• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlar fakir yemekleri dedi

Eşiniz Egeliymiş ama Ege mutfağının zengin menülerinden haberi yok, evlerinde 3-5 çeşit yemek yapılıp durmuş zannımca.
Şevketi Bostan vardır ki kuzu etiyle pişirilir, Akdeniz mutfağıdır, zeytinyağ ve yeşilliği bol kullanırlar ama etli yemekleri de vardır, kaldı ki Ege’de memurlar, emekliler sebebiyle göç alan bir bölge bu yüzden mutfağı çeşitlendi.
Enginarı dahi bilmiyor oluşu 😵‍💫
Tavuk ciğeri fakir yemeği miymiş :)))) tavuklara çok fazla hormon ve vitamin yüklediklerinden pek tercih etmiyorum ama doğal ortamda yetişmiş doğal beslenen bir tavuğun ciğeri çok faydalıdır, protein, vitamin, mineral ve demir ihtiyacını gidermek için sporcuların bile tercih ettiği tavuk ciğerine fakir yemeği dediğini duymasınlar, kasları arasında eritirler eşinizi 😂
Emin değilim ama enginar sanırım şefketi bostandan ıslah edilmiş ya da Kenger ikisi tip olarak benziyor arkadaşımın annesi söylemişti. Tad olarak benziyorlar

Emin değilim ama enginar sanırım şefketi bostandan ıslah edilmiş ya da Kenger ikisi tip olarak benziyor arkadaşımın annesi söylemişti. Tad olarak benziyorlar
Enginarla aynı familyadan mı bende bilmiyorum ama görüntü olarak birbirlerinden farklılar.
Tat olarak sanki şevketibostan daha hafif ama mayhoş, enginar bana daha ağır geliyor.
Portakalla aroma katarsam yiyebiliyorum, kerevizi de aynı şekilde.
Etli yemeğini yiyemem, zeytinyağlı olursa ve tadı portakalla yumusatılırsa veya direkt çiğden salatasını yaparsam.

ölmeyek, sonra arkamizdan açliktan batikon icerken öldü derler
Yok ölmezsin 😅 mecburi kullandım batikonu ben.

Tükürük bezi taşından ameliyat oldum 10 gün yada 15 gün batikon ile hergün gargara yapmıştım ağız içini agzımın içi dikişliydi günde 3-4 kere yapmıştım susuz direkt tadı iğrenç zaten tuz tadını desem metal mi desem tuhaf bir tadı vardı 😅

Bakın mesela ben sushi denemedim ama o ne demiyorum :))) Lakerda yiyordum babam çok da güzel yapardı ama sushi🙄 gerçekten lezzetli yapan bir yerde denemem lazım, bazı lezzetleri işin ehli yaparsa güzel oluyor bilmeyen yapınca bir daha yemek mi tövbe dedirtiyor🤦‍♀️
Sushi denedim hem çiğ hem pişmiş bulunduğum şehirde tanınmış yer ama ben yiyemedim damak zevkime uymadı benim.

Deniz börülcesi mi zor hiç Mersin de görmedim.

Normal fasulye gibi olanı var burada hatta acebek diye satarlar.
Hayır canım o değil onu biliyorum onu normal fasulye ayıklsr gibi ayıklayıp yiyoruz Deniz börülcesi ince ince saç gibi başlaması soyması zor ama lezzetli

Enginarla aynı familyadan mı bende bilmiyorum ama görüntü olarak birbirlerinden farklılar.
Tat olarak sanki şevketibostan daha hafif ama mayhoş, enginar bana daha ağır geliyor.
Portakalla aroma katarsam yiyebiliyorum, kerevizi de aynı şekilde.
Etli yemeğini yiyemem, zeytinyağlı olursa ve tadı portakalla yumusatılırsa veya direkt çiğden salatasını yaparsam.
Araştırdım aynı aileden farklı bir türü ıslah edilmiş baya romada bile yaygınmış bizden 2 bin yıl önce yaşayan insanlarla aynı şeyi yiyoruz domates patates bile 20. yyda gelmişken. Ben çok severim enginarı şevketli bostanı ege otlarını pancarın yaprağını vs ege akdeniz karadeniz otlarını severim hep

Hayır canım o değil onu biliyorum onu normal fasulye ayıklsr gibi ayıklayıp yiyoruz Deniz börülcesi ince ince saç gibi başlaması soyması zor ama lezzetli
Tantuni ye ne diyor eşin Dünyanın en iyi 3.dürümü seçilmiş 😋

Bi kere babam çılbıra fakir yemeği bu demişti yemiyorum diye bu gariban yemeğidir köylünün ineği tavuğu vardır diye benim aklımda da çılbır fakir yemeği kaldı ama şuan iyi gurme restoranlarda hep menüde var yurtdışında bile popüler ama babam bana yemiyorum diye sen yokluk görmedin bu gariban yemeği demişti öyle kaldı fakir yemeği diye kodladım. Ben de sevmem yemem tavuk sakatat ama dana kuzu yerim. Tavuk ciğeri fakir kaz ciğeri zengin yemeği....

Araştırdım aynı aileden farklı bir türü ıslah edilmiş baya romada bile yaygınmış bizden 2 bin yıl önce yaşayan insanlarla aynı şeyi yiyoruz domates patates bile 20. yyda gelmişken. Ben çok severim enginarı şevketli bostanı ege otlarını pancarın yaprağını vs ege akdeniz karadeniz otlarını severim hep
Demek aynı familya bitkisi ikisi de, yani bitkilerin geçmişinin çok eskiye dayanması doğal, insan üretimi olmadan toprakta kendi yetişen bitkiler çoğu, otları bende severim hepsini yedim diyemem illa içlerinden henüz tatmadıklarım da vardır ama ısırgan, ebe gümeci, hodan, pazı gibi otların kavurmasını severim, kuzu kulağı, semizotu gibi otları da salata olarak tüketmeyi seviyorum.

fakir olan geleneksel yemek bizden başka kimsede yoktur dümdüz ekmek yaparlar Hızır lokması da olabilir onun üstüne bol tereyağı yoğurt 🤣 yokluktan üstüne bi parça et suyu bile yok anadoluda egede tirit vs diyorlar en azından et suyu ile ıslanıyor bizde o da yok

İki börülceyide çok seviyorum.
Ama deniz börülcesi hakikaten el oyalıyor. Birde tuz atılmasa bile hafif tuzlu bir tadı varya o olmasa daha şen yenir.
İç hattını alınca kuş kadar kalmasıda var.

Demek aynı familya bitkisi ikisi de, yani bitkilerin geçmişinin çok eskiye dayanması doğal, insan üretimi olmadan toprakta kendi yetişen bitkiler çoğu, otları bende severim hepsini yedim diyemem illa içlerinden henüz tatmadıklarım da vardır ama ısırgan, ebe gümeci, hodan, pazı gibi otların kavurmasını severim, kuzu kulağı, semizotu gibi otları da salata olarak tüketmeyi seviyorum.
Kuzu kulağını ben de çok severim şuan kokteyli çok meşhur hatta annemin arkadaşı bolulu biz hatalıyız öyle aman aman ot yemeği yok bizde o çok yapar gidince yoğurtlu yumurtalı vs turşu kavurması lahana hodan sarması benim damak tadıma uygun yemekler. Semizotu yemeği de güzel oluyor ıspanak gibi pişirincr

Kızlar merhaba
Eşimle aramızda geçen bir konuyu sizlere bahsetmek istiyorum. Ben aslen doğulu ama Mersin'de doğmuş birisiyim eşim de Egeli .
Belki bilenler olabilir tavuk ciğeri yeriz biz mesela pilava ya da kızarma şeklinde herneyse geçen markette gördüm alacaktım eşim sen çok mu fakirdin bu kadar ya dedi bunlar fakirlerin yediği şeyler dedi çok tuhafıma gitti evet oldukça fakirdik ama ben hataylı arkadaşlarında böyle şeyler yediğini duymuştum yani merak ediyorum fakirlik belirtisi olan yiyecekleri
Salcasiz nohut yemeği 😂😂😂
Hayret beni kimse etiketlememis farkir yemeklerine 😂😂😂

fakir olan geleneksel yemek bizden başka kimsede yoktur dümdüz ekmek yaparlar Hızır lokması da olabilir onun üstüne bol tereyağı yoğurt 🤣 yokluktan üstüne bi parça et suyu bile yok anadoluda egede tirit vs diyorlar en azından et suyu ile ıslanıyor bizde o da yok
Tereyağı fakir işimi hahah

Dışım avacado içim içli köfte bye😂 ayol ne ılgısı var herkes ıstedıgını yesin , tavuk cıgerı hıc gormedım ben ya bı duşundum de taşlık fılan da yemem, ama yıyenede fakır mısın sen demem yanı. o esprıyı sende ona yedir zamanı gelır unutma sakın :)

Back
X