçte bir oranını yaparım bir tepsilik yeter herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…