Bakın burası çok önemli. Siz nasıl istiyorsanız öyle görmüşsünüz. Eşinizin hatası, henüz çocuk istemediğini size açık açık söylememesi ve siz istiyorsunuz diye korunmaması; sizin hatanız ise ortak karar vermeden eşinizin korunmamasına güvenip hamile kalmanız. Baba olmak istemeyen bir insanı zorla baba yapmaya çalışıyorsunuz.eşimde benim kadar hevesli olmasa da istiyordu veya ben öyle sanıyormuşum.
Adam maddi ve manevi olarak hazır değil belli. Durumunuz iyi değil, işinde sorunları varmış. Belki çocuğuna en iyisini almayı vermeyi düşünüp yetersiz olacağını düşünüyor, hiç sordunuz mu kendisine?
Ha sadece maddi sorunu olmayan ve durumu iyi olanlar mı anne baba olsun, tabi ki değil. Kendini hazır hisseden, çocuğuna bakabileceğini düşünen herkesin anne baba olmaya hakkı var.
Benim eşim de aşırı hevesliydi mesela. İlk doktor randevusunu bile kendi ayarlamıştı, her kontrolde benden önce doktorda olurdu. Abartıp beni bunalttığını hissederdim. Ben soğukkanlı biriyimdir ve çok heyecanlanmadım yalan yok. Her iki hamileliğimde de doğumumda da gayet sakindim.
Daha ortada kese bile yok ve siz aşermişsiniz. Ne hormonu, ne ağrısı sızısı hasta mısınız da adam nasıl oldun diye sorsun size. Hiç merak bile etmeyişine bozulmuşsunuz ama bırakın doktor kontrolüne kendi istediği zaman gelsin yavaş yavaş kabullensin bunu. Biraz kendinizi frenleyin. Herkesi kendiniz gibi hissetmeye zorlamayın. Eşiniz suçlu çünkü çocuk istemediği halde korunmamış ama artık öyle ya da böyle hamilesiniz ve baba olacak. Niye öyle niye böyle... deyip söylenip daha fazla bunaltmayın adamı, zaman verin.
Ben 12 senedir yurtdışındayım ve elli çeşit milletten kadın tanıdım ama hiç aşeren yoktu. Hatta birine şakasını yapayım dedim ama kadına aşermenin ne olduğunu anlatana kadar göbeğim çatladı. Son haftaya kadar çalışır, gider doğururlar ve bir hafta sonra kaldıkları yerden devam ederler.