- Konu Sahibi leonunannesi
-
Yemeye çalışıyorum ama olmuyor bir tek çorba içebiliyorum, hatta karnım aç yiyemiyorum diye ağladığım oldu
Inan ben de gecmez saniyordum kendimi hamile degil de hasta gibi hissediyordum ve cok kotu oldugumdan sevinemeyip ustune bir de sucluluk hissediyordum neden mutsuz oluyorum boyle diye simdi o gunler gecti kuzumun pit pit hareketleri basladi yerini cok guzel duygular aldi. Insallah sende de aynisi olacak sen de baska bir anne adayina destek vereceksin.☺ Allah bizlerin saglikla hayirlisiyla kucagimiza almamizi nasip etsin isteyene de versin insallah.❤
Geçeeer geçer, daha öncekiler gibi buda geçer, neler neler geçmedi kiMerhaba hanımlar, benim derdim mide bulantısı
Allah'ıma şükür iki buçuk aylık hamileyim, rabbim isteyen herkese nasip etsin en kısa zamanda ama bulantısı olmayanından İnşaAllah.
1 aydan fazladır bulantı ve istifra ile uğraşıyorum sabahtan akşama kadar, bazen gece bile uyutmuyor
Üç gün önce kontrole gittik bebeğimin kalp atışları hızlıydı, doktor sıvı kaybı var dedi 3 kg vermişim. 1 gün yatış yapalım dedi ama ben istemedim sonra koca Bi serum takıldı, Allaha şükür normale döndü atışları.
Şimdi suyu bolca içmeye çalışıyorum ama bulantı sudan bile tiksindirdi beni artık, zorluyorum kendimi korkuyorum tekrar bişey olur diye.
Siz hamileyken bulantı durumunda neler yaptınız ya da bilginiz var mı? Lütfen 3 aydan sonra geçiyor deyin, yoksa bazen hiç geçmicek ömür boyu bulantılı yaşıcm gibi saçma düşüncelere dalıyorum
bu bir kısır döngü..
yemedikçe bulantı artıyor, bulantı arttıkça yiyemiyorsunuz..
bu döngüyü kırmak için acıkmayı beklemeden az az yiyin..
kaşarlı tost, bol limonlu avokado, haşlanmış patates bana iyi gelirdi..
su içmekte ben de çok zorlandım, alternatif bulmak lazım, meyve suyu, ayran ya da bu mevsimde karpuz çok uygun..
Bir de basitce ev limonatasi yapabilirsin soguk su biraz seker limon suyu seklinde benim agiz tadimi genelde limon vs duzeltiyordu biraz da olsa.
Geçeeer geçer, daha öncekiler gibi buda geçer, neler neler geçmedi kigeçiyor 12. Haftada
Ah ahh o yollardan bende geçtim. Hic öyle kraker leblebiylede geçmiyordu. Benim iki gebeligimde de doğuma kadar devam etti.insan tv de yemek reklamı görünce kusar mı evet kusarbide bende koku hassasiyeti vardı. Dolapların içleri, halılar, koltuklar, hava, hatta su bile kokardı.Allah'ımmm ne kötü günlerdi.
Limonata yapmıştım evde içiyordum ama pek faydası olmadı, bazen direk limonu alıp yiyorum iyi gelsin diye ama bulantılar geçene kadar hiçbir şey iyi gelmicek tam olarak sanırsam
Maalesef deneme yanilmayla bulacaksin cok kisi cubuk kraker leblebi filan demisti ben yiyememistim
Teseekur ederim allah razi olsun.Başınız sağolsun, çok zor Bi durum sizin için, rabbim tekrardan hayırlı rahat hamilelik nasip etsin İnşaAllah. En büyük umudum 12.haftada bitmesi yoksa devam ederse çok korkuyorum nasıl dayamacağım bilmiyorum.
Kendi evimden her seyden tiksindim. Ev mutfak yastik hatta kizimin oyuncaklari her sey kokuyor. Su da icemiyorum. 9 ay surerse napariz umarim surmez Allah korusunGerçekten beni en iyi siz anladınız, kendi yaptığım yemeği yiyemiyorum, mutfağa girince kokudan duramıyorum hatta eşime sürekli mutfak kokuyor detip duruyorum o da yok kokmuyo diyo ama bana geliyor koku. Ve evet yedikçe geçmiyor çok değişik Bir şey bu, kraker yerken iyi geliyoe ama bitince tekrar başlıyor, mesela çıkarınca insan rahatlar ya o da olmuyor tekrar devam bulantıya, umarım 3 ayda biter çok zor bir durum
Teseekur ederim allah razi olsun.
Hayirlisi ne ise olsun zaten bir oglum var allah ona saglik versin insallah.
Insallah biter ya o kadar zor ki surekli o bulantiyi yasamak surekli kusmak seni cok iyi anliyorum.
Sadece sabah olsa cok etkilemiyor ama gece gunduz surekli onunla yasamak cok zor.
Gecicek ama oyle dusun.
Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.
Kendi evimden her seyden tiksindim. Ev mutfak yastik hatta kizimin oyuncaklari her sey kokuyor. Su da icemiyorum. 9 ay surerse napariz umarim surmez Allah korusun
Zemcefelli sakız iyi gelir demislerdi ebeler gebelik okulunda.
Ah ben sizi çok iyi anlıyorum
Ağlayabilirim...
29 haftalık hamileyim.
17 haftaya kadar bulantısız 5 dakikam olmadı. Abartmıyorum ister inanın ister inanmayın valla.
Geceli gündüzlü istifra ettim. 5 kilo verdim.
Çubuk kraker, beyaz leblebi, peynir ve maden suyu ile geçirdim günlerimi. Su içmeden günü bitirdiğim oluyordu
Hiç geçmeyecek sanmıştım.
Ama 17. Haftada baya azaldı
Şimdi çok keskin kokularda bulanıyor o kadar. Buna şükür
Bu ikinci hamileliğim, ilkinde de aynı şeyleri yaşadım. Hamilelik benim için çok feci birşey. Allahımın gücüne gitmesin binlerce şükürler olsun elbette ama bana böyle zor yazmış hamileliği :)
Eczanelerde bulantı bilekliği satılıyor. Onu deneyebilirsiniz. Ben aldım, fayda etmedi ama belki sizde işe yarayabilir. Herşeyi deneyin
Allah kolaylık ve sabır versin.
Tez geçsin günleriniz.
Sabır....
Bana da olmuştu. Üstüne bir de annemi istiyorum diye ağladım. Geçip gider inşallah.
Bana da günler geçmeyecek gibi geliyordu. Yani sanki bir daha ömrümce öyle yaşıcam ve hiç zaman geçmeyecek gibiAmin çok sağolun, anneliğin zorluğu daha bebek rahme düşünce başlıyormuş, annemi daha iyi anlıyorum şimdi. Rabbim hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin, çoğu zamanı atlatmışsınız maşaAllah, ben de o zamanlara gelebilecek miyim diye düşünüyorum bazen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?