- Konu Sahibi arzuerturk
-
- #3.121
şimdi sarılığı ne durumda canım? bakalım doktor konusunda memnun kaldığın olursa banada söylersin canım. inşallah iyi bir doktor bulabiliriz canım.
canım bu arada ne marka mama kullanıyorsun sen ?
bende gitmedim canım. gitmeyide düşünmüyorum bir sıkıntı olmadıkça. çünkü aşağıdan muayene edecek biliyorum. o yüzden gitmek istemiyorum canım. inşallah sorun olmaz
en son 4 e düşmüştü canım 8 di mama kullandık 1 haftada 4 e düştü.ayın 9 unda bakmıştılar çok hafif var gibi yine ama neredeyse geçti sarılığı.ama fakültenin yenidoğan doktoru gerçekten harika çok güzel muayene ediyor ve aileyi bilgilendiriyor.tam anlayamadığı şeyleri profösörü arayıp soruyor.yani bizimkinin ağzının kaymasını sormuştu anlayamadı profesörde emar istedi işte yüz felcinden şüphelendi.doğum esnasında doktor hatasıda yapabiliyormuş ama doğumda sorun olduğunu sanmam 40 dakikada bitti çocukta hemen aileme gösterilmiş sorun olsa küveze koyarlardı heralde
canım benim kanamam hala devam ediyor bende korkuyorum acaba sorunmu var diye.bide myomları almıştı ya ama aşağıdan muayene ederse gidemem ultrasonla baksa tamamda.bilmiyorum bende gidip gitmemekte kararsız kaldım
aptamil 1 numara canım en iyisi o dediler
evet canım aptamil iyiymiş bizede sütüm olmayınca sma gold aldırmıştı zafer bey onu kullanmıştık. şimdi yine onu aldırdım.
hiçduymamıştım onu canım iyi geliyormu bari yarene.biz bebelac kullandık 1 paket iyi değildi çok suluydu hatta onunla boğuldu aptamil biraz daha koyu o yüzden hızlı çekemiyor.ve kilo almasıda normal herlade yarıyor diye düşünüyoruz
evet canım memnunum tadını yadırgamıyor. ama dediğim gibi bazen emiyor bazen istemiyor bende ısrar etmiyorum. göğsüm çok yumuşak oluyor bazen sık sık emmek istiyor o zaman veriyorum. bebelac tavsiye etmişti görümcem banada ama ben yine sma aldık. boğulduğunda ilk mudahaleyi nasıl yaptınız. bizimkide bazen tıkanıyor emerken ben popusuna vuruyorum açılıyor ama çok panik oluyorum bir kezde burnu tıkanmıştı emerken soluk alamadı tıkandı çok korktum.
işte doruk paşammmm
canım ablamın kucağındaydı ama tamamen tıkandı nefesi durdu kıpkırmızı oldu.ters çevirdi kaburga kemiklerinin arasına vurdu sürekli ama düzelmedi.agzına küçük parmağını soktu kusturmaya çalıştı kusmadı sonra çok az kusar gibi oldu polikliniğe gidince anca kendine geldi.dörtçelik agzına burnuna hortum salıp temizledi ama çok kötüydü nefesi tamamen durdu.doktora sordum yan çevirip ağzının içini mendille temizleyip en yakın sağlık kuruluşuna hemen götütün dedi canım
eminim güzel bi duygudur malesefki ben yaşayamadım kızımı ilk gördüyümde bayılmıştım ben:) zaten mutluluktan ağlıyorum deseydin evet onlar dünyanın en güzel ve en masum şeyleri zaman geçtikçe dahada çok bağlanıyosun ve aşık oluyosun:) geçen gün beşiyin kapağını açmış parmağını azcık sıkıştırmış ben kalkana kadar yürüteçle nasıl hızlı hızlı geliyo yanıma bide anne diye parmağını gösteriyo canı acıdı diye üzülüdüm ama bana koşturarak gelmesi beni çok duygulandırdı:gitme:
günaydın herkese,
sevinç hoşgeldin canım
çok çok geçmiş olsun
inşallah en kısa zamanda doruğun problemi düzelir
ilk zamanlar huysuz olması normal canım endişe etmeyin.
geçmiş çok okuyamadım kızlar, mecbure ve limon epey kaynatmışsnız
benim maviş haftasonu iyice kötüleşti, zaten gripti
arada ateşi çıkıyordu, ve öksürüyordu ama iyiye doğru gidiyordu
yani biz öyle sanıyorduk. tam toparladı derken
haftasonu cuma geceden ateşi tekrar 39 lara çıktı
öksürüğü arttı. hemen acil doktora götürdük
bademcik iltihabı olmuş kızlar ya
dişlerden dolayı ağzını açtırmıyor kesinlikle
babası da geç farketti o yüzden.
doktor iğne verdi. 1 hafta iğne olacak.
her sabah iğneye gidiyoruz 8 civarı
o yüzden bugün erkenciyim.
iğneden geldik, biraz bişeyler yedirdim ve uyudu
ay şu bebişlerin hasta olması çok kötü ya
inşallah iğneler işe yarar da bir an önce toparlar kuzum ya :Saruboceq:
limoncum sen nasılsın canım, yaren nasıl
canım sütün azalmış sanırım, sen de üzülüyorsun doğal olarak
üzülme ama, üzüldükçe stres yaptıkça daha da azalır canım.
rahat ol ve bol bol dinlen.
geçen sabah doktorum programına dr ender saraç katıldı
emziren anneler için birkaç öneride bulundu
tabi bunların çoğu senin de bildiğin şeyler mutlaka ama
yine de yazayım dedim.
canım şimdi stresden uzak kalıp bol bol dinlenmeyi söyledim zaten
fırsat buldukça uyumak
bol su içmek, rezene ve ısırgan çayı da bol süt kaynağı dedi.
bi de benim çok duyduğum birşey daha ekledi, sen de duymuşsundur kesin
alkolsüz bira ya da malt içeceği. hatta eczanelerde vitamalt falan ismiyle satılıyor
sütü çok arttırıyormuş canım. aklında olsun.
bi de canın tatlı bişeyler istediğinde tahin helvası ye. ben emzirirken yiyirodum.
işe yarıyordu.
bunun dışında duyduklarım. taze soğan veya kuru soğan ı çiğden yemek de etkiliymiş.
yani bol soğanlı salata yapıp yiyebilirsin. farklı bişey öğrenirsem yazarım sana yine canım.
limoncum sen nasılsın canım, yaren nasıl
canım sütün azalmış sanırım, sen de üzülüyorsun doğal olarak
üzülme ama, üzüldükçe stres yaptıkça daha da azalır canım.
rahat ol ve bol bol dinlen.
geçen sabah doktorum programına dr ender saraç katıldı
emziren anneler için birkaç öneride bulundu
tabi bunların çoğu senin de bildiğin şeyler mutlaka ama
yine de yazayım dedim.
canım şimdi stresden uzak kalıp bol bol dinlenmeyi söyledim zaten
fırsat buldukça uyumak
bol su içmek, rezene ve ısırgan çayı da bol süt kaynağı dedi.
bi de benim çok duyduğum birşey daha ekledi, sen de duymuşsundur kesin
alkolsüz bira ya da malt içeceği. hatta eczanelerde vitamalt falan ismiyle satılıyor
sütü çok arttırıyormuş canım. aklında olsun.
bi de canın tatlı bişeyler istediğinde tahin helvası ye. ben emzirirken yiyirodum.
işe yarıyordu.
bunun dışında duyduklarım. taze soğan veya kuru soğan ı çiğden yemek de etkiliymiş.
yani bol soğanlı salata yapıp yiyebilirsin. farklı bişey öğrenirsem yazarım sana yine canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?