- Konu Sahibi arzuerturk
-
- #4.501
geçen hafta çektirdik doruğun emarını.gittiğimiz gibi içeriye aldılar koluna anestezi vermek için kelebek derler ya hani ondan taktılar.ama nasıl takıldı,o anları nasıl geçirdim anlatamam.doruk ağlamaktan bayılacaktı artık.hemşire desen öylede böylede ağlayacak olsun diyor sürekli.kolunun iki yerini deldi,takamadan damarları patlattı,inceymiş damarları hemen patlıyormuş.ayaklarını açın oralardan takarız dedi.o arada salonda inliyor doruğun sesi.dayanamadı emarı çekecek olan doktor.geldi hemşireye ne oldu dedi,oda damarlar ince patlıyor dedi.doktor tuttu doruğun elini sımsıkı.yengesi ayaklarını,ben diğer elini.4 kişi zaptedemiyoruz doruğu ortalık feryat figan.artık takamasalar bırakın vazgeçtim diyecektim o kadar kötü oldu paşam,ama sağolsun doktorun sayesinde takabildiler kelebeği.
salonda bekleyin dediler,birsürü çocuk hepsine sıra ile takılıyor kelebekler.hepsi bizimki gibi saatlerdir aç ve perişan.doruk sustu gezerken yengesinin kucağında,baktım etrafa en küçük bizimki başka onun kadar küçük hiç bebek yok.okadar sıkmışım ki kendimi dayanamadım başladım ağlamaya.fazla beklemeden çağırdılar doruğu.emar makinasına yatınca yine ağlamaya başladı.bende yanında ağlıyorum tabi.anestezi verdiler sesi biraz kesildi,ama gözleri bakıyor hala,yine verelim dediler biraz daha verdiler.doruk ağlamayı kesti,ama elleri oynuyordu sürekli.dediler yine verelim bayılmadı ve birkere daha verdiler.sonunda bayıldı ve makinanın içine koydular üstünü örtüp.odada bende kaldım onunla birlikte.
ben ağladım durmadan.sanki saatler geçmişti ömrümden ömür gidiyordu ama çekim bitmek bilmiyordu.öyle ses vardki odada bayıltmadan çekmeleri gerçekten imkansız.15-20 dakika durduk ama sanki yıllar geçti benim için.girdiler odaya tamam alabilirsin dediler.salonda bekle ayılınca görelim dediler.onu öyle baygın kucağıma aldığım an ömrümün en kötü anıydı.sapsarı olmuştu rengi.ağzı açık,boynunu tut dediler boynunu tutamıyor.sanki bıraksam kırılacak herbiryeri.
anlatamam o ayılana kadar salonda döktüğüm gözyaşlarını.bide ayılma odası yok sandalyede bekliyoruz.hiçbir makinaya bağlı değil acil bişey olsa anlamayacağız.söylendim durdum şans eseri yaşıyor birşey olsa nasıl anlayalım zaten baygın.eşimle tartıştım durdum özelde yaptırsaydık belki böyle sandalye tepesinde oğlumun şans eseri yaşamasını beklemezdik diye.o bendende perişan.çoğunlukla yanımıza bile gelemedi dayanamadı ağlamasına,baygın durmasına.40 dakika sonra ayıldı onuda hemşire çenelerine bastırdı öyle ayılabildi.karşısıında bizi görünce gülmeye başladı hemen.o zaman içim rahatladı biraz.
gidebilirsiniz yarım saat sonra yedirin dediler ama ben birşey olur diye durdum yarım saat daha orda.mamasını yedirdim iyice kendine geldi ve öyle döndük evimize.kolları hala mosmor kuzumun.o unuttu bile belki ama ben nasıl unuturum bilmiyorum.gerçi o günden beri uyurken sürekli ağlıyor,ağlayarak uyanıyor.psikolojisi bozuldu yavrumun heralde.
sonuçları perşembe aldık.3 sıra yazıda biraz şüpheli şeyler yazıyor gibi.izlenmiştir,bulunmaktadır falan.ama ne olduklarını anlayamadık.fakültede 14 haziranda bakarım deyince cuma aldım doruğu doğru fakülteye.rica ettim çocuk nöroloji bölümüne.hemşire ben doktora göstereyim dedi.doktoru sonuçlar normal randevu zamanı gelince gelsinler demiş..bugünde tanıdık bir eczacı var onun eşi sordurmuş o doktora.onada emar sonuçlarında birşey yok,beyniyle ilgili sorun görünmüyor demiş ama yinede randevuyu öne çekmeye çalışıyoruz bakalım.inşallah herşey normaldir ve artık içim rahatlar.
az öncede doktora gittik s.ocağına birsürü şurup antibiyotik falan verdi öksürüğü var diye.emar odası çok soğuktu üşüdü heralde orda.allah doruğa ve bütün çocuklara sağlık versin.en kötü şeymiş bir anne için evladının hasta olması.
neyse kızlar hepsi geldi geçti.sonuçlarda iyi çıkarsa ohhh artık deymeyin keyfimize.
malesef bebek olunca hasta olan zor oluyo laftan sözden anlamıyolar bende onu sorcaktım özelde yokmu mr diye ama halletmişsiniz gerisi boş zaten çocuk nöroloğu mehmet okur varmış galiba yeşim hanım söylemişti bizede çok yoğun bi doktor dedi prof galiba hatta dörtçelikteki ergün beyde onun öğrencisiymiş eegde sorun olsaydı ecrinin ben ondan randevu alcaktım yeşim hanımdan alıp numarasını falan ama hamdolsunki sorun çıkmadı eegde e doruktada çıkmamış işte ne güzel ama fakültede bi ay sonraya veriyolar nasıl iş bu bilmiyorum bebeklere her hemşire takamıyo malesef bebek hemşiresi lazım takmak için ama şevket yılmazda nerdeee bende ona sinir oldum işte bekle dışarda bekle ne anladım o zaman ha evde beklemişim ha sandalyede bizede aynısı yaptılar sinirlerim tepeme çıktı ama neyse sizde atlattınız geçti bitti morluklarda geçer zamanla en azından doruk normal doğdu 3 aylık ecrin bi kiloluk haliyle her yerinden iğnelerle yatıyodu iki kolunda iki ayağında unut diyorum kendi kendime boşver geçti giti ama ellerini üstü hala beyaz izler var ne bileyim yeterki iyi olsunlar sağlıklı olsunlar gerisi boş