- 26 Mayıs 2018
- 348
- 403
- 53
- 37
- Konu Sahibi ferayfusun87
merhaba hanımlar. 31 yaşında çalışan bayanım. prestijli ve iyi bir işim var şükür, tırnaklarımla kazarak geldim bu noktaya. üniversite okudum ayrıca yurtdışında da eğitim aldım hep bursla, ayrıca da çalıştım. hep mücadeleyle geçti neyse ki işime kavuştum. çalıştığım işyerindeki diğerleri ise benim gibi değil, elit ailelerden gelmişler hep. hep kolejlerde yabancı okullarda okumuşlar, anne babaları doktor, avukat, mühendis, profesör, emekli vali vs. üst düzey hep. mücadeleyle geçmemiş hayatları daha kolay olmuş. ve ben onların yanında kötü hissediyorum. geçen mezun olunan lise muhabbeti açıldı herkes kolej mezunu, benimki ise taşrada bir lise değişik isimli. br tuhaf hissettim, "acaba elit bir aileden gelmediğimi düşünüler mi" diye düşündüm. biliyorum diceksiniz ki kendinle gurur duy, sen yokluklar içinde gelmişsin sen onladan üstünsün aslında. evet üstünüm ama bilinçaltım inanmıyor buna bir türlü inandıramıyorum. bu aşağılık kompleksini nasıl aşarım ? psikolog çare olur mu ? işimde de etkiliyor çünkü benle aynı konumda olan ama elit aileden gelenleri gözümde büyütüp duruyorum. yardım edin.
Büyük ihtimalle sebebi şu: annem evkadını babam da işçiydi ve ailem okumuş insanların yanında çok eziklenirdi, bir mühendis vardı mesela babam iki büklüm eğilirdi adamın yanında. ben de etkilendim bunlardan bilinçaltıma işledi sanırım nasıl kurtulcam bilemiyorum
annem babam okumuşlardan bahsedeken "onlar yüksek, onlar bizden çoook yüksek, onlar üst düzey" felan derlerdi hep. hep böyle konuşurlardı.
Büyük ihtimalle sebebi şu: annem evkadını babam da işçiydi ve ailem okumuş insanların yanında çok eziklenirdi, bir mühendis vardı mesela babam iki büklüm eğilirdi adamın yanında. ben de etkilendim bunlardan bilinçaltıma işledi sanırım nasıl kurtulcam bilemiyorum

annem babam okumuşlardan bahsedeken "onlar yüksek, onlar bizden çoook yüksek, onlar üst düzey" felan derlerdi hep. hep böyle konuşurlardı.
Son düzenleme: