Brokoli ,Enginar,kereviz annemin sebzeleri kelebekcim yaa ben onları hiç yemem annem alay eder tatlarını biliyorsun da beğenmiyorsun sanki diye,brokoli C vitamini deposu gerçi limonlu falan deniyim gene onu ben.ya ben de yemek seçiyormuşum çok yeni farkettiiimm
canım haşla brokoliyi bol limon sık zeytin yağı dök tuzla seveceğine eminim
annenle damak tadımız benziyor
bende yiyeceğimiz kadarınıum..
fazla fazla yapıyorum yemeklerimide artan olursada dondurucuya atıyorum ama tadında bir değişim olmadı bu zamana kadar pişmiş olarak atıyorum belkide o yüzden olabilir..
Brokoliyi karnabahar, patates, havuç ile birlikte haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek yiyebilirsiniz çok lezzetli oluyor.
Belkide pişirdiğin için olabilir.
Peki çözdürmek zaman almıyor mu? Donmuş ürünleri kendi halinde çözünmesini beklemek gerekiyor aksi halde bakteri ürüyor.
Öncede mikrodalgada buz çözme yapıyordum ama 2 senedir yapmıyorum, zira kızım etkilensin istemiyorum.
Mesela bir tencere yemek dolapta ne kadar sürede çözünür ki? Küçük bir paket kıyma yada et bile 3-4 saat gibi bir zamanda çözülüyor.
Ben hiç o şekilde denemedim ama gerekte kalmıyor. Genelde hafta sonu yaptığım yemeği o hafta içinde tüketiyoruz.
Artan ufak porsiyonları öğlen kızım yiyor.
Evet deneyeyim ben bunu yanına da et güzel gider sanki iyi ki aklıma getirdin:2:
en çok bagetle yemeğe bayılıyorum çok yakışıyor canım miniğede oldukça faydalı olacağından eminim
Belkide pişirdiğin için olabilir.
Peki çözdürmek zaman almıyor mu? Donmuş ürünleri kendi halinde çözünmesini beklemek gerekiyor aksi halde bakteri ürüyor.
Öncede mikrodalgada buz çözme yapıyordum ama 2 senedir yapmıyorum, zira kızım etkilensin istemiyorum.
Mesela bir tencere yemek dolapta ne kadar sürede çözünür ki? Küçük bir paket kıyma yada et bile 3-4 saat gibi bir zamanda çözülüyor.
Ben hiç o şekilde denemedim ama gerekte kalmıyor. Genelde hafta sonu yaptığım yemeği o hafta içinde tüketiyoruz.
Artan ufak porsiyonları öğlen kızım yiyor.
Günaydın cnm,ellerine sağlıkk
Milföylü pizzayı nasıl yaptın yani hamurları dizip direkt üstüne harcı mı koydun?ctsi arkadaşlarım geliyor belki ben de yaparım.
Öyle de denerim,acıktımmm yaa gerçi son zamanlarda hiç tok oluyor musun diye sor
Ay evet bu da lezzetli olur zaten sarımsaklı yoğurtlu herşeye bayılırımm.peki sebzeleri suda mı haşlıyorsunuz yoksa buharda pişiriciler var onlarda mı?
Canim bence kesin yapmalisin, cayin yaninda güzel olur bence :):)
Tarifi bu Siteden buldum linkini göndereyim bak istersen
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=589191&page=304
ben suda haşlıyorum ama buhar daha faydalı olur tabikide vitamin suda kalmaz en azından
Buharlı pişiriciniz varsa tabii ki daha iyi ama benim olmadığı için ben az tuzlu suda haşlıyorum, sonra suyunu iyice süzdürüp yoğurdunu döküyorum.Ay evet bu da lezzetli olur zaten sarımsaklı yoğurtlu herşeye bayılırımm.peki sebzeleri suda mı haşlıyorsunuz yoksa buharda pişiriciler var onlarda mı?
Benim bu konuda kafam çok karışık, kimsi sağlıklı diyor kimisi sağlıksız...Okuduğum bir yazıda bir besin uzmanı buzluktan çıkardığınız şeyler iki şekilde sağlıklı çözülür,ya buzdolabında ya da mikrodalgada diyordu.mikrodalgada çözdürmeyi sağlıklı saymıştı ,ben o şekilde de çözdürüyorum o yüzden
Buharlı pişiriciniz varsa tabii ki daha iyi ama benim olmadığı için ben az tuzlu suda haşlıyorum, sonra suyunu iyice süzdürüp yoğurdunu döküyorum.
Benim bu konuda kafam çok karışık, kimsi sağlıklı diyor kimisi sağlıksız...
Radyasyon saçıyor diyenler var daha önce dikkat etmiyordum ama hamileliğimden sonra çocuğum zarar görmesin ne olur ne olmaz diye kullanmamaya başladım.
Ne heveslerle aldığım mikrodalgam gıcır gıcır duruyor öylece.
Buzluktan alıp dolabın alt kısmına indiriyorum orada kendi halinde çözülmesini bekliyorum, özellikle et ürünlerinde çok dikkat ediyorum.
bence kesinlikle sağlıksız mikro dalga için kapaklar var bende annemde onlardan kullanıyoruz pilastik ama pikro dalga için özel yapılmış ısıtacağınız besinin üstüne koyuyorsunuz o kapak görevi görüyor ve besinleri koruyormuş ama ona rağmen genede çözdürme işini mikro dalgada yapmam
Ben çözdürmeden ziyade yemek ısıtmak için çok kullanıyordum.
Susuz pişirilen, dolma gibi yemekler orada çok güzel ısınıyor.
Ama dediğim gibi artık kullanmıyorum. Çok ender durumlarda bayat ekmek ısıtmak için kullanıyorum onuda kesinlikle kızıma yedirmiyorum.
19 haftalık oldum cnm şaka maka büyüdük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?