- Konu Sahibi arzuerturk
-
- #3.181
çok sinirlendirdi beni bide cvp vermedim ya konu uzamasın diye annemin yanında içime oturdu intikamım köt olacak. bişeyler deseydim rahatlayacaktım. sustum şimdi içimde mutlaka söylemem lazım çok kızdım. bende kilo ve göbek konusunda çok hassasım üstelik hamilelikten sonra hormonlar düzene gireye çalışıyor zaten yeterince duygusalım bide onun öyle demesi beni sinir etti çok canım.
evet bizimki sevdi aptamil anne sütüne en yakın mamaymış onu aldırayım dedim. eşime telf. ettim gelirken alacak. bazen ondan bazen sma veririm olmadı.
daha önce kime gidiyordun??
5. aydan sonra hastaneye sadece sonuncu ay mı özeline gittin sen canım??
bende çok kızdım. ben annem gitsin soracağım ona. şidilik sesimi çıkarmıyorum anneme ayıp olmasın diye. ne yapalım manken gibi hanım istiyorsa çocuk sahibi olamayacaktı o zaman. herşeyin bir bedeli var. çocuk sahibi olunca ister istemez kilo alıyorsun yıpranıyorsuın kolay mı vücudunun eskisi gibi olması. intikamımı kötü alacağım. ben onun keline bişy diyormuyum. artık dilimden düşürmeyeceğim
eşinide takdir ettim bende. benimkinin aklı çıkacak daha kilo alacam diye. olsun mama veririz diyor.lmaz:
selam kızlar nasılsınız,
muhabbet almış başını gitmiş valla
şöyle hızlı hızlı geçmişi okumaya çalıştım
aklımda kaldığı kadarıyla cevap vericem inşallah.
çok sık gelemiyorum aranıza mavişim hasta diye
ama çok şükür iğneler işe yarıyor, bugün daha iyi
ama tabi halsizliğ ve öksürüğü devam ediyor
bi de burnu çok fazla akıyor, 5 dak. da bir burun silmekten
ona da bana da fenalık geldi :sinifsinif:
mecbure yarın filme gideceksiniz canım dimi
ay inşallah sonuç çok güzel çıkar ve senin de için iyice rahat eder.
canım bence de çekimden önce ilaç verirler yoksa bir bebeği orda
dakikalarca hareketsiz tutmak mümkün mülmaz:
kusması da öksürüğe bağlı o zaman
çünkü ilayda da öksürürken kusuyor. ay iyileşsinler artık ya kafamçokkarıştı
limoncum evet canım o bahsettğim vitamalttan al
rezene ve ısırgan çaylarına devam, ayrıca boza falan da iç.
eşine de bendenklava: kötükedihüso
çok ayıp etmiş gerçekten, ne demek yani sen keyfinden almadın o kiloları
yiyiyorsan da bebeğine süt olsun diye, ane sütünün ne kadar önemli olduğunu bilmiyormu
ilk 6 ay mutlaka anne sütü verin. tamam yetmiyorsa mama takviyesi yaparsınız benim gibi ama. önce bebek alabildiği kadar anne sütü verin mutlaka. bağışıklığının güçlenmesi, ilerde kolay hastalanmaması için anne sütü çok öenemli. sen netten anne sütü ile ilgili bilgiler toplayıp eşine ver okusun. zamanı gelince zayıflayacaksın merak etmesin. şu durumda sana böyle davranmasını kınadım ama belki o da bilinçli söylememiştir, boşluğuna gelmiştir.
sevinçcim canım ya, arif bey ilaydanın doktoru ve biz memnunuz yani
ha daha iyisi varmıdır vardır elbet, ama şu an bizim beklentilerimize cevap veriyor.
ilaydayı güzel bir şekilde muayne ediyor, kilosuna boyuna bakıyor ve bize de hemen söylüyor, aşılarını hatırlatıyor, beslenmesi ile ilgili bilgi veriyor. ilaydayı çekirdeksiz üzümüm diye seviyor yani ama size niye öyle davrandı ki, hatta ahmet beyin hastalarından s_eker var. limoncum sen biliyorsun. o da kızını arif beye götürüyor hatta bana o tavsiye etmişti arif beyi. ve o da çok memenun. sadece çok yoğun bir doktor tercih edeni çok. sen öyle deyince çok şaşırdım açıkçası ama ayıp etmiş gerçekten. ters bir günündemiydi, ya da sen mi hassas davrandın ki sen annesin ve daha lohusasın hassas olman normal yani sonuçta o doktor olarak sizin moralinizi bozmamalı aksine moral vermeliydi. saçma davranmış yani. valla bize de o şekilde davransın ben de hemen değiştiririrm sonuçta orası özel hastane ve hasta memnuniyeti önemli. bursada doktor çok, arif olmazsa ahmet olur, o olmazsa ayşe fatma olur yani. bizim de dörtçelikte ilk gittiğimiz doktor aynı öyleydi ters ters cevaplar veriyordu, mama lafını ettirmiyordu bile asla vermiyceksin benle inatlaşma falan diyordu. hııı sen misin öyle diyen, eşime dedim ben bidaha bu doktora getirmem kızımı bu şekilde davranamaz dedim ve de götürmedim yani. ama hadi orası devlet hastanesi ki peişde 20-30 kiş sıradaydı ama medical özel yani. valla kendileri bilir, hasta kaybedince çok ararlar.
zelcan canım, evet zübeydede normal doğuma doktorlar girmiyor canım
sadece bir problem olursa müdehale ediyorlar
ama sezeryan olursa kendi doktorun yaptırır
ben orada özer kutluda sezeryan olmuştum
çok da memnun kaldım
ama medicalde ahmet bey hem normal hem de sezeryana giriyor
neyse ya çok uzattım. bütün bebişlere Allah şifa versin.
bu kadar destan gibi yazarken benim maviş uyandı bile çıkıp bir bakayım.
uyursa gelirim yine
geçmiş olsun yapraknilcim sanada.inşallah çabucak iyileşir prenses.ya ne bileyim arif bey o gün sinirlimiydi çok soru sorduğum içinmi öyle davrandı.ama aklıma takılan şeyleri sormam gerekiyordu.ben özeline gidiyorsam her soruma karşı beni aydınlatması lazımdı ama ters ters davrandı.ya doruk çok ağladı ondanmı siniri bozuldu.gerçi muayeneden sonra dışarı çıkarttırdım çocuğu gürültü yapmasın diye ama.valla fakültede devletin doktoru ama ne sorarsam anlayacağım bir dille cevap verdi doktor.sırada hasta var başımdan savayım demedi.bakalım bende başka doktor araştırıyorum.bidahaki ay emar çekilsin tekrar yenidoğan ve nörolajiye görünelim de olmassa duruma göre gerekirse profesöre gideriz bide sorun çıkarsa
daha önce zübeydeden ismail küçükerdoğana gidiyorsum.5.ayda ahmet beye geçtim medicale gittim son aya kadar.son ay özeline gittim zaten haftada bir çağırıyor son ay daha iyi ilgilendi kontrollerini daha uzun uzun yaptı.sezeryanından da çok memnunum ameliyaım çok güzel geçti hiç sorun çıkmadı.ama zübeydeden özel doktora gidiyosan konuş gidince özeline gidenlerin normal doğumuna doktoru giriyor sanırım canım
teşekkürlr canım, şimdi daha iyi çok şükür
arif bey konusuna gelince, sinirli de olsa bunu hastasına yansıtmaması lazım
doruk ağlayabilir, ne olacakki daha küçücük bir bebek o
onlar alışkındır ya bebeklerin ağlamasına falan
onunla alakalı olduğunu sanmam,
istediğin kadar soru da soracaksın tabi
sonuçta bebeklerşn sağlığı sözkonusu
bize karşı şu an gayet iyi ve ilgili, ama bütün hastalara eşit davranmalı tabi
ama benzer bir hareketinde ben de değiştirirdim emin ol.
içine sinen bir doktor bulana kadar araştır canım
fakültedekiler içine sindiyse götürmeye devam edersin o zaman
doruk hastanesinde de çok iyi doktorlar varmış ya
eşimin kuzeni var, o çocuğunu suat paker diye bir doktora götürüyrmuş da
öve öve bitiremiyorlar, ama benim memnun kaldığımdan sen kalamayabiliyorsun işte
arif bey örneğinde olduğu gibi
canım bu arada az önce gözümden kaçmış
bebeişin çok tatlı maşallah, Allah nazarlardan saklasın
sağlıklı uzun ömürlü olsun inşallah
evet medicalin sayfasında görmüştüm ilk doğduğunda
ne kadar büyümüş maşallah, bahsettiğin problemde hiç belli değil
inşallah zamanla tamamen düzelir canım.
doktorların hasta ayrımı yapmaları benide çok delirtir anladın dimi:)ama bence ters zamanına denk gelmiştir bilemiyorum doruk tıp merkezine geçenlerde gittik ben deyilde görümcem oraya götürüyo gönen bey varmış galiba ama inan yaprakcım dörtçelik daha iyi o kadar yoğun bi hastane ki ve küçücük asansörleride öyle oraya gittik görümcemin oğluda hastaydı doktoruda aramışlar haberi var içerde bi sekreter var o düzenliyomuş hastaları iki saat bekledik bide çıktı sekreter surat 5 karış sallanıyo orda otururkende bi tane prematüre anneyle denk geldik kadının kızı 3 ay yatmış ve hiç yüzünü göstermemişler yanına sokmamışlar anne babayı sadece dışarıya kamerayla yayın yapmışlar hemşireler bakımını bile göstermemişler ve çıkmasına yakında enfeksiyon çıkmış yoğunbakım ünitesinde onu falan anlattı bende yaşadıklarımı anlattım kadın kocasına gördünmü medical böyleymiş gördünmü diyo kavga ettiler orda ayak üstü:kedi:kadın ee medical özel diyo eşide yaa burasıda özel diyo görümceme dedim bunlar yakında buraya gelmekten vazgeçeraklinialirimsmile
sence özeline gittiğin için mi daha iyi ilgilendiğini düşünüyorsun
yoksa son ayın diye mi
biraz takıntılı olmaya başladım sanırım :)
sorcam bu gittiğimde ve girersede gerçekten 4000lr mı
yoksa uydurma mı diye
yaa bana kalsa bugün değiştircem dr. ahmet beye istiyorum
hem medical bize çok yakın yarın bugün doğum için
farzı misal yürüyerek bile gelebilirm
ama eşim taktı bu dr.a ben bunu çok sevdim diyor :)
diyorum sen ona git ben ahmet beye haha
yorumun için tşkler canım
ne kadar tedirgin olduğumu tahmin ediyorsundur sanırım
kız milleti birbirine düşürecen Allah iyiliğini versin senin :roflol:
evet ya bir doktor ayşeye ayrı fatmaya ayrı davranmamalı bence
tamam biri tanıdığıdır daha fazla samimiyet kurar
ona bişey diyemezsin tabi, ama tedavi konusunda her hasta eşit hizmet almak zorundadır bence. valla ben de anlayamadım niye öyle davranmış arif bey.
ama ben sevince bazı fanatik hastalar gibi sen yalan söylüyorsun, bizim doktoru karalıyorsun falan gibi ithamlarda da bulunmam doğrusulmaz:
yani onun da haklılık payı vardır, durduk yere kimse kimseye bişey demez
ama ters zamanına gelmiştir arif beyin onu bilemem tabi ama yine de yapmamalıydı
ben de bilmiyorum mecbure ya, bazıları çok methediyor doruğu
bu sitedede de var öyle çok metheden ama ben hiç gitmedim doğrusu o yüzden çok yorum yapamıycam tabi gidip tecrübesi olanlardan dinlemek lazım.
bebeğin yüzünü anneye göstermemeleri çok can sıkıcı yalnız
tamam enfeksiyon kapmasın diye dikkat ediyorlar sonuçta ama oraya hemşireler hastabakıcılar da giriyor sonuçta kapacak olduktan sonra onlardan da kapar yani
uygun şartlar altında anneyi bebeğin yanına sokmaları gerekliydi bence çok saçma bişey olmuşlmaz:
sence özeline gittiğin için mi daha iyi ilgilendiğini düşünüyorsun
yoksa son ayın diye mi
biraz takıntılı olmaya başladım sanırım :)
sorcam bu gittiğimde ve girersede gerçekten 4000lr mı
yoksa uydurma mı diye
yaa bana kalsa bugün değiştircem dr. ahmet beye istiyorum
hem medical bize çok yakın yarın bugün doğum için
farzı misal yürüyerek bile gelebilirm
ama eşim taktı bu dr.a ben bunu çok sevdim diyor :)
diyorum sen ona git ben ahmet beye haha
yorumun için tşkler canım
ne kadar tedirgin olduğumu tahmin ediyorsundur sanırım
teşekkürlr canım, şimdi daha iyi çok şükür
arif bey konusuna gelince, sinirli de olsa bunu hastasına yansıtmaması lazım
doruk ağlayabilir, ne olacakki daha küçücük bir bebek o
onlar alışkındır ya bebeklerin ağlamasına falan
onunla alakalı olduğunu sanmam,
istediğin kadar soru da soracaksın tabi
sonuçta bebeklerşn sağlığı sözkonusu
bize karşı şu an gayet iyi ve ilgili, ama bütün hastalara eşit davranmalı tabi
ama benzer bir hareketinde ben de değiştirirdim emin ol.
içine sinen bir doktor bulana kadar araştır canım
fakültedekiler içine sindiyse götürmeye devam edersin o zaman
doruk hastanesinde de çok iyi doktorlar varmış ya
eşimin kuzeni var, o çocuğunu suat paker diye bir doktora götürüyrmuş da
öve öve bitiremiyorlar, ama benim memnun kaldığımdan sen kalamayabiliyorsun işte
arif bey örneğinde olduğu gibi
canım bu arada az önce gözümden kaçmış
bebeişin çok tatlı maşallah, Allah nazarlardan saklasın
sağlıklı uzun ömürlü olsun inşallah
evet medicalin sayfasında görmüştüm ilk doğduğunda
ne kadar büyümüş maşallah, bahsettiğin problemde hiç belli değil
inşallah zamanla tamamen düzelir canım.
zelcan sen serhat tatlıkazana gidiyordun dimi
eee şimdi halen zübeydenin doktoru dimi o
bide tam gün yasası diye bişey çıktı
biliyorsundur sen de, o art mı ne işte
o merkezde çalışmaya devam edecekse eylüle kadar zübeydeden ayrılmak zorunda diye biliyorum ben ya da o merkezden ayrılacak yeni kanuna göre
her neyse eğer sen normal doğuma doktorum mutlaka girsin dersen
zübeydede bu çok zor canım, ancak Allah korusun bir komplikasyon olursa girer diye biliyorum ben. bahsettiğin o 4000 tl de çok fazla gerçekten ki sanırım acıbademe gelirse o ücreti alıyor diyorsun ki doğrudur bence. ama o 4000 tl sadece senin dışardan getirdiğin doktora vereceğin ücret. çünkü serhat bey oranın doktoru değil. bi de bunun ayrıca hastane masrafı var bir o kadar da hatta daha da fazla hastaneye vermen gerekebilir. acıbademde doğum yapacaklar topiğine bir bak istersen 8000-10 000 tl lerden bahsediyorlar. ama o kişilerin özel acıbadem sigortaları varmış ve ücret ödemeyeceklermiş sanırım. yani bugünkü şartlarda orta halli vatandaşların bu paraları vermeleri çok kolay değil bence ki gerek de yok zaten.
ahmet beye gidersen normal doğuma geliyor diye biliyorum ben de
ve hastanenin belirlediği standart ücret var onun dışında ücret almıyor doğum için.
özeline de gitsen hastaneye de gitsen aynı mesafede davranıyor bir de. hasta ayrımı yaptığını, hastalarla kanki olduğunu falan da duymadım hiç yasakkelime
yani tercih senin tabi, ben seni yönlendirmek istemem
ama eşinden çok senin tercihin önemli
serhat beyi bırakmadan ahmet beye de git bakalım
sonra son kararını verirsin vereliniortak
aman çok kızma adama intikam falan:)evet doğum sonrası lohusalık hassas dönemimiz ama erkekler bunu tam olarak anlayamayabiliyo bide sen galiba zayıftın hamile kalmadan önce bende çok kilolu deyildim ama aşırıda zayıf deyildim evlendiğimde 58 kiloydum sonra ramazan ayında bol kadayıf yedik eşimle duba gibi şikmiştik 64 falan olmuştum işte öyle hamile kaldım sonrada kilo vermekz nerde ben nerde:))
iyi bakalım ondanda ver ama kakasını kontrol et mama deyişikliyi küçük bebeklerde bazen kakada deyişiklik yapıyo
bende de son ay çok çatlaklar oldu canım hala kırmızı kırmızı duruyorlar.senin kilon fazla değilki canım boyun uzun belli etmez kilonu takma kafana
boyum uzun ama göbek olunca çok iri duruyorum göbeğim çok kaldı benim doğumdan sonra hala 5 aylık hamile gibi duruyorum cnm. benim suyum fazlaydı ya canım göbeğim çok büyük olmuştu son ay.ahmet beyde dedi haftana göre göbeğin büyük suyumdan dolayı. bana bir krem verdi onu kullanıyorum inşallah işe yarar cnm.
kızlar kimsecikler gelmemiş henüz. bizim kız sabah saat 5 ten sonra uyumadı. bide dün bir öğün mama verdik. emzirmeden mama verdik göğsüm boştu. sonra 3 saat falan uyudu. bir önceki emzirmeyide 3 saat önce yapmıştım.bu kadar ara verince süt bayağı toplanmış. bir baktım badimin üzerine süt sızmış. ayyyyyyyy kızlar nasıl mutlu oldum anlatamam. sonra sabaha kadar hep emzirdim hiç mama vermedim. çok mutlu oldum çooooooookkkkk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?