Bugün yaşadığımız olay

15 yaşındaki çocuk evet ergendir ve cinselliği keşfetmiştir yani buraya kadar sıkıntı yok. Bu demek değil ki direkt 7 yaşındaki çocukla ilgili sapık bir düşüncesi olsun. Tam emin değilim ama 15 yaş sanırım lise 1 yapıyor, yani o yaştaki çocuk yedi yaşındaki bir kızı küçük çocuk olarak da görür normal şartlarda.

Bu olayda herhangi bir taciz yok. Konu sahibinin çocuğuna temas etmemiş, sözlü bir kelime kullanmamış ve her şey iddiadan ibaret. Çocuğun kaç yaşında olduğu bile belli değil. Birisi gelip yoktan yere sizin kardeşinize girişse tepkiniz ne olurdu merak ediyorum. Burada konuştuğunuz gibi anneye hak vermeyeceğinize eminim. Tekrar ediyorum bakın sözlü veya fiziksel olarak bile taciz yok. Geçmişte yaşadığınız taciz olayı için üzgünüm ama her olay kendi şartları içinde değerlendirilmeli.

Benimle ve burdaki çoğu kişiyle aynı fikri savunuyorsun. O zaman niye beğenmedim butonuna abandın?

Bu " ben sizinle ayni fikirde degilim" demektir. Ki bakın begen butonu kadar begenmedime de basabilirsiniz. Bu özgürlüktür.

Ben siz begenmedim dedikten sonra bana "acaba fikri nedir bu sekilde onu ne üzdü " diye özellikle yorum yazmanizi bekledim.

Yazdiginiz ilk yorum gercekten mantık hatalariyla dolu. Ama sonraki mesajlarinizda anladim ki siz yaralisiniz.

Sizin hâlâ kanayan yaralariniz var geçmişe dair. Annenizin size inanmamasinin travmasini burada basacaginiz begenmedim butonlari iyileştirecekse lutfen ben raziyim benim tum mesajlarima basabilirsiniz.

Yeter ki siz yaralarinizi sarın...

ben bu şekilde istismara uğradım. daha ilkokul 1 veya 2'ydim o kişi de ortaokul son veya lise 1'di, sözde bana matematik ödevinde yardımcı oluyordu. anneme söyledim inanmadı, ben de hep kaçtım ödevlerimi kendim yaptım karşı komşumuzun oğluydu hergün yüzyüze bakıyorduk kızkardeşiyle oynuyordum annelerimiz görüşüyordu. üstelik bu tek taciz de değil, ortaokulda bizzat 12,13 yaşında akranım erkekler tarafından tacize uğruyorduk, arkadan gizlice dokunup kaçıyorlardı, soyunma odasına dışardan delik açmışlar gözetliyolardı falan. kızım olursa kendi akranlarıyla oynasın minimum zarar görür en azından. bu anne tanımadığı birine, emin olmadığı bir konuda şiddet uyguladığı için haksız burada ve sayfalarca linç yemiş. insanda biraz akıl izan olur koskoca kadın çocuk pataklamış, kadının bu tavrı yüzünden çok önemli bir konu yanlış yorumlanmış o yaşta bir çocuk 7 yaşla arkadaşlık kurmak istemiştir aşamasına gelmiş ki bu mümkün değil

Son düzenleme:
Dayak yiyen çocuk senin kardeşin olsaydı böyle konuşabilir miydin acaba?
Çocuk yetiştirmekten bi haber insanlarsınız, anneniz sizi döverek büyütmüş demek ki.

Mesajınıza ilave yapayım ya da gözden kaçan başka bir hususa dikkat çekmek diyelim, konudaki 7 yaşındaki çocuk kız, diğer çocuk erkek olduğu için anne tepki göstermiş lakin söz konusu tacizse eğer tacizin cinsiyeti yoktur, kızlar kızları, erkekler erkekleri taciz edebiliyor.
15 yaşında denen çocuk eğer kız olsaydı aynı şiddeti görecek miydi ya da 7 yaşındaki çocuk ismini soran 15 yaşındaki çocuktan korkacak mıydı?
Çocuklara tacizi anlatırken cinsiyet ayrımı yapmadan anlatmak gerekiyor, bahçede, sokakta, parkta x ablası kızımla-oğlumla oynuyor diye rahatça kız çocuklarına emanet edilen çocukların tacize uğramayacağının garantisi yok çünkü.

Kaldı ki 7 yaşındaki bir çocuk da cinselliği keşfetmiş oluyor, yaşıtlar birbirini taciz etmez diye bir şey söz konusu değil, anneler ilkokul çağındaki çocukların kuytu köşelerde kendilerini ve birbirlerini keşfetmek için neler yaptığını bilmiyorlarsa kendilerini biraz sorgulamalılar, anneler çocuklarını bilinçlendirecek ama önce kendileri bilinçlenmeli ve evin bahçesi deyip çocukları yalnız bırakmamalılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…