- Konu Sahibi arzuerturk
-
- #1.981
yok canım zorlamıyorum zaten zorlasanda yemiyo sende bilirsin biberondan sadece mama alıyo başka bişey içm,yo cadı bende bugün mandalina soyup suyunu emdirdim öyle oldumu emiyo ama suyunu püresini ne kaşıkla ne biberonla almıyo vallahi ben verdim nar ama şimdi kwesinlikle almıyo sen istersen genede bi danış arif beye telefonla şimdi ilaydaya ters falan teper ALLAH korusun ben verdim sorun yaşamadım
pc deyiştiya o yüzden fotoları daha atmadık bişeyleri eksik diyo eşim ben pek anlamam sadece kullanırım gerisini o halleder saçları siyah siyah çıkıyo teyzesi yaza kadar inş çıkmış olacak kızımın saçları ayy gelebilsek ama bu kış bizi eve hapsetti ecrini korkumdan avmlere bile götürmüyorum yok gripti yok bilmem neydi eşim götürelim diyo ama ben cesaret edemiyorum bu arada ilaydaya diş pilavı yaptınmı sen biz yapacaz galiba iki haftaya kadar
inşallah canım,güzel dileklerin için teşekkür ederim.ne yapalım doğumdan sonra iyileşene kadar epey ara vereceğim için son ana kadar gideyim diyorum.gerçi haftaya tatile giriyoruz,öbür hafta doruk bey geliyorum demezse gideriz son haftamızda da belki.ama kendimi iyi hissediyorum canım o yüzden gitmemezlik yapmıyorum.daha doğuracak bir havam ve ağırlığım yok üstümde.bitek doktor amcası çok aşağıda demişti ondan korkuyorum arada bişey olurmu diye ama olmaz heralde.
ilayda prenses iyidir inşallah canım,ecrin prensesinde resmini koysa evet mecbure de onuda görsek ne kadar büyümüş
neyse canım, sen de sevdiği şekilllerde vermeye devam et o zaman.
büyüdükçe düzelirler inşallah.
nar konusunu gidince arif beye sorarım evet, sormadan vermem.
seninkine dokunmamıştır da benimkine dokunacağı tutar Allah korusun
o yüzden tedbirli olmak lazım.
canım bir ara rica et eşinden arkadaşlarım görmek istiyor diye,
o da yüklesin de bakalım keltoşumuza, epeydir görmedik büyümüştür.
saçları da çıkıyormuş bak maşallah ona
neyse canım biraz daha sabır, bahar gelsin atacaz kendimizi inşallah dışarılara hihoyyyt
canım diş pilavıda mı yapılıyormuş, ben onu bilmiyorum. sadece diş buğdayı diye bişey duymuştum. ama o kadar telaşa giremem şu ara. diş çıkarma aşaması mahvetti bizi, resmen göçtüm. yorgunluk ve uykusuzluktan duddaklarım uçukladı, direncim düştü. biraz kendime gelmem lazım. ben aşure yapmayı düşünüyordum :icecream:. onda da buğday pişiyor ya. bu hafta yaparım diyordum da nerde. biraz toparlıyayım kendimi yapıcam inşallah.bayanssulusmile
herkese tekrar merhaba :) yeni katıldım kadınlar kulubune doktorumun adını da görünce hemen yorumları okudum ve bende yazmak istedim ii ki de yazmışım ne güzel cevaplar vermişsiniz çok teşekkür ederim hepinize sanırım birinizin de oğlunun adı doruk benim de oğlum olacak inşallah bende ismini doruk seçtim çokta güzel yorumlar gelmişti doruk ismi için dünyada ve ahirette dorukta olur inşallah bebeğin yazmış bi yüreği güzel arkadaş çok hoşuma gitmişti inşallah hepimizin bebeği öle olur benden önce doğum yapacak olan arkdaşlar doğumdan sonra paylaşırlarsa dakika dakika olanları çok sevinirim :) epidural sezeryan düşünen varsa tabii ben normal doğumdan çok korkuorum çünkü...soranlar olmuş sanırım duyduğumu paylaşmak isterim Bende araştırıorum az çokta bilgi edindim yiğenim sigortalı tabii 800 tl ye epidural sezaryen oldu 50 tl de yanında kalan için yemek parası ödemiş o kadar başka bişey çıkmadı dedi sağlıkla doğsun da inşallahhh...
evet canım tedbirli olmak lazım söz konusu bebek olunca bende şimdi sebze meyve filesi baktım netten burda ben hamileyken bi yerde görmüştüm ama neresiydi unuttum eşime sorayımda olmazsa netten alcam çünkü eline verince çok güzel emiyo ama muzu falan büyük koparıyo korkuyorum
söylerim bi ara ama bişeyleri yüklemem lazım dedi zaten benim msn yokta kendi msnsinide açamıyo fırsatta bulamıyo uğraşmaya bugünde çalışıyo evde bizde diş bulguru yaparız ama burda ilk defa gördüm ben diş pilavı yapıyolar komuşalrımzda öyle yaptı görümcemde pilav yaptı aslında pilav daha kolaysengözlerimebaksanabpirinç pilavı bide tavuk o kadar arkasınada çayla ikramlık tatlı bişeyle verdiler bende bi tatlı bi tuzlu yapayım diyorum haftaya cuımartesi yaparım kısmet olursa zaten burda benim akrabam yok komşuları çağıracam sadece kayınvalidem alt katta oturuyo zaten görümcemi bide onun görümcesini çağırırım toplam 10 kişi falan pazarteside kayınvalidem yapacakmış aşure bizim bütün komşular yaptı yaprakçım ilaydanın uykusu düzene girdimi ecrin hiç uyanmazsa gecede 3 kere uyanıyo artık uyku uyumak bana lüks bişeymiş gibi geliyoguclubacismile
herkese tekrar merhaba :) yeni katıldım kadınlar kulubune doktorumun adını da görünce hemen yorumları okudum ve bende yazmak istedim ii ki de yazmışım ne güzel cevaplar vermişsiniz çok teşekkür ederim hepinize sanırım birinizin de oğlunun adı doruk benim de oğlum olacak inşallah bende ismini doruk seçtim çokta güzel yorumlar gelmişti doruk ismi için dünyada ve ahirette dorukta olur inşallah bebeğin yazmış bi yüreği güzel arkadaş çok hoşuma gitmişti inşallah hepimizin bebeği öle olur benden önce doğum yapacak olan arkdaşlar doğumdan sonra paylaşırlarsa dakika dakika olanları çok sevinirim :) epidural sezeryan düşünen varsa tabii ben normal doğumdan çok korkuorum çünkü...soranlar olmuş sanırım duyduğumu paylaşmak isterim Bende araştırıorum az çokta bilgi edindim yiğenim sigortalı tabii 800 tl ye epidural sezaryen oldu 50 tl de yanında kalan için yemek parası ödemiş o kadar başka bişey çıkmadı dedi sağlıkla doğsun da inşallahhh...
sabah test yaptım ve HAMİLEYİMMMMM
kimseler yok bugün ya
sevinç, limon, mecbure kızlar siz hep gelirdiniz
uyanamadınız mı hala yoksa mirmirmirmir
hem üzüldüm hem çok sevindim durumuna bebeğinede sana da bişey olmamış ya en güzel yanı bu anlattıklarının..gerçekten öle bi doktor baştan beri ben heyecanla balık kaç günde bir yiyeyim ceviz ne kadar yemem lazım boyu normal mi uzun mu olcak şimdi böle giderse kaç kilo doğar gibi sorular soruorum sürekli o da bana hep benim annem tarhanayla doğurmuş beni bak doktor olmuşum ne cevizi ne balığı dioodu :))) başta sinir olmuştum ya aynı şeymi senin zamanınla diodum içimden sonra alıştım doktoruma düşündüm de dediğin gibi neyse onu sölüo yersen çok zeki olacak anlamına gelmio dio doğru haklıda aslında Allah şimdiden onun bütün hayatını yazdı sadece doğruyu yanlışı göstererek biz yönlendirmeye çalışıcaz eğer görecek günleri varsa senin gibi bende sağlıkla alıcam bebeğimi kucaağıma en azından boşa konuşmuyor ve sadece yeteri kadar kafana tak herşeyi sorun yapma deyip aslında içimizde ki heyecanı yatıştırıorr doktorumu bende çok seviorum bak senin canına can kattığı için şimdi daha da çok sevdim :))
o nasıl bişey ya, bulunca bana da göster
ben pek eline vermiyorum zaten öye şeyleri
mandalinayı bir iki kez emdirdim o da benim elimdeyken
evet boğazına kaçabilir Allah korusun dikkatli olmak lazım.
canım biz bir sürü meyveyi karıştırıp biraz kaynatıp püre haline getiriyoruz
ben sana o tarifi vermişmiydim. ilayda çok seviyor. kokteyl gibi bişey oluyor
ecrin de sever belki bir dene bakalım. yani ecrinin yiyebileceği hangi meyve varsa evde, güzelce yıkayıp kabuklarıyla bir tencereye doğra, sonra biraz su koy, bir taşım kaynat ve sonra süzgeçten geçir. püre şeklinde oluyor. birkaç gün kullanıyorum ben bu şekilde ve ilaydada severek yiyiyor. mesele kahvaltısına, gece muhallebisine falan da katıyorum. belki ecrin de yer. bir dene istersen.
yok canım ya ben duymadım hiç öyle diş çıkarınca tavuklu pilav yapıldığını.
yani bizim buralarda pek öyle adet yok sanırım. buğday kaynatıyorlar genelde
ama tavuklu pilav da yapılıp ikram edilebilir tabi neden olmasın. önemli olan niyettir. bebeğin dişlerinin çıkışı niyetine bir kutlama bir şükür gibi bişey aslında.
ben de aşure yapmayı planlıyordum haftasonu ama çok yorgun ve halsizdim yapamadım. kendimi toparlar toparlamaz yapıcam inşallah. ama sitede var bak diş buğdayı partileri yapıyorlar. diş şeklinde kurabiyeler bir sürü ikramlıklar bir de buğday pişirip servis ediliyor gelen misafirlere de kim uğraşacak. eşim de diyor, her adeti yapmak zorunda değilsin. çok istiyorsan aşure yapıp dağıtırsın falan diyor da bakalım. bir kendime geleyim bişeyler planlıycam inşallah.
ilaydanın ikinci dişi çıktıktan sonra bir iki gündür uykuları iyi çok şükür ama gece uyanıyor tabi yine. ama altını değiştiriyorum, emziriyorum ya da mamasını yediriyorum sonra yine uyuyor. evet haklısın canım anne olunca uyku uzun bir süre lüks gerçekten.
Allah onlara da bizlere de sağlık, güç kuvvet versin de az uyuruz napalım. ecrinin de yeni dişler gelecektir yakında çok sık uyanıyorsa bir sıkıntısı vardır büyük ihtimalle de diştir canım. biraz sabredicez artık eyvahedigeldismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?