Bunu mu hakediyorum (eş )

eşimde benim kadar hevesli olmasa da istiyordu veya ben öyle sanıyormuşum.
Bakın burası çok önemli. Siz nasıl istiyorsanız öyle görmüşsünüz. Eşinizin hatası, henüz çocuk istemediğini size açık açık söylememesi ve siz istiyorsunuz diye korunmaması; sizin hatanız ise ortak karar vermeden eşinizin korunmamasına güvenip hamile kalmanız. Baba olmak istemeyen bir insanı zorla baba yapmaya çalışıyorsunuz.

Adam maddi ve manevi olarak hazır değil belli. Durumunuz iyi değil, işinde sorunları varmış. Belki çocuğuna en iyisini almayı vermeyi düşünüp yetersiz olacağını düşünüyor, hiç sordunuz mu kendisine?
Ha sadece maddi sorunu olmayan ve durumu iyi olanlar mı anne baba olsun, tabi ki değil. Kendini hazır hisseden, çocuğuna bakabileceğini düşünen herkesin anne baba olmaya hakkı var.

Benim eşim de aşırı hevesliydi mesela. İlk doktor randevusunu bile kendi ayarlamıştı, her kontrolde benden önce doktorda olurdu. Abartıp beni bunalttığını hissederdim. Ben soğukkanlı biriyimdir ve çok heyecanlanmadım yalan yok. Her iki hamileliğimde de doğumumda da gayet sakindim.

Daha ortada kese bile yok ve siz aşermişsiniz. Ne hormonu, ne ağrısı sızısı hasta mısınız da adam nasıl oldun diye sorsun size. Hiç merak bile etmeyişine bozulmuşsunuz ama bırakın doktor kontrolüne kendi istediği zaman gelsin yavaş yavaş kabullensin bunu. Biraz kendinizi frenleyin. Herkesi kendiniz gibi hissetmeye zorlamayın. Eşiniz suçlu çünkü çocuk istemediği halde korunmamış ama artık öyle ya da böyle hamilesiniz ve baba olacak. Niye öyle niye böyle... deyip söylenip daha fazla bunaltmayın adamı, zaman verin.

Ben 12 senedir yurtdışındayım ve elli çeşit milletten kadın tanıdım ama hiç aşeren yoktu. Hatta birine şakasını yapayım dedim ama kadına aşermenin ne olduğunu anlatana kadar göbeğim çatladı. Son haftaya kadar çalışır, gider doğururlar ve bir hafta sonra kaldıkları yerden devam ederler.

Biz kadınlar duygusal varlıklarız sadece bu yanını düşünüyoruz siz hiç endişeli değilsiniz mesela bez parası mama parası düşünmüyorsunuz ekonominiz iyi değil diye diyorum. Haklı değil tabi ki eşiniz böyle davranmakta çok kaba ve düşüncesizce davranmış. Maddi tarafını da düşünüyordur şu ekonomide bebek yapanlar daha da zorlanır çünkü maalesef. Bebek masraflı iş.

Niye tartıştınız ve size "kes sesini, sen de hatalarının farkına varırsın belki" dedi?

belki şöyle etki olmuştur,, siz çok abartı şekilde tepki verirp bu olayaı ona göre çok büyütmüş olabilirisiniz. adamın hevesi varsada kaçmıştır. bendede oluyor , mesela doğum günü yapacağız bi arkadışın çocuğuna. bi ay önceden başladı kafamızı şişirmeye. çok hevesliydim ama kaçtı heves

Bakın burası çok önemli. Siz nasıl istiyorsanız öyle görmüşsünüz. Eşinizin hatası, henüz çocuk istemediğini size açık açık söylememesi ve siz istiyorsunuz diye korunmaması; sizin hatanız ise ortak karar vermeden eşinizin korunmamasına güvenip hamile kalmanız. Baba olmak istemeyen bir insanı zorla baba yapmaya çalışıyorsunuz.

Adam maddi ve manevi olarak hazır değil belli. Durumunuz iyi değil, işinde sorunları varmış. Belki çocuğuna en iyisini almayı vermeyi düşünüp yetersiz olacağını düşünüyor, hiç sordunuz mu kendisine?
Ha sadece maddi sorunu olmayan ve durumu iyi olanlar mı anne baba olsun, tabi ki değil. Kendini hazır hisseden, çocuğuna bakabileceğini düşünen herkesin anne baba olmaya hakkı var.

Benim eşim de aşırı hevesliydi mesela. İlk doktor randevusunu bile kendi ayarlamıştı, her kontrolde benden önce doktorda olurdu. Abartıp beni bunalttığını hissederdim. Ben soğukkanlı biriyimdir ve çok heyecanlanmadım yalan yok. Her iki hamileliğimde de doğumumda da gayet sakindim.

Daha ortada kese bile yok ve siz aşermişsiniz. Ne hormonu, ne ağrısı sızısı hasta mısınız da adam nasıl oldun diye sorsun size. Hiç merak bile etmeyişine bozulmuşsunuz ama bırakın doktor kontrolüne kendi istediği zaman gelsin yavaş yavaş kabullensin bunu. Biraz kendinizi frenleyin. Herkesi kendiniz gibi hissetmeye zorlamayın. Eşiniz suçlu çünkü çocuk istemediği halde korunmamış ama artık öyle ya da böyle hamilesiniz ve baba olacak. Niye öyle niye böyle... deyip söylenip daha fazla bunaltmayın adamı, zaman verin.

Ben 12 senedir yurtdışındayım ve elli çeşit milletten kadın tanıdım ama hiç aşeren yoktu. Hatta birine şakasını yapayım dedim ama kadına aşermenin ne olduğunu anlatana kadar göbeğim çatladı. Son haftaya kadar çalışır, gider doğururlar ve bir hafta sonra kaldıkları yerden devam ederler.
Çok ilginçmiş aşermenin ne olduğunu bilmemeleri.Çünkü aşermenin bilimsel bir dayanağı var.Bebek anne vücudundan beslenir, annede eksik olan mineral, vitamin, protein gibi şeyler yetersiz kalırsa vücut neye ihtiyacı varsa onu istemeye başlar.Belki de oralardakiler çok iyi besleniyordur sebebi budur. Ülkemizde iyi beslenebilen insan sayısı az sonuçta.Bir de amerikada çekilen bir belgeselde kadınların daha hamile olduklarını bilmeden alakasız yiyecekleri abartılı bir şekilde yediklerini görmüştüm. Sanmıyorum Türk kadınları istisna olsun.

Çok ilginçmiş aşermenin ne olduğunu bilmemeleri.Çünkü aşermenin bilimsel bir dayanağı var.Bebek anne vücudundan beslenir, annede eksik olan mineral, vitamin, protein gibi şeyler yetersiz kalırsa vücut neye ihtiyacı varsa onu istemeye başlar.Belki de oralardakiler çok iyi besleniyordur sebebi budur. Ülkemizde iyi beslenebilen insan sayısı az sonuçta.Bir de amerikada çekilen bir belgeselde kadınların daha hamile olduklarını bilmeden alakasız yiyecekleri abartılı bir şekilde yediklerini görmüştüm. Sanmıyorum Türk kadınları istisna olsun.
Dediğiniz gibi olabilir. Ben aşermedim ve bildiğimiz gördüğümüz aşermeler kış günü erik karpuz aratmak, yada yazın kestane canı çekmek gibi şeyler. Vücudumda kalsiyum eksik, dur hemen yoğurt veya süt ürünü yiyeyim, ya da protein azlığı çekiyorum daha fazla et yiyeyim diye aşereni de ben görmedim.

içinden gelmeyen yapamaz zaten en başta eş seçimimizi yaparken beklentiyi yüksek tutup tercihi zarif erkeklerden yana kullanırsak hiç bunlarla muhatap olmak zorunda kalmayız :KK45:
Zarif mi,o zurefalar kopruyu gecene kadar zurefa ama:)
He kendi bictigi diktigi nakisli gomlegi her karsisina cikan erkege giydiren ve sonra ideali bulmus bulmus hayranlikla bakanlarda kabahat yok mu,elbette var🙄

Dediğiniz gibi olabilir. Ben aşermedim ve bildiğimiz gördüğümüz aşermeler kış günü erik karpuz aratmak, yada yazın kestane canı çekmek gibi şeyler. Vücudumda kalsiyum eksik, dur hemen yoğurt veya süt ürünü yiyeyim, ya da protein azlığı çekiyorum daha fazla et yiyeyim diye aşereni de ben görmedim.

Ya aşerme olayını bizim insanımız şımarıklıktan yapıyor biraz da. Daha 3 gün önce arkadaşımın kocası gece erik bulmaya gitmiş karısına. Epey uzaktaki haldeki anca bulmuş, adam bir sabah işe gidecek. Dünyanın da parasını vermiş o 4 tane eriğe. Nerden biliyorum instagramda paylaşmış. Bir önceki ay da dondurma paylaşmıştı ben aşerince kocam hemen aldı diye. Ben bir kere aşerdim hamileliğim boyunca o da tam aşerme mi emin değilim, kuzenimde televizyon izliyordum. Dizideki kadın portakal soyuyordu, kokusu buraya geldi sanki gibi bir şey söyledim. Nasıl burnumda bir portakal kokusu ama anlatamam. Kuzenim de sen hamilesin Yemen lazım dur evde var getireyim dedi. Hayatımda yediğim en lezzetli portakaldı sanki o da görmesem aklıma gelmezdi. Bir şeyleri canının istemesiyle aşermek birbirine karıştırılıyor bence.

Ben kisin kavun istedim,hem de o zaman kisin kolay bulunmazdi.Ki hic nazli bir tip degilim.Esim bulmus hic alakasiz bir yerde,sarildim kavuna :60:

Sonra hic aklima bile gelmedi,hala pek yemem.
Konuyu okumadim,evet cok cok abartanlar var,naz yapmaya kullananlar var bu gercek.
Ama yine de bir sey var,icine birden bir seyler dusuyor,belki cozulemedi ama var..

Oho siz cok yogun yasiyorsunuz. Esinizin kafasinda ne var bilemeyiz. Ancak ekonomik sorunlarla bogusuyorsa cocuga sevinmemesj normal, maddi sorunlar her konuyu etkiliyor, insanlar intihar bile ediyor yani psikolojiyi cok bozan bir durum. Belki cocuk icin hazir degil, belki cok abarttiginizi dusunuyor. Oturup konusmak mantikli olan, ben olsam sorardim cocuk icin hazir degil miydin, sorun neyse konusalim derdim, agzindan laf almaya calisirdim.

Ya aşerme olayını bizim insanımız şımarıklıktan yapıyor biraz da. Daha 3 gün önce arkadaşımın kocası gece erik bulmaya gitmiş karısına. Epey uzaktaki haldeki anca bulmuş, adam bir sabah işe gidecek. Dünyanın da parasını vermiş o 4 tane eriğe. Nerden biliyorum instagramda paylaşmış. Bir önceki ay da dondurma paylaşmıştı ben aşerince kocam hemen aldı diye. Ben bir kere aşerdim hamileliğim boyunca o da tam aşerme mi emin değilim, kuzenimde televizyon izliyordum. Dizideki kadın portakal soyuyordu, kokusu buraya geldi sanki gibi bir şey söyledim. Kuzenim de sen hamilesin Yemen lazım dur evde var getireyim dedi. Hayatımda yediğim en lezzetli portakaldı sanki o da görmesem aklıma gelmezdi. Bir şeyleri canının istemesiyle aşermek birbirine karıştırılıyor bence.
Vitrin icin yapanlar onlar.
Yoksa nette hamile meyveleri var,istersin gelir bir kac tane,aleme de ilan etmezsin yani.Otur ye iste,enn iyi secimi beeen yaptimmm,enn iyi kocayi benn bullldummm MFO gibi😂😂

Oho siz cok yogun yasiyorsunuz. Esinizin kafasinda ne var bilemeyiz. Ancak ekonomik sorunlarla bogusuyorsa cocuga sevinmemesj normal, maddi sorunlar her konuyu etkiliyor, insanlar intihar bile ediyor yani psikolojiyi cok bozan bir durum. Belki cocuk icin hazir degil, belki cok abarttiginizi dusunuyor. Oturup konusmak mantikli olan, ben olsam sorardim cocuk icin hazir degil miydin, sorun neyse konusalim derdim, agzindan laf almaya calisirdim.
Ooo aksam masumlar apartmaninda guldeninkocasi fenalik geciriyordu sevincten neredeyse😂😂
Onlari gore gore🙄

Bazı kadınlar değer görmüyor hamile kalınca görürüm diye kendilerini avutuyorlar bu da var.
Herkesin yasam hikayesi farklı.
Empati yapmak lazım.
Ne aileden ne eşten değer görmeyen kadınlar var.
Belki cocugum olunca görürüm dedi bilemeyiz.
Ama adam hoduk o ayrı.

Arkadaşlar hepinize merhaba biraz uzun olacak ama yorumlarınıza çok ihtiyacım var o kadar doluyum ki kimselere de anlatamıyorum. Allah'ıma bin şükür ki hamileyim çok mutluydum çok heyecanlıydım öğrendiğim ilk andan beri çok istiyordum kendimi hazır hissediyordum eşimde benim kadar hevesli olmasa da istiyordu veya ben öyle sanıyormuşum. Stresli bir kaç gün yaşadım oldu mu olmadı mı hamilemiyim değil miyim diye belirsizlik araya haftasonu girdi falan zaten normalde de sabırsız bir insanım ama o kadar heveslendim o kadar heycanlandım ki ne bileyim eşimde öyle olsun istedim belki de ilk zamandan yok evham yapıyorsun daha kalbi yok yok bilmem ne sürekli kırıcı konusmalar da bulundu alınmamaya çalıştım . Normal günlerde hiç hevesli değil ya ben çıldırıyorum acaba kesede gözükcek mi acaba öyle mi böyle mi bir hevesle mutluluğumu paylaştım hiç bir tepki yok nötr arada bir ayıp olmasın diye çocuk lafı geçiyordu işte . Severek evlendik çok yollar kateddik ben hiç bir şekilde onu maddiyat olarak zora sokmadım hep bişeyleri idare etmeye çalıştım her konuda destek oldum elimden geldiğince maddi anlamda pek durumumuz iyi değil suan biliyorum ama hep onu motive etmeye çalıştım aşerdiğim şeyi bile söylemedim söyleyemiyorum alamaz üzülür diye . İşlerinde sıkıntılar var ama ben elimden geldiğince hep destek oldum biraz onlara da takık Ne bileyim zaten hormonlarım tavan insan bir ilgi bekliyor nasılsın nasıl geçti günün ağrjn var mı sızın var mı diye . Dün saçma sapan bir konuda kavga ettik bana kes sesini içeri git ben yatıyorum sende hatalarının farkına varırsın belki dedi yattı uyudu. O kadar üzüldüm ki sabaha kadar uyumadım ve en önemlisi bugün doktor kontrolümüz vardı keseyi görecektik kendisi çalışıyordu istese bir yolunu bulurdu gelirdi diye düşünüyorum ama gelmedi tek başıma gittim arkadaşlar göz yaşımı kendim sildim keseyi görünce çok zoruma gitti bide annesini aramış x ile hastaneye gidermisin ben çalışıyorum çok yoğunum diye beni aradılar bende gerek yok dedim yürüye yürüye kendim gittim . Şimdide evde yok arkadaslarıyla gezmeye gitti heralde yüzüne bile bakmadım gerçi kv de yemeğe gitmiştik ordan çıkıp montunu giyip gitti. Ulturason fotoğrafını bile görmedi . Resmen canım yanıyor anneciğimin yanına gitmek ona sarılmak istiyorum bunları haketmiyorum . Ne olursa olsun bir eşin hamile karısını bu denli kırması bana çok acımasızca geliyor...
Ben fazla büyüttüğünüzü düşündüm. Mesela daha ultrasonda keseyi yeni gördünüz ama aserdiginizi bile söylemediğinizi yazmışsınız.
Bir de normal tartışmaları ben hamileyim bana daha iyi davranmalı diye düşünüyorsunuz ama erkeklerin kafası pek öyle çalışmıyor. Bebek doğana kadar hassasiyet çok fazla beklemeyin, anlayamıyorlar baba olacaklarını...

kadının anne moduna girmesi daha bebek rahime ilk düştüğünde başlıyor ama babalar için aynı şey pek geçerli değil onlar ancak doğup biraz zaman geçirdikten sonra babalık moduna giriyorlar. Bi arkadaşım hamile kaldığını ilk öğrendiğinde yanımdaydı eşini aradı hoparlör açıktı inan ben onun eşinden fazla sevindim gibi hissettim yaa hımm hamilemiymişsin gibi laflar 😏 9 ay boyunca da pek modu değişmedi sanırım kadın çoğu kontrolüne tek başına gitti filan. Şimdi çocuk 2 yaşında babası sanırsın o eski adam değil çocuğu için dünyayı yakacak vakit geçirdikçe bağlanıyor babalar çocuklarına sanırım. Birde bende hamileyim sanırsın ben değil eşim hamile bi değişik tavırlar hormonları mı oynuyor nedir onunda bi kilo almalar aşerir gibi canı bişey istemeler 😂 bide normalde hiç yapmadığı şeyleri yapıp söyleyip fazlasıyla üzebiliyor babalık sendromu diye bişeyde var galiba

Adam yontulmamış bir odunsa;

-Evlenince düzelmez
-Çocuk olunca düzelmez

Bu iki şey sihirli değnek değil.

Sizin eşiniz zaten çocuk olmadan önce ideal bir eş değilmiş ki çocuk haberini alınca değişip sizi el üstünde tutup ekstra tepkiler versin. Normal hayatına devam etmiş.

Özel sektörde izin işi sıkıntı. Kontrol randevusuna onunla konuşup ayarlamadıysanız izin alamamasını anlarım. Ona da kendince annem gelsin diyerek çözüm bulmuş. Kalk git kendin dememiş. Bu cümlesi bile onun gözünde size muhteşem bir iyilik gözükmüştür.

Siz de bir anda fazla abartmışsınız. Hamilelik haberi almak çok güzel sağlıkla gelsin inşallah. Ama daha saniyesinde böyle nazlanmalar duygu değişimleri aşermeler de çok normal değil.

Siz bir uçta eşiniz bir uçta. Konuşup anlaşamıyorsunız da. Kolay gelsin.

Bana davranışlarınız abartı geldi. Sanki eliniz kolunuz ayağınüz yok aşerdiğiniz şeyi eşinize söylemenize gerek yok gidip kendiniz alabilirsiniz, ha eşinizden bunun için para istiyorsanız o ilişkiyi bir daha düşünün

Adam çalışıyormuş doktora kendiniz gidebilirdiniz. Doğuma tek gitseniz anlarım bu tavırlarınızı sonuçta hayati tehlike var. Eşinizin sizin kadar sevinmemesine saygı duymalısınız dünyaya her erkek mükemmel baba olmak için gelmiyor. Benim de babam çocuk hiç sevmez başkasının çocuğunu sevdiğini hiç görmedim bana da pek sarılmaz hatta hiç sarılmaz ben onu öyle kabul ettim siz de eşinizi böyle kabul edip geleceğinizi ona göre düşleyin. Eşinizle birlikte olan hayatınıza sadece kendi gözlüğünüzden bakıyorsunuz. Zaten maddi durumunuz iyi değilse neden aşerdiğiniz şeyi gidip satın alamıyorsanız neden çocuk yapıyorsunuz?

Eşiniz hatalarınız olduğunj düşünüyor bence biraz da onu dinleyin hatalarınız neymiş onu öğrenin ilişkinizi düzeltmek adına. Ben sizde sürekli onu yapmıyorum bunu yapmıyorum ama yine de yaranamıyorum diye ağlayan bir kadın görüyorum.

Merhaba, hamilelik kadınlara hormon bombardımanı olduğu için sizin ekstra hassas olmanız çok normal. Aşerme de psikolojiktir diye düşündüm ben eğer bebek çok istediyseniz şu an kendinizi en hamile olarak görebilirsiniz ben yadırgamadım. Ve evet eşiniz sizinle aynı hisleri besleyemez şu noktada onun açısından somut bir şey yok üstelik maddi olarak sıkıntılıymış sanırım. Sizin kadar özenmese bile bebek için sizin hayallerinize, sizin duygularınıza karşılık vermeli diye düşünüyorum. Ben gerektiğinde hiç sevmediğim halde eşimle maç izliyorum heyecanlanmış gibi yapıyorum o sevdiği için, o da aynı şekilde benim sevinip anlattığım şeyler ilgisini çekmese bile ilgili davranıp mutluluğumu paylaşır. Kendi tereddütlü olsa bile sizin mutlu olmanız onu mutlu etmemiş. Belki hazır değildi zorla baba oldu gibi ki bana gelen izlenim o yönde. O yüzden bu hamilelik sürecinde beklentiye girmeyin, üstüne gitmeden bebek fikrine alıştırmaya çalışın. Şu an sorun değil ama bebek doğduktan sonra bu tavırlar devam ederse hem sizin için hem bebek için zor olur. Keşke yapmadaydınız demenin anlamı yok o yüzden bari eşinizi bebeğe yavaş yavaş alıştırın

‘Genç bayan?’ :kusmuk:

Valla benim çevremde çok şükür kadınlara hürmet ve ilgi var. Kimse kendini sevgisiz hödüklere ezdirmiyor. Akrabalarımda da böyle, evlenen arkadaş çevremde de. Şükürler olsun doğduğum ve seçtiğim çevre kaliteliymiş.
Aferin size. Tebrikler 😂 İş hayatınız var mı ki? Çevre deyince seçmediklerimiz de hayatımızda oluyor çalışırken. Komşuları da seçtiniz mi😂

Back
X