- Konu Sahibi arzuerturk
-
- #2.961
slm kızlar bende takip edemiyorum uzun zamandır umarım herkes iyidir.gecelerimiz uykusuz geçiyor gündüzlerde öyle derin sürekli meme istiyor karnı tokken bile bende artık hortlak gibi oldum perşembe ALLAHIN izniyle 40 mız çıkıcak.inşallah düzene koyabilirimde sık sık girerim.
kızlar birşey daha soracağım daha doğrusu tecrübeli anneler olarak sizlere danışmak istiyorum. kızlar benim sütüm bebiş büyüdükçe bir emdiğinde hemen bitiriyor. sonra üç yada 4 saat sonra tekrar toplanıyor.bundan önce acıkırsa ağlarsa yeteri kadar sütüm geliyor. doğumdan sonra sütüm gelmediği zamanlar zafer bey sma gold vermişti bize. ilk günler verdik üç saat yad 4 saatte yani açıktığı zaman 30 ml bir ölçek. daha sonra sütüm var diye vermedik. şimdi kullanma süresi 4 hafta olduğu için süresi doldu attık mamayı. şimdi diyorum yine mama alıp kaşıkla versem en azından gece yatarken. yada sütüm olmadığı zamanlarda. ama karar vermiyorum sma mı alsam bebelac mı? görümcemle konuştuk onun kızı bir yaşında o doğumdan itibaren sütü olmadığı için bebelac vermiş. fiyatı daha uygun bebelac kullan diyor. bende bilemedim ne yapsam? birde artık bebiş büyüdü. ne kadar vermek gerekir acaba yine 30 ml. mi? çok vermekten yada az vermekten korkuyorum. ne yapayım kızlar?
eyer sütün yetmiyorsa ver tabiki bebek ağlar zaten doymadığı zamanlarda bebelacı bilmiyorum ben anne sütü verdim 5 buçuk ay ek gıdaya geçtik sonra sütüm bitti o zamanda bana yeşim hanım milupa al demişti milupa kullandım iki ay sonra promil gold kullandım onun tadınıda sevmedi ecrin şimdi ülker hero kullanıyorum onun tadını sevdi ama şu varki ecrin ek gıda alıyo senin kızın anne sütü yani anne sütüne en yakın hangisiyse onu ver bence 30 doyurmazsa 60 ver yediği kadarını yer öyle anlarsın
herkese selam
1 saattir uğraşıyorum sayfaya girmek için
sitede problem var sanırım zar zor girdim
aryacım bizler de öyleyiz canım
uykusuz gecelerin bebeğin 40 ıyla alakası yok canım
seni korkutmak istemem ama biz 10 ayı geçtik
ama gittikçe daha kötü oldu yani.
şu ara diş çıkarma dönemi olduğu için belki
inşallah ilerleyen dönemlerde tam anlamıyla düzene girer
limoncum, senin sütün yetiyordur canım ya
mamaya falan bulaşma bence
yetmese bebeğin aç kaldığı için ağlar ve kilo alamaz
ki siz de öyle bişey yok bildiğim kadarıyla
ama mama vermen gerekirse de SMA yı tercih et canım.
çok eski ve kaliteli bir mama.
ben ilaydaya ilk 6 ay anne sütüyle beraber sma verdim hep
5. ayda ek gıdaya başlamıştık, ama yine bir süre daha sma vermiştim
milupa aptamil de onunla aynı ayarda sanırım. hatta keçi sütü bazlı mama var
goat mı ne adı. o çok daha iyiymiş ama fiyet olarak epey pahalı.
keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş.
biz şu an ilaydaya keçi sütü veriyoruz. keçi sütüyle yoğurt yaptık uzun süre
muhallebilerini de keçi sütüyle yapıyoruz
keçi gibi bir kız olmaz ilerde inşallah :roflol:
miktar olarak da 30-40 arası ver vereceksen de yetmezse kademeli olarak arttır
birden 60 a çıkma yani. ama yine de doktora danış istersen vereliniortak
oh canım uyu valla, fırsat bulunca kesin uyu dinlen
hem sütün artar hem de kendine gelirsin. ben kaç gecedir uykusuzdum
hem diş hem de grip hiç uyumadı geceleri desem yeridir
neyse doktor daha güçlü bir ilaç önermiş onu verdik de dün gece güzel uyudu
o da biz de rahat ettik biraz mirmirmirmir
mecbure nerelerdesin kız
hiç sesin çıkmamış bugün
ben epey oldu geleli de sayfaya giremedim
şimdi de maviş uyanmak üzere mecburen çıkmak zorundayım
fırsat bulursam gelirim sonra yine
Herkese merhaba,
Uzun zamandan beri bu siteyi takip ediyorum ve çok beğeniyorum bilgi alışverişi çok güzel.Benim de doktorum Ahmet Yılmaz,buradaki tavsiyeler üzerine gittim daha 1.gidişim ama ilk defa gitmeme rağmen gayet kibar,gayet sıcak birisi ben çok beğendim.Ben 17+6 haftalık hamileyim.3'lü tarama testlerimi yaptırdım çok şükür gayet iyi çıktı.Şimdi 1 ay sonra gel renkli ultrasondan bebeğin organ gelişimine bakalım dedi.Benim sizlere sormak istediğim bunun için kaçınca haftada gittiniz özelde mi yoksa hastane de mi bakılıyo ve nasıl olduğu merak ediyorum.Cevap yazarsanız sevinirim,şimdiden teşekkürler.
selam kızlar nasılsınız
limoncum evet gelen giden yok bu ara
mecbure de kayıplarda, umarım bir sorun yoktur.
canım senin kızın emme durumları ne durumda
yani sık sık emmek istemesi her zaman acıktığı anlamına gelmiyor canım
senin kokunu almak, koynunda olmakaçlı da olabilir
eşim bu duruma duygusal tatmin diyordu
ilayda da öyle karnı tok bile olsa o meme ağzında olacaktı
çok seviyorlar annelerinin memişleri
seninki de bu yüzdendir, ben doymadığını düşünmüyorum
ama kontrolde kilo alım hızına bakıp gerekirse mama takviyesi yaparsınız canım
tabi doktorunuz sizi yönlendirir bu konuda kaydirigubbakcemile5
evet canım benimkini dişler epey zorluyor malesef.
bi de üzerine grip oldu, ilaç kullanıyoruz kaç gündür
ateşi olmuyor artık çok şükür ama öksürüğü tam kesilmedi
havalar da tam hastalık havası yani. evde bir kiş hastalansa diğerleri için de kaçınılmaz oluyor hastalık. eşim hastalarından kapıyor sonra da bize getiriyor işte :sinifsinif:
Herkese merhaba,
Uzun zamandan beri bu siteyi takip ediyorum ve çok beğeniyorum bilgi alışverişi çok güzel.Benim de doktorum Ahmet Yılmaz,buradaki tavsiyeler üzerine gittim daha 1.gidişim ama ilk defa gitmeme rağmen gayet kibar,gayet sıcak birisi ben çok beğendim.Ben 17+6 haftalık hamileyim.3'lü tarama testlerimi yaptırdım çok şükür gayet iyi çıktı.Şimdi 1 ay sonra gel renkli ultrasondan bebeğin organ gelişimine bakalım dedi.Benim sizlere sormak istediğim bunun için kaçınca haftada gittiniz özelde mi yoksa hastane de mi bakılıyo ve nasıl olduğu merak ediyorum.Cevap yazarsanız sevinirim,şimdiden teşekkürler.
Herkese merhaba,
selam kızlar nasılsınız
limoncum evet gelen giden yok bu ara
mecbure de kayıplarda, umarım bir sorun yoktur.
canım senin kızın emme durumları ne durumda
yani sık sık emmek istemesi her zaman acıktığı anlamına gelmiyor canım
senin kokunu almak, koynunda olmakaçlı da olabilir
eşim bu duruma duygusal tatmin diyordu
ilayda da öyle karnı tok bile olsa o meme ağzında olacaktı
çok seviyorlar annelerinin memişleri
seninki de bu yüzdendir, ben doymadığını düşünmüyorum
ama kontrolde kilo alım hızına bakıp gerekirse mama takviyesi yaparsınız canım
tabi doktorunuz sizi yönlendirir bu konuda kaydirigubbakcemile5
evet canım benimkini dişler epey zorluyor malesef.
bi de üzerine grip oldu, ilaç kullanıyoruz kaç gündür
ateşi olmuyor artık çok şükür ama öksürüğü tam kesilmedi
havalar da tam hastalık havası yani. evde bir kiş hastalansa diğerleri için de kaçınılmaz oluyor hastalık. eşim hastalarından kapıyor sonra da bize getiriyor işte :sinifsinif:
limoncum yaren yoruyo galiba:)olcak o kadar bizimkilerin bile günü gününü tutmuyoki yaren daha çok küçük annesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?