Bugün ne pişirsem?

Insallah yemem ya. Doktorda tam bugday ekmegi ye dedi ama dinleyen kim
Ben de sevmez aman bu ne derdim. Ama şimdi çok severek yiyorum. Gerçi ben Menemeni de çatalla yemeye başladım yemeklere ekmek banmiyorum bu yüzden beyaz ekmek aramıyorum.
Ay ne diyeceğim hiç buzluga pişmiş börek koyar mısın? Koyuyorsan şayet çıkardığında çözdürüp mü isitirsin yoksa direkt fırına ya da tavaya mi koyup isitirsin.

Biz koyuyoruz, az bir şey çözdürüp ısıtıyoruz fırında

Biz koyuyoruz, az bir şey çözdürüp ısıtıyoruz fırında
Benim meşhur su böreğini buzluga kaldırdım. Birer dilim yiyebiliyoruz üst üste sıkılmayalım diye kaldırdım. Biraz çözdürüp ben de öyle fırına vereyim madem. Menüler belli oldu mu bakalım

Katiyorum canim buzluga borek eger hemen lazimsa mikrodalga isitiyorum ama zamanim varsa kendi kendine cozuluyor

Kizlar menuleriniz neler bakalim ben
Etli yesil fasulye
Tereyagli bulgur pilavi
Coban salata
Citir tavuk
Yapiyorum

Katiyorum canim buzluga borek eger hemen lazimsa mikrodalga isitiyorum ama zamanim varsa kendi kendine cozuluyor
Sahur için çıkaracağım zamanım olur o zaman. Mikrodalgam yok menume gelince.
Közlenmiş biber çorbası
Beef strogonof
Sade makarna
Salata
Tatlı Allah kerim.

Sahur için çıkaracağım zamanım olur o zaman. Mikrodalgam yok menume gelince.
Közlenmiş biber çorbası
Beef strogonof
Sade makarna
Salata
Tatlı Allah kerim.
Canim ana yemegini bipmiyorum anlat bakim belki bana da fikir olur.. afiyet olsun tatlisiz da yapamiyorsunuz bakiyorum da

Canim ana yemegini bipmiyorum anlat bakim belki bana da fikir olur.. afiyet olsun tatlisiz da yapamiyorsunuz bakiyorum da
Ramazan ya eşim düşkün. İlla tatlı bir şeyler ister. Geçen yaptığım sadrazam lokumu duruyor onu yeriz sanırım. Yemegim basit şekilde kremalı mantarlı biftek sote.
Dana kontrfile ya da antrikot gibi yumuşak bir eti ince ince julyen dogruyoruz. 200 Gr et için anlatayım. İyice isittigimiz tavaya bir kaşık zeytinyagi koyup eti içine koyuyoruz. İyice mühürlensin. Sonra altını kısıp kapağını kapatıyoruz. Suyunu salıp çekince küçük bir soğanı yemeklik dograyip koyuyoruz. Biraz kavurup doğranmış bir diş sarımsak ekliyoruz. Soğanlar saydamlasinca bir tatlı kaşığı hardal ekliyoruz karıştırıp iki veya üç kornişon tursuyu julyen doğrayıp ekliyoruz. Sonra sıcak bir bardak su. Suyunu çekince yarım paket mantar doğrayıp ekliyoruz. Pişince bir paket kremayi bir bardak sıcak su ve bir çay kaşığı unla açıp koyuyoruz. Tuz ve karabiberi unuttuk onu da bir ara koyun. Suyunu çekip ozlesince tamamdır. Uzun anlattım ama çok pratik ve lezzetli. Tercihen tereyağlı makarna ile tüketin. Çok güzel oluyor.

Ayyy cok guzel anlattin valla

Ben buğu kebabı yaptım, kalan menüyü bilmiyorum çünkü kan şekerim düştü geldim uzandım. Kalanı annemde

Ayyy cok guzel anlattin valla
Estağfurullah canım. Arda'nın mutfağı sitesinden bakmıştım ben de. Dana strogonof diye geçiyor tarif. Ben anlatılandan daha çok krema koyuyorum bol kremalı seviyorum aynı tarifi tavuklu da yapabilirsin. Öyle de çok güzel oluyor.

Sahur yapmadığım için kahvaltı yapmayı feci özledim. Kahvaltı yapıcam iftarda mis gibi.

Ben buğu kebabı yaptım, kalan menüyü bilmiyorum çünkü kan şekerim düştü geldim uzandım. Kalanı annemde
Geçmiş olsun canım. Dikkat et kendine. Buğu kebabını merak ettim iyi hissedince tarif alırız belki

Geçmiş olsun canım. Dikkat et kendine. Buğu kebabını merak ettim iyi hissedince tarif alırız belki
Yazayım kuzum. Nefis yemekten baktım
Önce düdüklüde yarım kg kuşbaşı haşladım, suyunu ayırdım
Sonra tavada soğanı 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ile biraz kavurdum
1 adet küp küp doğranmış patates
1 adet havuç
2 adet kapya
2 çay bardağı bezelye (konserve kullandım ben, buzlukta kalmamıştı)
2-3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Kavurduğum soğana hepsini ekledim, üzerine haşladığım etin suyundan yarım su bardağı ekledim
Tencerenin kapağını kapattım (sonradan, böyle geç pişeceği için düdüklüye aldım)

Beşamel sos için;
Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını erittim
Eriyince 2,5 yemek kaşığı unu kokusu çıkıncaya kadar kavurdum. Sonra 3 su bardağı sütü ekleyerek hızlıca karıştırdım. Böyle kaynadı, kaynamaya başkayınca ocaktan almadan tuz ve karabiber ekliyoruz.

Hazırladığımız iç malzemeyi güveçlere koyuyoruz (ben tek kişilik güveçlere koydum)
Üzerine beşamel sos, üzerine kaşar rendesi
Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz (benim sadece fırına sürme işlemi kaldı, iftara yakın koycam)

Nefis bir şeye benziyor bu bir ara yapmalıyım.

Nefis bir şeye benziyor bu bir ara yapmalıyım.
Tadar tatmaz geldim. Ben çok beğendim, yazınca zahmetli görünüyor ama değil. Mutlaka dene canım
Bir de ben beşamel sosu döktüm, sonra kızarttım biraz fırında, sonradan kaşarı ekleyip tekrar fırına sürdüm
Tarifte öyle değil ama ben beşamel sos hamur gibi olunca sevmiyorum. Böyle gayet iyi olmuş

Doğrudur beşamel sos kızarınca daha güzel olur. Afiyet olsun ve de Allah kabul etsin. Bizim acmamiza daha var.

Közlenmiş biber corbasini denemelisiniz hanımlar bayagi beğendik. Strogonofun da etini az koymuşum verdiğim tarifi 400-500 Gr ile yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız. Gerçi ben öyle de beğendim makarnanın sosu gibi çok lezzetli oldu. Ama benim gibi evde iki etobur besliyorsaniz az bulacaklardır. Zaten net tarif Arda'nın mutfağında. Herkesin orucu kabul olsun bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…