- Konu Sahibi handan1976
-
- #9.401
arkadaslar yenı tedavıye baslıyan arkadaslar ilaclar ne kadar tutuyorrrr....ve hastaneden ne kadar ıstıyorlar nettt...ona gore hazırlanmak ıstıyorummm tşk ederım cvp veren ark...
arkadaşlar transferden sonra kanaması olan oldumu hiç,transferimin ikinci günü lekelenmem oldu sonra pembe bi akıntı zaman zaman kırmızı dr.sordum olabilir dedi ama içim hiç rahat değil
canım ben yeni tedavi oldum transferim pazartesi oldu,ilaçlarım 2000 civarında tuttu 3500 tedavi 2000 pgt benim eşimde kromozom bozukluğu vardı o nedenle pgt de yapıldı.ama ilk denememde ilaçlarım 13oo civarındaydı tedaviye göre ilaç ücreti değişiyo.Allahım yardımcın olsun inşallah,hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.
şahin bey ilaçların 1000 tl tutacağını söylemişti bize...
canım ben yeni tedavi oldum transferim pazartesi oldu,ilaçlarım 2000 civarında tuttu 3500 tedavi 2000 pgt benim eşimde kromozom bozukluğu vardı o nedenle pgt de yapıldı.ama ilk denememde ilaçlarım 13oo civarındaydı tedaviye göre ilaç ücreti değişiyo.Allahım yardımcın olsun inşallah,hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.
bozma moralini arkadaşım hayat devam ediyor..ben de yarın başlıycam ama şimdiden senin gibi mutsuz ve umutsuzum sanki..kaç gündür sınav stresiyle adetim gecikip te sanki hamileymişim gibi havaya girmiştm..olur ya belki de o hikayelerde tam tüp bebeğe gideceği ay hamile kalmış diye anlatılanlardan olur da,tüp bebeğe gitmekten ben de kurtulurum sanmıştım..bi taraftan da bi umutsuzluk,nası olsa böyle bi hikaye benim başıma gelmez deyip, gebelik testi bile yaptırmadım..öyle karışık duygular ki bunlar..kaldırabilmesi,ayakta durabilmesi çok zor...tedaviye bu psikolojiyle 1-0 yenik başlıyorum..yarın gidiyoruz bursaya...nihayetinde adet oldum çünkü..şahin beyden öncelikle psikolog,akupunktur ne varsa psikolojimi düzeltcek bi tedavi uygulayın önce diye istekte bulunucam:)yoksa sanki bi prosedürü yerine getiriyormuşum gibi gidip gelicem tedaviye..arkadaşlar bugun sonucumu aldım 17.76 çok cnm sıkkın 2.denemede hüsran iki gün sonra tekrar teste çagırdı sahin bey böyle degeri olupta katlayanlar varmış artık hiç bişeye inanmıyorum gecen yılda kalp atışı olcak diye bekledik ama boş adetimi bekliyorum tek tesellim dondurulmus embriyolarım var
arkadaşlar bugun sonucumu aldım 17.76 çok cnm sıkkın 2.denemede hüsran iki gün sonra tekrar teste çagırdı sahin bey böyle degeri olupta katlayanlar varmış artık hiç bişeye inanmıyorum gecen yılda kalp atışı olcak diye bekledik ama boş adetimi bekliyorum tek tesellim dondurulmus embriyolarım var
Canım ilaç programı verdiler bana 4 günlük üzerinde her gün ne kadar doz iğne yapcağımı gösteriyor.5. gün de hastaneye kontrole gidiceğim yazıyor.
Aynen ben de çok yıprandım doktor kontrol derken zaman nasıl da geçmiş geriye dönüp bakınca hüzünleniyor insan.Rabbim sabrını verıyor ama zaman zaman inişler çıkışlar olsa da kader deyip vardır zmanı deyip yaşıyoruz.Dualar namaz inanç olmasa bu yük nasıl kaldırılırmış bilmem.Yine de şükür halimize vardır hikmeti, önemli olan sabretmek pes etmemek, elimizden geleni yapalım biz Allah ol dediğinde olur inşaallah...
Bu arada ben aşılama için de aynı iğneleri kullanmıştım o zmanki drum demiştiki yumurtalıklar uyarıldıgı için ani hareketler yapmasan ağır kaldırmasan ıyı olur bir de tuzlu yemesen demişti, çok memnundum o drumdan ama yapacağı birşey kalmadı oyüzden tüp bebeğe geçmemizi tavsiye etti..
İnşaallah hamile kalırız ve inşaallah kucağımıza alırız sağlıklı bebeklerimizi büyütür hayırlı evlatlar olarak yetiştiririz.Dualarımızda bizim gibi olanları unutmayalım. canım bende şimdi ignelere basladım 3 gun gobekten ılac verdıler daha sonrakıler oraya gıttıkce anlatıcaklar....herseyde vardır bır hayır basladık allah sonunu ıyı getırır inşşş senden fiyat olarak ne ıstedıler canım sadece hastaneee.....ilaclarım 1000 lirayı gecıyor bze ait ama hastane ne kadar alıcak...gorusmek uzere buradan bırbırımızı takıp etmek bıle ınsana sevınc verıyor allaha emnet ol inşş gorusuruzz.....
Canım yazamadım kusura bakmabiizm ilaç fıyatını çok yuksek doz gerekmediği için 1000 tl de sabıtledı dr.3 kutu 300 lukten sonra gerken 2 kutu 300 lüğü hastaneden verdiler.
Bu akşam çatlatma iğnemi de oldum..çarşamba tekrar gidicez kısmet olursa sabah yumurta toplama işlemi için herşey yolunda gider inşaallah..Çok endişeliyim, duygusalım ama sabırlı ve güçlü olmamız lazım hep bunu telkin edıyorum kendıme...Sen naptın peki?
sagol cnm yine yola devam edicez ama kırgın,yorgun,umutsuz ne yapalım bizimde imtihanımız böyleymiş.ben kendimi toplamadan gitmeyi düşünmüyorum sen bilirsin ama ben seni daha tedaviye hazır görmedim seninde benim gibi gönlün kırık ben kendimi toparladım dediğim zaman gittim yine negatif artık karar vermişsin yinede sen bilirsin.bozma moralini arkadaşım hayat devam ediyor..ben de yarın başlıycam ama şimdiden senin gibi mutsuz ve umutsuzum sanki..kaç gündür sınav stresiyle adetim gecikip te sanki hamileymişim gibi havaya girmiştm..olur ya belki de o hikayelerde tam tüp bebeğe gideceği ay hamile kalmış diye anlatılanlardan olur da,tüp bebeğe gitmekten ben de kurtulurum sanmıştım..bi taraftan da bi umutsuzluk,nası olsa böyle bi hikaye benim başıma gelmez deyip, gebelik testi bile yaptırmadım..öyle karışık duygular ki bunlar..kaldırabilmesi,ayakta durabilmesi çok zor...tedaviye bu psikolojiyle 1-0 yenik başlıyorum..yarın gidiyoruz bursaya...nihayetinde adet oldum çünkü..şahin beyden öncelikle psikolog,akupunktur ne varsa psikolojimi düzeltcek bi tedavi uygulayın önce diye istekte bulunucam:)yoksa sanki bi prosedürü yerine getiriyormuşum gibi gidip gelicem tedaviye..
Canım yazamadım kusura bakmabiizm ilaç fıyatını çok yuksek doz gerekmediği için 1000 tl de sabıtledı dr.3 kutu 300 lukten sonra gerken 2 kutu 300 lüğü hastaneden verdiler.
Bu akşam çatlatma iğnemi de oldum..çarşamba tekrar gidicez kısmet olursa sabah yumurta toplama işlemi için herşey yolunda gider inşaallah..Çok endişeliyim, duygusalım ama sabırlı ve güçlü olmamız lazım hep bunu telkin edıyorum kendıme...Sen naptın peki?
canım sagolasın guzel dıleklerın ıcın duaların ıcın allah razı olsun.....bende carsamba gunu gıdıcegım nasıpse benımde ılacım bıttı bugun hastaneden aldım bır tane bu yumurta catlama ıgnesı hangısı...sanırım ben daha ondan vurulmadım....gonal cetradıte vuruluyorum..hadi bakalım hayırlısı olur inş canım hepımıze maddı ve manevi allah kolaylık versın inşşş...hayırlı olur inş.. bızım ıcın haberlerını beklıyorum hayırlısıylaaa.....
Canım testım cumartesı olucak ama umutsuzum cunku transferın ıkıncı gununden berı kanamalarım oluyo dun ıgne yaptılar kanama durmustu bugun yıne basladı rabbım kımseyı evlatsız bırakmasın ınsallah dua edrrken tum evlat ısteyenlere edıyorumyanlızca kendıme ıstemıyorum rabbım dualarımızı kabul eder ınsallahmelek nasılsın? daha sonucun belli olmadı değil mi? bekliyorum hayırlısıyla hamile olmanı. olumsuzlukları duyunca üzülüyorum.
canım dur belki katlanırumudunu yitşrme hemen inşallah hakkında hayırlısı olur.
ezine canım psikoloji çok önemli lütfen önce sen inanmalısın. ben de ne acılar yaşadım ama hep inandım bebeğim benimle olucak dedim
evet belki de hazır olmadan başladım ve gerçekten de ilk görüşme kabus gibi gitti..şahin beyin karşısında oturup birden ağlamaya başladım..hiç böyle planlamadığım halde..sanırım o da kötü bi gün geçirmişti..ilacın dozu geçen tedavilere göre artmış bi şekilde başladı ben de,bu sefer neden böyle yüksek dozla başladık dedim,bana güldü,ben bu sefer yanlış bi şey mi sordum neden güldünüz dedim,o da açıklamam izin verirsen açıklarım falan dedi.yani ben onu yanlış anladım, o da beni ve bunun gibi örnekleri adamın bana söylediği her şeyi ,belki de ağladığım için( sen nasıl ebelik yapıyosun bu şekilde vs dedi mesela)yanlşış anlayıp kafamda büyüttüm..ve eşime ben bu doktordan hiç mi hiç elektrik almadım,çok antipatik davrandı bana,ben ona hesap mı sordum sanki de bana neden bu dozla başlıyoruz diye sorunca güldü,benim mesleğimi nasıl yaptığımla bu durumun ne ilgisi var diye daha da çok ağladımsagol cnm yine yola devam edicez ama kırgın,yorgun,umutsuz ne yapalım bizimde imtihanımız böyleymiş.ben kendimi toplamadan gitmeyi düşünmüyorum sen bilirsin ama ben seni daha tedaviye hazır görmedim seninde benim gibi gönlün kırık ben kendimi toparladım dediğim zaman gittim yine negatif artık karar vermişsin yinede sen bilirsin.
Canım testım cumartesı olucak ama umutsuzum cunku transferın ıkıncı gununden berı kanamalarım oluyo dun ıgne yaptılar kanama durmustu bugun yıne basladı rabbım kımseyı evlatsız bırakmasın ınsallah dua edrrken tum evlat ısteyenlere edıyorumyanlızca kendıme ıstemıyorum rabbım dualarımızı kabul eder ınsallah
evet belki de hazır olmadan başladım ve gerçekten de ilk görüşme kabus gibi gitti..şahin beyin karşısında oturup birden ağlamaya başladım..hiç böyle planlamadığım halde..sanırım o da kötü bi gün geçirmişti..ilacın dozu geçen tedavilere göre artmış bi şekilde başladı ben de,bu sefer neden böyle yüksek dozla başladık dedim,bana güldü,ben bu sefer yanlış bi şey mi sordum neden güldünüz dedim,o da açıklamam izin verirsen açıklarım falan dedi.yani ben onu yanlış anladım, o da beni ve bunun gibi örnekleri adamın bana söylediği her şeyi ,belki de ağladığım için( sen nasıl ebelik yapıyosun bu şekilde vs dedi mesela)yanlşış anlayıp kafamda büyüttüm..ve eşime ben bu doktordan hiç mi hiç elektrik almadım,çok antipatik davrandı bana,ben ona hesap mı sordum sanki de bana neden bu dozla başlıyoruz diye sorunca güldü,benim mesleğimi nasıl yaptığımla bu durumun ne ilgisi var diye daha da çok ağladım(halbuki hiç böyle başkalarının karşısında ağlıyabilen ya da kapris filan yapan bi tip değilimdir..eşim de sen aylardır araştırmıyomusun bu adamı ve hastaneyi,imsi başka hangi hastanede var,ya da başka kim bu adam için kötü demiş ki internetteki yorumlarda deyince,bitmiş bi psikolojiyle iğneleri yapmaya başlıyarak tedaviye start verdik..hastanedeki psikologla görüşmek istedim,ona da cuma için randevu alamadık..hoş şahin beye göre daha ne durumda olanlar var ,ben 3 aşılama 2 tüp bebek geçirmiş olmayı fazla dramatize ediyomuşum manasında konuştu ama..neyse sonuç olarak bir de ultrason muayenesinde polip benzeri bir şey gördü..zaten daha önce de küçük bi polip alınmıştı,tekrarlayabilirmiş..eğer cuma günü yapacağı tetkikte polip olduğuna karar verirse,alacak ve tedavi bu ay yarım kalacak önümüzdeki ay devam edecek..eğer polip değilse bu ay yaparız tüp bebeği dedi..neyse umarım başınızı çok şişirmemişimdir..biraz da hormonal olarak adetli olduğum günlerde psikolojim bozuk oluyor sanırım..doğru karar verdiğimi bi kere daha sizlere teyit ettirmek için yazdım bunları size..şahin beye hepiniz güveniyosunuz, ben iyi bi hastane ve doktor seçtim şimdi demi?umarım sorun bendeyse de,cuma gününe kadar , dışardan dağılmış vaziyette görünen psikolojimi toparlar,herşeye yeni ve güzel bi başlangıç yapabilirim..
canım sagolasın guzel dıleklerın ıcın duaların ıcın allah razı olsun.....bende carsamba gunu gıdıcegım nasıpse benımde ılacım bıttı bugun hastaneden aldım bır tane bu yumurta catlama ıgnesı hangısı...sanırım ben daha ondan vurulmadım....gonal cetradıte vuruluyorum..hadi bakalım hayırlısı olur inş canım hepımıze maddı ve manevi allah kolaylık versın inşşş...hayırlı olur inş.. bızım ıcın haberlerını beklıyorum hayırlısıylaaa.....
Çatltama iğnesi pregnly canım doğru yazmamış olabilrim ama..Bugün yumurtalarım toplandı. kasıklaırmda bay bir ağrı var yarın tel ile haber verceklermiş embriyoların kaliteleri hakkında..
Bu arada hastane gerçekten güzel.Sabah gittiğimizde bize bir oda verdiler orda tüm hazılıkları yaptık.Yatağa yattım yatakla birlikte ameliyathaneye aldılar, uyandığımda yine o şekilde odaya getirildim.İşlemi duymadım doğal olarak ama uyandıktan sonra hafif kanama ve sancım oldu. Sancı hala var ama geçecek inşaallah..
Değişik duygular Allah yardımcımız olsun en hayırlı en kısa zamanda kavuşalım yavrularımıza.
Bugn çıkarken muayaen geldiğimde gördüğüm bir hamile bayan vardı onunla karşılaştım baktım biraz zayıf gibi geldi sonra bir baktımki ellerinde bir bebek meğer doğmuş yavruları..Ne güzel bir manzaraydı...Allahım bize de nasip etsin tüm isteyenlere inşaallah..
Çatltama iğnesi pregnly canım doğru yazmamış olabilrim ama..Bugün yumurtalarım toplandı. kasıklaırmda bay bir ağrı var yarın tel ile haber verceklermiş embriyoların kaliteleri hakkında..
Bu arada hastane gerçekten güzel.Sabah gittiğimizde bize bir oda verdiler orda tüm hazılıkları yaptık.Yatağa yattım yatakla birlikte ameliyathaneye aldılar, uyandığımda yine o şekilde odaya getirildim.İşlemi duymadım doğal olarak ama uyandıktan sonra hafif kanama ve sancım oldu. Sancı hala var ama geçecek inşaallah..
Değişik duygular Allah yardımcımız olsun en hayırlı en kısa zamanda kavuşalım yavrularımıza.
Bugn çıkarken muayaen geldiğimde gördüğüm bir hamile bayan vardı onunla karşılaştım baktım biraz zayıf gibi geldi sonra bir baktımki ellerinde bir bebek meğer doğmuş yavruları..Ne güzel bir manzaraydı...Allahım bize de nasip etsin tüm isteyenlere inşaallah..
evet canım bende ondan aldım ama daha vurulmadım...bende cmts vurulucam sanırım... hemsirede dedı yumurta toplama bana adet sancı gıbı bır agrı olur dıye dayanalmaz bır agrımı yoksa agrı kesıcılerle gecıstırıyomusun .....bırde merak ettıgımm yumurta toplama işleminden sonra ne zaman transfer olunuyorr...ben cuma gıdıcem yınee o gun kesın soylıcekler yumurta toplama işlemi hangi gunn...bende muayene salonunda goruyorum hamıle bayanları cocugu olmus olanları ıcımden de hep dua edıyorum allahım hayırlıylsa nasip bızlere dıye..coook guzel bır duyguuu inş buradakı tum arkadasların sevınclı haberlerını duyarızz...tek embrıyomu olucak senın canım ...yas kactıı...allah dualarımız kabul etsınnnn kendıne ıyı bakkk...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?