Öyle deme xpreia..yani nerde denk gelip bulacaklar birbirlerini diye..bizim aramızda kaç yüz hatta kaç bin km ler vardıKendisi görseydi görmeliydi şimdiye kadar ama.. ben durduk yere nefret etmedim ki bu arkadaştan. Bizim bir ticaret macerası olmuştu eşimin. Zaten girmesi bu arkadaş yüzünden oldu , 1 sene hem maddi hem manevi mahvolduk. Eşimin başının etini yiyordum çık ayrıl devret bıktım artık diye. Daha yeni evliydik o zaman. Neyse eşim tam razı oldu çıkmaya bu x şahsı geldi ortaktan ayrıl biz ikimiz devam edelim diye kafasına girdi eşimin. Oysa tam verdiğimizi alıp çıkacaktık ortak kabul etmişti. Nasıl x birlikte devam edelim deyince eşim ortağına yaptı ödemeyi , ortak gitti. Ve bu x şahsı ne dese beğenirsin ? Babam izin vermiyor.!!!! Kaldı dükkan borç içinde bize. Bikaç ayım daha zehir oldu , burnumdan geldi. En son ya dükkan ya ben diye rest çektim de oldukça zararına bir şekilde devretmeyi kabul etti çıktı..
Diyorum ya bu xin konusu apayrı bir konu eder zaten. Ama gençler birbirini sevmişse artık bana hayırlı olsun demek düşer. Napayım daha kaç kere bu x yüzünden üzüleyim? Görüşürse görüşsün artık.. zaten gidiyoruz inşallah son 2 ay. Sonra nerde denk gelecek de görecek xi.
Ben hep senin banlı zamanına denk getiriyorum bu sorunları ya
Nasılım? Ben ne zaman tamam benden bu kadar desem bu defa o çabalamaya başlıyor... ciddi ciddi ne zaman dilekçeyi versem , bir sonraki tayin dönemi ne zaman , nereye kaç puanla giden olmuş diye araştırmalara başlamıştım onun kaç günlük umursamazlığının üstüne. Ben bunlara bakıyorken o pişmanım çok hatalıyım özür dilerim demeye başladı.. ben tabi yumuşadım hemen yine
Seviyorum kahretsin şarkısını armağan ediyorum kendimeelimden geldiğince belli etmemeye çalışıyorum ama özlediğimi de sevgimi de. Flört ediyoruz sanki, 29 sene ilişkide oyuna karşı olan ben , dur uzun çaldırsın hemen açmayayım modlarına girdim Telefonu önce ben kapatayım , çok meşgülüm havası vereyim falan yapıyorum sonra kapatıp kk ya geliyorum
Öyle deme xpreia..yani nerde denk gelip bulacaklar birbirlerini diye..bizim aramızda kaç yüz hatta kaç bin km ler vardıbir an oldu,orda durdum tamam dedim..inşallah senin kocanla arkadaşının yollarının ayrılması da yakındır..müdahil olup boş yere yorma kendini..insanın içi yanar maddi zararlar konusunda ama olan olmuş artık
Sordum sordum. Yani ben durduk yere mi rahatsız oluyorum x ten , evet görüşmen beni geriyor ama nedenlerini birlikte görmedik mi , attığı kazığı birlikte yaşamadık mı , sen nasıl hala görüşmek istşyorsun onla ben bunu anlamıyorum dedim. Çocukluktan beri arkadaşız , o kadar yakın olduğum başka kimse yok biliyorsun , yine de senden değerli değil ama ayda yılda bir görüşüp kafamı dağıtıyorum, memlekette kalan başka arkadaşım da yok biliyorsun dedi.. daha kaç kere beni x için üzeceksin x için bana yalan söyleyeceksin dedim işte haklısına bağladı zatenxpreiaZ arkadaş yüzünden yada 3. Bi şahıs yüzünden canımın sıkılmasından nefret ederim. Sonuna kadar haklısın evdeki huzur mu yoksa arkadaşla geçirelecek birkaç saat mi seç derim bende. Ve seninkinden çok daha fazla tepkide verebilirim. X in size yaşattıklarına rağmen eşinin hala görüşmesi arkadaşlık yapması deveye diken adama .. sözünü getirdi aklıma hoşuna mı gidiyor diye sorardım eşime.
Tayin aldığınızda yeni bir sayfa açılır hayatınızda bu şahıstanda kurtulur eşinizle problemlerinizi aşıp daha iyi olursunuz. 2 ay ayrı kalmanızda iyi olmuş bende eşimle kötü olunca hemen evden kaçmak istiyorum ve kaçıyorum çalışmama rağmen. Gözümün görmemesi lazım. Özlem de iyi geliyor ilişkilere
Maddi-manevi diyosunSadece maddi değil manevi de çok oldu.. o dükkan dönemi "ooo kız almışsınız dükkana" mesajını okudum bir de. Ne diyor bu be diye ilk orda patladım zaten. Kendi hayatı kendisini ilgilendirir. Adam bekar. Gezsin tozsun yesin içsin istediğiyle istediği boyutta ilişkisi olsun banane ama bu mesajdan sonra x ile eşim ne zaman görüşse huzursuz oldum. Ben kurcalamaya başladıkça eşim gizledi, o gizledikçe de işte bende x takıntısı oldu
Ay senin arkadaş olayını da merak ettim ama. Yok yok bunlar yanyana gelmeyince öyle aramalı sormalı ilişkileri yok (gerçi arama kaydını siliyor eşim diyorum , hala tlfla konuşmadıklarını söylüyorum) Uzaklaşınca x memlekete gitmeden gitmeye görür işte
İçimde ki his evet diyor ,sanki size çok iyi gelecek.Umarım yanılmam . Aslında konuyu açmak istemiyorum ama benimle aynı hislerde misin onu da bilemiyorum; çocuk bağlayıcı bir unsur sanki, o olmadan önce kolay vazgeçilir ya da onu kaybetme korkusu daha ağır basardı!belki bu hissi yaşadığım için şu an adlandırıyorum,kendimi daha iyi anladığımı sanıyorum ne kadar saçma ama değil mi?Bu Hissiyata sahip olduğumu sonradan anladığım için belki de böyle bir dürtüyle daha mı çok üstüne düşüyoruz ve inceliyoruz her hareketlerini?öyle , kendine güvenine aşıktım ben, şimdi derdim oldutabiki kendine güvensin de beni kaybetme korkusu hiç yok dediğin gibi emin yani sevgimden... işin ilginci hiç sormadı da nerden biliyordun xin geldiğini , x e hediye aldığımı falan diye sorarsa ne dicem diye düşünüp duruyodum.
özel günleri abartan biri değilim de normalde bir çiçek ufak bir hediye alırdı. bu sene ne evlilik yıldönümü ne doğum günü ne tanışma yıldönümü hiçbirini hatırlamadı. ben de sorun çıkarmadım, 1 hafta süren var git hediyemi al dedim evlilik yıldönümünde. açılışı orda yaptı devamını fena getirdi..
sevgisinden , aşkından hiç emin değilim ama ayrılmak istemediğine eminim ben de.. iş ciddileştikçe duruşu değişti. geçiştiren cevaplardan uzun uzun paragraflı mesajlar yazmaya çabaladıkin tutan biri değilim, bunu kullanıyor, sevgimi kullanıyor..
burdan gitmeyi öyle çok istiyorum ki, umarım senin deneyimlediğin gibi güzel gelişir gelecek bizim için de.. tebdili mekanda ferahlık buluruz...
Ben hep senin banlı zamanına denk getiriyorum bu sorunları ya
Nasılım? Ben ne zaman tamam benden bu kadar desem bu defa o çabalamaya başlıyor... ciddi ciddi ne zaman dilekçeyi versem , bir sonraki tayin dönemi ne zaman , nereye kaç puanla giden olmuş diye araştırmalara başlamıştım onun kaç günlük umursamazlığının üstüne. Ben bunlara bakıyorken o pişmanım çok hatalıyım özür dilerim demeye başladı.. ben tabi yumuşadım hemen yine
Seviyorum kahretsin şarkısını armağan ediyorum kendimeelimden geldiğince belli etmemeye çalışıyorum ama özlediğimi de sevgimi de. Flört ediyoruz sanki, 29 sene ilişkide oyuna karşı olan ben , dur uzun çaldırsın hemen açmayayım modlarına girdim Telefonu önce ben kapatayım , çok meşgülüm havası vereyim falan yapıyorum sonra kapatıp kk ya geliyorum
Eşiniz size öyle aman aman çok aşık olmayabilir, çok düşkün olmayabilir ki bunun zaten farkındasınız. Buraya kadar tamam sevgi saygı sorumluluk, en önemliside evli kalmaya gönüllü olmakla, evliliğine değer vermekle de pekala yürür evlilik. ama kaybetme korkusu olmaması? Dilinde sürekli bi boşanma lafı olması? Bana göre bu bir istismar, tehdit, çirkin, ağır bir şey. Beğenmiyorsan git diyor, çok da önemli değil, senden vazgeçebilirim diyor. Böyle bir evliliğe asla devam etmezdim. Çocuk da yok, bu evliliğe ne gerek var?
Bu seferkinde yumuşamayın ama. Sizin abinize aldığınız 10 liralık şeye laf eden adamın size maddi bir sürü sıkıntı getirmiş bir adama 1500 liralık harcama yapması kabul edilemez. Size bile alıyor mu öyle bir hediye?
Belki de boşanırsa maddi olarak sizi sömüremeyeceği için icraate geçmiyordur? Maddi olarak sömürüldüğünüzü vurgulamışsınız.Dilindeki boşanma lafını zaten icraate geçirmeye niyeti olsa karşısında bir dakika bile durmam ki. Boşanalım diyor tamam boşanalım diyorum , o anda her ne ise tartışma konusu , o kapanmış oluyor. Bir kaç saat yada gün (ki gün olmuyor pek bu defa uzakta olduğumuz için de bu kadar uzadı) sonra geliyor , özür diliyor gönlümü almaya çalışıyor. Israrla boşanma lafı öncesi tartışma konusu ne ise onu açtığımda kendini konuşmamak için odalara kitlemişliği bile var.
Boşanalım kelimesi benim için kırıcı evet ama asla bir tehdit değil. Ne ben ona ne o bana mecbur değil ki tehdit olsun. Ama ilişkimize zarar verdiği aşikar. Ben de bunun devamlı telaffuzundan rahatsızım ama sevgisinden aşkından emin olmadığımı rahatlıkla söyleyebildiğim gibi , boşanmak istemediğine emin olduğumu da söylüyorum.. boşanalım dedi de ben "hayır bırakmam seni asla" demedim. Git aç davayı , beni de başka bişey için arama madem dedim.
Ürpertici. Hislerinize güvenin.Şu mesajı kaç kere okudum ya.. hele "önce hayal kırıklığıyla çok çok çok üzülmek, sonra çok üzülmek sonra sadece üzülmek en son da artık o kadar üzülmemek" cümlesini... ilk yıl bundan çok çok çok daha üzgündüm. Herşey bir anda hayal kırıklığına döndü.. evlenirken kimseyi dinlemeden kimsenin evliliğine bakmadan evlenen ben , ayrılmayı düşündüğümde çevremdeki evliliklere bakar oldum.. bak onunki de kötü bak bununki de kötü, mükemmel evlilik yokki demeye başladım.. ben idare ettikçe, düzeltmek için çaba gösterdikçe ne oldu? Karşıdaki tamamen kendine döndü..
Hayır onun hayalleri olmasın demiyorum. Ama hayallerine beni de dahil etsin istiyorum. Sevgisi var mı yok mu kaç senedir emin olamadım bundan. Maddi olarak çok açık şekilde sömürüldüm , bunu gizlemedi de.. arkadaşları bile yanımda açık açık eşin x mesleğinde sırtın yere gelmez diyebildi. Daha neler neler... orda güvenim koptu. Orda girdi aklıma "beni galiba sadece maddi olarak istiyor" diye.. bunu söyleyince para lafı yapıyor oldum ama o benden maddi beklentisini hiç bitirmedi.. hala sana hesap vermem derken biterse gönderirsin demesi bundan bu kadar canımı yakıyor.. yoksa o para zaten her ay bitiyor , ha ona göndermişim ha bende kalmış kimin ne harcadığının zerre önemi yok..
Dün bir film izledim kafam dağılsın diye , bir sahnede karısından nefret eden ama idare etmek zorunda olan bir evlilik geçti. Hareketlerine bakınca gerçekten eşimi gördüm. Kimse 3 kuruş için ömrünü sevmediği bir insanın yanında geçirmeye razı olmaz , saçmalıyorsun diye kendimi sakinleştiriyordum hep , ama galiba olan bu...
Gideli 3 hafta falan oldu. İlk günler özledim gel diyordu. Ki benim izin almam çok kolay. Tamam dedim işte haftaya geleyim o zaman. "Sana sınav tarihlerini göndereyim ona göre gel " dedi bir anda. Dondum kaldım yine...
Şu anda boşanmak neden üzücü bir olay, neden boşanmak büyük bir olay olarak algılanıyor , insanlar neden boşanmak yerine mutsuz sevgisiz bir evliliği devam ettirmeye teşvik ediyor çevremde bunu düşünüyorum. Yazın tatilde benim için çok grur kırıcı olan bir olay yaşadık. Tatil dönüşü kararım çok kesindi boşanmak için. Babamla konuştum. Hep derdim babam kadar kimse anlamaz beni , kimse üzülmemi istemez diye. Ama öyle olmadı.. babamdan duyduğum cümleler de ayrı bir yıkım oldu... şimdi kendimi tek başıma hissediyorum. Boşanırsam kimse yok arkamda. Arkamda olacağını beklediğim babam bile arkamda değilmiş... evlenirken de tek başımaydım ama ne kadar güçlüydüm, şimdi ise o süreç gözümde o kadar büyüyor ki...
Ama ömür boyu evli olmak için mutsuz olmayacağım.. hala hiçbir kıpırtı yok kendisinde... ne olacaksa olacak artık bu defa.. boşanırsam da tek başıma gayet güzel bir hayat kurabilirim kendime, buna yürekten inanıyorum..
Aynen öyle. İnsan eşinden her konuda hemfikir olmasını, aynı tornadan çıkmışcasına sonsuz bir uyum içinde olmasını beklememeli ama kendi içinde tutarlı bi karakter beklemeli. yani hoşumuza gitmese de saygı duyacağımız durumlar vardır ya, bu onlardan değil. Eşiniz pişkin, siz beklentinizde haklısınız.Açıklama yapmak bu kadar zoruna gidecekse , biterse gönder demeyecekti...
Yok ben pek anlamıyorum sevildiğimi. Deli gibi aşık bana , yatakta başkasıyla görsem gözüme inanmam dediğim eski sevgilim beni aldatmış ruhum duymamış. Aklımın ucundan geçmezdi adam seneler sonra itiraf etti seni aldattım ama unutamadım seni hiç diye. Yada bir başka bensiz yaşayamaz o kadar ki seviyor dediğim eski sevgilim ayrıldıktan 6 ay sonra başkasıyla evlendi. Yani ben anlamıyorum gerçekten seviyor mu aşık mı. Bir cihaz olsa da anlasak keşke. Sevgi maddesel birşey değil işte , benim için sevgiyi ifade eden şeyler eşim için etmiyor, eşim için sevgi göstergesi olan şeyler benim için soğuk uzak kalması anlamına geliyor. En basiti verdiğim örnek ; ben gece aklına geleyim uyansın arasın beni yada arayayım onu istiyorum , bu benim için sevgi aşk göstergesi olur. Ama eşim için bu karşındakine değer vermeyip uykusunu bölmek demek.. gece özlemeyi bırak hastalandığında bile uyandırmaz beni.Belki de boşanırsa maddi olarak sizi sömüremeyeceği için icraate geçmiyordur? Maddi olarak sömürüldüğünüzü vurgulamışsınız.
Defalarca beni sevip sevmediğini bilmiyorum, keşke bi cihazla ölçme şansım olsa demişsiniz. Sevgi öyle bişey değil, öyle maddesel değil ki bilesiniz. Sevildiğinizi hissedersiniz ve bundan şüphe duymazsınız.
Bir de hala "bana güvenmiyorsun bu beni çok üzüyor , benim sana bugüne kadar bir yanlışım mı oldu neden böyle yapıyorsun " diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?