• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bunu nasıl aşmalı

ferayfusun87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2018
348
403
53
37
merhaba hanımlar. 31 yaşında çalışan bayanım. prestijli ve iyi bir işim var şükür, tırnaklarımla kazarak geldim bu noktaya. üniversite okudum ayrıca yurtdışında da eğitim aldım hep bursla, ayrıca da çalıştım. hep mücadeleyle geçti neyse ki işime kavuştum. çalıştığım işyerindeki diğerleri ise benim gibi değil, elit ailelerden gelmişler hep. hep kolejlerde yabancı okullarda okumuşlar, anne babaları doktor, avukat, mühendis, profesör, emekli vali vs. üst düzey hep. mücadeleyle geçmemiş hayatları daha kolay olmuş. ve ben onların yanında kötü hissediyorum. geçen mezun olunan lise muhabbeti açıldı herkes kolej mezunu, benimki ise taşrada bir lise değişik isimli. br tuhaf hissettim, "acaba elit bir aileden gelmediğimi düşünüler mi" diye düşündüm. biliyorum diceksiniz ki kendinle gurur duy, sen yokluklar içinde gelmişsin sen onladan üstünsün aslında. evet üstünüm ama bilinçaltım inanmıyor buna bir türlü inandıramıyorum. bu aşağılık kompleksini nasıl aşarım ? psikolog çare olur mu ? işimde de etkiliyor çünkü benle aynı konumda olan ama elit aileden gelenleri gözümde büyütüp duruyorum. yardım edin.

Büyük ihtimalle sebebi şu: annem evkadını babam da işçiydi ve ailem okumuş insanların yanında çok eziklenirdi, bir mühendis vardı mesela babam iki büklüm eğilirdi adamın yanında. ben de etkilendim bunlardan bilinçaltıma işledi sanırım nasıl kurtulcam bilemiyorum :KK43:

annem babam okumuşlardan bahsedeken "onlar yüksek, onlar bizden çoook yüksek, onlar üst düzey" felan derlerdi hep. hep böyle konuşurlardı.

Son düzenleme:
Karşı tarafları çok gözünüzde büyütüyorsunuz sanırım. Birazda özgüven probleminiz var.
Ne güzel prestijli bi işiniz varmış! Daha ne?
Böyle düşüncelere devam ederseniz takıntılı hale gelirsiniz.
Ayrıca gözünüzde büyüttüğünüz ‘elit kesim’ de herkesin aşağılayacağını düşünmeyin. Gayet iyi bi eğitim almışsınız ki başarılısınız.
Kendinizi küçümsemeyi bırakmalısınız bence.

Karşı tarafları çok gözünüzde büyütüyorsunuz sanırım. Birazda özgüven probleminiz var.
Ne güzel prestijli bi işiniz varmış! Daha ne?
Böyle düşüncelere devam ederseniz takıntılı hale gelirsiniz.
Ayrıca gözünüzde büyüttüğünüz ‘elit kesim’ de herkesin aşağılayacağını düşünmeyin. Gayet iyi bi eğitim almışsınız ki başarılısınız.
Kendinizi küçümsemeyi bırakmalısınız bence.

ama işte elimde olmuyor bu durum. çocuğun anası babası profesör doktor kendisi kolejde okumuş diyelim, otomatik olarak çok büyütüyorum gözümde çok çok çok yüksekte olduğunu düşünüyorum.

Kolejde okumanin anne babanin avukat vs olmasinin ne sizi onlardan ustun ne de onlari sizden ustun yapar, etiketleri bu kadar önemserseniz hayat boyu mutsuz olursunuz.

merhaba hanımlar. 31 yaşında çalışan bayanım. prestijli ve iyi bir işim var şükür, tırnaklarımla kazarak geldim bu noktaya. üniversite okudum ayrıca yurtdışında da eğitim aldım hep bursla, ayrıca da çalıştım. hep mücadeleyle geçti neyse ki işime kavuştum. çalıştığım işyerindeki diğerleri ise benim gibi değil, elit ailelerden gelmişler hep. hep kolejlerde yabancı okullarda okumuşlar, anne babaları doktor, avukat, mühendis, profesör, emekli vali vs. üst düzey hep. mücadeleyle geçmemiş hayatları daha kolay olmuş. ve ben onların yanında kötü hissediyorum. geçen mezun olunan lise muhabbeti açıldı herkes kolej mezunu, benimki ise taşrada bir lise değişik isimli. br tuhaf hissettim, "acaba elit bir aileden gelmediğimi düşünüler mi" diye düşündüm. biliyorum diceksiniz ki kendinle gurur duy, sen yokluklar içinde gelmişsin sen onladan üstünsün aslında. evet üstünüm ama bilinçaltım inanmıyor buna bir türlü inandıramıyorum. bu aşağılık kompleksini nasıl aşarım ? psikolog çare olur mu ? işimde de etkiliyor çünkü benle aynı konumda olan ama elit aileden gelenleri gözümde büyütüp duruyorum. yardım edin.

Elit aile ne yahu? Gülesim geldi okuyunca. Kimse düşündüğünüz kadar elit değil bu ülkede, emekli valinin de nenesi dedesi tarlada çit sürüyordur zamanında. Boşa takınti yapıyorsunuz

Elit aile ne yahu? Gülesim geldi okuyunca. Kimse düşündüğünüz kadar elit değil bu ülkede, emekli valinin de nenesi dedesi tarlada çit sürüyordur zamanında. Boşa takınti yapıyorsunuz

valla haklısınız da ben bu düşünceleri kafamdan atamıyorum malesef. keşke bi yolu olsa.

Neden böyle hissedysnz onlardan farkınız babanzn işçi olmasımi? Insaat işçilerine bakıp adamlar şaheser yaratior aldıkları asgari ücret sizin tabirinzle üst duzeydeklr iki imza atyr akşama kdr yatış aldiklrı dünya kadar para diip iç cekiorm üzülüyorum adaletsizliğe . Gerçek üst duzey sizsinz. Belki onlar sizin yernzde olsa bu konuma ulasamazlrdi bile. Gururla soyleyn okulunuzu ailenizi.

Yolu onları gözünizde büyütmemek ciddiye almamak sizin işçi babanız ev hanımı anneniz sayesinde siz bu günlere gelmişsiniz onların profesör babası varsa size ne? Sizin işçi babanız varsa onlara ne? Hiç takmayın basit şeyler bunlar ben şuna inanırım ne olursan ol saygınlığını kendin kazanırsın bir insan avukat diye gözümde saygın değildir bence herkesi eşit görmekle başlayabilirsiniz.

Neden böyle hissedysnz onlardan farkınız babanzn işçi olmasımi? Insaat işçilerine bakıp adamlar şaheser yaratior aldıkları asgari ücret sizin tabirinzle üst duzeydeklr iki imza atyr akşama kdr yatış aldiklrı dünya kadar para diip iç cekiorm üzülüyorum adaletsizliğe . Gerçek üst duzey sizsinz. Belki onlar sizin yernzde olsa bu konuma ulasamazlrdi bile. Gururla soyleyn okulunuzu ailenizi.

Teşekkür ederm. yazdığım gibi ailem gözünde çok büyütürdü sanırım ordan geçti bana bu durum . Bir de bu elit aile çocukları baya özgüvenli oluyor. el bebek büyümüş yokluk görmemişler ki. ağaç yaşken eğilirmiş demişler doğru demek ki

Son düzenleme:
Siz daha once bu konuyu actiniz mi?

Siz acmadiysanix baska bir uye bu konunun aynisini acmisti net hatirliyorum.

Sorunuza gelecek olursak;
Psikolog care olabilir

Back
X