- Konu Sahibi arzuerturk
-
- #1.941
bu arada suyun fazla olması erken doğum içinde sebepmiş. bilmiyorum ki doktor hiç bişey demedi. ben internetten okuyup okuyup üzülüyorum.
benimde karışık canım ya bebeği öyle görünce atık doğmak ister gibi epey tırstım doğumdan.ama haftaya kadar bişey olmazda haftaya gidişte 37 nin içinde olacağım.artık konuşup gün belirlememiz lazım sezeryan için.bide çocuk küçük diye normal yapalım der eminim.benimkinde de 1 kordon dolalı ama onunda zararı yokmuş normal doğumda.yani anlayacağın normal doğum için herşey uygun duruyor ben hariç.dese tamam şu zaman sezeryan yapalım kafam rahat olacak.şimdi diyorum ya sezeryandan da erken olursa.ya doğum birden başlarsa,ben sancıyı çekmemek için sezeryanı istiyorum,bide o korkuyu yaşamamak için.ayyy gerçekten insan stres oluyor.sende anneni haftaya gidip görüş ona göre çağır canım artık bence.belki sezeryan günü verir sana.salı mı gideceksin yine?
meraba kızlar.dün doktor amcamıza gittik.doruk beyin sağlığı iyi ama doktor amcası zayıf dedi.2,350 olmuş kızlar karnı çok zayıfmış, sağlıklı bir bebek sadece zayıf dedi.artık haftada bir bakalım dedi.bide kafası doğum kanalına girmiş yüzünü hiç göremedik çocuk kanala epey inmiş baskı yapıyor dedi.belkide o yüzden haftada bir çağırdı erken doğarmı diye.yüzünü falan hiç göremedik kızlar bi elini yumruk yapmış onu görebildik.çok aceleci benim çocuk galiba hemen doğmak için ğozisyon almış.doğumla ilgili konuşmadı ahmet bey daha,heralde haftaya konuşur artık.çocuk zayıf kaldı diye annemler eşim kızıp duruyor bana bakamıyorsun düzneli beslen diye.ama çok geç kalkabiliyorum sonrada düzene girmiyor yemek saatlerim bakalım bu bir hafta biraz daha çok yiyelim besleyebilecekmiyiz minik doruğu.
bu arada limonnnn yok 2 gündür.doktora gidecekti gittimi bişeymi oldu çok merak ettim.o girmeden durmazdı.inşallah önemli birşey yoktur.
ilayda ve ecrin prensesi kocamannn öpüyorum.
bende az olduğunu öğrenince internetten bakmıştım canım onun içinde erken doğum yaptırılabilir su az olunca diyordu ama şükür ki 15 günde aynı duruyor daha zazla azalmamış.ama zaten bu haftalardan sonra suyu azalmaya başlarmış canım hamilelerin.doğuma kadar 1 kilodan 500 grama inermiş.seninde azalır merak etme.bidaha gidişte der bak sorun yok diye takma kafana canım.yapılacak bişey yokmnuymuş ne bileyim bana çok su iç demişti sana az içte diyemez heralde ama
canım suyumuz geldiğinde doktoru arayıp bilgi vereceğiz ya o zaman sezeryan olacağınıda söyleriz o konuya hiç takılma. rahat ol. bana iki hafta sonra bebekler doğsalar bile pramatüre olmaktan çıkıyolar dedi. yani bir hafta değil iki haftamız var canım. ben hangi gün giderim belli olmaz. eşimin durumuna bağlı canım.
maşallah annesi büyümüş sütü ihmal etmeyin kızlar yoğurt meyve yeşil yapraklı sebzeler fındık ceviz ben ağzıma süt sürmezdim hamile kalınca içtim şimdi gene sürmüyorum ALLAH korusun şimdi doğsalar bile sorun olmaz çünkü erken doğum olmuyo canım üzmeyin kendinizi
canım internetten baktım 36.haftada ciğerleri tamamen olgunlaşıyor dış ortama hazır hale geliyor.bu hafta bitince sorun olmaz diye biliyordum ben.inşallah canım herşey dediğimiz gibi olur ne bileyim doğumdan korktum ben.zaman yaklaştıkça ya planlanandan erken olursa diye.inşallah doktor kabul eder
kızlar bişeyler daha yazmak istiyodum ama ecrin hanım saldırdı gene klavyeye zaman bulursam gelecem gene limoncum üzmer kendini
bende öye okumuştum ama doktor öyle dedi daha iki hafta var dedi o yüzden dedim. inşallah zamanında gelir bebişler. bende çok korkuyorum inan bana aynıyız nasıl olcak ya ani beişey olursa evde kimse yok kurup kurup duruyorum kafamda. ama doktorun kabul etmeyeceğini sanmıyorum. sakın takılma o konuya. haftaya kafana çok takıldığını bu konunun ve artık konuşmak istediğini söylersin doktora ve kesin konuşursun canm.
Slm kızlaropuyorumnanaktan dr dan gelmişsiniz ama boşa panik yapmayın bu gidişle stresten erken doğuracaksınız ALLAH korusun.dr zaten bana daha 5.ayımda son haftalar haftada bir çağırıcam dedi yani sizin bir sorun olduğu için hafta da bir çağırmıyor bende bu haftadan sonra haftada bir gidicem dr çalışma şekli bu doğum tarihleri ALLAH katında belli onların nasip ne zamansa o zaman olucak hem sevinçcim tmm tombiş bir çocuk olmuycak senin afacan galiba ama çokta küçük değil şuan.dinlen stres yapma doğumu geciktirmek için ayağını uzat yat cnm kasılman varmı ki?? ben sizin aksinize sezeryandan korkuyorum keşke normal doğurabilsem şanslısın aslında yani bu benim fikrim.epidural normal doğum olsun die istiyorum ben.hayırlısı diyin sıkmayın kendinizi kızlar ya tmm korku oluyor ama güzel şeyler düşünün.zaten beyinde bitiyormuş iş korkunca vücut bir hormon salgılıyormuş daha ağrılı ve uzun oluyormuş doğum iyi şeyler düşünürsende tam tersi.vücudumuza kendimiz hükmediyormuşuz.su gibi geçicek inşallah bizim doğumlarımız:Saruboceq:
inşallah canım dediğin gibi geçer gider.kasılmam falan hiçbir şikayetim yok canım.hatta doktor aşağıya çok baskı yapıyor dedi ben baskı hissetmiyorum dedim.evet canım en sağlıklısı normal doğum ama onunda sancısını çekmekten korkuyorum.12 saat sancı çekemem.epidural olsa onada belden iğne vurdurmaya korkarım,aslında ağrısız normal en güzeli ama ne bileyim ağrısız bir çocuk nasıl doğar bilmiyorum illa ağrı vardır.herşeyin hayırlısı olur inşallah canım ağrısız sızısız atlatırız
cnm bizim topiğe giriyormusun bilmiyorum şubat topiğine çoğu kişinin kasılmaları başladı hastanelik olanlar var zaten erken doğum tehdidi olduğunda hemen hastaneye yatırıp geciktirmeye çalışıyorlar.banada ahmet bey öyle dedi enfeksiyondan dolayı ateşin çıkarsa yada kasılmaların olursa hemen gel hastanede geciktirebiliyoruz serumla doğumu dedi.eğer o kadar erken doğum tehdidiniz olsaydı alırdı hastaneye ahmet bey sizi.bu haftalar yalancı kasılmalarımızda olabilir gayet normal.dk tutucaz öyle bir durumda.mesela epidural normal doğumda 4 cm açılma olması gerekiyor benim görümcem sezeryan için hastaneye gittiğinde 4 cm açılmış ve çok acı çekmemiş sezeryan olmuş o.epidural iğnesi hiç acıtmıyormuş cnm zaten misineden yapılıyormuş ilkönce onunlar uyuşturuyorlar sonra kalın iğneyi sokuyorlar bütün arkadaşlarım birşey hissetmemiş.normal doğumun avantajı en fazla 12 saat sürüyor ama sonrasında acı kalmıyor hayata hemen dönüyorsun sezeryanda sonradan acı oluyor gerçi kimisi onuda rahat atlatıyor hemen ayağa kalkanda var sezeryandan sonra.o yüzden hayırlısı diyelim dualarımızda birbirimizide unutmuyalım.
evet en büyük keltoş ecrin abla olacak, sonra da ilayda ablaları
kız senin kzın saçları çıkmaya başlamıştır artık. yaza kadar artar iyice.
1 tane mi dişi çıktı daha. çok zorlandın mı,
bu elme ayvayı falan nasıl veriyorsun, soyup dilimleyip mi,
bibimkinin diş kaşıyıcıları var, biraz ağzında tutuyor kaşıyıp fırlatıp atıyor ya
seninki uzun süre kaşıyor mu bari. işe yarıyorsa ben de yapayım.
canım biz artık az az kendi yezden de veriyoruz ilaydaya alışması için.
evet geçen gün mesela köfte ve makarna verdim. iyice ezdim ama
gerçi çinemekte güçlük çekiyor henüz ama ağzında geveleyip yutuyor sonra
yani çok yadırgamıyor. et ve et ürünleri yemeleri lazım artık canım. ben şimdiye kadar sadece balık vermedim. onu da vericem yakında. sen çorbasına kat, blendırdan geçir iyice gerekirse biberonla ver yani. gelişimleri için şart canım. meyve püresini falan 3-4 aydır yiyiyor zaten ilayda. iyice alıştı zaten hiç yadırgamıyor. sen evde mi hazırlıyorsun, hazır kavanoz püre mi alıyorsun. farklı zamanlarda farklı şekillerde denemeye devam et. mutlaka yiyecektir, tek tek dene, farklı meyveleri karıştırıp dene, yoğurdun içine kat. birinden birini yer mutlaka. merak etme. sabırlı ol vazgeçme sakın :teselli:
çorba tarifi olarak aslında çok fazla yok. ama bir düşünyim. aslında ilayda da çorbayı pek sevmiyor. sebzeleri et suyunda haşlayıp, 3-4 parça kuşbaşı eti de blendırdan geçirip veriyorum. çok açsa yiyiyor aç değilse epey sürükleniyor.
yoğurt çorbası veya pirinçli yayala çorbası deneyebilirsin. tarhana veriyorum arada. onu da çok sevmiyor.şehriye falan katıyorum bazen çorbalara.
geçen gün de bir akrabamız bir tarif verdi. yeşil kabakları rendeleyip haşla. ayrı bir yerde de az yağla unu biraz kavur. sonra içine su kat kaynat, kaynayınca içine haşlanan kabakları at. o şekilde de kaynat. en son olarak da biraz soğuk süt ekleyip kaynat ve blendırdan geçir dedi. çok güzel oluyormuş. denemedim henüz ama deniycem inşallah.
sen boş bir vaktinde sitede bebek bakımı ve beslenmesi bölümünü de bir incele istersen. orada da değişik tarifler var. ya da netten bebek çorbaları diye gir, birsürü şey bulursun. yemeyince zor gerçekten ya.cokacimcoook
çok marifetlisin canım çok
evet bi tane çıktı ama ikincisinide çıkarıyo galiba huysuzlukta lafmı ohoooooooo geceleri uyku falan kalmadı hiç 11de uyuyo 12 de uyanıyo sonra 1 de bu bütün gece böyle devam ediyo yorgan örtüyorum ona kızıyo battaniye örtüyorum onu suratına iyice çekiyo ne bileyim bütün gece dolanıp duruyorum evin içinde başım sepet gibi gerçekten bitanesinin ucu daha yeni yeni büyüyo diyeride çıkacak gibi elleyince geliyo parmağıma ben daha kaşıntıları başlayınca 3 ay falan oluyo kaşıyıcı aldım 4 tane farklı modeller ama hiçbiriyle ilgilenmedi yeşim teyzemize sordum oda ekmek kabuğu elma ayva havuç gibi şeyleri ver dedi soyup dilimleyip ver eline o zaten kendi canlarını okuyo ama dişi varsa elma verme derim ben ecrin geçen gün o küçücük dişiyle kocaman parça kopardı bide pırasa geçen günde turşu verdim acı olmayan büyük bi biber onun suyunu tamamen emerek bitirdi şimdi deyil ama netten baktığım tariflerin hepsini ben zaten yapıyorum artık bizim yemeklerimizdende vermeye başladım yavaş yavaş pilav falan yiyo erişte yutuyo birazda olsa meyveyi evde yapıyorum hazır tatlara alışmasın dedi ama mümkün deyil yemiyo hazır deneyim dedim doktor milupanın hazır püresi organik yemezse mecbur kalırsan verebilirsin dedi onuda yemedi ne yaptıysam meyveye alıştıramadım sadece mandalina verince suyunu emiyo ama kivinin narın hiç suratlarına bakmıyo bende nar içsin istiyorum ama yok uzunda yazım galiba ne marifet ne marifet sorma aldım ipler duruyo iki gündür
bu arada kızlar ben ahmet beyin tecrübelerine ve bilgisine çok güveniyorum benim durumum çok kritikti bi gün erken yada bi gün geç kalınsa bebeyim belki hayatta olmayacaktı sürekli inceledi suyu azalıyo demişti ama ben bile o durmda 10 gün idare ettim sezeryanda zaten 40 hafta nadiren beklenir 38 haftalık doğurdu benim görümcem ben doğum yapınca yanımda bi bayan vardı oda 37 haftalık doğurmuştu oda ahmet beyin hastasıydı tansiyon sorunu olunca hemen almış doğum demek istediyim şuki hayati bi sorun olsa sizi hemen yatırırdı hastaneye en azından gözetim altında tutardı çünkü bi sorun olsa ilk kimi şikayet edeceksiniz tabiki doktorunuzu inş zamanında gelir sizin yaramazlarda sizlerde rahat bi nefes alırsınız doğduklarında hızlı toparlanıyolar ama biraz toplu doğmaları sizlerin açısından iyi olur sevinçcim seninkide küçük doğarsa korkma beni çağır ben bakarım tatlım opuyorumnanaktanhiç üzmeyin içerdeki kuzucukları tamammı öpüyorum sizleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?