Tüp Bebek Merkezleri Bursa Acıbadem Şahin Tezeroğlu Hastaları Buraya

minikcadımm benimde 7.gün ağrım olmuş ve bir damla kadar kanamam olmuştu...10.gün idrar testi yapıp negatifi görmüştüm ama bak bana şimdi...29.haftadayım...Beklemek çok zor seni çok iyi anlıyorum ama moralin bozulacaksa lütfen yapma test..12.gün git kan testini yaptır..

slm kıslar,bugün 7.günümdeyim.gece tuvalete çıktım kasıklarımda çok ağrım oldu belimden kalkamadım.
belim çok ağrıyo nedense.dua edin bana 9.günde idrar testi yapacağım.

bunlar olabilen şeyler minikcadımm... üzme kendini ve bence test yapma.benim 12. gün 486 kan testimdi ancak idrar çok silikti.boşuna üzme kendini 12. gün sonucun pozitif çıkabilir ve hiç yoktan üzülürsün

pinkim canım nerelerdesin. iyi olduğuna haber verdiğine sevindim canım...
maaşallah hamilelerimiz artıyor günden güne...

balsurattan haberim yoktu çok sevindim. nasıl azmetmişti canım benim demek o da hamile.

bu arada eski arkadaşlar hatırlar susamurum vardı şahin beyde ilk tedavisini yaparken bizim topikteydi oda. sonra 2. tedaviyi de yaptılar kasımda şahin beyde ve o da hamile.

hemde ikiz bekliyor. geçen hafta cinsiyetleri de belli oldu miniklerin. biri kız biri oğlan geliyor hayırlısıyla.

kendi gelir yazar dedim ama vakti olmuyor yoğun çalışıyor oda ben vereyim güzel haberi dedim....

dilkalman canım naslsın? hiç gorusemedik seninle. kızın nasıl? kilosu gelişimi sağlıklıdır inşallah.

isim düşündünüz mü?

minik cadım arkadaşlar haklı hiç acele etme idrar testi için. hamile bile olsan net iki çizgi görme şansın yok gibi idrar testinde.

ben 4 hafta 3 günlük hamileymişim (doğal yolla kaldığım için farketmemişiz o zamana kadar) kan değerim 3353tü ama idrar testinde 2. çizgi çıkmasına rağmen yine bile çoooook belirgin değil hafif daha pembeydi. düşün kanda 3353 idrar da hafif pembe çıkıyor.

o yüzden idrar testi yapıp da kendini de karnında tutunmaya çalışan miniklerini de üzme sakın....

hayırlısı ile inşallah seninde güzel haberlerini alacağız.

gülin.... halide.... ozlem... sizler nasılsınız eskiye dönmeye başlamış ve yeni hamişler.. nasıl gidiyor bakalım.... olumunekankayizsmile

canım çok teşekkür ederim...bizde seni özledik ve merak ettik..nasılsın?nerelerdesin?
çok merak ettirme kendini,arada uğramaya çalış...kendine çok ama çok iyi bak...öpüyorum
ben çok iyiyim canım bebek düşüncesinden uzaklaşmak istiyorum artık savaşmıycam kabullenicem bu durumu 15 yıldır çok uğraştım kazanamadım hayırlısı böyleymiş demekki bu işler nasip kısmet işi ALLAHIM hayırlıysa ver diyordum zaten sağlık olsun sizlerin hamile haberlerinizi almak çokgüzel inanın kendim olmuş gibi seviniyorum hayırlısıyla ve sağlıkla gelsin bebişleriniz kızlar duaalrım sizlerle.belki evlatlık alırız eşim pek istekli değil bakalım nasibimizde neler var hayırlısı hepinizi çok çok öpüyorum canlarım
pinkim çok teşekkür ederiz cnm..bide halide hamile...özletme kendini gir arada cnm...
gelmeye çalışıyorum canım benim çok öpüyorum Şeniz
slm kıslar,bugün 7.günümdeyim.gece tuvalete çıktım kasıklarımda çok ağrım oldu belimden kalkamadım.
belim çok ağrıyo nedense.dua edin bana 9.günde idrar testi yapacağım.
hakında hayırlısı olsun canım panik yapma :1hug:
Şeniz teşekkürler canım momim samurada çok sevindim hayırlısıyla gelsin ikizler selam söyle bizdenvereliniortak

Şeniz

momim merhaba canım...ıyiyim daha doğrusu kızımla beraber iyiyiz...2,5 hafta önce kızımın hareketli ve sağlıklı olduğunu söylemişti Şahin bey..Önümüzdeki hafta kontrole gideceğiz.....Sen nasılsın?Kızımız nasıl?...Ben isim düşünmedim daha...Sen düşündün mü?

Bu arada samura da çok sevindim...Allahım hayırlısı ile bebeklerini kucağına almayı nasip etsin...Konuşursan selamlarımı söyler misin?

dilkalmancim samuruma soylerim selamını... biz yazışıyoruz onunla telefonlarımızda var acil birşey olursa diye

biz çarşamba gittik doktora... iyiydi kızım büyümüş. hareketleri de iyi maaşallah. çok aşırı hareketli değil ama gün içinde sürekli minik minik buradayım diyor bana...
dün ve önceki gün ilk defa hıçkırıp tuttuğunu fark ettim miniğin. sana da oldu mu bilmem. karnım kalp atışı gibi aynı düzende attı sürekli. en sonunda biraz karnımı ovdum geçti miniğin hıçkırıkları çok komikti ama...

şimdilik tahmini doğum tarihi ultrason ölçümlerine göre 21-28 mayıs arası gidip geliyor. son adet tarihine göre olan 1 haziranı bekleyemeyeceğiz herhalde. hayırlısı artık. sağlıklı gelsin kilosunu boyunu tamamlasında ne zaman gelirlerse gelsinler değil mi...

biz isim konusunda birkaç alternatif düşünüyoruz ama kesin karar veremedik. tek isim koyacağız iki isim zor oluyor çocuklara çok gördüm etrafta... kendisininde kolay söyleyebileceği birşey olsun diyoruz.

ela, deniz, aslı, ırmak, dilara arasında gidip geliyoruz eşim bazen ada'da güzel diyor ama bu aralar çok popüler diye ben pek istemiyorum.
en favori olan ela sanırım... bakalım yüzünü görene kadar karar veremeyecekmişiz gibi geliyor...

siz hiç mi alternatiflere bakmadınız. biz en azından arasından seçebileceğimiz birşeyler olsun diye düşünüyoruz yavaş yavaş....

SELAM KIZLAR NASILSINIZ?dilkalmancım momicim iyi olmanıza sevindim samura benden de çok selam söleyin çok sevindim onada allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inş...bnm miniğimde 7 haftalık oldu bgn:)))biras daha büyümüş bidahaki gidişte kollarını bacaklarını görücekmişiz:))) dünden beri tansiyon yüksekliği yaşıodum bgn gittim burdaki doktoruma 10 gn takip edelim snra gel duruma göre kardiyolojiye yönlendiririm seni dedi...biara yine böle yüksekti 1 ay ilaç kullanmıştım düzelmişti inş bi sorun çıkmaz...

çok teşekkür ederim umarım herşey dilediğimiz gibi olur. ama emriyo transferi de 1e düşürüldü tam tüp bebeğe geçerken bu da biraz üzdü hayırlısı bakalım

Tüp bebekte hekimler bölündü
4 Mart 2010 21:33
Riskli olduğu gerekçesiyle ikiz, üçüz gibi çoğul gebelikleri önlemek isteyen bakanlık, tedavide kısıtlamalar getirdi. Bazı doktorlar ve hastalar itiraz etti

Sağlık Bakanlığı’nın tüp bebek uygulamalarıyla ilgili hazırladığı yeni yönetmelik tartışma yarattı. Çoğul gebelikleri (ikiz, üçüz gibi) önlemek amacıyla embriyo transferinde sayıyı kısıtlayan yeni yönetmeliğe göre, ilk denemede sadece tek embriyo transfer edilecek. Çift embriyo transferi ancak ikinci ve üçüncü denemeler ile kadının yaşı 35’ten büyükse mümkün olacak.

Halen yürürlükteki uygulama 35 yaşının altındakilere üç embriyo transferine izin veriyordu. Bazı doktorlar, ilk denemede tek embriyo transferinin tüp bebek uygulamasında başarı oranını düşüreceğini belirtti. Bazı doktorlar ise, düzenlemenin genel toplum sağlığı açısından gerekli olduğunu söyledi.

Hastalar ise yönetmeliği tepki gösterdi. Türkiye’de her 100 çiftten 15’inin çocuğu olmuyor. Yılda 40 bin çift, tüp bebek deniyor. Her yıl 6 bin tüp bebek dünyaya geliyor. Bakanlığın hazırladığı yeni yönetmeliğin düzeltilmesi için bakanlığa başvuran infertilite dernekleri, yönetmeliğin bu şekliyle çıkması halinde yasal yollara başvuracaklarını açıkladı.

‘Bireysel tedavi’

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil, yaşa göre embriyo sayısına sınırlama getirilmesinin yanlış olduğuna dikkat çekti. Her yaş grubundaki hastanın aynı durumda olamayacağına dikkat çeken Prof. İtil, şunları söyledi: “32 yaşındaki her kadın aynı hormonal değerlere veya rahim yapısına sahip değildir. Birinde tek embriyo transferi yeterli olurken, diğerinde olmayabilir. Bu yeni uygulama tedavinin bireyselleşmesini önlüyor. Tüp bebek tedavisi bireysel bir tedavidir. Hastanın durumuna göre bir, iki, üç embriyo transferine izin veren dünyada birçok protokol var. Ama bizdeki yönetmelik hiçbirine uymuyor. ABD ve İngiltere’de bu şekilde bir sınırlama yok. Sadece İskandinav ülkelerinde var” dedi.

‘İkiz gebelik kontrolsüzlükten’

İtil, “Embriyo transferi belki ikiz gebelikleri artırıyor ama başarı oranını da artırıyor” dedi. İtil, şöyle devam etti: “İkiz gebeliklerin artmasının asıl nedeni kontrolsüz aşılama yöntemleridir. Çoğul gebelikler yumurtalık sitümülasyonuyla (uyarılmasıyla) artıyor, embriyo transferiyle değil. Çoğul gebeliklerin ve erken doğumun önlenmesi ile prematür bebeklerin daha iyi tedavi olanaklarına kavuşması istenilen hedefler ama bu hedef için bu kadar ağır yaptırımlar konması doğru değil. Bu uygulama hastaları mağdur edecek.”

‘Kısırlık tedavisi bir haktır’

Üreme Tıbbi Derneği Başkanı ve Avrupa İnsan Üremesi ve Embriyolojisi Derneği (ESHRE) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Timur Gürgan şunları söyledi: “Biz de çoğul gebeliklerin artmasını istemiyoruz ama genç kadınlara tek embriyo transferi getiriliyor. Bu iki embriyoya dönüştürülmeli. Bakanlık yasaklamalar yapacağına önce ikiz gebelikleri, hastalara kaç embriyo transfer edildiğini takip etmeli. Yeni yönetmelikte hastaların aleyhine sakıncalı maddeler var. Kısırlık tedavisi insanın en temel haklarından birisidir.”

Yeni yönetmelik şöyle: “Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.”

Doktorlardan farklı bakış

Yeni yönetmeliği destekliyorum

Prof. Dr. Neşe Kavak: (Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı): “Yeni yönetmelikle alınan karar Türkiye için önemli bir aşama. Bence bu tip girişimleri cesaretlendirmek lazım. Bakanlığın hazırladığı yeni yönetmeliği doğru buluyorum, destekliyorum. Embriyo transferini kısıtlamak tabii ki merkezlerin başarısını düşürecektir ama böyle olmasının genel toplum sağlığı açısından yararı var.”

Olayın rant yönü var

Dr. Erdal Budak: (IVI Tüp Bebek Merkezi Direktörü): “Artık çoğul gebelikleri arzu etmiyoruz. İkiz gebelikler her zaman risklidir. Bunun üzerindekiler oldukça tehlikeli gebeliklerdir. Tüp bebekçiler bu yönüyle ilgilenmiyorlar çünkü olayın rant yönü var. Bir embriyo çok zorlayıcı bir sınır olabilir ama iki embriyo sınır olmalı. Sağlık Bakanlığı biraz fazla sınırlama getiriyor gibi gözüküyor.”

Gebelik oranı düşer

Dr. Bülent Urman: (Amerikan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Direktörü): “Yeni yönetmelikle birlikte belki ekonomik kayıplar engellenecek ama ciddi gebelik oranı kaybı da olacak. İki embriyodan bire inilmesi gebelik oranlarını yüzde 30 - 40 düşürür. Devlet katkısından yararlanmak isteyenler ceplerinden ödeme yapmak zorunda kalacaklar. Bunlar yönetmeliğin eksi tarafları. Artılar ise çoğul gebeliklerin engellenmesi. İki embriyo transferine izin verilmeli. Embriyo kalitesi iyi olan genç hastalarda tek embriyo olabilir.”

Seçilmiş vakada olur

Prof. Dr. Cem Fıçıcoğlu: (Yeditepe Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı): “Çoğul gebelikler, yenidoğan yoğun bakıma ihtiyacı artırması ve risk oluşturması açısından istenilmeyen bir şey. Ama embriyo transferinin hastaların hiçbir özelliği dikkate alınmadan sınırlandırılması da gebelik oranları düşürecektir. Tek embriyo transferi ancak seçilmiş vakalarda yapılabilir. Tek embriyo transferi yapılan hastalarda başarısız olunması halinde devlet diğer denemeleri karşılamalı.”

HASTALAR: YURtDIŞINA MI GİDELİM?

Gürol Kayım: “Tüm dünyada birden fazla embriyo koyulurken, bu ne demek oluyor? Yurtdışına mı gitmemizi, Kıbrıs’a, Girit’e mi yönlendirmek istiyorlar? Çocuk sahibi olmak istiyoruz. Yasak bir şey yapmıyoruz. Çocuk sahibi olma şansımızı azaltmaya hakları yok.”

Aytül Naldemir : “Genelgeyi şiddetle kınıyorum. SGK’nın tüp bebeğe desteği zaten çok az. Çok maliyetli bir tedavi ve orta halli insanlar olarak birikim yapıp denkleştirdik diyelim, bu defa da genelgeye takılıp şansımızı düşürüyor. Bu genelgeyle umutlarımızı kırmayın.”

AKDAĞ: HEM ANNE HEM ÇOCUK İÇİN

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tüp bebek işleminde embriyo transferinin teke indirilmesiyle ilgili soru üzerine şöyle konuştu: “O hususlardaki propaganda annelerden değil belki bu merkezlerin bir kısmından geliyor. Biz bunu anne ve bebeğin sağlığı için yapıyoruz. Fazla embriyonun anne rahmine konulması çoğul gebeliklere yol açıyor.

Bu hem anneyi hem de çocuğu tehdit eder. Bu bilim adamlarıyla birlike alınmış bir karardır. İkiz bebeklerde ölüm oranı yüzde 20’nin üzerine çıkıyor. Yaşasa bile daha sonra yaşamını sıkıntıya sokacak rahatsızlıklar yaşanıyor.”

sadece anne olmak istiyoruz başka ne istiyo olabilirizki.maddi destekde istemiyoruz.bu ülkede ne doğru düzgün yapılıyoki bu yönetmelikde düzgün çıksın.sağlık bakanına teşekkür ederiz doğrusu sağlığımızı düşünmüş ama önce tüp bebek tedavilerini ücretsiz yapsa sonrada bizlere psikololjik destek için yardımda bulunsa daha iyi olur.ben sokaklara çıkamıyorum insanların karınlarına bakamıyorum üzülmemek için.hatırlamamak için bunları biliyomu acaba.eğer ikiz gebelikler tehlikeliyse ben isteyerek sağlığımı tehlikeye atabilirim doğrusu bebek sahibi olmak için.buna sadece ben karar verebilirim.ne sağlık bakanını ilgilendirir bu durum nede başka hiç kimseyi.gerekirse yurt dışına gider yine yaptırırm.nasıl engellicekler.sadece insanların daha çok acı çekmelerini sağlıcaklar.hayırlısı olur umarımmm herkez için...

kesinlikle haklısın canım.hemen bir yerlere itiraz edelim ben tüp bebeğe başvuracaktım bu ay ama açıkcası beklemeyi düşünüyrm şimdi.kendilerinin başına gelmediği sürece anlayamazlar bizleri.evlat sahibi olamamanın bizi nasıl etkilediğinden habersizler mi bu insanlar nasıl bu şekilde bir karar çıkar ya.2 tane embriyo transferini mantıklı buluyrm.1 taneyle nasıl olcak yaaa?

guleysa....tek bildiğim bişey var bu derdi çekmeyen bilemez.rabbim kimseyi evlat hasretiyle sınamasın,kimsenin kucağına, karnına boynu bükük baktırtmasın.ben geçen gün dilekçe gönderdim heryere ,8 martada gönderin diyodu kızlar ama o kadar moralim bozukki nete şöle bi bakıp çıktım.hiç bişey yapmak içimden gelmiyo.

tüp bebeğe başlama konusun da beklemekle doğru karar vermişsin canım.bence biraz beklemeli.çünkü yasa yeni çıktı bi sular durulsun bakalım.bende bekliyorum yaz haziran falan başlarım diyodum ama korkuyorum bide yasayı çekerlerse falan madur olmakda var.sadece allah yardımcımız olsun...

kızlar kimse uğramıyomu artık buraya...ne bi ses var ne bi yazııı :)
hamişler ne haber veriyonuz ne bilgi.biz güzel haberlerinizi bekliyoz.
herkeze slm...

kızlar slm hepinize...ben nihayet yan daireye taşındım..netim o yüzden yoktu..neyseki kavuştum...cumartesi gittik ş. beye kontrole..benimki tavşan gibi zıplıyordu çok şaşırdım...ellerini ayaklarını parmaklarını tek tek gösterdi şahin bey..tarama testi içinde kan verdim ...bir hafta içinde sonuç çıkıcakmış..dua edinde ondanda yırtayım kızlar..
geçmişi çok hızlı okudum...susamurunu geçen konuşuyorduk..hamile olduğuna çok sevindim yaa..darısı diğer arkadaşlara inşallah..momi cnm bende ela ismini diyecektim sana..gayet güzel bir isim..hem söylemeside kolay..hayırlısı olsun cnm...
diğer kızlar sizler nasılsınız bakalım..tek tek saymıyorum..sihirim cnm ben taşınırken yormıcam dedim kendimi ama baya yordum aslında ..ama şahin beye gittiğimde korkarak gitmiştim açıkçası kan pıhtısı büyümüş diyecek diye ama kaybolmuş şükür..şimdilik bi problem yok yani..sizinde güzel haberlerinizi duyarsam çok daha iyi hissedicem kendimi..

yeni evinde güle güle otur canım.bebişin hayır uğur getirsin evine inşallah.neyse sorun yok ya kızmıyorum sana :) bebişin iyi olsun sen iyi olda.gerisi önemli değil.justing... neden bilmiyorum ama hep kızın demek geliyo içimden acaba kızmı.ayyyy çok merak ettim şimdi...onu öğrenmeyede az kaldı...iyi aberlerini bekliyorum.

selam kıslar dün test yaptırdım 294 vee hamileyim çook şükür.
darısı bekleyenlerin başına,inşallah sağlıkla kucağımısa da alırıs..

selam kıslar dün test yaptırdım 294 vee hamileyim çook şükür.
darısı bekleyenlerin başına,inşallah sağlıkla kucağımısa da alırıs..

hayırlı uğurlu olsun canım...ne güzel bi sürü hamilemiz oldu.sırada bizlere geliyo.hayırlısıyla rabbim yüzünüde gösterir inşallah.allah sevincini daim etsinnnnn....

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…