Bursa Dr.Ahmet Ylmaz'a gidenler

ayh Ahmet Bey'e gitmek bi nasip olmadı bana bugün 17:45'e randevum vardı dün aradılar Ahmet Bey tüm gün ameliyatta olacağından randevumu cumartesiye erteledik :çok üzgünüm:
ama hiçbir kuvvet cumartesi gitmeme engel olamayacak kaydirigubbakcemile3

smooth_criminal, bebeğini sağlıkla kucağına alman harika bir duygu olsa gerek Allah bizlerede nasip eder inşallah...
Birde seni tebrik etmek isterim 6 saat sancı çekip normal doğumda kararlı kalıp normal doğum yapmak benim gözümde büyoyo yani kaydirigubbakcemile3
Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah yavrunu a.s.

-----------

ssevinc81, bu yazdıklarımızın silinmesi kısmı beni yazma isteğimden fecii halde soğuttu bir kaçgündür sadece bakıyor yazmıyordum ama dayanamadım yine kaydirigubbakcemile3
Allah acil şifalar versin inşallah bebeğine a.s.
çok geçmiş olsun.....

-----------

Genel olarak ebe hemşirelerin ve fiziki ortam nasıldı?tek oda mı

ADAM, Canım gebeliğin hayırlı olsun çizelgene bakılırsa çok başındasın bende senin gibi panik haliyle bir sürü doktor değiştim bugüne kadar kaydirigubbakcemile3 halaa daha kesin bir karar vermiş değilim cumartesi Ahmet Beyle randevumdan sonra kesin kararımı vermiş olurum artık sanırım :kedi:
Ebe ve hemşirelerle ilgili tam olarak öğrenmek öğrenmek istediğini anlayamadım ama tek odamı derken tek kişilik oda durumunu soruyorsun sanırım kaydirigubbakcemile3
hastane çalışanlarıyla yaptığım telefon görüşmelerinden öğrendiğim kadarıyla odalar tek kişilik değil tek kişilik oda için 150 TL fiyat farkı ödüyorsun...
dilerim sorunsuz bir gebelik yaşarsın, Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah a.s.

selam kızlar,

smooth hayırlı olsun bebeğin, analı babalı büyüsün sağlıklı ve uzun ömürlü olsun inşallah a.s.

sevinçcim çok geçmiş olsun canım, ay bu doruğumuza nazar değiyor sanırım ya, yavrum kurtulamadı şu sorunlardan ya. neyse Allah beterinden saklasın inşallah bir an önce iyileşir

denizim16 ahmet bey zaten medicalde muayne ediyor. gündüz akşam saatlerine kadar normal sgklılara bakıyor belli bir saatten sonra özel muayne yapıyor. ama özel veya sgk hiç farketmiyor bence. her iki gurup hastaya da gereken ilgi ve özeni gösteriyor. yani hastalarını zorla özel muayneye yönlendirmiyor. olması gereken de bu zaten. tabi doğumları da medicalde yaptırıyor. ben orada yapmadım doğumumu ama yapanlar gerek ahmet beyden gerekse hastaneden çok memnun kaldıklarını söylüyorlar.

ADAM tam techizatlı zübeydehanım doğumevi, sonuçta kadın doğum hastanesi doktorları da çok tecrübeli ama tabi özel hastane istiyorsun sanırım o zaman da ahmet yılmaz ve medical park. bu konuda en tecrübeli mecbure arkadaşımız. başına gelmeyen kalmamış kızcağızın. ahmet bey kendisini hiç tanımadığı halde,her ay özeline gidip para vermediği halde çok sahip çıkmış. bebeği günlerce küvözde kalmış. o yüzden medical parkı yenidoğan yoğunbakım ünitesini falan mecbureye sormak lazım.

tsiraa sende de ne şans varmış ya, ama haklısın bazı şeyler kısmet olmayınca illa bişey çıkıyor. neyse geç olsun güzel olsun. cumartesiye ne kaldı. biraz daha sabır. sonra olumlu da olumsuz da olsa gelip görüşlerini yaz canım vereliniortak

limoncum, ben arkadaşa sordum canım
chicco nun bebek telsizini kullanıyormuş
çekim gücü çok iyi dedi, çok memnunmuş
boshayallersmile

canım özelden gönderdiğin msjında bunların hepsine cvp yazdım. sağlıkla bebişe kavuşman dileğiyle.

geçmiş olsun canım. güle güle büyüt bebeğini. memnun kalmış olman ne güzel. bebeğine ve sana sağlıklı günler diliyorum. vakit buldukça gel. kokla bizim için bol bol. çok güzel kokuyor değil mi ?

slm canım. geçmiş olsun. iyiyiz işte ne olsun benimkide çok huysuz sürekli mır mır. beynim çatlıcak nerdeyse bütün gün mız mız. inş. çabucak iyileşir paşam. bir türlü kurtulamadı kuzum hastanelerden. allah dermansız dert vermesin. haber ver bize dönünce merak etmeyelim canım. bizde seni ve doruğu öpüyoruz. görüşürüz.

slm canım.
neler yaşadınız derken. ne sorduğunu tam olarak anlamdım canım. yani seni ameliyat masasına yatırıyorlar. üstündeki önlüğü çıkarıp göğsünden aşağıya bir şey sürüp üstünü örtüyorlar. bir taraftan damar yolunu açıyorlar. sonra doktor gelince narkozu veriyorlar. gerisi yok zaten son gördüğüm başımda bana bakan bir sürü gözdü. gerisini hatırlamıyorum canm.

hadi bakalım cumartesiye ne kaldı canım

ah limoncum valla hepimiz aynıyız, benimki de mızmız ya
yani büyüse de çok değişmiyor, yani inşallah 2 yaşdan sonra herşeyin daha bir farkına varırve uslanır diye ümit ediyorum. birara çok bunalıma girmiştim ben de ama artık alıştım kabullendim ve çok takmıyorum, sen de öyle yap :umursamaz:

ah bir becerebilsem takmasam mır mır çok. sürekli ilgi istiyor. 5 dk yalnız bırakamıyorum geceleri iyi uyurdu şimdi geceleride uyanmaya başladı neden böyle yapıyor anlamıyorum. yanında durup onunla oynarsam gezdirsem ondan mutlusu yok. yalnız kalmaya hiç gelemiyor. salla salla zor uyutuyorum. en ufak çıt sesine uyanıyor. depresyondayım ama desene daha uzun süre çıkamıcam bu depresyondan :-(

kızlar bu arada ek gıdalar kabusum oldu ben mi bu işi beceremeiyorum yoksa benimki hala hazır değil mi ek gıdaya fazla mı veriyorum çok mu katı besliyorum dün katı bir kaka yaptı. çok zorlandı. mamayıda içmek istemiyor zorla. dün verdiğim şayleri yazayım size yorumlarınızı bekliyorum çok mu yüklendim acaba çok mu besledim ondan mı oldu lütfen yardım kızlar.

şimdi sabah
saat 8 gibi hero baby meyveli 8 tahıllı verdim 150 cc ye hazırlanıyor içine iki bebe bisküvisi kattım birazcık bıraktı yemedi.
sonra saat 10:30 gibi 5 tane kayısı geçirdim cam rendeden onları verdim yedi hepsini.
sonra saat 13:30 gibi 1 patates iki havuştan hazırladım.içinede bir çay kaşığı zeytin yağı koydum.sebze püresi. bir çay bardağı dan bir parmak az yedi. sonra saat 15:45te mama verdim bir yudum yemedi. saat 17:30da 120 cc mama içti. zorla. kaka yaptı katıydı kakası çok. zorlandı yaparken. sonra saat 20:30 da muhallabi yaptım bir çorba kasesine yakın az bişey kaldı ondanda. onuda yedi gece kalktığındada 120 cc mama içti sizce çok mu beslemişi. mamayı içmiyor bu sefer ek gıda verince ne yapmalıyım kızlar kakasına patatesler havuçlar aynen çıkmıştı. öğütememiş mi? kafam çok karıştı biraz daha bekleyeyim mi ek gıda için offfff ek gıda kabusum oldu oysa ne hevesle başlamıştım.

kızlar bide dişler nasıl geliyor. nasıl anlaşılır? şimdi nasıl anlatayım bilmem ki. şimdi alt damakta iç tarafta derinin altında iki tane yan yana diş görünüyor. derinin altında ama keskin kısmı varya damağın daha ordan çıkmadılar. bilmem anlatabildim mi ? şimdi dişlermi geliyor bizim.

ah canım seni çok iyi anlıyorum, ama biz bu kadar takmakla ancak kendimizi yıpratıyoruz. o yüzden ben artık yemezsse yemesin, uyumazsa uyumasın moduna girdim. her zaman başarılı olamasam da en azından eskiye göre daha bir vurdumduymaz oldum sanki :umursamaz:

canım çok sık aralıklarla epey bişeyler yedirmişsin.
yaren yiyebiliyorsa bırak yesin, iştahı var demekki maşallah ona cokacimcoook
ilayda bunların yarısını yese öpüp başıma koyarım. benimkinin iştahı sıcaklardanmıdır nedir iyice gitti. ve çok zayıf ya nasıl açıcam bu çocuğun iştahını bilmiyorum. kışın daha güzel yiyiyordu. bak ben sana dün ilaydanın ne yediğini yazayım da haline şükret.
sabah 1 kase sütlaç, öğlen küçük küçük doğranmış üzerine bal döktüğüm 1 şeftalinin yarısı veya biraz daha fazlası ve 200 cc kadar meyve suyu. akşam da eşim ona epey doyurucu bir mama muhallebi tarzı bişey hazırlıyor yumurta tereyağ bal falan koyuyor içine onu da yemese açlıktan ne hale gelirdi bilmiyorum o yüzden senin yazdıklarını okuyunca :1shok: şaşırdım ve maşallah dedim
şu an zaten çok küçük herşeyi tam olarak hazmedemez. ilayda bile bazen bazı yediği şeyleri dışkıyla olduğu gibi çıkarıyor. yaren daha 6 aylık bile değil o yüzden gayet güzel gidiyor moralini bozma hatta tam tersi bu gıdaları reddetmediği için şükret ve ek gıdayı sakın bırakma. bu şekilde devam kaka durumu da zaman zaman değişir onda da bir sorun olduğunu sanmıyorum. sulu mama yediği zamanki gibi olmaz artık tabiki değişir endişelenme bence herşey normal

evet yarenin dişler belirmiş, anladım senin ne demek istediğini ama daha patlatamamış. ucu çok belirginse yani beyazlıklar gözüküyorsa yakın zamanda patlatır ama o kadar belirgin değilse 1 ayı bulabilir belki geçer. ama ilk dişler biraz zor çıkıyor, bazen ateş, grip gibi bir durum oluyor, huysuz oluyor çocuk biraz. geceleri uyanabiliyor. ağrı kesici ateş düşürücü falan verirsin doktora danışıpi bir de tabi çok sabırlı olmak lazım. ilaydanın 12 tane dişi var şu an maşallah . bazıları çok zorladı bazılarını ise hiç anlamadım bile eyvahedigeldismile. azı dişleri çok zor çıkar derle rmesela bizimki 2 tanesini falan tatilde çıkarmış anlamadık mesele ama ilk dişler çıkarken çok zorlamıştı mafoldumben. ama işte her çocuk farklı olabiliyor.

yani bilmiyorum çok korktum yedirdiklerim dışkısına aynen çıkınca bide katı yaptı bu arada mamayıda az içiyor ek gıda verince sorun olurmu korkuyorum o yüzden. bende bugün vermedim. yiyor maşallah diliyle itmeye tükürmeye başlayınca vermiyorum. ama dün zorlnınca kaka yaparken bide aynen dışkısına çokınca yedikleri çok korktum hazır değilmi acaba dedim yanş böyle şeyler normal mi ? devam edeyim mi? mamayı az içiyor sorun olmaz mı ? sanırım ek gıdalarla doyuyor o zaman. offffffffffff kafam çok karışık çooooooooookkkkkk. yani damağı beyaz. ama ucundan görünmüyor daha anlatabildim mi bilmem bide birkaç gündr çok huzursuz sürekli kıpır kıpır uykusunda uyumak istiyo uyuyamıyor gözlerini ovalıyor. ama dalamıyor geceleri 9 saat deliksiz uyuyan çocuk artık gece kalkıyor kulağını çekiştiriyor sürekli bilmiyorum dişler gelyor mu daha varmı ?

siz yolu yarıladınız arkadaşım bizim daha çok var bu sinirle eşimlede tartıştık bu sefer herşeye ona bağırıyorum. sinirleniyorum hemen parlıyorum. adam ne dese kızıyorum konuşmuyoruz şimdi küstük

canım ek gıdalardan gerekli vitamin ve mineralleri alıyorsa mama çok da gerekli değil aslında, ah ilaydada da bir bırakabilse şu mamayı. sadece mama versek hiç ek gıda vermesek çok daha mutlu ya, zor geliyor çiğneyip yutmak tembel şey ya.

yok canım ek gıdalara ilk geçişte kakasında bu şekilde değişiklikler olabilir yani tabi doktora sorarsın ama bence sorun edecek bişey değil. bi de yavaş yavaş yumurta sarısına başla bir çaykaşığı kadar mamalarına kat bence hem daha uzun süre tok tutar hem de protenin açısından zengin. bir de ek gıdalara başladığı için su da verebilirsin yarene belki susuyordur katı gıdalar nedeniyle yeterince sıvı alamadığında da kakası katı olabilir belki ama tabi bilemiyorum.

dişler gelicek o zaman kulağını tutup çekiştirmesi huzursuzluğu falan bu yüzden, dişler çıkarken ağrısı kulağa da yansıyormuş o yüzden kulağını çekiştiriyor. ben de anlam veremezdim ilayda niye kulağını tutuyor çekiyor falan diye meğer dişlerdenmiş. çok mızmızlanırsa alttan bir ve ya yarım paranox fitil verebilirsin rahatlar.

ah canım size göre biraz daha öndeyiz ama sıkıntılar farklı şekilllerde devam ediyor işte. sonuçta daha derdini anlatamayan birer bebek hepsi. hep ilgi alaka bekliyorlar. hele büyüdükçe daha fazla ilgi istiyor oyun oynamak istiyor. ben bazen yüzüme örtü örtüp sonra açıp ceee yapıyorum geçen bulmuş örtüyü getirmiş deeee yapıyor oyun istiyor yani ben de o sırada yemek yapıyordum oynayamadım tabi başladı ağlamaya zır zır senağlama
eşim de yemeği falan bırak çocukla ilgilen oyna, ben senden yemek istemiyorum gerekirse hazır bişeyler alıp getiririm ya da dışarda yeriz diyor. yani eşler hep öyle canım sorun istemiyorlar sorunları bir şekilde halledip onların başlarını ağrıtmazsak bizden iyisi yok da her zaman bu mümkün olmuyor tabi alsanaalsanasmile

mecbure nerelerdesin canım, bugün yoksun
ecrin uyumuyor galiba, ilayda gibi atttaaa diye mi sayıklıyor

sana mail attım bu arada, ilayda aniden uyanınca kısa kesmek zorunda kaldım ama sonra yazarım yine kaydirigubbakcemile5

çok tşk ederim canım içimi rahatlattın. daha bir doktor tutturamadık ki soralım arayalım. zafer bey'den de vazgeçtim. acı badem pahalı. medicalde kime gideceğime karar veremiyorum. her ay düzenli gidemiyoruz. eşimin işinden dolayı. ilk olarak meyve suyu verdim armut elmaz havuç suyu baktım içti. sonra pürelerini verdim sularıyla birlikte kayısı şeftali püreleri içine bebe bisküvisi kattım. sonrada sebze püresi verdim sadece havuç atates ve az zeytin yağı kattım. muhallebi verdim pirinçli irmikli kahvaltı saati kaşık maması var meyveli 8 tahıllı ondan verdim şimdiye kadar verdiklerim bunlar aralardada içerse mama. daha yoğurt vermedim gaz sıkıntımız var hala korkuyorum. 10 gün sonra falan onlarada başlamayı düşünüyordum ama dün öyle olunca panik oldum. neden oldu diye. bağırsakları tam gelişmemiş mi diye. bide demir ilacı veriyoruz ya o dışkısının rendini değiştiriyor tam anlayamıyorum. altıncı aya girdiğinde yumurta tutsuz peynir pekmez falan katıp veririm diyorum ama bilmiyorum bakalım kaka olayı nasıl devam edecek. korktum açıkçası kabız falan mı oldu diye.su veriyorum bazen içiyo bazen içmiyor bazen 20 cc bazen 5 cc bazen 10 cc. çok içmiyor suyu günde hiç yoksa 50 kez teklif ediyorum çok isteyerek içiyor.neden bilmem ondanda korkuyorum susuz kalacak diye. eşime göre herşey normal tamam telaş yapma sakin ol içmesin yemesin acıkınca yer susayınca içer bende sinirleniyorum. bütün gün mır mır hiç iş yapamıyorum yemek temizlik. tamam yardımcı oluyor ama çok sakin bende kızıyorum bu kadar relax olmasına işte öyle canım ya kafanı çok ağrıttım. ne çok derdim varmış yawwwwwww.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…