- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
Gün boyu abla arar mı teşekkür eder mi, etmezse yarın işyerine mi gitsem ya başka biri varsa dedi inan,ulan aşk be diyo insan, 50 liralık çiçek dersin ama gönülden gönüle bir yol, hadi telefon yok adamda bunu da mı yapamaz mesela, ev adresini biliyo yolla 2 gül yaa, kadın zaten hazır bir ışık bekliyo,arkadaşa alıyorsun 1500 TL likit hediye
İşin acısı bazılarında böyle şeyler yoktur deriz ama ben istediler mi neler yapabileceklerini gördüm. Benim eski erkek arkadaşım bana zorla alırdı çiçektir şudur budur. Bir keresinde kızılaydaki köprü altındaki en çirkin papatyaları almıştı. Ben de saf saf düşünmesi yeter diyorum. Ayrıldıktan sonra mail atmıştım acaba maili okudu mu diye girip bakmıştım. Bir de ne göreyim çiçeksepetinden muhteşem buketler yollanan bir kadın. Üstüne yazılan şahane notlar. Adamın içindeki romeoyı meğersem ben ortaya çıkaramıyormuşum. Yani benimki bilmez, benimki anlamazlık bir durum da yok.
O ne ödüyo, neye harcıyo
Kör kütük aşıksın başka hiç izahı yok, alenen ortada olanı görmemeye başka bişey neden olamaz
Hep bi normalleştirme...herkes parayı sever kim istemez...Evet herkes sever ama bu denli yüzsüzleşmez
Sevdiğini serbest bırak dönerse senindir dönmezse senin olmamıştır diye bi laf var klişe, sen bırakayım bi bakayım diyemiyorsun, bu adam seninle para için beraber xperia, var sen gene beni kötü bil ama böyle
Abaroww deme be, kötü olmuş ama ana fikre katılıyorum
Ev kredisini ortak ödemeyi teklif edebilirsin bence. Sakince cebinde hiç para kalmadığını, kadın olarak zorlandığını falan söyleyebilirsin. Bütün yükü senin taşıman zor ve yanlış bence.İmkanı kısıtlama olayı pek mümkün değil çünkü ben ev taksidi ödüyorum. Artı bu ay evin kirası şusu busu , arabanın vergisi , ufak bir kredi kartı ödemesi falan bendeydi tamamen. Hani ona göndermeye zaten bişey kalmadı ancak demem lazım ki ev madem ikimizin ortak malı yarısını sen gönder. O da çirkin yakışıksız , girmek istemiyorum o işlere..
Yeni evliyken maaş kartımı almaya çalışmıştı. Büyük kavga kopmuştu yine. Önce bunun lafını etmeyeyim deyip verdim. Sonra nasıl koydu. Kibarca istedim rahat edemiyorum arkadaşlarla çıkıyoruz en basiti yemeğe , hani hesap ödemem gereken durum oluyor üzerimdeki nakit yetmeyecek oluyor , kart bende kalsın ben de kendimi rahat hissedeyim. İş o zaman nerelere vardı. Çok çirkin laflar ettik birbirimize. Sende grur olsa gelip benden kart istemeye yüzün olmazdı , ne kadar grursuz bir adamla evlenmişim bile demiştim. Kartı verdi ama maaşımı krediye bağladı bu defa dükkan için
Bu adam parayı seviyor doğru. Ha kim sevmez kim istemez o da var ama bu kadar ayan beyan olması kırıcı..
Ay bir de kalkmış bugün diyor ders çalışıyordum senin için , daha iyi bir yere çıksın tercihimiz diye. Çalışmayacam da artık sen görürsün. Dedim benim için mi ordasın , ben mi sana dedim ille de şu sınavı kazan git diye. Benim için ne? Zaten her türlü batı olacak. Benim işim de her yerde aynı. Kendine çalışma saati uygun , olayı az yer istiyor bunu da sanki bana hayrı olacak da onun için istiyormuşa çeviriyor. Buraya da benim için geldik sanki
Erkek arkadaşlarımda da gördüm. Bazı ilişkilerinde hiç bir şey yapmazken ondan ayrıldıktan sonraki kız arkadaşlarına yaptıkları jestler attıkları taklalar. Hiç duymadın mı eşini kaybettikten sonra evlendikleri ikinci hanımlara harika davranan erkekleri. İlk eşine o kadar çok çektirdikten sonra hem de. İstediler mi öyle güzel şeyler yapabiliyorlar ki. Maksat işte istemekte. O googledan ne süprizler çıkıyor.
Ben çok mutsuzum diyemiyorum hatta dediğim gibi yanyana iken mutluyum baya baya... eş değil de arkadaş gibi olduğumuz zamanlar herşey süper. bu sıkıntılı zamanlar dönem dönem atak yapıyor. Ama totale bakınca onla mı daha mutluyum yoksa onsuz mu daha mutlu olurum bunu bilmiyorum..
sen aslında kendini seviyorsun, kurduğun düzeni, alıştığı hayatı, özgürlüğünü....
eşin de bu hayatın bir parçası ama onu olduğu haliyle değil kendi istediğin haliyle seviyorsun..
üstelik senin istediğin gibi olmadığının hatalarının falsolarının falan farkındasın. ama oldurmaya çalışıyorsun kendi kafanda eşine bahaneler buluyorsun.. bence tam anlamıyla bezmemişsin ama sevdiğin adamın o olmadığını anlayacağın bir nokta gelecek işte o zaman evliliği bitiren taraf sen olacaksın..
Aslında öyle değil eşimi bu haliyle de sevdiğim için zaten çabam , çözüm bulma çabam. Seviyorum , sevgimi hareketleri etkilemiyor. Hiç dayanamam asla tahammülüm olmaz yalana diyordum , nikahım olduktan 1 hafta sonra düzinelerce yalanını yakaladım. Hala da işte çok rahat yalan söylüyor , yalanın kötü olduğunun farkında bile değil. Yeter ki anı kurtarsın. Onu anlamaya çalışıyorum. Hayattan beklentilerimiz hayata bakışımız farklı. Tasvip etmediğim ve hatta nefret ettiğim başkaca da çok huyu var. Bunlar için diyebildim kendime aman boşver ne yapıyorsa yapsın diye , ama sevgi görme noktasında diyemiyorum. Sevmiyorsa bunlara anlayışlı yaklaşmamın anlamı kalmıyor..
Evet sabrım hala taşmadı , ama yakın yani hissediyorum. Tabi ki içimden geçen inşallah farkeder duygularımı , inşallah bir çabası olur...
Bu kadını dinle xperiaO ne ödüyo, neye harcıyo
Kör kütük aşıksın başka hiç izahı yok, alenen ortada olanı görmemeye başka bişey neden olamaz
Hep bi normalleştirme...herkes parayı sever kim istemez...Evet herkes sever ama bu denli yüzsüzleşmez
Sevdiğini serbest bırak dönerse senindir dönmezse senin olmamıştır diye bi laf var klişe, sen bırakayım bi bakayım diyemiyorsun, bu adam seninle para için beraber xperia, var sen gene beni kötü bil ama böyle
Yok öyle yazmıyordu. Gelecek misin yarın? He gelecem. Ve ardından bir küfür x ten(seni zor durumda bırakıcam anlamına gelen) Bu kadar. Gerisi daha önce x in başkasına hediye diye 2binlik saat aldırmasını anlatmıştı. Bir de işte bu x in kuzeni ile görüşmüş , o daha büyük bunlardan. Abi gel sana yemek ısmarlayayım demiş. Benim tahminim işte zaten x geldiğinde bu 3 ü ve başka ortak arkadaş varsa birlikte bişey yaptıkları işte. Kılıf neye kılıf olacak , başka kadın gibi mi? Başka kadınla ilgili bir şüphem yok. Yapabilir tabi bütün erkekler için o ihtimal var ama eşim daha bana yetemezken sanmıyorum ki başka bir ilişkiye bulaşsın. Tek gecelik bişey desen zaten o akşam 7 de okula döndü. O kadar erken dönmesine şaşırmıştım hatta. Ama arka sesden de yalan söylemediğini anladım.Whatsuppta ne yazıyordu tam olarak,grup olarak surda otururuz surda yeriz şu kadarlık hediye falan mı?
Sen ben zaten biliyordum dediğinde şaşırmamış bile,ben olsam nerden biliyosun diye sorarım, ve bu anlattığın adamın kızması bile gerekiyordu sen beni mi takip ediyorsun diye, zaten izlendiğini biliyo olamaz mı, zaten bakacağını düşünüp senaryo yazışmalarla 1500 tl ye kılıf bulmuş olabilir mi, para gitti,nereye,ahanda buraya bak konuştuk arkadaşlarla,olamaz mı? Cevabın muhtemelen olamaz olacak ama ben koyayım şuraya
Yok öyle yazmıyordu. Gelecek misin yarın? He gelecem. Ve ardından bir küfür x ten(seni zor durumda bırakıcam anlamına gelen) Bu kadar. Gerisi daha önce x in başkasına hediye diye 2binlik saat aldırmasını anlatmıştı. Bir de işte bu x in kuzeni ile görüşmüş , o daha büyük bunlardan. Abi gel sana yemek ısmarlayayım demiş. Benim tahminim işte zaten x geldiğinde bu 3 ü ve başka ortak arkadaş varsa birlikte bişey yaptıkları işte. Kılıf neye kılıf olacak , başka kadın gibi mi? Başka kadınla ilgili bir şüphem yok. Yapabilir tabi bütün erkekler için o ihtimal var ama eşim daha bana yetemezken sanmıyorum ki başka bir ilişkiye bulaşsın. Tek gecelik bişey desen zaten o akşam 7 de okula döndü. O kadar erken dönmesine şaşırmıştım hatta. Ama arka sesden de yalan söylemediğini anladım.
Şaşırmadı. Şaşırmamasına ben şaşırdım. Ama babam ve kız kardeşim eşimin bulunduğu şehirdeydi tam o dönem. X zaten eşimin nikah şahidi. Yani ailem eşimi xle görüp bana söyledi diye mi düşündü acaba diye düşündüm bir. Bilmiyorum ama. Face şifresini kırdığımda da nasıl kırdın diye sormamıştı gerçi.
Hem bir de sonra xle olan konuşmaları sildi 2-3 gün önce. Yani ben biliyorum dedikten sonra. Onda da tahminim gidince telefonunu kurcalarsam diye sildi. Bilse watsap web olayını daha niye silsin ki?
Vermezsem gideceğini hissediyor değilim aslında , ama huzursuzluk çıkacağını hissediyorum. Maddi kayıp kısmı huzursuzluk çıkmasın diye umrumda olmuyor. Zaten gidecek o maddi kısım, yani benim o parayı daha güzel bir şekilde harcayacağım bir durum yok. Onun harcaması benim bişeyimi kısıtlamıyor. Kıstlayacak olsa tepkim olurdu maaş kartını almasında olduğu gibi.Bu kadını dinle xperia
Hem maddi hem manevi çookkk veriyorsun, vermezsen gideceğini hissediyorsun çünkü değil mi? Ben de yaşamıştım bu hissi.
Boşanmamla ilgili yorum yaparken şunu sık sık söylerdim hala da söylerim: insanın sahip olduğu en önemli şey izzeti nefsidir kendine saygısıdır, kendine saygın yerindeyse mutsuz da olsan sıkıntı da çeksen huzurlusundur, yaşadığın hayat içine siner. Gördüğüm muamele devam ettirdiğim evlilik baktım ki kendime olan saygıma zarar veriyor, o noktada devam etmemeye karar verdim.
Şu anda senin de birçok şey içine sinmiyor biliyorum, bişeyler (sevgi, değer görme, kullanılmama) eksik ki sorguluyorsun. Bu eksikliklerin varlığını kabullendiğin anda devam etmeye karar vermek izzeti nefsine zarar vermekten, ruhuna işkence etmekten başka işe yaramayacak.
Bir ömür de acaba seviyor mu değer veriyor mu diye sorgulayarak geçmez ki, test edip emin ol madem. Tabi bunu yapmak için onu kaybetmeyi göze almak gerekiyor.
29Arkadaşı bu kadar iğrenç bir adamsa ortak yanları ne, yani ne bileyim bekar da olsa ben düzgün yaşayan insan isterim etrafımda, bekar diye her haltı yiyemez, bize borcu olan bi arkadaş vardı,eşimin de benim de samimi arkadaşımız 3.5 sene sonra biz o parayı mecburiyetten istedik, ben göz ameliyatı oldum taşınma masrafı yeni eve yapılan masraflar vs ihtiyaç oldu,bu zamanda baba oğlunu 3.5 sene beklemiyo, hasılı ha verdim ha verecem oyaladı durdu,biz içeri girdik tabi bu süreçte,bize geliyo annemin eve geliyo para konusu yok, sonunda üst makamdan söyledi eşim, demesin mi param vardı ama yeğenimin ihtiyacı oldu ona verdim, ulan senin bana borcun var nerdeyse 4 senedir benim de ihtiyacım var, borçlu adam borç mu verir
Şimdi ben paraya da lanet ettim adamı da sildik beni paramın dilencisi etti, insan biraz zarar gördüğü yeri bilmeli, eşin 20li yaşlarda mı
bizim de 29 ocak 2013Konuyu açıp açmamakta uzun tereddütler yaşadım , eski konularımı kes kopyala yapacak olanlar , en son ihtiyacım olan şey bu şu anda , lütfen yapmayın diyerek konuya giriyorum..
Bugün eşimle tanışmamızın 4. yılı. Ve biz dargın kırgın ve kötü durumdayız. Ayaklarım yerden kesilmişti 4 sene önce tam da bugün , bundan bikaç saat sonra. Bir insan nasıl bu kadar mükemmel olabilir demiştim... şimdi ise o mükemmelliğin aslında hic olmadığını , hepsinin beynimin oyunu olduğunu anlıyorum.. her sessizliğine anlam kattığımı , nasıl görmek istiyorsam öyle gördüğümü...
Eşim bir kaç haftadır şehir dışında ve 2 ay daha devam edecek bu durum. Yalnız kalmak iyi gelecek diyordum ama hiç öyle olmadı. Hiç iyi gelmedi evliliğimize.. sanki daha uzaktan bakabiliyorum şimdi ve hep boşa kürek çekmişim en başından beri bunu görüyorum..
Herkes aynı şekilde sevmez , aşık olmaz.. herkes duygusunu farklı yaşar diye eşimin aslında beni sevdiğini ama gösteremediğini düşünüyordum. Deli divane aşık olmadığının zaten farkındaydım. Ama şimdi o yokken o kadar anlamsız geliyor ki bu evliliği devam ettirmek... kaybetme korkusu kalmamış belki de hiç olmamış bir adam karşımdaki... ve bikaç gün önce nereye gittiğini açıklayamadığı bir miktar para için başlayan kırgınlığım iyice derinleşti.. sana hesap mı vericem demesi aklımdan çıkmıyor. Bana güvenmiyorsun bıktım artık ayrılalım demesi... (son zamanlarda bu ayrılık kelimesi zaten sakız oldu ağzına)
Ayrılmak istiyorsan yolun açık olsun , bir kere bile dur diyecek değilim dedim. Hiçbişey olmamış gibi ertesi gün yazdı , ama artık ben bu saçmalıkları görmezden gelmekten yoruldum.. cevap vermedim. Bugün de mutlu musun diye sormuş... benim tercihimdi bu sanki...
Kızlar blöf değil amacım ama ayrılmayı da içime sine sine istemiyorum. Eğer yolun sonu boşanmaya giderse üzüleceğim ama hazırım. Bu adamın değişeceğini de düşünmüyorum.. onsuz mu daha mutluyum onla mı , buna karar veremiyorum.. evlendiğimizden beri küçücük ve hiçbir sosyalliği olmayan bir şehirdeyiz. Ayrıca çocuk mevzusu da var bizi yıpratan. Şimdi bikaç ay sonra tam büyük şehire gidecekken o kadar yıl sabretmişken birkaç ay daha saçmalıklarını görmezden mi gelsem , yoksa dananın kuyruğu kopuyorsa kopsun deyip tamamen akışına mı bıraksam bilmiyorum...
Ki karşı taraftan da bir özür gelmedi gerçiaffedeyim diyeceğim bir bahanem bile yok bu defa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?