Ben hiçbir şey beklemiyorum cnm ama yaptığınıda çok nankörce buluyorum malesef benim anlattıklarımı okuduysan kimsenin kv böyle kendini paralamıyor
Annen de işte sınırını çizemiyor.

Sınır konusu hepimizin kanayan yarası bence.
Bende çizemiyorum bu yönüme çok kızıyorum.

Annen de işte sınırını çizemiyor.

Sınır konusu hepimizin kanayan yarası bence.
Bende çizemiyorum bu yönüme çok kızıyorum.
Gelin çıldırıyor zaten ortalığı birbirine katıyor
İşine gelmeyen veya kullanamadığı zaman birisi bir yönünü eleştirdiği zaman örneğin yaptığı yanlış di mi böyle olmaz ama mı dedin sana bin tane laf söyler bıkar yılarsın konuşmak istemezsin hep tersine çevirir herşeyi bide bakmışsın ki ağız tadın kaçmış
Amma oğluna kıyamıyor düşkün oda biliyor bunu
oğlanıda şişiriyor bize karşı yeri geliyor laf söylüyor bayram tayil deme evde kavga çıkarır moral bozar valizi kapıya çekip ben gidiyorum diyip herkesin moralini alt üst eder.

Böyle bir gelin tipi tanıyorum. Nereden diye sormayın
Hiçbir şey yapmayıp hazıra konan, gelince çay yemekten sonra çay içip çocukları bahane ederek hemen kalkan, meyveye bile kalmayarak misafirden daha misafir olan,
Onun da lütfedip yaptığı vaaavvv diye anlatılası cınım, üzümlü kekim gelin

Yav akşam akşam niye ayarlarımla oynuyorsunuz

Benim büyük yengem de bizi eve koymaz ama abimin suçu .
Biz artık sallamıyoz

Ya açıkcası en güzel günlerimizi zehir ettiği için annemi kullanıp sonra psikolojimi bozdu deyip ondan şikayet edip sülalesini arkasına alıp annemi kötülediği için her ikisinide bencil ve nankör buluyorum ağzından bir laf çıkmasın onu var ya diline pelesenk eder kullanır böyle bana bunu dedddiiii diye ortalığı birbirine katar neye uğradığını şaşırırsın…

Bende severim hazıra konmak da işte hazır lazım
Bu arada tatilde anneme gider 10a kadar yatar odasından çıkmaz kalkar kahvaltısını eder tekrar yatar hiçbir şeye elini sürmez ne temizlik ne yemek ne bulaşık tabağını bile kaldırmaz gider yatar yorgunum der annem gidene kadar onlara köle gibi hizmet eder bir söz söyletmeZ ayrıca ağzından çıkan lafı takip eder ki bozulmuş numarası yapıp geri çekilip kardeşime bana bunu dedi diye şikayet edip küsüyüm geri duruyum diye

Benim yerime onu koyan anacığım uğraşsın, ne diyeyim...
Ben çıktım aradan, ikisini birbirine bıraktım. Her hafta sonu kahvaltısını dört dörtlük hazırlasın, çağırsın. Ağırlasın.
Annesi de olsa insanın, bir "yeter" noktası oluyormuş. Vay beee... Bunu bana bir 10 yıl önce deselerdi, bu noktaya geleceğimi hayal bile edemezdim.
Komşumun, "senin yaşadığın olayı biz yaşasaydık, kaldıramazdık" dediği olayları yaşadım, koymadı da, şu haksızlığa hukuksuzluğa psikolağa gitme ihtiyacı hissettim.
Gerçi mutsuz eden mutlu da olamıyor. Valla artık kendileri bilir.

Ben görmek istemiyorum dedim. Yeter kaç yıldır dedim. Hizmetçisi değilim kimsenin. Olmak isteyene de engel olasım yok artık. Herkes kaç yaşında... Oğullarının mutluluğu'nun arkasına sığınıp da kendi değerini hiçe saymak istiyorsa da kendi bilir gerçekten.
Ben, kendi eşim ve çocuklarımla elimden geldiği kadar güzel yaşamaya bakıyorum. Önümüze işimize bakıyoruz. Takmıyoruz artık ve takılmıyoruz. ❣

Bugün yemeği dışardan aldım valla.
Hayat çok kısa.
Kendimi yoramam artık her şeye.

Tatlı da vardı pek bir şeye benzemese de
Şifa olsun. ❣
Ben çocuklarıma karne yemeği ısmarladım. Cıks... Beğenmedik.
Bir daha oraya gitmem mesela.
İşte qrada oluyor böyle nazar boncukları.
Önemli olan güzel hatırlasınlar kuzucuklar böcücükler.☺

Sende mi benzerini yaşıyordunmalesef hr sorun çıktığında sen gelme diyordu bana cveya senden kaynaklanıyor diyetek birşey olmasada beni suçluyor bür günah keçisi arıyordu bana her ikisidr çok zor günler yaşattılar kendi öz annem bana evladıymışım gibi davranmıyor onların mutluluğu olsun diye yeterki deyip kendini hiçr sayıyor paspas ediyor evet ne yalan söyleyeyim şu yazdıkların sanki beni bana anlatıyor ne üzücü…
Sorunun kendi ve gelininden kaynaklandığını hatta oğlunun bile bu durumda varlık gösteremediğini göremiyordu son olarak iyice dışlanınca anlamış olması lazım.

Ben sıpamı salı günü yemeğe götürcem.
Pazartesi de arkadaşına 20 tl lik oyun satın alıp hediye edecek AVM ye götürcem.

Benim büyük yengem de bizi eve koymaz ama abimin suçu .
Biz artık sallamıyoz
Kesinlikle erkeklerin tavrından geçiyor. Sonuçta o ev sadece onun değil ve kimse taş deliğinden çıkmadı. Bunu idrak edebilse bizim erkekler, belki çok daha iyi olacak.

Herkesin evinde çok şükür içecek çayı, iki lokma ekmeği var. Kimse kimseye muhtaç değil. Mesele iki gönül alma, iy niyet, iyi niyet, iyi niyet...
Olmayınca olmuyorsa da birisinin sözde mutluluğu ve ego tatminine de kimse çanak tutmamalı bence. Geri adım atması gereken sülale olmamalı. Kim sorunluysa o geri adım atmalı. Yoksa iyi niyetlere de hakaret oluyor bence.
Senin dediğin gibi sallamıyorum ben de. Ohh, mis.
Hayat kısa, değmez bir kıza.
Bunu arabanın arkasına yazdırayım ben

Ben sıpamı salı günü yemeğe götürcem.
Pazartesi de arkadaşına 20 tl lik oyun satın alıp hediye edecek AVM ye götürcem.
Ben diyorum ki
Evi biri toplasın, temizlesin, o gibi sorumluluklarımı alsın benden

Çocukları versinler bana. Her türlü faaliyeti etkinliği yaparım. Çok mutlu ediyor beni çocuklarla zaman geçirmek ama arkada beni bekleyen işler geriyor yaa...Öyle olunca iki taraf da bir yarım kalmışlık oluyor...

dediğin gibi sallamıyorum ben de. Ohh, mis.
Hayat kısa, değmez bir kıza.
Bunu arabanın arkasına yazdırayım ben
Ben uzak şehirdeyım ya kafam çok rahat.
Yazın gidince kafam kaldırmıyor geçen yaz gitmedim.
Birini görünce annem iyice sapıtıyor.
Dengesini kaybediyor.

Önceki sene anneme öfkemden elim zangır zangır titriyordu. Tatile fenalaşmaya gidemem yani.

Hatta mesajlarım var KK da bir topicde bulsam da paylaşsam neler yapmış

Ben ayrı ilçedeyim. Tatil başladı ya, gelmem bekleniyor tabi. Gelmeyeceğim dedim. Ev işlerim var dedim. Oğlanlar hevesli. Onları göndereceğin nasipse. Kız da gitmek istemedi. Anne, orada çalışamam. Burada kalacağım dedi. Babam bende. Yarın yolcu ederim inşallah.

Geçen de Kur'an okuttu evde. 2 hafta önceden çağırdı beni. İşte şöyle yapacağım, şunları hazırlayacağım. Gelirsin de vs vs. Sonuç, benim için çok zor da olsa gitmedim ilk defa. Dedim ki, bu döngü bir yerden kırılmalı. Ben hep uyumlu ve el altında olan, tabiri caizse çantada keklik olmamalıyım. Biraz da yiyenler hizmet etsin bakayım nasıl oluyormuş o misafir ağırlamak.
Öyle hazıra konmakla olmuyormuş, görsünler istedim.
Normalde de süslenip püslenip giyinip gelince de "üstü kirleniyor" tabi prensesin. Tabiki ben yıkayacağım o bulaşığı de mi (!)

Eskiden olsa çalıştığım dönemde okul cuma günü biterdi. Ben hemen yola çıkardım yani öyle bir sevgim vardı. Onlar kaybetti. Değişen ben değilim...kusura bakmasınlar... herkese ederi kadar değer vermeli.

Aslında çok üzülüyordum. Gerçekten çok koydu bana. Bir insanın bir annesi olur ama bu kadar ayak altına serilip de paspas olmak bana göre değildi. Dur demek iyi geldi. Keşke benim yerim kalaydı, ona da ayrı yer yapsaydı. Benim yerime onu koymasaydı. Madem onu koydu, o zaman sonucuna da katlansın.

İşin garip tarafı, ben böyle olmamalı dedikçe beni eleştirip susturan ailem, şimdi benim söylediklerimi söylüyor. Keşke ben yanılsaydım...

Elalemin kızını mutlu etme misyonum yok benim dedim. Oysa ilk tanıştığımızda "Çok mutluyum, benim de bir kız kardeşim oldu."demiştim yüzüne de sessiz kalmıştı kendisi. Kardeşime de dedim. Kapım sonuna kadar sana açık ama o gelemez.

Mikan diyor ya, herkes kalbinin ekmeğini yer... O mesele...

Bende anneme başına kalkıyorum bana yapmadıklarıni değişmez ama insan üzülmeden de yapamıyor
Mesajları buldum.
4 Ağustos 2021
Annemde çamaşır yıkayıp asmışım bilin bakalım annem ne yapmış

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…