Bursa Dr.Ahmet Ylmaz'a gidenler

slm canım küçüklükleri ayrı zor büyükdüklerinde daha farklı bi zor ama keyifli zorluklar bunlar maşallah kocaman olmuşta kırkı çıkıyomuş tospikin inş düzene girince hep gel özledik sizleriopuyorumnanaktan

kızlar birşey daha soracağım daha doğrusu tecrübeli anneler olarak sizlere danışmak istiyorum. kızlar benim sütüm bebiş büyüdükçe bir emdiğinde hemen bitiriyor. sonra üç yada 4 saat sonra tekrar toplanıyor.bundan önce acıkırsa ağlarsa yeteri kadar sütüm geliyor. doğumdan sonra sütüm gelmediği zamanlar zafer bey sma gold vermişti bize. ilk günler verdik üç saat yad 4 saatte yani açıktığı zaman 30 ml bir ölçek. daha sonra sütüm var diye vermedik. şimdi kullanma süresi 4 hafta olduğu için süresi doldu attık mamayı. şimdi diyorum yine mama alıp kaşıkla versem en azından gece yatarken. yada sütüm olmadığı zamanlarda. ama karar vermiyorum sma mı alsam bebelac mı? görümcemle konuştuk onun kızı bir yaşında o doğumdan itibaren sütü olmadığı için bebelac vermiş. fiyatı daha uygun bebelac kullan diyor. bende bilemedim ne yapsam? birde artık bebiş büyüdü. ne kadar vermek gerekir acaba yine 30 ml. mi? çok vermekten yada az vermekten korkuyorum. ne yapayım kızlar?

eyer sütün yetmiyorsa ver tabiki bebek ağlar zaten doymadığı zamanlarda bebelacı bilmiyorum ben anne sütü verdim 5 buçuk ay ek gıdaya geçtik sonra sütüm bitti o zamanda bana yeşim hanım milupa al demişti milupa kullandım iki ay sonra promil gold kullandım onun tadınıda sevmedi ecrin şimdi ülker hero kullanıyorum onun tadını sevdi ama şu varki ecrin ek gıda alıyo senin kızın anne sütü yani anne sütüne en yakın hangisiyse onu ver bence 30 doyurmazsa 60 ver yediği kadarını yer öyle anlarsın

tşk ederim canım. aslında 1 ay dolunca gittiğimizde çok iyi kilo almıştı. yani sütüm yetiyor diye düşünüyorum ama artık doyuramıyorum gibi geliyor. sık emmek istediğinde süt olmuyor. bu defa ağlamaya başlıyor. bilemedim ne yapsam. yada çok ağladığı zamanlar vereyim en iyisi öyle sanırım çok susturamazsam süt hiç çıkmaz ise.

günaydın kızlar gerçi öğlen oldu ama ben yeni kalktım. sabah annem aldı yareni bende uyudum bu saate kadar yeni kalktım. iyi geldi güzel dinlenmişim.

herkese selam
1 saattir uğraşıyorum sayfaya girmek için
sitede problem var sanırım zar zor girdim

aryacım bizler de öyleyiz canım
uykusuz gecelerin bebeğin 40 ıyla alakası yok canım
seni korkutmak istemem ama biz 10 ayı geçtik
ama gittikçe daha kötü oldu yani.
şu ara diş çıkarma dönemi olduğu için belki
inşallah ilerleyen dönemlerde tam anlamıyla düzene girer

limoncum, senin sütün yetiyordur canım ya
mamaya falan bulaşma bence
yetmese bebeğin aç kaldığı için ağlar ve kilo alamaz
ki siz de öyle bişey yok bildiğim kadarıyla
ama mama vermen gerekirse de SMA yı tercih et canım.
çok eski ve kaliteli bir mama.
ben ilaydaya ilk 6 ay anne sütüyle beraber sma verdim hep
5. ayda ek gıdaya başlamıştık, ama yine bir süre daha sma vermiştim
milupa aptamil de onunla aynı ayarda sanırım. hatta keçi sütü bazlı mama var
goat mı ne adı. o çok daha iyiymiş ama fiyet olarak epey pahalı.
keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş.
biz şu an ilaydaya keçi sütü veriyoruz. keçi sütüyle yoğurt yaptık uzun süre
muhallebilerini de keçi sütüyle yapıyoruz
keçi gibi bir kız olmaz ilerde inşallah :roflol:

miktar olarak da 30-40 arası ver vereceksen de yetmezse kademeli olarak arttır
birden 60 a çıkma yani. ama yine de doktora danış istersen vereliniortak

oh canım uyu valla, fırsat bulunca kesin uyu dinlen
hem sütün artar hem de kendine gelirsin. ben kaç gecedir uykusuzdum
hem diş hem de grip hiç uyumadı geceleri desem yeridir
neyse doktor daha güçlü bir ilaç önermiş onu verdik de dün gece güzel uyudu
o da biz de rahat ettik biraz mirmirmirmir

mecbure nerelerdesin kız
hiç sesin çıkmamış bugün
ben epey oldu geleli de sayfaya giremedim
şimdi de maviş uyanmak üzere mecburen çıkmak zorundayım
fırsat bulursam gelirim sonra yine

Herkese merhaba,
Uzun zamandan beri bu siteyi takip ediyorum ve çok beğeniyorum bilgi alışverişi çok güzel.Benim de doktorum Ahmet Yılmaz,buradaki tavsiyeler üzerine gittim daha 1.gidişim ama ilk defa gitmeme rağmen gayet kibar,gayet sıcak birisi ben çok beğendim.Ben 17+6 haftalık hamileyim.3'lü tarama testlerimi yaptırdım çok şükür gayet iyi çıktı.Şimdi 1 ay sonra gel renkli ultrasondan bebeğin organ gelişimine bakalım dedi.Benim sizlere sormak istediğim bunun için kaçınca haftada gittiniz özelde mi yoksa hastane de mi bakılıyo ve nasıl olduğu merak ediyorum.Cevap yazarsanız sevinirim,şimdiden teşekkürler.

slm canım,
kızımın kilo alımı gayet güzeldi geçen ay. ama şimdi sık emmek istiyor. ve sık emdiği zamanda süt olmuyor aradan 3-4 saat geçerse süt birikiyor daha erken olursa sık emmek isterse süt az oluyor birikmiyor.acaba doyuramıyormuyum diye düşünüyorum. ama mama almadım bakalım daha bu ay daha böyle emzireyim. 2 ayımız dolunca bakalım ne kadar kilo alacak. şimdilik yalancı emzikle oyalıyorum. canım keçi sütünü bende duymuştum çok faydalıymış bebeişlere inşallah bizde kızıma ek gıdalara başladığımız zaman keçi sütünde yoğurt ve muhallebi yapıp veririz kızıma.
annem gidinceye kadar ne dinledim dinlendim. sonrası benim için çok yorucu olacak. o yüzden her fırsatı değerlendiriyorum.
canım sizin dişler kuzucukları zorladı. en zor dönem sanırım dişlerin çıkma dönemi. hem anneler hem bebişler çok yoruluyor. inşallah çabucak iyi olur kuzum. en azından akşam uyumuşsun biraz da olsa dinlenmişsin canım. bizimkide bugün biraz huysuz hep sallanmak istiyor. sallamayı bırakırken başlıyo mıkırdanmaya. tamamen uyumadı gitti. kolarım koptu sallarken. bazen ne güzel uyuyor bazende saatlerce ne uyuyor ne uyanıyor. öyle gözler kapalı mıkırdanıp duruyor. bizim kız ne isiyor anlamadım gitti:Saruboceq:

selam kızlar nasılsınız

limoncum evet gelen giden yok bu ara
mecbure de kayıplarda, umarım bir sorun yoktur.

canım senin kızın emme durumları ne durumda
yani sık sık emmek istemesi her zaman acıktığı anlamına gelmiyor canım
senin kokunu almak, koynunda olmakaçlı da olabilir
eşim bu duruma duygusal tatmin diyordu
ilayda da öyle karnı tok bile olsa o meme ağzında olacaktı
çok seviyorlar annelerinin memişleri
seninki de bu yüzdendir, ben doymadığını düşünmüyorum
ama kontrolde kilo alım hızına bakıp gerekirse mama takviyesi yaparsınız canım
tabi doktorunuz sizi yönlendirir bu konuda kaydirigubbakcemile5

evet canım benimkini dişler epey zorluyor malesef.
bi de üzerine grip oldu, ilaç kullanıyoruz kaç gündür
ateşi olmuyor artık çok şükür ama öksürüğü tam kesilmedi
havalar da tam hastalık havası yani. evde bir kiş hastalansa diğerleri için de kaçınılmaz oluyor hastalık. eşim hastalarından kapıyor sonra da bize getiriyor işte :sinifsinif:

merhaba minori hoşgeldin canım a.s.
demek bizleri takip edip, tavsiyelerimiz üzerine gittin ahmet beye
memnun kalmana sevindim canım
evet ahmet bey denilince aklıma ilk gelen
kibarlığı ve nezaketi, genelde herkesin görüşü de bu yönde :kedi:
tam tersini söyleyen istisnalar çıksa da arada onlara inanmıyoruz tabiki lmaz:

oh ne güzel canım sen de yarısına gelmişsin hamileliğinin
inşallah sağlıkla kucağına almak nasip olur canım. testlerinin iyi çıkmasına da sevindim.

ahmet beyin muaynehanesi yeni canım
dolayısıyla cihazlar da son teknolojiye uygundur
ve ayrıntılı için rahatlıkla gidebilirsin
ben ayrıntılı için setbaşı bilsona gitmiştim
şu an fsm bulvarına taşındı bilson
biraz pahalı bir yer, ama bebeğim için hiçbir masraftan kaçınmam diyen anne adaylarına
mutlaka ayrıntılı için bilsona gitmelerini tavsiye ederim. özellikle ismail beye. çok mükemmel bir radyaoloji uzmanı ve bebeğinizle ilgili a dan z ye herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatıyor size. içeride 1 saat veya daha fazla kalıyorsunuz. ben hamilelğim boyunca 3 kez ayrıntılıya girmiştim. ismail bey ideal olanı bu demişti. ücreti fazla da olsa değer yani.
ama ahmet beyin muaynehanesindeki de iyidir bence.
fakat bu tür usg yorumları için radyoloji uzmanları daha tecrübeli onu da hatırlatmak isterim. tercih sizin tabi vereliniortak

slm canım,
evet canım mecbur yok ecrinden fırsat bulamıyordur belki inş. iyidir ikiside.
kızım emiyor çok şükür ama göğsümde süt bitiyor bu sefer sinirleniyor. öyle çok sütüm yok göğsümden damlamıyor ama geçen ay iyi kilo almıştı. bakalım bu ay nasıl alacak ona göre doktora soracağım canım. benim kızın günü gününü tutmuyor hergün huy değiştiriyor. dün akşam saat 8 de emdirdim yatırdım gece 12 de uyandı. sonra yine 20 dk emdi. gece 00:30 da uyuttum saar 4 te kalktı tekrar emdi. ondan sonra sabaha kadar uyutamadım. ne uyuyor ne uyanıyor. kollarım koptu sallarken. gözleri kapalı mıkırdayıp duruyo. ne kendi uyudu ne beni uyuttu. neden böyle yapıyor anlamıyorum. benimkininde ağlaması yok böyle mıkır mıkır. ne kendi uyuyo ne beni uyutuyor. hemen uykuya dalamıyor. bazen bir bazen bir buçuk saati bluyor uykuya dalması. neden bilmiyorum.
maviş prensese de geçmiş olsun. ateşi geçmiş çok şükür. en kısa zamandada öksürüğü geçer inş. canım.

mrb canım.
hoşgeldin aramıza. sağlıkla bebeğini kucağına alman dileğiyle.3 lü testinde iyi çıkmış ne güzel canım. ben ikili test yaptırmıştım. ahmet bey 3 lüyü istememişti. sonra 4 lü test istemişti onu yaptırmıştım. canım ben ahmet beyin özeline gittim hep. ayrıntılı ultrasonu 20-22 haftalarda yapmıştı canım. iki haftada bir kontrole gidiyordum. hem 20. haftada hem 22. haftada bakmıştı organ gelişimine.gözümüzden bişey kaçmasın demişti. ben radyaoloji uzmanına görünmedim canım. ahmet bey istersen gidebilirsin ama bence gerek yok burda bakıyorum ben demişti. istersen sen gidebilirsin. zaten hastaneye gidersen radyaolojiye yönlendiriyor diye biiyorum ben canım. özelde cihazı daha gelişmiş olduğu için kendi bakıyor. nasıl olduğuna gelince rutin muayene gibi canım. karnından bakıyor. sadece diğer muayenelere göre biraz daha uzun sürüyor. bebişe ve sana sağlık diliyorum canım.

hoşgeldin canım aramıza evet ahmet bey gayet kibar saygılı utangaç bi doktordur muayenehanesindeki cihazlar daha gelişmiş galiba giden arkadaşlar öyle bahsediyodu ne güzel epeyi ilerletmişsin hamileliyini inş sorunsuz sağlıklı bi doğum yaparsın

temizlik yaptım yaprakcım malum ecrin rahatsızdı bi hafta düzgün bişey yapamadım bende dün biraz yaptım bi bakayım dedim ama giremedim bugünde mutfağımı biraz toparladım hamdolsun terslik yok iyiz ilayda nasıl düzeldimi maviş biraz ecrinde hala günde bi kere kusuyo

limoncum yaren yoruyo galiba:)olcak o kadar bizimkilerin bile günü gününü tutmuyoki yaren daha çok küçük annesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…