- Konu Sahibi arzuerturk
-
- #2.101
çok teşekkür ederim ellerine sağlık...
süper olmuş saolll :)
çok güzelll olmuş canım takvimin yapraknilin ellerine sağlık hepimizi takvimledi sağolsun
selam kızlar nasılsınız
mavişimin üstten 2 dişi daha çıktı çok şükür
dün akşam babası farketti, çok mutlu olduk kaydirigubbakcemile5
darısı sizlerin başına inşallah eyvahedigeldismile
sevinçcim dün gözümden kaçmış canım
doruğun cicileri hayırlı olsun, iyi günlerde kullansın inşallah
hazırlıklar da son hız devam ediyor sanırım.
evler de temizlenmiş oh mis bayanssulusmile
inşallah hayırlısıyla gelsin artık doruk bebek.
canım sen bu karda buzda pek bir yere çıkma
dersaneye falan da gitme sakın. Allah korusun kayıp düşersin falan
dikkatli ol aman yasakkelime
gece kabuslar falan görmen de normal.
son günler olur böyle. ılık süt veya ıhlamur falan iç yatarken
rahatlatır. korkma artık. doğsa bile sağlıklı olacaktır paşamız.
limoncum da gelmemiş. misafirleri gitmedi herhalde
ay kız doğuracak bi de misafir ağırlıyor ya.
ay şu insanların düşüncesizliği de yani. hiç bişey yapmasa bile
rahat rahat uzanıp dinlenemez. tam gelecek zamanı bulmuşlar yani.
umarım yardım amaçlı gelmişlerdir de iş falan yapmıyordur limoncum.
mecbure sen nasılsın tatlım, ecrin nasıl
dişler ne alemde. biz bu son dişleri hiç anlamadık ya.
10 gün önce altta ikinci dişini çıkarmıştı. hemen arkadan 2 dişin daha geleceğini hiç ummuyorduk. çok şaşırttı bizi maviş akannehir
darısı başına inşallah canım :Saruboceq:
evet canım hareketli olduğu zaman zor oluyo pizzayı bizde dışarıda yiyoduk ama ecrin doğduğundan beri dışarıda yemek yemiyoruz nasipse yaza başlarız artık bana çok kolay geliyo yapmak birebir pizzacılar gibi yapamıyorum en basiti onların fırınları çok yüksek ısıda hemen pişiriyo ama fenada olmuyo işte ecrin erken doğduğu için endişeliyim sürekli 3 yaşına kadar hep risk grubundalar diye okudum nette ama doktorumuz ecrin artık prematüre deyil dedi ama işte burda prematüre annelerle paylaşımlarımız oluyo bizimde onların yazdıkları şeyler beni dahada telaşlandırıyo muhakkak bi ortopediye götürmek gerekiyo dediler bende sordum yeşim hanıma güldü ecrinin hiçbi sorunu yok dedi sadece içimizin rahat etmesi için 1 yaşına girmeden önce nörolojiye yollayacam sizi dedi ama evvet her bebek faklı şeyler yapıyo o yüzden h,iç sıkıntı yapmıyorm
teşekkür ederim canım evet son hız hazırlıklara devam ediyoruz.yarın doktor amcamıza gideceğiz büyük ihtimalle artık doruğun doğum günü belli olur,inşallah vaktinden erken gelmek isteyip beni telaşa sokmaz.
çok sevindim canım ya ilayda artık dişlerini sorunsuz çıkarıyor demek oh artık hepsi çıkar birer birer.inşallah hepsi rahat çıkar canım.
evet limonnn misafirlerden gelemiyor heralde.bu gidişle misafirleri doğuma kadar gitmez ne kaldı ki zaten.
diğer arkadaşlar da pek uğramıyorbikaçgündür çook ıssız burası artık herkes gelsede şenlensek
kızlar ya bişey soracağım hastaneye gidince hemşireler lavmanı nasıl yapıyorlar,serum şişsesinden serum hortumu ile yavaş yavaş mı yoksa direkt suyu içeriye sıkarak mı yapıyorlar merak ettim iki şekilde de yapılıyormuş galiba medical parkta nasıl acaba tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.bide uzun gecelik lazım olur mu ben uzun boydan hiç almadım önden düğmeliler var ama acıbadem de doğum yapanlardan istiyorlarmış diye duydum bizede gerekirmi acaba
canım ben lavmanı evde yapıp gitmiştim.
oralarda uğraşmıyayım zor olur belki diye
eczaneden almıştı eşim direk içeri sıkıyorsun
yani öyle serum hortumu falan yoktu.
onun kendisinin var zaten ucunda hortum gibi bişey ama kısa yani
ama belki hastanede farklı yaparlar bilmiyorum, ben medicalde yapmadığım için doğumu yanlış bilgi vermek istemem, rabia vaya pari geldiğinde onlar sana daha ayrıntılı cevap verir canım. mecbue de hatırlıyordur belki.
boydan elbise gecelik türü bişey zübeydede de istediler.
ben de hastaneden ameliyat önlüğü verecekler diye düşünüp almamıştım bile yanıma
hemen apar topar eşim kantine gidip dandik bişey almıştı mecburiyetten giydim
ama sen yanına al bulunsun. medicalde ameliyat önlüğü giydiriyorlar sanırım.
teşekkür ederim canım,bizim doktor evde yapılmasına izin verirmi bilmiyorum,zaten son kontrolde konuşacağım sonda istemiyorum yada ayılmadan önce takılsın diye,lavmanı da söylerim evde yapsak olur mu diye ama bilmem kabul edermi canım.hastanede birde onların stresini yaşamak istemiyorum,lavman ve sonda olmasa heralde daha rahat gider sezeryan olurum.çünkü nasıl olacağını acısını falan bilmediğim için pek korkum olmaz.ama diğerleri hastaneye girdiğin gibi yapılınca ister istemez insan stres olur.bakalım inşallah ahmet bey kabul ederde bende rahat rahat giderim doğuma canım
ooooooo bizim topic düşmüş geriye sayfalara kızlar benim biraz işim var onları halledip yazcam gene özelden yazarım yaprakcım sanada anladım anladım ben onu boş muhabbete gerek yok :)
ahmet bey izin verir vermesine de sadece yapabilirmisiniz diye sorar
yani önemli olan bağırsaklarının tamamen boşalması
kendin biraz zor yaparsın karnın büyük olduğu için eğilmek zor oluyor
mesela benim eşim sıkmıştı ilacı, sen de eşinden veya ablandan rica edersin
ablan sağlık personeli olduğu için daha başarılı olur.
ama sonda taktırmamak konusunda bişey diyemiycem
yani o rahatlık varken niye eziyet çekesin ki
çünkü özellikle ilk gün kalkarken çok zorluk çekersin
wc ye nasıl kalkacaksın ki, hadi onu hasta beziyle falan hallettiniz diyelim
ameliyat esnasında ihtiyacını nasıl karşılayacaksın. yani mutlaka idrar çıkışı olur
ameliyat masasına akar takılmazsa. o yüzden sonda mutlaka takılır. ama bu kadar korkuyorsan bayılttıktan sonra takarlar söylersin.
ama inan sevinççim bunlar hiç kafaya takılacak şeyler değil
inan hepsi çok ayrıntı ve o gün geldiğinde heyecandan ve telaştan ne sondadan ne de lavmandan falan korkup utanacaksın. biran önce oğlum doğsun da kucağıma alıp koklıyayım diyeceksin. ki bu işlemi yapan personel de tecrübelidir sonuçta ilk defa sana takmıyorlar ki acıtmazlar yani merak etme. korkma.
sen bebişini düşün birtek
ahmet bey de sana benzer şeyler söyleyecek emin ol.
sevinç hanım bunları gözünüzde büyütmeyin
basit işlemler bunlar diyecektir kaydirigubbakcemile5[/QUOT
canım inşallah izin verir bende eşime yaptırırım herlade.vermesse de onu hadi yaptırırız hastanede bir şekilde ama sonda olayı karışık.sezeryan sırasında bişey olmaz canım zaten 10 saat açlıkla gidiyorsun,sonrasında da ayağa kalkamazsam ve dayanamazsam sezeryandan sonra taksınlar en azından ağrıdan onu pek hissetmem.bilmiyorum canım ya kabul edermi.bakalım bu akşam bi gidelim olmadı son kontrolde hepsini konuşuruz inşallah kabul eder de birde onları düşünmem.zaten artık hep başım ağrıyor heralde fazla düşünmekten diyorum.allah yardımcımız olsun canım.dua edin bizim için herşey yolunda gitsinnnn
kızlar ya bişey soracağım hastaneye gidince hemşireler lavmanı nasıl yapıyorlar,serum şişsesinden serum hortumu ile yavaş yavaş mı yoksa direkt suyu içeriye sıkarak mı yapıyorlar merak ettim iki şekilde de yapılıyormuş galiba medical parkta nasıl acaba tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.bide uzun gecelik lazım olur mu ben uzun boydan hiç almadım önden düğmeliler var ama acıbadem de doğum yapanlardan istiyorlarmış diye duydum bizede gerekirmi acaba
mecburecim kimsecikler gelmiyor artık ya ne oldu bu kızlara.insan gelir biraz sohbet eder bak bizim son günlerimiz,hamişler gelse de konuşsak onların nasıl gidiyor son zamanları.yapraknille sen sakinleştiriyorsun bizi canım siz bari geliyorsunuz hergün yooksa kimsecikler olmayacak ya.
NERDE BU AHMET BEYİN HASTALARI GELİN LÜTFENNNNN
aman ne gizem ne gizem ecrin uyuyo diye oturma odasını süpürmemiştim süpürdüm ecrine çorba içirdim görümcem bugün doktora gitti oğlunu kayınvalideme bıraktı onu ecrinin yanına getirdi epeyi oynadılar onlar indi ben geldim işte şimdide kalkıp pilav yapayım hazır benim cadı uyuyo özeldende yazdım ya sana dün geceden sonra dahada korkmaya başladım hiç bırakmıyorumselam kızlar, nasılsınız.
ya evet pek gelen giden yok artık.
sevinç, mecbue ve benden başka.
benim maviş iyice yaramaz oldu sempatiksalakcinni
bi de dişlerden dolayı uyku düzeni epey bozuldu
o yüzden ancak uyuduğunda gelebiliyorum
bir dakika yalnız bırakmaya gelmiyor kaydirigubbakcemile
hatta bazen gözümün önündeyken bile türlü yaramazlıklar yapıyor
diğer arkadaşlar nerelerde gerçekten :sm_confused:.
mecbue senin ne işlerin var kız :hulya: .
pek bir gizemli takılıyosun bu ara :1ninca:
hadi hallet bakalım işlerini
kolay gelsin sana :a015:
ah ya bunlar cidden gözünüzde büyüdüyüne deyecek şeyler deyil doktor izin versede hsatane prosedürüne aykırı olabilir ki inan bana bırak ordaki hemşireler yapsın zaten 16. katta hazırlayacaklar seni ordakiler ebe hemşire lavmanı serum tarzı bi poşetin içinde hortumla hızlı bi şekilde veriyolar sondada lavman gibi bişey sezeryandan önce illaki takılmak zorunda çünkü yaprakçımında dediyi gibi illaki idrar çıkışın olacak o yüzden takılır ama korkma gayet tecrübeliler bu konuda ben hiç gecelik kullanmadım zaten ameliyata girerken tamamen soyunuyosun ameliyat önlüğü giyip ameliyata giriyosun çıkınca seni temizleyip giydiriyolar zaten altına bişey giyemiyosun sonda falan oluyo üstüne giyiyosun sonda çıkana kadar ben hiç gecelik giymedim pijama üstü giydim sonda çıkıncada altını giydim hasta bezi alıdırırlar size o kadar gecelik falan istemiyuolar
kızlar günaydın.
dün doktor amcamıza gittik ve artık doruk beyi biran önce almamız gerektiğini söyledi.suyu çok azalmış boynunda da kordon olduğu için kordon su yokken sıkışabilirmiş riske atmayalım dedi.pazartesi gel son kez suyuna bakayım ondan sonraki bir iki gün içinde alalım dedi.hafta sonunu beklesek teyzesi de ameliyata girse dedim riske atmayalım hafta sonuna kadar ne olur ne olmaz dedi bizde tamam dedik.yani büyük ihtimalle çarşamba günü sezeryan olacağım.zaten ahmet beyde sezeryan yapalım diyecekmişti normal doğumu bekletemezmiş.artık bir haftadan az kaldı kızlar strestenmidir nedir gece bile uyuyamadım hepte başım ağrıyor,belkide birşey olurmu diye korkudan.dikkat et hareketlerine bebeğin dedi inşallah bir hafta daha sorunsuz dayanır oğlum ameliyatımız da başarı ile geçer.
ya bu hafta hiç kilo almamış yaramaz geçen 2885 di şimdi 2910 olmuş acaba suyu olmadığı içinmi alamıyor diyorum.en iyisi bir an önce doğsun da öyle bakalım böyle karnımda korkusunu yaşamaktansa yanımdayken daha iyi bakarım.
kızlar şaka gibi geliyor inan,ne zaman geçti 9 ayda doğacak diyorum.artık ömür boyu bizimle olacak birisi gelecek çok tuhaf bir duygu gerçekten.heralde bide görünce o duygu daha da anlatılmazdır.dua edin kızlar bizim için.
acaba benimle aynı olacak diğer hamilelerin belli oldumu tarih falan yoksa başı bizmi çekiyoruz kızlarr
kızlar günaydın.
dün doktor amcamıza gittik ve artık doruk beyi biran önce almamız gerektiğini söyledi.suyu çok azalmış boynunda da kordon olduğu için kordon su yokken sıkışabilirmiş riske atmayalım dedi.pazartesi gel son kez suyuna bakayım ondan sonraki bir iki gün içinde alalım dedi.hafta sonunu beklesek teyzesi de ameliyata girse dedim riske atmayalım hafta sonuna kadar ne olur ne olmaz dedi bizde tamam dedik.yani büyük ihtimalle çarşamba günü sezeryan olacağım.zaten ahmet beyde sezeryan yapalım diyecekmişti normal doğumu bekletemezmiş.artık bir haftadan az kaldı kızlar strestenmidir nedir gece bile uyuyamadım hepte başım ağrıyor,belkide birşey olurmu diye korkudan.dikkat et hareketlerine bebeğin dedi inşallah bir hafta daha sorunsuz dayanır oğlum ameliyatımız da başarı ile geçer.
ya bu hafta hiç kilo almamış yaramaz geçen 2885 di şimdi 2910 olmuş acaba suyu olmadığı içinmi alamıyor diyorum.en iyisi bir an önce doğsun da öyle bakalım böyle karnımda korkusunu yaşamaktansa yanımdayken daha iyi bakarım.
kızlar şaka gibi geliyor inan,ne zaman geçti 9 ayda doğacak diyorum.artık ömür boyu bizimle olacak birisi gelecek çok tuhaf bir duygu gerçekten.heralde bide görünce o duygu daha da anlatılmazdır.dua edin kızlar bizim için.
acaba benimle aynı olacak diğer hamilelerin belli oldumu tarih falan yoksa başı bizmi çekiyoruz kızlarr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?