Bugün tanışmamızın 4. Yıldönümü

İşin acısı bazılarında böyle şeyler yoktur deriz ama ben istediler mi neler yapabileceklerini gördüm. Benim eski erkek arkadaşım bana zorla alırdı çiçektir şudur budur. Bir keresinde kızılaydaki köprü altındaki en çirkin papatyaları almıştı. Ben de saf saf düşünmesi yeter diyorum. Ayrıldıktan sonra mail atmıştım acaba maili okudu mu diye girip bakmıştım. Bir de ne göreyim çiçeksepetinden muhteşem buketler yollanan bir kadın. Üstüne yazılan şahane notlar. Adamın içindeki romeoyı meğersem ben ortaya çıkaramıyormuşum. Yani benimki bilmez, benimki anlamazlık bir durum da yok.

Abaroww deme be, kötü olmuş ama ana fikre katılıyorum

Bırakma nasıl olacak ki? tamam bitsin diyorum bu defa özürler pişmanlıklar bir daha olmayacak haklısınlar. Ha artık şunu diyebiliyorum işte bu adam değişmez. İnanmıyorum yani karakterinin değişeceğine. Bazı noktalarda (maaş kartı gibi keskin hayır dediğim konularda) törpüledi kendini. Ama bundan fazlası olmaz , hamur bu , biliyorum. İşte sonuç olarak yine aynı yere varıyorum. Ben çok mutsuzum diyemiyorum hatta dediğim gibi yanyana iken mutluyum baya baya... eş değil de arkadaş gibi olduğumuz zamanlar herşey süper. bu sıkıntılı zamanlar dönem dönem atak yapıyor. Ama totale bakınca onla mı daha mutluyum yoksa onsuz mu daha mutlu olurum bunu bilmiyorum..

Beklentilerim var , sevildiğimi görmek istiyorum hani bunu mantıken istiyor olsam aman isteme diyeceğim ama bunu isteyen ruhum. Buna mani olmam mümkün değil. Bıraksam hayatına karışmasam o da bana karışmaz. Ama işte benim odağım aşkken onunki para , güç, kariyer. Ben kocamla aşk dolu bir evlilik istiyorum o daha güçlü olmak istiyor. Ben onu kendi haline bırakınca otomatik olarak benim isteklerim olmayacak.. ikimizin isteğinin aynı anda gerçekleşmesi ancak ayrı hayatlarda mümkün görünüyor...

Abaroww deme be, kötü olmuş ama ana fikre katılıyorum

Erkek arkadaşlarımda da gördüm. Bazı ilişkilerinde hiç bir şey yapmazken ondan ayrıldıktan sonraki kız arkadaşlarına yaptıkları jestler attıkları taklalar. Hiç duymadın mı eşini kaybettikten sonra evlendikleri ikinci hanımlara harika davranan erkekleri. İlk eşine o kadar çok çektirdikten sonra hem de. İstediler mi öyle güzel şeyler yapabiliyorlar ki. Maksat işte istemekte. O googledan ne süprizler çıkıyor.

Ev kredisini ortak ödemeyi teklif edebilirsin bence. Sakince cebinde hiç para kalmadığını, kadın olarak zorlandığını falan söyleyebilirsin. Bütün yükü senin taşıman zor ve yanlış bence.
Ayrıca herkes parayı bu kadar sevmez. Seven de eşiyle harcamayı sever. Bu adam karısından alıp arkadaşa saçıyor.

Xperia bakma böyle yazdığıma, her şey jest süpriz de değil. Ama bu adam ruhundaki güzelliklerle ne biliyim arayıp sorması ile sana sevgisini hissettiremiyor bari böylesini yapsın. Tabiki de her erkek jest yapacak yapmazsa sevmiyor değil ama erkek arkadaşına 1500lük jest yapan adamın ben karısını uçurmasını beklerim.
Günün sonunda aslında sevildiğimi hissediyorum desen gene her şey hallolur da, hissetmezsen olmaz ki. Bütün çizgiyi orda çekmek lazım belki de.

sen aslında kendini seviyorsun, kurduğun düzeni, alıştığı hayatı, özgürlüğünü....
eşin de bu hayatın bir parçası ama onu olduğu haliyle değil kendi istediğin haliyle seviyorsun..
üstelik senin istediğin gibi olmadığının hatalarının falsolarının falan farkındasın. ama oldurmaya çalışıyorsun kendi kafanda eşine bahaneler buluyorsun.. bence tam anlamıyla bezmemişsin ama sevdiğin adamın o olmadığını anlayacağın bir nokta gelecek işte o zaman evliliği bitiren taraf sen olacaksın..

Aslında öyle değil eşimi bu haliyle de sevdiğim için zaten çabam , çözüm bulma çabam. Seviyorum , sevgimi hareketleri etkilemiyor. Hiç dayanamam asla tahammülüm olmaz yalana diyordum , nikahım olduktan 1 hafta sonra düzinelerce yalanını yakaladım. Hala da işte çok rahat yalan söylüyor , yalanın kötü olduğunun farkında bile değil. Yeter ki anı kurtarsın. Onu anlamaya çalışıyorum. Hayattan beklentilerimiz hayata bakışımız farklı. Tasvip etmediğim ve hatta nefret ettiğim başkaca da çok huyu var. Bunlar için diyebildim kendime aman boşver ne yapıyorsa yapsın diye , ama sevgi görme noktasında diyemiyorum. Sevmiyorsa bunlara anlayışlı yaklaşmamın anlamı kalmıyor..

Evet sabrım hala taşmadı , ama yakın yani hissediyorum. Tabi ki içimden geçen inşallah farkeder duygularımı , inşallah bir çabası olur...

bu haliyle sevdiğini sanmıyorum sen bir adama aşık oldun evlendin ama aşık olduğun o adamın beğenmediğin bir sürü huyu çıktı sen sadece sümen altı ettin.. kabul ettin. razı gêldin ..bunuda onu çok sevdiğin için değil ona olan sevgini, o ilk aşık olduğun zamandaki kendi halini sevdiğin için yaptın.. dediğim gibi sevdiğin kendinsin aslında..
akıllı bir kadınsın bazı şeylerin farkındasın ama umut edecek kadarda safsın bir taraftan..
sonunu görmeden vazgeçmeyecek kadar sırpatsında.. aklında belki acaba kalsın istemiyorsun ve bu konuda haklısın bence..
ama dediğim gibi sen bezdiğinde artık umut etmenin faydasız olduğu dank ettiğinde sen bitireceksin zaten..

Whatsuppta ne yazıyordu tam olarak,grup olarak surda otururuz surda yeriz şu kadarlık hediye falan mı?

Sen ben zaten biliyordum dediğinde şaşırmamış bile,ben olsam nerden biliyosun diye sorarım, ve bu anlattığın adamın kızması bile gerekiyordu sen beni mi takip ediyorsun diye, zaten izlendiğini biliyo olamaz mı, zaten bakacağını düşünüp senaryo yazışmalarla 1500 tl ye kılıf bulmuş olabilir mi, para gitti,nereye,ahanda buraya bak konuştuk arkadaşlarla,olamaz mı? Cevabın muhtemelen olamaz olacak ama ben koyayım şuraya

Bu kadını dinle xperia

Hem maddi hem manevi çookkk veriyorsun, vermezsen gideceğini hissediyorsun çünkü değil mi? Ben de yaşamıştım bu hissi.

Boşanmamla ilgili yorum yaparken şunu sık sık söylerdim hala da söylerim: insanın sahip olduğu en önemli şey izzeti nefsidir kendine saygısıdır, kendine saygın yerindeyse mutsuz da olsan sıkıntı da çeksen huzurlusundur, yaşadığın hayat içine siner. Gördüğüm muamele devam ettirdiğim evlilik baktım ki kendime olan saygıma zarar veriyor, o noktada devam etmemeye karar verdim.

Şu anda senin de birçok şey içine sinmiyor biliyorum, bişeyler (sevgi, değer görme, kullanılmama) eksik ki sorguluyorsun. Bu eksikliklerin varlığını kabullendiğin anda devam etmeye karar vermek izzeti nefsine zarar vermekten, ruhuna işkence etmekten başka işe yaramayacak.

Bir ömür de acaba seviyor mu değer veriyor mu diye sorgulayarak geçmez ki, test edip emin ol madem. Tabi bunu yapmak için onu kaybetmeyi göze almak gerekiyor.

Yok öyle yazmıyordu. Gelecek misin yarın? He gelecem. Ve ardından bir küfür x ten(seni zor durumda bırakıcam anlamına gelen) Bu kadar. Gerisi daha önce x in başkasına hediye diye 2binlik saat aldırmasını anlatmıştı. Bir de işte bu x in kuzeni ile görüşmüş , o daha büyük bunlardan. Abi gel sana yemek ısmarlayayım demiş. Benim tahminim işte zaten x geldiğinde bu 3 ü ve başka ortak arkadaş varsa birlikte bişey yaptıkları işte. Kılıf neye kılıf olacak , başka kadın gibi mi? Başka kadınla ilgili bir şüphem yok. Yapabilir tabi bütün erkekler için o ihtimal var ama eşim daha bana yetemezken sanmıyorum ki başka bir ilişkiye bulaşsın. Tek gecelik bişey desen zaten o akşam 7 de okula döndü. O kadar erken dönmesine şaşırmıştım hatta. Ama arka sesden de yalan söylemediğini anladım.

Şaşırmadı. Şaşırmamasına ben şaşırdım. Ama babam ve kız kardeşim eşimin bulunduğu şehirdeydi tam o dönem. X zaten eşimin nikah şahidi. Yani ailem eşimi xle görüp bana söyledi diye mi düşündü acaba diye düşündüm bir. Bilmiyorum ama. Face şifresini kırdığımda da nasıl kırdın diye sormamıştı gerçi.

Hem bir de sonra xle olan konuşmaları sildi 2-3 gün önce. Yani ben biliyorum dedikten sonra. Onda da tahminim gidince telefonunu kurcalarsam diye sildi. Bilse watsap web olayını daha niye silsin ki?

Evet gördüler diye düşünmüş olabilir, yoksa insan nasıl şaşırmaz diyo

Vermezsem gideceğini hissediyor değilim aslında , ama huzursuzluk çıkacağını hissediyorum. Maddi kayıp kısmı huzursuzluk çıkmasın diye umrumda olmuyor. Zaten gidecek o maddi kısım, yani benim o parayı daha güzel bir şekilde harcayacağım bir durum yok. Onun harcaması benim bişeyimi kısıtlamıyor. Kıstlayacak olsa tepkim olurdu maaş kartını almasında olduğu gibi.

Ama manevi bölüm artık yordu. Yoruldum ben de... hayırlısı olsun Mihail inşallah.. çok üzgünüm ben bu durumda olduğumuz için... düşünüyorum evet çok verdim. Maddi manevi. Bana çok ters gelen bir çok hareketine, o başka bir birey onu değiştirmeye çalışmamalıyım diye müdahale etmedim. Doğrusu bu mu bilmiyorum. Mesela bak o x denen iğrenç herifle görüşmesine bile "karışma" diyen arkadaşlar var. Evet x onun arkadaşı , arkadaşlarıyla ilişkisini kendisi belirlesin. Ama x in ucu bana dokunuyor, diğer bütün kötü huylarının ucu bana dokundu.. ne yapabilirdim , ne yapsam bu noktaya gelmezdi diye düşünüyorum. Bişey bulamıyorum. Ben gerçekten elimden geleni yaptım.. artık bu konuda içim çok rahat. Nooption un dediği gibi , belki acaba kalmayacak bu iş biterse. 4 yılım çözüm bulmaya çalışarak geçti evet doğru ama 4 yıl önce bu noktaya gelsem belki bir ömür pişmanlık içinde olacaktım. Biraz görmezden gelsem biraz tolere etsem farklı olur muyduk diye... denedim olmadı, olmuyor...

xpreiaZ acaba yaşamamak vicdan azabı çekmemek çok önemli zaten, eşinle durumunuz ne olursa olsun sen bu hisleri yaşamazsın merak etme.

İçini de ferah tutmaya çalış, bir mevyenin olgunlaşması gibi düşün bu süreci, menfi ya da müspet bir kanaate varacaksın illa ki, hep böyle ikircikli olmayacaksın.

Arkadaşı bu kadar iğrenç bir adamsa ortak yanları ne, yani ne bileyim bekar da olsa ben düzgün yaşayan insan isterim etrafımda, bekar diye her haltı yiyemez, bize borcu olan bi arkadaş vardı,eşimin de benim de samimi arkadaşımız 3.5 sene sonra biz o parayı mecburiyetten istedik, ben göz ameliyatı oldum taşınma masrafı yeni eve yapılan masraflar vs ihtiyaç oldu,bu zamanda baba oğlunu 3.5 sene beklemiyo, hasılı ha verdim ha verecem oyaladı durdu,biz içeri girdik tabi bu süreçte,bize geliyo annemin eve geliyo para konusu yok, sonunda üst makamdan söyledi eşim, demesin mi param vardı ama yeğenimin ihtiyacı oldu ona verdim, ulan senin bana borcun var nerdeyse 4 senedir benim de ihtiyacım var, borçlu adam borç mu verir

Şimdi ben paraya da lanet ettim adamı da sildik beni paramın dilencisi etti, insan biraz zarar gördüğü yeri bilmeli, eşin 20li yaşlarda mı

Parayı daha güzel harcayacağım bi yer yok diyosun ama yeminle cennetini yapardın o parayla,it uğursuz birine saat alınacağına fakire fukaraya yardım ederdin, telefon kırdı 2000de ona say, bundan öncekileri de ekle

Çocuğun olduğunda da göze gelmeyecek mi, ben 3ü 4 yapmaya çalışıyorum ki oğlan 4 sene sonra ilkokulda diye

29

bizim de 29 ocak 2013
konuyu görunce hatırladım , unutmusum bile:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…