- Konu Sahibi arzuerturk
-
- #3.941
canım benimki arzum ama çok çalıştırınca yerler ıslanıyor.nette araştırdım bazıları öyle yaPIYORMUŞ.bilseydim fakir alırdım bende.şimdi yeni bir burun sipreyi aldık o biraz iyi geliyor.serum fizyolojik damlada almıştık ama onu damlatınca bağırıyordu hem o 5 günden sonra kullanılmıyormuş şimdi aldığımız 1 yıl kullanılıyor.bakalım herşeyi deniyoruz rahat nefes alsın diye.bi yaz gelsede rahatlasa artık çocuklar ya
oh ne güzel, çok sevindim canım
keltoşumuz artık 1 yaşında abla oldu desene :hooray:
evet ilaydanınkine de az kaldı valla
beni de heyecan bastı, ne yapıcam diye
inşallah bizimki de güzel geçer
pastayı sen mi yaptın, hazır mı aldınız
ben karar veremedim henüz nasıl bişey olacağına
ben 1 şeklinde ya da ilaydanın fotosunun olduğu bir pasta istiyorum :icecream:
eşim de tutturdu uğur böcekli olsunmuş, o bizim uğur böceğimiz diyor opuyorumnanaktan
tabiki öyle de, yani birinci doğumgününde uğurböcekli pasta biraz garip mi olur :uhm:
neyse daha zaman var, en güzeli olur inşallah.
saol sevinç teyzesi evet girdi bi yaşına hatta az önce aşıdan geldki bizim sağlık ocağıda taaaaaaaaa nerde git git bitmedi vallahi yoruldum doruk nasıl burnumu tıkalı doruk kusuyomu sevinç sizin buhar makinasıdamı ıslatıyo biz hiç sorun yaşamıyoruz her gece çalıştırıyorum ben ne ıslaklık nede odada buğulanma puslanma hiç sorun yok görümcemde arzum almış oda şikayetçi ıslatıyo diye dorukun mr ne zamandı sevinç
arzumun ürünlerinden ben de pek memnun değilim açıkçası
şikayetim var sitesine yazsana sevinç bu durumu
eminim satarken böyle bir durumdan hiç bahsetmiyorlardır
yani yerler sürekli ıslanırsa parkelerde de açılma olur zamanla
astarı yüzünden pahalıya gelecek desene
neyse inşallah yazın buhar mak. falan gerek kalmayacak
spreyin adını özelden yazsana canım
bizde de var birtane de acaba ondanmı diye merak ettim
bi de burun için jel varmış, bu sitede bebek sağlığı bölümünde okumuştum
biraz pahalıymış ve sigorta ödemiyormuş ama çok etkili olduğunu söylüyor kullananlar
valla ben de ilaydanın şu burun tıkanıklığından muzdaribim, hiçbişey tam etkili değil
fakir buhar mak. iyi ama 1 hafta gece boyunca çalıştı elektrik faturası kabarık geldi biraz
slm kızlar nasılsınız?
iyiyiz canım benimkide uyuyor.kucağımda uyuttum attım beşiğe.artık kucakta uyutmaya çalışıyorum yoksa hep sallamak gerekiyor.kucağımda uyuyunca iyi dalıyor heralde beşikte salla diye mızıldamıyor.ama başında bekliyorum uyanıp birini göremezse bidaha susturamıyoruz.gözünü açtığı gibi birini görecek mutfağa bile gidemiyorum bende kapalı kaldım odada.annem gelecekte yemek falan yapacağız o bekler yanında.aşısını yaptırdınmı canım biz geçen cuma yaptırdık.yaptırınca hep uyudu nedense
geceleri sallamadan akşam yedi buçuk sekiz dedimi uyuyor kendi kendine beşiğinde gündüz sallamadan uyumuyor bir türlü derin uykuya dalamıyor. bir fikri olan varmı gündüzleri kendi kendine uyumaya nasıl alışacak bu sıpacık. bırak ağlasın ağlaya ağlaya uyumayı öğrenecek diyorlar kıyamıyorum. ağlarken çok kötü ağlıyor boğazı tahriş olacak sesi kısılana kadar ağlıyor nasıl bırakayım. canım çok sıkılıyor e yapsam bilmem ki?kafayı yemek üzereyim. akşam yedi buçukta doyurdum altını aldım biraz bakındı.saat sekizde götürdüm yatırdım beşiğine. mıkırdana mıkırdana uyudu kendi kendine gece ikide kalktı yine emiştik yattı sonra yine kendi kendine uyudu altı buçukta kalktı. ama gündüz uyumak bilmiyor hayır uyumadan dursa onada razıyım biraz durunca başlıyor ağlamaya bir çare ya salla salla nereye kadar :-(
yok canım benimki kucakta uyumuyor uyusa bile beşiğe koyunca hemen uyanıyor derin dalamıyor gündüzleri hep sallıyorum mıkırdadıkça yoksa uyanıp ağlıyor gözler kıpkırmızı oluyor uyumuyor çocuk gündüz sallanmadan. aşısını yaptırdık canım. çok şükür ateş yapmadı. ama yine aynıydı. çok uyumadı sıpa. bide uykusunda hep içini çekti çok korkmuş kuzum.
canım dediğim gibi bizimkide öyle genelde ama ben bikaç gündür beşik yerine kucağımda sallıyorum yada emerken uyuyor.biraz daha kucağımda tutup atıyorum beşiğe uyanmıyor.aman nazar değmesin evet aynı yaren gibi bizimkide akşam 8 gibi uyuyor gece mama falan yiyip yine uyuyor 6lara 7 lere kadar.gündüzleri çok sık uyanıyor bir saat uyur 2 .3 saat bakar.oda baksa hoplatın beni gezdirin beni beşikte durduğu yok kucak çocuğu oldu bunlar kucak
canım ben eldivenlerini çıkardım 20 gün falan oldu bir iki çizdi yüzünü şimdi alıştı. ama bizimki hala elleri açık uyumuyor korkutuyor kendini elleriyle. battaniyeye kundak gibi sarıp öyle uyuyor elleri dışarda olmayacak mümkün değil uyumuyor çıldırıyor. bide illa yüzü örtülü olacak. yüzü örtülü olmadan kapatmıyor gözlerini yaaaaaaa. benimki çok cadı çok. canıma okuyor şimdiden.
bizdede ateş olmadı canım ama 2 gün ağrı kesici ateş düşürücü verdik.pek aşılardan korkmuyor bi vururlarken azıcık bağırıyor o kadar.e teyzeside yanındaydı vurulurken tanıdık görünce korkmadı diğer hemşirelerden heralde.ama aşıdan sonra iyi uyumaya başladı doruk.birazda yoruluyor kucakta.herkes hoplatıp zıplatıyor hali kalmıyor mecburen kucakta bile uyuyakalıyor.uyumayınca yor biraz canım.bizimkiler dün belki yarım saat kucakta müzik açıp oynattılar onu.artık oynarken uyuyakaldı.zaten durmak imkansız oynamak istiyor hep müziği kapat başlıyor ağlamaya.bizimki dansçımı olacak sanatçımı bilmem ama tam bir müzik ve oyun hastası.
yok benimkinin memede kucakta uyuma huyu hiç yok hiç uyumadı bu güne kadar memede cin gibi. bizimki hiç 2-3 saat uyanık kalmıyor bir saat bilemedin bir buçık saat sonra başlıyor mıkırdanmaya hele yatırma gezdireyim kucağa alayımde basıyor çığlığı sonra sustur susturabilirsen. hayır uyumuyorda mıkır mıkır. valla ne yapacağımı şaşırdım bunalımdayım anlayacağın. annem gitti daha ne kadar dayanacağım bilmem havalar ısınsın gidecem memlekete ayyyyy çabucak ısınsa şu havalar ya.bende derman kalmadı moraller sıfırın altında. bu arada üç çeşit bebek varmış.
Uslu bebek
huysuz bebek
ne uslu ne huysuz bebek
benimki sonuncusu. inşallah düzelir ya böyle giderse fena.
benimki öyle hoplatmaktan falan anlamıyor canım ya müzik falanda kesmiyor hiç etkilenmiyor. hiç bilmiyorum güzdüleri yorulup uyuduğunu uyku saati geçsin çok ağlıyor ama hemde ne ağlamak elim ayağıma dolaşıyor bağırırken o. belki 3 aydan sonra düzene girer ya. ama benimkinin huyu öyle artık çözdüm saati geçmeyecek mutlaka yatağında olacak aynı saatte ve sallanacak. keşke bizimkide müzikten anlasa bağımaya başlayınca ne müzik ne başka şey hiç gözü görmüyor vala. bir tek beşiktre dönencesi var ona bakıp seviniyor çığlık atıyor gülüyor. ellerini havaya kaldırıp heyecanlanıyor ama aslaaaaaaaaaaa uyumuyor. çok cadı çok benim ki.
ah canım inşallah bizimkilerinde yaşına girdiğini görürüz.doruk iyi ama burnu tıkalı biraz ellerini yüzünden hiç çekmiyor hep burnunu itikliyor.dün eldivenlerini çıkarayımm alışsın dedim yüzüne götüre götüre ellerini alnına kocaman bir çizik atmış.bilseydim bende arzum almazdım canım pek faydasınıda gördüğüm söylenemez zaten.
doruğum emarı haftaya çarşambaya canım.pazartesi kafa ve kalça ultrasonu.salı anestezi kontol edecek çarşambada emarı var.çok zor bir hafta olacak.inşallah sonuçlar bizimde iyi çıkar canım da tüm zorlukları unuturuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?