Burdan Aldığım tepkiler !

Çalışmayan adamla evlendim paracı degılım dıyorsun halaaa kpin parasından bahsedıyorsun. Adam 2 işte calışıyor, durumları ıyı destek olurlar para verırler dıye düşünüp işsiz güçsüz adamla nişanlandınız bence ve istediğiniz gibi olmadı sonuç bu? Başka bır acıklama göremıyorum.

Kp in parası pulu kendine. Kadın çalışmasa da olur kimse ayıplamaz. Ancak bir erkek çalışmayıp babasından bekliyorsa her şeyi ki siz de onunla birlik olup bekliyorsunuz bu çirkin bir şeydir. Ha örf adetlere uygun bir şekilde aileler bir araya gelip ufak tefek şeyleri karşılaşabilirler ki biz bunu yapmadık eşimle. Hatta evden ayrılırken anneme biriktiğim paradan artanını bile bıraktım. Sağolsun eşim kendi aldı çoğu eşyayı. Ne ana ne baba desteği görmedik. Bekleyeni de yanlış buluyorum ne yalan söyleyeyim.

Evlilikte imzayi her ne kadar iki kidi de atsa evlenenler aslinda ailelerdir. Yani aileler anlasamazsa iki genc anlassa bile o evlilikte problemler hic bitmez. Kayinvalidenin akli durumunun problemli oldugunu yazmissin. Anladigim kadariyla evlenseniz o aileyle problemlerin bitmeyecek. Nissnlilik donrmi tanima donemidir. Evlilik icin de sadece sevgi yeterli degildir. Bence yol yakinken bitirmek daha kolay. Cunku anlafigim kadariyla siz bu para meselelerini hep yasayacaksiniz. Nisanliyken problem yasaniyorsa evlilikte problemler katlanir.

Anlamadığım şey:Kocan çalışmayınca parada gözüm yok lafı KP vermeyince aynı şekle girmiyor.Cnm kocan çalışsın size baksın kimse size para vermek zorunda değil ki öyle bir devirde değiliz.

Sanki herkesin kayınpederi gelinine sıra sıra bilezikler yapıyor, tepesinden altın yagdırıyor da bir seninki böyle.
Herkesin katlandığı birçok şey var.
Ya katlanacaksın ve milletin cebine ne giriyor ne cıkıyor bakmayı artık bırakacasın ya da yolun gideceksin.
Bir dünya sey yazmıssın kendini acıklamak için ama diğer konuna yazdıklarımla hala aynı fikirdeyim.
Beklentilerini düşür.

Hala aynikonuda takilmis kalmissin. Gorumcem kocasina para yediriyor. Kayinpederin esine paralari yagdirsa esinde hep sana harcasa sana para yedirmis olacak o zaman. Demem o ki damatta disaridan girdi sende disaridan girdi. Ogluda onun evladi kizida. Kizina harcadigi paranin hesabini sanami verecek.
Ayrica nisanlin calismiyormus nerden biliyosun belki kizin daha cok faydasi dokundu o aileye. Sen gala yok sandikti yok ceyizti takilmis gidiyosun. Nisanlinin cebinde para olmamasi kayinpederinin sucu degil tamamen nisanlinin calismamasindan kaynakli. Adam bence cok hakli bende olsam calismayan insana iki iste calisip birde parami yetistiricem. Keyfim kime isterse ona harcarim. Bu durumda kizida esit ogluda. Ikisininde bir faydasi yok. Adam istedigine harciyor. Esinde babasinin parasiyla sana bskrem yiyip altin almayi dusunsun. Evlenincede her ay sana maasiyla altin alir aksamasa bi kurabiye yapar gevinir gidersiniz.
kayinvalidene aklindan sorunlu demissin. Birde ayri sehirllerdesin ayni sehirde olsan anlarim. Masallah daha oralardan dedikodu almis basini gitmis. Nasil bir istibaratsa artik. Cok uzun oldu bence sen ucun bi konu ac geri kalaninida orda tartisiriz.

Ya kızlar nişanlısı vakti zamanında adettendir diye yılbaşında altından ayıcıklı bir kolye falan almış olamaz mı nişanlısına?? Yok oyuncak ayıysa satacağınıza oyuncak kutusuna atsaydınız bi çocuk nasiplenirdi..

Benim bu konuda anlamadigim kizina yapar ogluna da yapmak zorunda mi lafi. Cidden boyle ayrimcilikla karsi karsiya gelseniz uzulmeyecek misiniz? Konu sahibi fazla beklentide o kisim dogru. Fazla gelenekci o da dogru ama bu kisimda uzulmekte hakli. Sonucta burada icini dokuyo gidip de insanlara cebinde bukadar para var puu sana demiyodur.
Diger anlamadigim konu ailesi bir sey yapmak zorunda degil? Kiz ceyizini yapmak zorunda ama erkek tarafi oglunu okutmus vah vah. Zaten bir erkek aileleri cocuk okutuyo masallah. Kiz ceyizsiz gitse ki ceyiz dedigim iki esarp degil malumunuz, laflarindan gecilmez. Simdi yeni moda okuttum kendi evlensin banane demek.
Erkek ailelerinin bu tutumlarini gordukce babamin ayaklarinin altini opesim geliyo. Keske bir de oglu olsaydi da ortalikta mutlu gezen bir gelin olsaydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…