Gidin açıkça anlatın durumunuzu,belki istemezler.belki yoğun düğün yapılan bir salondur tutulacak diye istemeyebilir.Ya da uğraşacağım dersen bekleyeceksin dava açmalarını.o tarihte düğün olursa mahkemede işin kolaylaşır aksi halde düğün olmazsa,adam onlar çıktı arkasından biri girdi salonu istedi ,tutuldu diye vermedim benim kaybım var diyecektir ki haklı.bir de mahkeme masrafı ile birlikte ödersiniz o da risk.
Hizmet almadım diyorsunuz da,zaten o yüzden 3 te 1 ödüyorsunuz.Siz sözleşme yaparken o gün o salonu kiralamış sayılıyorsunuz.Yani evi de kiraladığımızda kirayı ödüyoruz ama oturmadım ki demiyoruz onun gibi.
Bir de tek taraflı iptal edince salonun maduriyeti ne olacak?Nasılsa başkası tutar diyorsunuz ama ya tutmazsa?Onlar ''kusura bakmayın çok ihtiyacımız vardı sizden daha çok ücret ödeyen birine salonu verdik sizin gününüzde siz başka salon nasılsa bulursunuz'' dese bu normal miydi?
Sonuçta adamlar normal olarak sözleşme yapmışlar ,siz de hizmet almadım ki ,nasılsa verirsin gibi sözlerden uzak,hatanızı bildiğinizi ama beklenmeyen durumlar olduğunu anlatarak rica edin.