- Konu Sahibi handan1976
-
- #9.961
merhabalar bende şahin beyin hastasıyım. 23 ocakta benimde test günüm.size kaç embriyo konuldu acaba???ben 27 yaşındayım ilk tüp bebek denemem ve tek embriyo konuldu...
bekleyemem diyorsan bugün yada yarın test yaptırabilirsin.. 10. gün belli oluyor zaten..
bıldıgım kadarıyla 34 yas altı tek emrıyo... yasal olarak boyle
Ben 30 yaşındayım canım. Geçen 3. denememizi yapmıştık. 2 embriyo transfer edildi
korkudan yapamıyorum am haklısın çıkarr degilmi??idrarsa çıkarmı acaba 11. günü yarın yani??
arkadaşlar aranızda şahin zeterogluna gidip, ilk tüp bebekte hamile kalan yokmu merak ediyorumm??
yada kaç embriyo daha iyi??ben şahin beye 2 tane istiyorum dedim olmaz dedi.yaşın çok küçük dedi,
ve senin durumun farklı dedi, birinci çocugun olmuş dogal yollarla dedi.
histereskopi önerirse yaptır arkadaşım.. olumsuz sonuçlardan sonra mutlaka rahim içine bakılması gerekiyor,maddi olarak çok yüksek bir miktar isterlerse üniversite hastanesinde yaptırabilirsin... ben daha denemeye başlamadan yaptırdım,çok kolay bi işlem.. dondurulmuşun varsa bence hemen dene,zaten fiyat olarak sadece tranfer ücreti vereceğinden maddi anlamda çok yormaz seni. hem ilaç falan da kullanmayacağın için daha rahat olursun..ama dondurulmuşlarla olmazsa da git başka yerde şansını dene derim,ben yaptıracağım ilk denemeyi ama olmazsa farklı bir merkez düşünüyorum..
şahin bey çok iyi bir doktora benziyor.. ama tüp bebekteki başarı oranı genelde hastanenin laboratuvarı ve iyi bir uzman embryolog tarafından yapılıyor olması ile alakalı.. yoksa doktora sadece döllenmiş yumurtayı rahime yerleştirme işi kalıyor.. ilk denemem olmazsa doktor yerine embryolog araştıracağım.. Allah istemezse yine olmaz ama en azından elimizden geleni yaptık diyebiliriz.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..
bu arada manevi olarak çöküyoruz evet ben daha denemeden korkuyorum,korkum olmaması değil,eğer olmazsa nasıl atlatacağımla alakalı.. ama bir yandan da şunu düşünüyorum,maddi manevi çöksek bile pes etmeden,en azından yaşımız geçmeden elimizden geleni yapmalıyız.. bir yerde bırakıp 40 yaşına girdiğimde artık elimde şansım kalmamışken keşke biraz daha uğraşsaydım dememek için..
moralimiz düzelir,borçlar da ödenir ama zaman geriye alınamaz,bu nedenle vakit erkenken uğraşmaya devam.. sakın pes
merhaba ..
benım kendı capımda yaptıgım arastırmalarda sahın hoca ve ekıbını buldum lab. olarak basarılı olduklarını duydum tabı bılemıyorum baska duyum alan varsa aksı farklı yazssın lutfen..nasıl arastırılır bılmıyorum bır merkezın basarısının orda pozıtıf cıkan sonuc ve sonrasında eve gıden bebek oranlarının oldugunu duymustum bahcecı acıbademın ıyı oldugunu sanıyorum...
histereskopi önerirse yaptır arkadaşım.. olumsuz sonuçlardan sonra mutlaka rahim içine bakılması gerekiyor,maddi olarak çok yüksek bir miktar isterlerse üniversite hastanesinde yaptırabilirsin... ben daha denemeye başlamadan yaptırdım,çok kolay bi işlem.. dondurulmuşun varsa bence hemen dene,zaten fiyat olarak sadece tranfer ücreti vereceğinden maddi anlamda çok yormaz seni. hem ilaç falan da kullanmayacağın için daha rahat olursun..ama dondurulmuşlarla olmazsa da git başka yerde şansını dene derim,ben yaptıracağım ilk denemeyi ama olmazsa farklı bir merkez düşünüyorum..
şahin bey çok iyi bir doktora benziyor.. ama tüp bebekteki başarı oranı genelde hastanenin laboratuvarı ve iyi bir uzman embryolog tarafından yapılıyor olması ile alakalı.. yoksa doktora sadece döllenmiş yumurtayı rahime yerleştirme işi kalıyor.. ilk denemem olmazsa doktor yerine embryolog araştıracağım.. Allah istemezse yine olmaz ama en azından elimizden geleni yaptık diyebiliriz.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..
bu arada manevi olarak çöküyoruz evet ben daha denemeden korkuyorum,korkum olmaması değil,eğer olmazsa nasıl atlatacağımla alakalı.. ama bir yandan da şunu düşünüyorum,maddi manevi çöksek bile pes etmeden,en azından yaşımız geçmeden elimizden geleni yapmalıyız.. bir yerde bırakıp 40 yaşına girdiğimde artık elimde şansım kalmamışken keşke biraz daha uğraşsaydım dememek için..
moralimiz düzelir,borçlar da ödenir ama zaman geriye alınamaz,bu nedenle vakit erkenken uğraşmaya devam.. sakın pes
merhaba ..
benım kendı capımda yaptıgım arastırmalarda sahın hoca ve ekıbını buldum lab. olarak basarılı olduklarını duydum tabı bılemıyorum baska duyum alan varsa aksı farklı yazssın lutfen..nasıl arastırılır bılmıyorum bır merkezın basarısının orda pozıtıf cıkan sonuc ve sonrasında eve gıden bebek oranlarının oldugunu duymustum bahcecı acıbademın ıyı oldugunu sanıyorum...
merhaba ..
ben çok fazla araştırmadım, bana bir doktorun verdiği isimler vardı.. Hatta sadece embryolog isimleriydi bunlar izmir ve istanbulda çalışıyorlarmış ama hangi merkezdeler araştırmadım.. Acıbadem hastanelerinin de laboratuvarlarının iyi olduğunu duydum,belki birincisi olmazsa 2. Yi de orda yaptırırım bilmiyorum,bursa birazcık maddi anlamda bana rahat geliyor... Sonucum olumsuz olsa bile doktorun ilgi alakasına bakıcam.. Ilgi alaka derken neden olmadığı ile ilgili araştırmalar yapacak mı,değişik seçenekler sunacak mı falan filan.. Yoksa para veriyoruz, özel merkezlerin güler yüzü tabiki olacak..
Bakalım 10 gün sonra başlıycam inşallah olumlu sonuç alırım da bunları düşünmeye gerek kalmaz,sonucum olumsuz olursa o zamanki psikolojiye ve maddi imkanlara göre 2. şansımı izmir yada istanbulda kullanabilirim..gerçi allah nasip edecekse her yerde eder bizimkisi sadece içimizi rahatlatmak olur..
canım ya haklısın kısmet ısı ama gercekten de onemlı seyler bu bır ekıp ısı sadece doktorun ıyı olması yetmıyor arka planda nelr oluyor bılemeyız bılen bırılerınden yardım alabılırız kacında sızın sonuc ...ben ıkıncı sansımıda burdan yana kullandım.. Az kalıd bakalım dıkkat ettım cok tabı ıkı cı olunca daha bı farkındalık oluyor bu sefer cok dıkkatlıyım ama belırtı vs takılmamak gerekıyor cunku vıcudumuz hormon yuklu dogal tepkıler verıyor normal dısı seyler yasıyoruz hayırlısı hakkımızda burda yazmmak ısterım pozıtıf sonucumu.....ınş...
inşallah bu sefer olur arkadaşım.. Allah bu yolda kimseyi üzmesin.. benim tedavim kistim nedeniyle bu ay ertelendi,şubatın başında başlayacağız.. ertelenmeseydi şuan sonuç bekliyor olacaktım.. havalar iyiyken git gel yapmak daha iyi olacaktı,hayırlısı diyorum..
benim şahin beyde 2, tüp denemem gerçekleşti...ilk denemem de 14 yumurtam oldu 10 tanesi erişgindi 6 tanesi döllendi...5. gün blast transferi yapıldı 1 adet....sonuç pozitif ancak kimyasal gebelikle sonuçlanmıştı ...b hcg değerim iki günde 2 ye katlamıyordu bi aksilik olduğunu hissetmiştim ve keseyi bile göremeden değerlerim düştü zaten....
ikinci denememi aralık ayında yaptık adetimle birlikte arı sütüne başladım her sabah yemeklerden 15 dk. önce düzenli olarak kullandım.... 16 yumurtam oldu 11 tanesi erişgindi ve 11 ide döllendi ....11.gün bthcg 123 4 gün sonra 1013 1 hafta sonra 10000 üzeri çıktı arı sütüne hep devam ettim geçen hafta keseyi de gördük inş. haftaya kalp atışlarını görücez tabi benim içimde hep bir korku var ama şimdiye kadar herşey yolunda gitti ve ben arı sütünün fayda ettiğini düşünüyorum...kullanıp kullanmamak sana kalmış tabi....sevgiler....
nıl benımde 2. denemem sahın hocada ılkı blast ıkıncısı 3 gun 8 hucrelı emrıyo senın ıkıncı denemen blastmıydı merak ettım. bıde belırtı olarak ates basması varmıydı benım 3 gunum kaldı teste bu aralar ates basması cok oluyor bıde agzımda degısık bır kotu tat ya grıp olcam yada belırtısı olabılır dıyorum sende varmıydı bu tarzda belirti?
esrafen ( 2. deneme) ..........28.12.2011 ....... NEGATİF
toprakturna (2. deneme )........17.01.2012.........NEGATİF
dilek_melisa (1.deneme ) ........23.01.2012 .........
laves78 (2.deneme ) .............25.01.2012 ..........
sensizOlmazki (1.deneme ) ......25.01.2012 ...........
&kardelen& (1.deneme ) ..........28.01.2012 .............
nergıs cok ıyı dusunmussun keske o ıkıtene pozıtıf olsaydı ama yapcak bısı yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?